Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Idź sobie załóż neonowe turbiny do peceta.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Kurde ile bym dał za nową wersję tej gry. W sensie Goal 3. Grałem nawet w japońską wersję, lepsza. To aż dziwne, że nic takiego nie powstaje. Mamy z jednej strony mordowanie ludzi na każdy możliwy sposób, z drugiej np. układanie po trzech elementów w rzędzie na każdy możliwy sposób, a piłka nożna jest jedna - po prostu wyglądająca tak, jak oglądanie meczu w TV. Ech, komu przeszkadzało, jak Japończycy dominowali na tym rynku?

River City Soccer Hooligans na ds'a
Opublikowano

Na kolana przed najlepsza gra online EVER

Opublikowano

Cześć koledzy. Jak tam? Dawno mnie tu nie było, dalej licytacja na piksele?

Pozdrawiam cieplutko z toru Monza.

eyyMxwz.jpg

Opublikowano

Nie dziwię się niektórym, że mają kompleksy na punkcie grania skoro większość czasu przy konsoli spędzają w modernkowych deathmeczach. Koneserzy nie mają tego problemu i delektują się każdą minutą przy najlepszych grach.

Odpaliłem po południu lekko zakurzonego Xboxa (Original!) i zapuściłem Dooma 3. Ta gra pokazuje dawną świetność fpsów - zwłaszcza tych ze szkoły ID Software. Jest długa, nie wystarczy wpakować potworowi jednej kuli w łeb, lokacje są tak zaprojektowane by nawet mimo trudnej rozgrywki gracz miał zawsze jakieś szanse - nie wynikające wcale ze szczęścia tylko ze skilla. No bo jakim trzeba być idiotą (hi, Acti), żeby projektować i umieszczać w takim Codzie sekwencje na szynach, gdzie na Veteranie ginie się po dwóch strzałach a wrogowie mają chyba zakodowany auto-aim. Samo strzelanie jest tak samo przyjemne jak widok rozrywanego na kawałeczki mutanta niczym w legendarnym Quake II. Co najlepsze, odpaliłem potem bonus w postaci dwóch pierwszych części i zrozumiałem, że Carmack to jeden z tych programistów, którzy stawiali wydajność ponad wszystko. Czemu było potem mało ludzi takich jak on?

Infinity Ward, po chvj tworzyliście dobrego CoD4, żeby potem reszta debili nieudolnie kopiowała te same rozwiązania? 

Ja nie mam problemu z tym, że wychodzi jakiś BF Hardline - bo to gra dla ludzi bez gustu, takich którym wystarczy strzelanie do wszystkiego co przypomina kogoś z bronią po przeciwnej stronie barykady i w (pipi)e mam jakie tam się zmiany szykują. Zresztą tutaj na forum chyba już większość gardzi takimi grami co mnie bardzo cieszy. 

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

A ja chce powrotu Medal of Honor, ale tego że Spielbergiem. Smutne ze skończyło się tylko na jednej części ;/

Opublikowano

Z racji, że mam starego PC i zapowiadaną usługę przez Sony zastanawiam się czy nie lepiej kupić wypasiony komputer i grać na padzie od x360 zamiast kupna ps4. Jeżeli praktycznie na każdym sprzęcie uda się ograć w gry od Sony to konsola staje się zbędna. A jest też wiele tytułów na PC, w które chciałbym zagrać. Zobaczymy jak ta usługa się rozwinie, bo jak używane gry będą tańsze od tych z chmury to wybiorę konsolę.

Opublikowano

Nie dziwię się niektórym, że mają kompleksy na punkcie grania skoro większość czasu przy konsoli spędzają w modernkowych deathmeczach. Koneserzy nie mają tego problemu i delektują się każdą minutą przy najlepszych grach.

Odpaliłem po południu lekko zakurzonego Xboxa (Original!) i zapuściłem Dooma 3. Ta gra pokazuje dawną świetność fpsów - zwłaszcza tych ze szkoły ID Software. Jest długa, nie wystarczy wpakować potworowi jednej kuli w łeb, lokacje są tak zaprojektowane by nawet mimo trudnej rozgrywki gracz miał zawsze jakieś szanse - nie wynikające wcale ze szczęścia tylko ze skilla. No bo jakim trzeba być idiotą (hi, Acti), żeby projektować i umieszczać w takim Codzie sekwencje na szynach, gdzie na Veteranie ginie się po dwóch strzałach a wrogowie mają chyba zakodowany auto-aim. Samo strzelanie jest tak samo przyjemne jak widok rozrywanego na kawałeczki mutanta niczym w legendarnym Quake II. Co najlepsze, odpaliłem potem bonus w postaci dwóch pierwszych części i zrozumiałem, że Carmack to jeden z tych programistów, którzy stawiali wydajność ponad wszystko. Czemu było potem mało ludzi takich jak on?

Infinity Ward, po chvj tworzyliście dobrego CoD4, żeby potem reszta debili nieudolnie kopiowała te same rozwiązania? 

Ja nie mam problemu z tym, że wychodzi jakiś BF Hardline - bo to gra dla ludzi bez gustu, takich którym wystarczy strzelanie do wszystkiego co przypomina kogoś z bronią po przeciwnej stronie barykady i w (pipi)e mam jakie tam się zmiany szykują. Zresztą tutaj na forum chyba już większość gardzi takimi grami co mnie bardzo cieszy. 

lol, przecież Doom 3 jest mierny i większość fpsów z tego okresu go bije.

Opublikowano

A ja chce powrotu Medal of Honor, ale tego że Spielbergiem. Smutne ze skończyło się tylko na jednej części ;/

Chodzi Ci o wyborne Underground? Pamiętam do dziś pierwszą misję nocą w jakieś mieścinie i jej epicki koniec. Przynajmniej jak na tamte lata xD

@MaZzeo - to już Twoje zdanie. Ja oceniłem gierkę po latach z nowej perspektywy po prostu. 

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Chodzi Ci o wyborne Underground? Pamiętam do dziś pierwszą misję nocą w jakieś mieścinie i jej epicki koniec. Przynajmniej jak na tamte lata xD

@MaZzeo - to już Twoje zdanie. Ja oceniłem gierkę po latach z nowej perspektywy po prostu.

Chodzi mi o pierwszego Medala :)

Opublikowano

Underground było IMO równie dobry, jedna z "gier dzieciństwa", z której utkwiły mi w głowie 4 świetne motywy:

- misja z sekwencjami na motorze

- rycerze w zamku jako przeciwnicy

- ciche zabijanie kuszą

- robienie zdjęć nazistom w afryce : D

Opublikowano

Podobno Shadow of the Mordor jest 30 fps/720p na Xbonie (1080p/60fps na ps4). To, plus PES w 720p... Dat closing gap xD dat insider od Maćka xD dat bo to wczesne tytuły startowe, potem będzie lepiej xD dat to nieudolni devowie, nie wina systemu xD

Dat Xbox one xD

Opublikowano

Podobno Shadow of the Mordor jest 30 fps/720p na Xbonie (1080p/60fps na ps4). To, plus PES w 720p... Dat closing gap xD dat insider od Maćka xD dat bo to wczesne tytuły startowe, potem będzie lepiej xD dat to nieudolni devowie, nie wina systemu xD

Dat Xbox one xD

Lets ready for rumbleeeeeeeeeeeeeeeee ! W lewym narożniku fani xboxa prowadzeni przez MAciomaniaka i Dave'a  w prawym narożniku fani plejstejszyn prowadzeni przez Fanka i Yeti'ego .

FIGHT !

jutro w pracy ma być kilka stron do poczytania !

Opublikowano

Beka z podkonsoli kolejny raz ot co.

Opublikowano

to już nie ma o co walczyć, ten weekend wszystko podsumował

na twiterach piszą, że na Xboxa Shadow of the Mordor chodzi 720p 30fps, PS4 1080p 60fps ze spadkami do 50fps

producenci do tej pory podali tylko oficjalnie dane dla PS4

ale te twitty nie są jeszcze potwierdzone

pnrDhM0.jpg

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

Oczywiście Figaro wyssał to sobie z palca. Jakby ten czas co przekopuje gaffa w poszukiwaniu randomowych złych newsów o Xone przeznaczył na gry, to by już dawno by WiiU kupił i grał.

Opublikowano

Klapki graja w rozdzialke i piksele, boty graja w gry :)

Opublikowano

Tak grają, że ich od forum nie da się odgonić.

Opublikowano

Ta dyskuja dotyczy multiplatformy, nie exa, a w takim przypadku wyższa rozdziałka to zawsze +. Aczkolwiek te dane są za niskie. Streamer gry mówi o 900p i 30 FPS. 

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

Oczywiście Figaro wyssał to sobie z palca. Jakby ten czas co przekopuje gaffa w poszukiwaniu randomowych złych newsów o Xone przeznaczył na gry, to by już dawno by WiiU kupił i grał.

Nie ma co się denerwować :)

Opublikowano

Nie ma co się denerwować :)

Za pisanie głupot wyssanych z palca powinien być ban i Ty byś się tak co trzeci dzień łapał.

Opublikowano

Figaro, a u ciebie w ilu P?

Bo u mnie w od chu,ja.

Opublikowano

Dalej się denerwujesz. Wyluzuj. Na twitterze tak pisali, to podałem dalej. Toć napisalem "podobno". Wypij herbatkę :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.