Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

No widzisz Jarek? Weź tu być mondry i pisz wiersze.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Ale wracając do ważnych rzeczy, post shinobi z neogafa o Shadow of Mordor:

"MS friend playing the game isn't too happy with the image. Says it's definitely nowhere close to 60fps that he can feel, feels it's much closer to 30. Image is somewhat blurry, "extremely so" at some points, on foliage especially. Distinct lack of AA too. I guess we'll find out Tuesday.".

<bezradny>

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Tak z ciekawości zacząłem przeglądać od początek tematu o Destiny by obejrzeć pierwsze materiały z Destiny i porównać je z rzeczywistością. Nieźle się uśmiałem czytając posty YETIego:

Pokazują mały ułamek tego co oferuje Destiny, bo sama gra będzie miała do zaoferowania znacznie więcej. Wystarczy poczytać jaki moloch nam się zapowiada.

Dawkują informacje i bardzo dobrze, może na E3 odsłanią karty odnośnie podróżowania między planetami

Dawkują informacje i bardzo dobrze, może na E3 odsłanią karty odnośnie podróżowania między planetami, czy podadzą pierwsze informacje co do multiplayera, na co najbardziej liczę.

Ja ci powiem jak będzie wyglądało podróżowanie pomiędzy planetami.

1.Animacja wejścia do statku

2.Menu z wyborem obszaru w który chcemy polecieć

3.Animacja lotu

4.Animacja lądowania na planecie

5.Dalszy ciąg pif paf

Mark my words.

Pieknie to wyglada, boje sie tylko o eksploracje a raczej o jej brak  :( Na poczatku myslalem ze to bedzie bardziej open world a po ostatnim filmiku mysle ze bedzie tak jak pisze UberAdi - kllik na planete, klik na obszar i juz pif paf z grupa znajomych...

Obym sie mylil...

Podróżowanie między planetami może wyglądać tak jak pisał Adi, z tym że jedna planeta jest wielkości kilku obszarów z Halo: Reach. Także świat w grze jest OGROMNY. Postaram się znaleźć stary filmik, gdzie mowa o wielkości obszarów.

To będzie dosłownie WIELKA gra.

Ziemia to wielkościowo obszar 2/3 całego Halo Reach. Ciekawe jak inne planety, ale ta gra będzie OGGGGGROMNA.

xD

Edytowane przez Ins

Opublikowano

ale skąd wiecie, że ta gra faktycznie nie będzie taka duża jak by tego chciał YETI? Drugie tyle co za konsole i wszystko będzie możliwe.

Opublikowano

PES 2015

PlayStation 4: 1080p/60fps
Xbox One: 720p/60fps

Kolejny cios dla xbotów...

Opublikowano

No tak, było ze 20 stron temu.

Opublikowano

a co z tym tomb raiderem nowym -  stanelo ze to bedzie czasowy ex czy nie?

Opublikowano

E,  to biore pesa na zylete. 

Opublikowano

Ze one nie daje rady juz wiemy od premiery, ale smęcić codziennie o tym....

Opublikowano

Po prostu niedawno ktoś napisał, że wszystkie multiplatformy będą wyglądać tak samo. Tyle.

Opublikowano

Jak dla mnie jedyny argument za x one przy wyborze next gena to forza. Szkoda, że w nią nie zagram, pozostaje mi wersja na x360. Czuję, że wsiąknę w pesa 15 na ps4, dokupię jeszcze lbp 3. Dwie gry a masa godzin.

Opublikowano

ja tylko czekam na moment gdy maciomaniak znowu kupi ps4 bo nie zdzierzy gorszych multiplatform na xone - cos czuje ze szybciej niz pozniej on nadejdzie

Opublikowano

Jeżeli ktoś robi gre w 720p na xone to jest to wina deva nie konsoli. Jakoś fifa chodzi w 1080/60.

Opublikowano

zgadzam sie, przeciez super time force tez jest w 1080p wiec ewidentnie wina devow nie konsoli

Opublikowano

Tak to już jest z xbox one - albo rybki (rozdzielczość), albo akwarium (grafika). A tym czasem na PS4 dostajemy całe oceanarium.

Opublikowano

Tak, bo fifa wyglada w porownaniu z pesem jak super time force. Masakrujecie sie od rana, nic nowego.

Opublikowano

Tutaj ewidentnie wina Konami. Wiadomo, że Xbone słabuje ale bez przesady.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

bedziecie sobie wmawiac, ze to wina devow co gre co potwierdza ze jest w 720p, posiadacze ps3 tez to przechodzili....tytuly startowe i pierwsze multiplatformy - "ale to wykorzystuje tylko jeden rdzen, poczekajcie", "killzone2 wykorzystuje 3 rdzenie, poczekajcie az zaczna wykorzystywac osiem" - wtedy to byl powod do beki xbotow, a teraz sami postepujecie tak samo "poczekajcie, jest 10% z kinnecta, zaraz wszystko bedzie w full hd" " zaraz okielznaja chmure, poczekajcie" itp

Opublikowano

nie muszę sobie wmawiać, w tym przypadku to jest wina developera, xbone jest słabszy ale bez przesady

Opublikowano

Wiedziałem, że KONAMI nie lubi ONA już MGS V to pokazał, ale to co prezentuje sobą PES to żal na maksa wstydzili by się, co oni chcą udowodnić tym faktem, że na PS3 ( (pipi) na PS3) gra chodzi w tej samej rozdzielczości. Ja rozumiem, że ONE jest słabszą konsolą no ale bez przesady KONAMI robi z tej konsoli downa, którym ta konsola nie jest, no ale jak się czyta wypowiedzi pan Hideo to czego więcej można się spodziewać po japońcach. M$ powinien się zabrać za tą bandę nierobów, jakoś nowa FIFA dała radę ......

Ludzi którzy wierzą w to i uważają, że ONE jest tak słabą konsola jak przedstawia ją KONAMI pokazują tylko jak mocna mają ograniczone logiczne - trzeźwe  myślenie

Edytowane przez Soul

Opublikowano

No EA ma zdecydowanie wiecej pieniedzy i wiecej programistow, by zanagazowac ich do dluzszej pracy przy XOne. Nie mieli tez zbytnio innego wyjscia, skoro podpisali umowe z MS. Nie zmienia to faktu, ze jednak Maciomaniak i jego insiderzy sie mylili :teehee: . Nalezy sie po prostu do tego przyzwyczaic, jak w poprzedniej generacji do gorszych multiplatform na PS3. Jednym bedzie sie chcialo, beda mieli na to czas, by swoja gre dopieszczac do standardow PS4, inni machna reka i beda wydawac gry w smiesznej rozdzielczosci. Tak czy siak MS popelnil ogromny blad wydajac konsole, ktora sprawia jakiekolwiek problemy wzgledem konkurencji.

Juz pisza o Wladcy Pierscieni, C.A.R.S i kolejnych bolach z rozdzielczoscia i frameratem, wiec podobnych problemow nalezy sie spodziewac w innych nadchodzacych multiplatformach. 

Edytowane przez easye

Opublikowano

nie ma co zwalac na devow bo to do niczego nie prowadzi - jak kiedys pisalem - ps3 i x360 bez problemu mogly odpalac kazda gre w 1080p i 60fps - KAZDA - czemu tego nie robily? bo devom sie nie chce optymalizowac, bo grafa w grach bylaby wtedy spoooro gorsza, a grafa dzisiaj chyba najbardziej decyduje o sprzedazy itp

tak jak sony dalo dupy projektujac ps3, tak jak nintendo z wiiu, tak teraz m$ dalo z xone - kon trojanski harrison zrobil swoje

Opublikowano

Nie ma co sie oszukiwac, byla moda na branie Xszrota na forumku. botki nawet probowaly zakrzywiac rzeczywistosc ze PS4 lezy pod lozkiem a Xbone chodzi 24h na dobe i jest konsola dla elity (XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD), a tu taki

BOOM HEDSZOT,

REALITY CHECK,

720 IS BACK XDD

I to w pilce kopanej xDDD

Miejscie troche wstydu i przyznajcie ze szrot is gonna szrot i nic temu nie pomoze, nawet jak Spencer wyda dwa kontenery zielonych a podkupienie devow 3rd party. Tak po prostu nie wygrywa sie generacji, najwazniejsze sa gry, gry exkluzywne ktore zostaja na jednej platformie a nie, niczym rumunskie kurtyzany, pruja sie po kontach.

#4theplayers

Edytowane przez hav3n

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.