Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Lol dobra hipokryzja, całe życie blaszki liczyły pikselki a ja teraz konsolki troszkę liczą to od razy wypominka, lul.

Ależ ten świat się zmienił co? 

Troszkę liczą xD Wy o niczym innym rozmawiac nie potraficie od początku tej generacji.

A "wy" od czasów Pentium 100.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Wiesz czemu takich przecen na konsolach nie ma? Bo posiadacze konsol to nie biedowe cebularstwo, co to każdy grosz odkłada na nową kartę graficzną i na nic ich nie stać. Jak czują potrzebę i chęć to potrafią płacić po 30-60$ za grę i to w kilku/kilkunastu milionach sztuk. A rycerz blachy jak zobaczy taką cenę to COOO KOOORWA nie po to wydałem całą pensję na dżiforsa żeby jeszcze za gierki płacić. I dlatego steam organizuje takie wyprzedaże bo wiedzą dobrze, że tytuł w normalnych cenach to idze w 5-10% nakładu jaki się sprzedaje na konsolach. Dopóki gra nie kosztuje tyle co paczka Monster Munchów to nawet nie zerkną.

BORZE JAKIE ŚMIERZNE XDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

Phil Fish (ten kmiot od Fez'a) czy jak mu tam powiedzial ze jutuberzy powinni lwia czesc swoich przychodow oddawac developerom. Co wy na to ?

Moja ulubiona reakcja dotychczas (a juz sie ich pierdyliard wysypalo, dobry bol dupy z niektorych leci :teehee: ):

https://www.youtube.com/watch?v=IkKIGe5f_wk

Niestety nic nie mogl powiedziec bo w robocie jeszcze siedzi xD

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

PS Now (ta cyfrowa wypozyczalnia) ma troche zryte ceny =/ Powodzenia Sony ...

Trochę to mało powiedziane, kogoś ładnie pogrzało :sweat:

UP

Trochę jak z muzyką, jakby nie patrzeć, zarabiają na grach, minie jeszcze trochę czasu, ale nie zdziwię się, jak w końcu do tego dojdzie.

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Trine 2 za 3 dolce, a na PS4 daja za darmo. Szach mat blacharze  :teehee:

Nieprawda, bo musisz mieć plusa, a plus kosztuje najmniej 55-60zł. :teehee:

Opublikowano

Jak czują potrzebę i chęć to potrafią płacić po 30-60$ za grę i to w kilku/kilkunastu milionach sztuk.

Tja, grę przechodzą i jak najszybciej ją odsprzedają z minimalną stratą kolejnemu konsolowcowi, co też przechodzi i sprzedaje dalej, i tak w kółko. Xbox chciał z tym skończyć, to wielkie oburzenie - no bo jak to... Twórcy chcą zarabiać? Toż to karygodne!

A jak nie szybkie odsprzedanie, to składki.

Ale to niskie ceny gier PC są złe. Mhm.

Opublikowano

Przecież na ps3 nie brakowało gier platformowych 2.5 i 3D. Całkiem nieźle poradziły sobie także jrpi i ich odmiany jak turowa Valkyria od Segi. Gry Atlusa, Level 5 jak np. Cathrine, Ni No Kuni, Dragon Crowns. Także ani na pc ani na nintedno jakoś nie widzę gier w stylu Infamous, albo Wipeout, Wiec nie wiem skąd wam się wzieło że poza nintendo nie ma róznic, no chyba chyba że z laicyzmu.

Wiadomka, brak różnic widzą w większości ludzie, którzy sami zapatrzyli się w najpopularniejszą odmianę mainstreamu na ps3 i x-boxie. Tudzież boty które w ostatniej generacji praktycznie pozbawieni zostali supportu w postaci klasycznych, konsolowych produkcji (vide Ratchety, Sly Cooper 4 itp.), czy ambitniejszych gatunków rodem w rodzaju wyż. wymienionych. W porównaniu do ps3 oferta i sprzedaż platformówek i jrpg na wyłączność MS w 7-mej to już w ogóle był smiech na sali. Smutne.

Opublikowano

Przez ostatnie 7 stron pecetowe berety próbują nam - konsolowcom - udowodnić, że jesteśmy gorsi

1. 3782124-9470388356-Goku-.gif

Co mnie obchodzą Wasze indyczki, które i tak pojawiają się na konsolach. Jesteście hipokrytami do potęgi - nie dość, że czekacie chamsko na biedronkowe kiermasze gier to jeszcze wypisujecie jak to dzisiejsze ceny gier na konsole są za wysokie i nieadekwatne do jakości - a sami jedziecie cały czas na promocjach. MaZzeo w sumie dobrze to podsumował tylko teraz nikt nie weźmie jego strony bo to wg Was xbot.

Zrozumcie jedno - my nie musimy przyglądać się temu czy każda tekstura ma fullhd i post-processing - szczerze mamy na to nawet wyebane bo liczy się fun z gry a nie możliwości naszych sprzętów. Wy i tak sami na.pj.erdalacie na konsolach bo firmy od zawsze mają Was w d.u.pie i wmawiacie, że rynek PC przechodzi renesans. 

Na PC nie zagram w Mario, Zeldę, Metroida, MGS, Residenty z GC czy inne konsolowe perełki. Nie muszę się martwić o to czy mi gierka pójdzie na moim PC - nawet jeśli wypasiony to i tak mnie wy.pie.rdoli do Windowsa. No tak, macie Steam, Wow byłem tam aż raz.

Opublikowano

Zrozumcie jedno - my nie musimy przyglądać się temu czy każda tekstura ma fullhd i post-processing - szczerze mamy na to nawet wyebane bo liczy się fun z gry a nie możliwości naszych sprzętów.

O rly? To chyba jesteś pierwszy raz w tej edycji CW, bo tutaj to większość czasu jest pjerdolenie o cyferkach, mocach obliczeniowych, rozdziałkach i fpsach na KONSOLACH.

Opublikowano

W sumie zapomniałem na moment, że taka jest idea tej edycji CW. Szkoda, że wpuszczono tutaj blachę.

Opublikowano

@Nemesis

Ale wiesz, że w Mario, Zeldę, Metroida, MGSa i Residenty da się zagrać na PC? :teehee: I to w glorious 1080p/60fps. Problemem rynku konsolowego jest to, że chłonie lub wytwarza same złe wzorce. Gdzie te czasy innowacyjności czy świetnych historii i gier nastawionych na gameplay a nie sam play. Wszystko jest robione na jedno kopyto a większość firm boi się podjąć jakiekolwiek ryzyko. Na każdym kroku asekuranctwo i tabelki z excela, które mówią smutnym panom w garniturach, że nie opłaca się robić danego projektu. To ja już wolę pograć sobie w nową Cywilizację lub Star Citizena. Przy tych dwóch grach spędzę więcej czasu niż przy wszystkich exach na Xbone'a i PS4, które zostaną wydane w 2015 roku.

Opublikowano

@Nemesis

Ale wiesz, że w Mario, Zeldę, Metroida, MGSa i Residenty da się zagrać na PC? :teehee: I to w glorious 1080p/60fps. Problemem rynku konsolowego jest to, że chłonie lub wytwarza same złe wzorce. Gdzie te czasy innowacyjności czy świetnych historii i gier nastawionych na gameplay a nie sam play. Wszystko jest robione na jedno kopyto a większość firm boi się podjąć jakiekolwiek ryzyko. Na każdym kroku asekuranctwo i tabelki z excela, które mówią smutnym panom w garniturach, że nie opłaca się robić danego projektu. To ja już wolę pograć sobie w nową Cywilizację lub Star Citizena. Przy tych dwóch grach spędzę więcej czasu niż przy wszystkich exach na Xbone'a i PS4, które zostaną wydane w 2015 roku.

Mam to w du.pie. Te serie zawsze będą zarezerwowane dla konsol. Wolę w nie ciorać 720/30 niż w 1080/60 przy akompaniamencie Windowsa. 

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Na PC nie zagram w Mario, Zeldę, Metroida, MGS, Residenty z GC czy inne konsolowe perełki. Nie muszę się martwić o to czy mi gierka pójdzie na moim PC - nawet jeśli wypasiony to i tak mnie wy.pie.rdoli do Windowsa. No tak, macie Steam, Wow byłem tam aż raz.

Kolego, ale wymieniłeś same serie z konsol Nintendo. Czy ktoś tutaj przeczy (oprócz januszy baronów gamingu), że Nintendo nie robi najlepszych gier na świecie?

Opublikowano

@Nemesis

Problemem rynku konsolowego jest to, że chłonie lub wytwarza same złe wzorce. Gdzie te czasy innowacyjności czy świetnych historii i gier nastawionych na gameplay a nie sam play. Wszystko jest robione na jedno kopyto a większość firm boi się podjąć jakiekolwiek ryzyko.

Nie wiem. Może u Nintendo, Segi, Atlusa, From Software, Level 5, Tri Ace, ostatnim dziele ND, czy w RDR?

Opublikowano

Wymieniłem MGS choćby i "inne konsolowe perełki" gdybyś był łaskaw doczytać. Skoro PeCety tak bardzo sprzyjają devom i graczom to czemu wciąż dominują konsole?

Nie rozumiem tych tekstów o braku innowacyjności. Czy wg Waszego rozumowania każda nowa gra ze znanej serii ma być czymś zupełnie innym gatunkowo? Nie wystarczają Wam takie przypadki jak Silent Hill czy RE? W tej branży chodzi o to, żeby umiejętnie wykorzystywać sprawdzoną formułę. Tak robią Nintendo czy Rockstar - i nikomu to (pipi)a nie przeszkadza? To dowód na to, że nie liczą się rewolucyjne zmiany co sequel tylko czysta kreatywność w postaci designu, pomysłowości, wykonania.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

"inne konsolowe perełki" czyli co? Więcej gier od Nintendo czy Uncharted :teehee:?

Dominują pod jakim względem? Ilości sprzedanych kopii Call of Duty?

Opublikowano

W sumie na PC nic się nie sprzedaje gdyby nie przeceny na Steamach czy innych Originach. Szkoda, że wspomniałeś tylko o CoDzie a nie takim TLoU, GTA V czy Mario Galaxy.

Jaka gra z ostatnich 3-4 lat zeszła na PC powyżej 5-6 mln egzemplarzy? Bez cyfrowej dystrybucji offkoz.

Opublikowano

W sumie najbardziej z tej wojenki bawi mnie, jak to konsolowcy zawsze wspólnie łączą siły, żeby odeprzeć jakiekolwiek wzmianki na temat PC. Obrazek sprzed kilku stron idealnie ukazał przykładową sytuację:

ab5nmDB_700b_v2.jpg

Oczywiście gdy tylko temat PC przycichnie, to i tak wracają do swych wojenek o cyferki na metacriticu, ilość pikseli, oraz o liczbę "exclusive'ów" uwzględniających także gry wydane na PC. W przerwie od grania w tasiemcowe multiplatformy i wmawiania sobie, że Ryse i Knack to dobre gry.

Opublikowano

W sumie na PC nic się nie sprzedaje gdyby nie przeceny na Steamach czy innych Originach. Szkoda, że wspomniałeś tylko o CoDzie a nie takim TLoU, GTA V czy Mario Galaxy.

Jaka gra z ostatnich 3-4 lat zeszła na PC powyżej 5-6 mln egzemplarzy? Bez cyfrowej dystrybucji offkoz.

Diablo 3.

Opublikowano

Bez cyfrowej dystrybucji, bo!?

TLoU - no spoko

GTA V - w lepszej wersji wyjdzie jesienią

Mario - seria Nintendo, przecież wyraźnie piszę, że gierki Nintendo szanuję bardzo (co nie przeszkadza w razie czego ograć tego na Dolphinie ^_^)

A jaka gra na konsolach przebiła 5-6 mln w ostatnich latach? Tylko bez reliktów XX wieku, czyli fizycznych nośników proszę.

no (pipi) xD

fajnie znowu wrócić do łączenia sprzedaży z fajnością gry

w takim razie np. W_D jest lepsze od SOTC i Okami (na PS2, Wii i PS3 razem liczonych)

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Batman: Arkham City (retail)

Cyfrowo nie, bo chcę tylko potwierdzić, że duże tytuły w retailu na PC nie mają szans na sukces porównywalny z konsolami.

No ok, Kruku - podaj te z cyfrowej w takim nakładzie, żeby było uczciwie.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Ja w wakacje zagram w dead rising 3 na pc :) A poza tym grałem w titanfall też na pc :) Zgadzam się że kilka exów sony czy nintendo by mnie ominęło ale od xboxa tylko forza jak na razie . (halo wszystkie części ograłem na xbox 360 :) łącznie z halo 1 i 2 które ograłem dzięki wstecznej kompatybilności :) )  W sumie teraz wieśka 3 zamówiłem na pc bo to będzie wersja najlepsza. Mam ps4 ale meh po co mam grać w coś gdzie futro dobrze nie wygląda :D

Gra i tak najlepiej ma wyglądać na PC, gdzie przy ustawieniach ultra zaoferuje m.in. bardziej realistyczne futra spotykanych stworów. Grafika na konsolach ma odpowiadać ustawieniom high na PC.

Opublikowano

Fajnie się grało w <tu_wstaw_exa_z_PC> na konsoli?

BTW grałem w RDR na konsoli. Nie grało się fajnie.

Batman: Arkham City.

Cyfrowo nie, bo chcę tylko potwierdzić, że duże tytuły w retailu na PC nie mają szans na sukces porównywalny z konsolami.

No i co z tego ja się pytam!?

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Ale że niby sprzedaż cyfrowa jest gorsza, czy mniej dochodowa, czy jak?

No człowieku, miej litość, bo nie wiem czy się śmiać czy płakać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.