Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

neogaf przekoty - cykaja fote w realu by obalic teze, ze na niektorych gameplay z driveclub auta "plywaja" bo to po prostu zasluga niesamowicie realistycznego oswietlenia

floatingCar.jpg

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Mogę ich zapewnić że samochody w Driveclubie nie pływają tak jak w Horizonie jadąc przez pola.

Opublikowano

Brak cienia samochodu po lewej stronie to tez efekt super oświetlenia? xD

XDDDDD
Opublikowano

Przejrzałem reckę FH2 na poly, w komentarzach i nawet w samej recenzji typ sugeruje, że DriveClub jest lepszy (zwłaszcza graficznie), ale póki co embargo nie pozwala na jakiekolwiek szczegóły. Myślę, że ten rok delaya to był dobry pomysł, gra ma dobry model jazdy plus zaje.bistą grafikę czyli bedą dobre oceny na bank, kilka minusów za niepełen content, ale wyjasnią, że wszystko będzie w dlc (nawet darmowych) i spokojnie średnia będzie 85% tak to widzę, do tego to nowe IP więc branża łagodniej do tego podejdzie niż do wypracowanej marki jak Forza. 

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

neogaf przekoty - cykaja fote w realu by obalic teze, ze na niektorych gameplay z driveclub auta "plywaja" bo to po prostu zasluga niesamowicie realistycznego oswietlenia

floatingCar.jpg

To akurat fota od game directora Drivecluba :P

Opublikowano

Odpialem konsole z pradu na 3 minuty i pomoglo, ale czytam juz ze jak raz sie stalo to pies pogrzebany, no swietnie, bylebym tylko zdazyl ograc mordor i niech zabieraja mi to gow.no z domu.

To wszystko, że nie szanujesz marki. Stałeś się xbotem i PS po prostu wyrzuca cię ze szlacheckiego grona. Ta konsola nie wybacza skoków w bok. Nic już nie poradzisz, musisz grac na xboxie i tyle :)

Bez jaj, mam podobne odczucia. Nie mam czasu nawet by usiąść przed konsolą, ale nie mam też takiego parcia, że muszę to zrobić, żeby koniecznie w coś pograć. Dopiero Horizon 2 może być dla mnie powrotem do "codzienności" sprzed paru miesięcy. Drażnią mnie powoli te wszystkie branżowe perypetie, zaślepione klapki i ogromne parcie na 1080p/60fps, a przy tym odświeżanie kotletów.

A ileż to było pisania jakie to XO jest genialne, jakie to świetne exy dostaje, że wszystkie multiplatformy do końca roku będą takie same na obydwu platformach, jaki to genialny pad, świetne dashboard ciągle dostający nowe aktualizacje. Nawet miałeś jakąś akcję czy coś robić na premierę w naszym pięknym kraju. A tu taki zonk, pograł na XO i stracił chęć do grania

XDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

TLOU remaster i GTAV remaster - dwie epokowe gry z srednia ponad 90% na metacrticic w pierwszym roku trwania nowej generacji - jaka inna miala taki start z grami z taka srednia? no jaka?!

Dreamcast.

Dokładnie, Soul Calibur 10/10 !!!!!

Opublikowano

W przypadku gier stawiających na funcje spolecznosciowe i online, embargo na oceny i recenzje do dnia premiery jest akurat zrozumiałe. Do miarodajnego sprawdzenia jakości multiplayera, który przed premierą najczęściej zwyczajnie ne działa, jest wręcz szkodliwe. Najlepszy przykład to oceny rzędu 7 dla KZ SF, które uwzgledniały tylko tryb dla jednego gracza, a nic n.t. trybu multiplayer.

W takim wypadku lepsze było by podzielenie recenzji na pierwszą, dotyczącą trybu offline, oraz późniejszą, obejmującą online, po dogłębnym ograniu multiplayer. Najlepszy przykład: multi BF4.

Opublikowano

W przypadku gier stawiających na funcje spolecznosciowe i online, embargo na oceny i recenzje do dnia premiery jest akurat zrozumiałe. Do miarodajnego sprawdzenia jakości multiplayera, który przed premierą najczęściej zwyczajnie ne działa, jest wręcz szkodliwe. Najlepszy przykład to oceny rzędu 7 dla KZ SF, które uwzgledniały tylko tryb dla jednego gracza, a nic n.t. trybu multiplayer.

W takim wypadku lepsze było by podzielenie recenzji na pierwszą, dotyczącą trybu offline, oraz późniejszą, obejmującą online, po dogłębnym ograniu multiplayer. Najlepszy przykład: multi BF4.

Takim tokiem myślenia to powinna być wyciągana średnia z dwóch trybów, czyli na przykład singiel jest na 3 i multi na 9 co daje nam ocene 6 ogólną trochę bez sensu czy nie uważasz? I wątpie, że wszystkie recenzje Killzona były tylko na temat singla.

Opublikowano

Akurat ta fotka nie powinna miec cienia z lewej strony, powinna byc z przodu i delikatnie z lewej strony  ,co biorac pod uwage jak krotkie sa cienie przy innych samochodach i w jakiej pozycji jest cien robiacego zdjecie moze byc na tyle mały ze obrys samochodu go przykrywa.

Okulary radze załozyc

Opublikowano

@bluber

Nie wiem jak to było dokładnie z reckami sf, ale fakt faktem twórcy płakali, że oceniano go często przez pryzmat samego trybu singlowego. Zresztą podobną akcję do powyżej zaproponowanej zrobił nawet extrim, najpierw dając ocenę singla tr i tlou, a miesiąc później samego trybu multiplayer. Kwestia MC jest tu akurat najmniej istotna, tym bardziej że oficjalnie jest tutaj #nikogo. Póki nie dotyczy exów bonera ze śr. +80%. Imo podział na dwie odzielne średnie byłby ok. Lepszego sposobu na miarodajne sprawdzenia jakości online i tak nie ma.

Opublikowano

No, ale oceniane multi jako odzielny składnik gry to tez nie jest dobry pomysł, bo taki BF4 wtedy by oberwał za dramatyczne bugi, netcode, lagi etc plus ocena multi jest często mocno subiektywna (jak dobrze mi idzie to 10/10 jak biją to 2/10) i trzeba pograć sporo, żeby dobrze to ocenić dlatego oceny pismaków to można sobie w du.pę bo co oni pograli trochę w multi i przeszli singla i dają 7 bo singiel był słaby a multi ma perspektywy ale w sumie ciężko stwierdzić bo grałem 2 dni. 

Opublikowano

O (pipi)a xDDDDDD
Opublikowano

@bluber

No cóż, ostatni Batman też wylapał 1/10, bo twórca natknął się na glitch, który uniemożliwił mu ukończyć tytuł. A jakaś recenzentka obniżyła gta v ocenę o oczko, bo (sic!) wg niej pokazywała kobiety w swietle gorszym od mężczyzn. I też nic nie poradzisz. Dlatego uważam że sposób jaki przewinął się w extrimie był całkiem spoko. W czerwcu single, w lipcu na spokojnie multi.

Opublikowano

O (pipi) xDDDDDD
No, majtki już zmieniłem, nie wytrzymałem ze śmiechu.
Opublikowano

Przepraszam, bo ostatnio mało czasu mam, więc mogę być lekko do tyłu. Beka z Drivecluba już oficjalnie czy czekamy na jakąś konkretną datę, żeby świat sobie uzmysłowił, że prawdziwe PS4 nie potrafi uciągnąć świecidełek z dopakowanych PC (tj. dev-kitów)?

Opublikowano

ordera tez z tego co pamietam przycieli bo juz jakis nowszy build ma zbroje na postaciach zmienione na takie z o wiele wiele mniejsza liczba szczeglow

Opublikowano

Nie, beka nadal z xbona i gier w 720 i 900. Możesz wracać do swoich zajęć.

Opublikowano

Była beka z graficznej wydmuszki z wątpliwym gameplayem.

Jest beka z tylko dobrej grafiki i niezłego gameplayu.

Opublikowano

ordera tez z tego co pamietam przycieli bo juz jakis nowszy build ma zbroje na postaciach zmienione na takie z o wiele wiele mniejsza liczba szczeglow

Nie, tamte stroje nadal są w grze, tylko będą w innych etapach.
Opublikowano

etapach z pc

Opublikowano

Sprawdziłem materiały z DC i gra wygląda świetnie. Zdecydowanie poza zasięgiem szrota.

Opublikowano

etapach z pc

Jak skleisz dwa tytany taśmą, to może uda się to odpalić na tych 21 calowych monitorakach.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

TLOU remaster i GTAV remaster - dwie epokowe gry z srednia ponad 90% na metacrticic w pierwszym roku trwania nowej generacji - jaka inna miala taki start z grami z taka srednia? no jaka?!

Dreamcast.

Dokładnie, Soul Calibur 10/10 !!!!!

Pamiętam jak połamał mi się kabel od Dreamcastowego pada i musiałem grać na klawiaturze jak jakiś blacharz (tak, SC to jedna z niewielu gier na makarona, która przyciski pada ma ładnie zmapowane na... klawiaturze). Nie odjęło to magii. Ta konsola była wspaniała.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.