Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Miałem kupić Ethana Cartera, ale po tym co Chmielarz kolejny raz odwala odpuszczę sobie. Nie bede mu napełniał kabzy. Przeboleje jakoś tę gierkę.

"W pierwszych polskich recenzjach, głównie na mniejszych stronach, pojawia się wątek "fantastyczna gra, ale krótka (średnio 4-5h), więc obniżamy ocenę". Opinia ta pojawia się również w opiniach ludzi, np. na Steamie dostaliśmy negatywa za "świetna, ale krótka". Rozumiecie, nie pozytywa z ew. ostrzeżeniem, że krótka, tylko pełnego negatywa.

Opinie powyższe motywowane są faktem, że za mniejsza kasę można mieć wiele godzin w jakiejś tam innej grze.
Wobec powyższego proponuję od dzisiaj następujące zasady:
1. Każda gra dostaje -1 do oceny, ponieważ w warcaby można grać online za darmo i nieskończoną liczbę godzin.
2. Obrazy od dzisiaj przestajemy wyceniać na podstawie jakości czy ich piękna, tylko, żeby znaleźć odpowiednik "godzin gry", zaczynamy cenić obrazy od centymetra kwadratowego. W końcu "Mona Lisa" tańsza od "Panoramy Racławickiej".
3. Ostatecznie godzimy się z tym, że "Mały książę" to badziew, albowiem kosztuje praktycznie tyle, co normalna książka, a jest krótka i chuderlawa.
Pomijam już inne wątki (mówiliśmy, że gra będzie stosunkowo krótka, poza tym jak dla kogoś długość gry jest super-istotną sprawą, to może powinien poczekać na reviewsy, niektórzy opowiadają bzdety o tym, że grę przeszli za pierwszym razem na luzie w 2h, itp. itd.). Ale to cenowanie mnie naprawdę smuci. Nie wiem, skąd to się bierze, ale na szczęście jest też sporo głosów ludzi zadowolonych z długości.
Znajomy dev nawet niedawno żartował, że recenzje gier w 2020 roku widzi tak:
"Świetna gra, ale za długa" 6/10
"Świetna gra, zero fillera" 9/10
"Gra, która wie, kiedy się skończyć" 8/10
Nie mam nic przeciwko długim grom, btw. Ale życzyłbym sobie takiego 2020, gdzie jakość gry będzie oceniana, uwaga -- myśl szalona, na podstawie jakości gry,"

Ma rację. 

Moze ma racje, moze jej nie ma, za to strasznie go piecze i zabawnie to wyglada.

Dokładnie, ten jego bul dupki jest śmieszny a zarazem żałosny.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Yeti ogrywał biedę wersje multi gier na ps3 jak na PC miałby baronowe 1080/60.

Co za beton lol

Opublikowano

To chyba logiczne, że skoro nie było premiery gry to trudno, żeby były tam drivatary graczy? Ludzie pojeżdżą trochę to się pojawią. 

Opublikowano

To chyba logiczne, że skoro nie było premiery gry to trudno, żeby były tam drivatary graczy? Ludzie pojeżdżą trochę to się pojawią. 

Tylko, że Drivatary pobiera też z FM5. Przeczytaj post Szczurka to zobaczysz jaka to ściema.

Opublikowano

a AI dalej zastepuje gracza w multi w Killer Instinct?

Opublikowano

Przygodowka na 5h, to tam pewnie zagadek nie ma tylko sie chodzi?

Jest 5 zagadek. Generalnie to symulator chodzenia po lasach, brakuje tylko grzybów.

A tak na serio to naprawdę dobra gra tylko imo zakończenie pozostawia trochę do życzenia.

Opublikowano

Nigdy nie zastępowało.

Widzę, że klapki są zbyt ograniczone żeby pojąć czym są Drivatary :D To standardowy model AI, który z czasem uczy się zachowań charakterystycznych dla graczy. To nie jest tak, że teraz sobie konto założysz, a za 5 minut już będzie gotowe. Ale nic, trzeba szukać dziury w całym nawet biorąc pod uwagę, że to najlepsze AI na rynku :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Nigdy nie zastępowało.

Widzę, że klapki są zbyt ograniczone żeby pojąć czym są Drivatary :D To standardowy model AI, który z czasem uczy się zachowań charakterystycznych dla graczy. To nie jest tak, że teraz sobie konto założysz, a za 5 minut już będzie gotowe. Ale nic, trzeba szukać dziury w całym nawet biorąc pod uwagę, że to najlepsze AI na rynku :P

Przeprowadziłem "profesjonalny test". Na nowym koncie zagrałem trzy wyścigi w FM5 żeby zsynchronizować drivatara. Jechałem powoli, zygzakiem, obijałem się od ścian itp. Wróciłem do gry w FH2 na swoim koncie i po jakimś czasie ten Drivatar się pojawił w wyścigach. Kończył 9, 8, 8 i za każdym razem był przed Drivatarami Insa i Bansaia. A gdy do niego podjechałem we free roamie, to miał napisane "Highly skilled drivatar".

Taa... to zwykłe AI z nazwą osób, które wcześniej grały w Forze.

Taa, Don dalej sobie tak wmawiaj.

Szczurek jeździł beznadziejnie a mimo tego jego drivatar był lepszy od Insa czy Bansaia i na dodatek miał napisane, że to bardzo dobry kierowca :)

Zdecydowanie nauczył się jak to nazwałeś "zachowań charakterystycznych dla graczy"

KI. Ta sama walka, każdy gracz widzi co innego :D

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

Widzę, że klapki, jedyne o czym dyskutują to o gierkach z XO i PC oraz gifach...

Opublikowano

To słabo temat czytasz w takim razie.

Opublikowano

A gdzie recki driveklapa? Czyzby Sony wzielo przyklad z Bungie i nalozylo embargo na recki do dnia premiery, zeby ktokolwiek kupil te wyscigi na 5 minut?

Opublikowano

Recenzenci jeszcze czekają aż przelewy od Sony dojdą, bo żeby było taniej kitajce wysłali przekazem pocztowym zamiast zrobić zwykły przelew.

Opublikowano

no tak, recki horizon2 wszakze ukazywaly sie miesiac przed premiera 

Opublikowano
Metal Gear Solid V - Sins of The Father Donna Burke

o grzechach przechodzących z ojca na syna opowiada też tekst StarSaillor - Way To Fall z creditsów trójki:

https://www.youtube.com/watch?v=9hKxNcf9QPs

Son

You've got a way to fall

They'll tell you where to go

But they won't know

Son

You'd better take it all

They'll tell you what they know

But they won't show

Oh

I've got something in my throat

I need to be alone

While I suffer

Son

You've got a way to kill

They're picking on you still

But they don't know

Son

You'd better wait to shine

They'll tell you what is yours

But they'll take mine

też się chciałem pochwalić znajomością i doskonałym gustem, a co.  8)

Opublikowano

xboty mozecie przygarnac brata ragusa, pamietajcie by go dokarmiać 3 razy dziennie, ale nie po połnocy, lubi posty yano, i delektuje sie papryczkami yalapeno  w sosie windszroter.

Opublikowano

Ragus, witaj w krainie przegranych.

Opublikowano

Jeszcze troche i w cw same ignorowane posty bede widzial.

Opublikowano

Łykajcie dalej xD

Opublikowano

krok1 : zakup

krok2 : wstyd

krok3 : rejestracja altera

krok4: pchli targ

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Sorry, że do wieczora musieliście czekać na obiecane fotki najlepszej serii ever, ale nie wiecie jak trudno w dzisiejszych czasach dostać te gry. Podzwoniłem trochę po kumplach i oto jest, moja kolekcja MGS.

yx1puzeujpmk.jpg

azsghdj8ie66.jpg

Coś dla nintendozboczków

gw6v8c182mcb.jpg

Kilka innych gier leży u wuja.

Wszystkie skarby trzymam w dwóch torbach, to jest jedna z nich. Wiecie, jak laski przychodzą, to trochę siara trzymać tyle gierek.

wh0q4d1le4qo.jpg

Oczywiście te z PS3, X360 i PS4 dumnie stoją na półce, nie mam tyle reklamówek w domu.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

to mi przypomina jak jechałem specjalnie do kolegi na drugi koniec miasta z karteczką z napisem "xboty do miecza" żeby wam udowodnić, że posiadam silent hill 2 na półce.

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

Witam Ragus w świecie prawdziwych gier :). Gdzie nie liczy się grafa, a świetna zabawa! Mam nadzieję, że zostaniemy najlepszymi przyjaciółmi!

Opublikowano

to mi przypomina jak jechałem specjalnie do kolegi na drugi koniec miasta z karteczką z napisem "xboty do miecza" żeby wam udowodnić, że posiadam silent hill 2 na półce.

Plusik bo wierzę, że to naprawdę zrobiłeś.

Wierzę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.