Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Half -Life to kupa bo się strzela a Portal bo się robi dziurki.

Edytowane przez Szatanek

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Raven piona. Gardzę ludzmi którzy mowią ze GTA IV jest nudne. To oczywiscie najlepsza czesc z serii, fabule przeszedlem 2 razy, bardzo wiele godzin spedzilem we freeroamie. Dodatki sa fajne, dodaja pare nowych rzeczy, ale to sa jednak tylko dodatki do glownej rozgrywki.

Opublikowano

GTA IV to dla mnie był strzał w mor,dę. Wtedy był prawdziwy next-gen. To ogromne, piękne miasto, ta fizyka, ta dbałość o detale. Po pierwszym trailerze miałem mokro. Gearsy jako pierwsze powaliły grafiką, ale kiedy pierwszy raz jechałem starym rupieciem pod torami metra i prześwitujące przez szczeliny słońce raz po raz oświetlało karoserię samochodu a zawieszenie samochodu dynamicznie reagowało na nierówności ulicy... wtedy musiałem zmieniać spodnie. Po przejechaniu pierwszego przechodnia, który realistycznie odleciał odbity od maski samochodu musiałem wycierać telewizor z nieoczekiwanych płynów. Kiedy do tego na pierwszym zakręcie wyleciało się z powodu podsterowności... hnnnng.

Oczywiście do tego należy doliczyć długą i dobrą fabułę, pieczałowitość z jaką stworzono miasto, miliony komicznych i szyderczych nawiązań do otaczającego nas świata, detale jak stukający silnik przy chłodzeniu się itd. itp. Może ta gra miała swoje problemy (choć powagi wcale nie uznaję za wadę, ale niższa klasa lubi festyniarskie klimaty), ale zdecydowanie należy jej się szacunek. Skupiam się tutaj na efektach i graficzce, bo kto GTA IV szanuje temu nie muszę tłumaczyć co naprawdę było genialne w tej części. Niższej klasie trzeba zwrócić uwagę na widoczne gołym okiem rzeczy.

A dlaczego hehe nie ma exów master race hehe? Wyjaśniłem to już, nie umiesz czytać? Na PC nie ma gier, to jest forum konsolowe, dlatego nie ma gierek z PC. Nie trzeba szukać na pańskim dworze, kiedy w samej konsolowej zagrodzie jest pięćdziesiąt dorodniejszych okazów. PC #nikogo

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Uncharted 2 to gra generacji.

Nie wiem jak bardzo trzeba mieć zyebany gust, aby tę prostą samograjkę w korytarzu, uznać za grę generacji?

Taaaa, bo Zelda: Skyward Sword z grafą rodem z 2004 roku to pewnie twoja "gra generacji".

Tak, bo to co definiuje grę generacji to grafika. Idź Janusz sprawdź promocję Tyskiego w Biedronce z okazji mundialu.

Wcale nie, choć z drugiej strony, to wyciągnij sobie GameCube'a z szafy i graj, a od Naughty Dog (pipi) wara!

A dla tzw. nie-Januszy i innych "elit" grą generacji jest - zgaduję - jakiś Metroid? Tak uszanowany przez graczy, że Nintendo olało serię jakoś cztery lata temu :)

Opublikowano

Miasto wcale nie było takie ogromne, co do fizyki i detali się oczywiście zgodzę ale co po za tym. Dodałbym jeszcze świetne postacie i to tyle. Misje czyli jeden z najważniejszych elementów gry, są kiepskie. Strzelanie, celowanie krycie się za osłonami to porażka. fabuła się rozdrabnia i siada gdzieś w połowie.

Gearsy jako pierwsze powaliły grafiką, ale kiedy pierwszy raz jechałem starym rupieciem pod torami metra i prześwitujące przez szczeliny słońce raz po raz oświetlało karoserię samochodu a zawieszenie samochodu dynamicznie reagowało na nierówności ulicy... wtedy musiałem zmieniać spodnie. Po przejechaniu pierwszego przechodnia, który realistycznie odleciał odbity od maski samochodu musiałem wycierać telewizor z nieoczekiwanych płynów. Kiedy do tego na pierwszym zakręcie wyleciało się z powodu podsterowności... hnnnng.

To fajne te girsy grałeś, przestań ćpąć kolego.

A dlaczego hehe nie ma exów master race hehe? Wyjaśniłem to już, nie umiesz czytać? Na PC nie ma gier, to jest forum konsolowe, dlatego nie ma gierek z PC. Nie trzeba szukać na pańskim dworze, kiedy w samej konsolowej zagrodzie jest pięćdziesiąt dorodniejszych okazów. PC #nikogo

hahahaha, Nie jest to forum PeCetowe ale w Console Wars będe non stop pisał jaki to PC jest za(pipi)isty. (pipi)a człowieku, osmieszasz się.

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

Kazda z gier wymienionych przez ravena jest lepsza od Uncharted. Maja one tylko jeden, wspolny problem - nie sa exem Sony.

Czytanie ze zrozumieniem to nie jest to nie jest to atut zdecydowanie. Wymienił też TLOU, uwaga to jest ex Sony.

Dlatego jesteś typowym januszem.

Czyli dlaczego ? bo nie rozumiem. Zresztą raven to taki Pecetowiec a gdzie na tej liście jego pecetowe exy. No własnie, nie ma.
Jedno przeoczenie a jak sie juz sie juz sie zagotowal juz XD

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Najwyżej oceniona gierka ex PC 2014 :

OOTP15_Screen03.jpg

Opublikowano
Jedno przeoczenie a jak sie juz sie juz sie zagotowal tu XD

Po "polskiemu" poproszę.

Opublikowano

Ty pierwszy XD

Opublikowano

Kruku, twoja lista jest jeszcze inwalidą z jednego powodu. Wymieniasz ME :D czy Skyrima a zapominasz o Soulsach.

Opublikowano

W generacji, która wydała na świat Dark Souls, GTA IV, GTA V, Bioshocka, The Last of Us, RDR, dwie części Halo (i dwie poboczne), dwie części Super Mario Galaxy, dwie Zeldy, Portala 2, Skyrim, Raymany, trylogię Mass Effect, FEZ, Gearsy, Alan Wake, Batmany, LIMBO, Braid, Borderlands 2 i pewnie jeszcze drugie tyle genialnych tytułów których na oczy nie widziałem...

Teraz widzisz?

Opublikowano

Raven zapomniałeś wspomnieć o Batmanie :0

Opublikowano

W generacji, która wydała na świat Dark Souls, GTA IV, GTA V, Bioshocka, The Last of Us, RDR, dwie części Halo (i dwie poboczne), dwie części Super Mario Galaxy, dwie Zeldy, Portala 2, Skyrim, Raymany, trylogię Mass Effect, FEZ, Gearsy, Alan Wake, Batmany, LIMBO, Braid, Borderlands 2 i pewnie jeszcze drugie tyle genialnych tytułów których na oczy nie widziałem...

Teraz widzisz?

Opublikowano

Kidnappa,

NAUCZ SIĘ CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM

Opublikowano

Większą czcionką, bo kurffa nie widzę.

Opublikowano

NAUCZ SIĘ CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM

Opublikowano

W generacji, która wydała na świat Demon i Dark Souls, Brothers, Mirror Edge, Dishonored, Deus Ex HR, Dragons Crown, GTA IV, GTA V, Bioshocka, The Last of Us, RDR, dwie części Halo (i dwie poboczne), dwie części Super Mario Galaxy, dwie Zeldy, Portala 2, Skyrim, Raymany, trylogię Mass Effect, FEZ, Gearsy, Uncharted 2, Alan Wake, Batmany, LIMBO, Braid, Borderlands 2 i pewnie jeszcze drugie tyle genialnych tytułów których na oczy nie widziałem...

Teraz widzisz?

Z każdym następnym zacytowaniem zgadzam się z listą kruka coraz bardziej.

Opublikowano

What O_o? Ona cały czas jest taka sama, teraz tylko dopisałeś do niej "Demon" (co swoją drogą jest błędem, bo gra nazywa się "Demon's Souls") i kilka innych rzeczy jak Brothers czy Mirror's Edge (tutaj też zapomniałeś apostrofu i "s" przy "Mirror").

Ja tego nie napisałem. Nie lubię czegoś takiego.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Obrażajo gta 4 bezbożniki yebane :/

Opublikowano

@niktcienielubi

Nieśmieszne.

Opublikowano

Oj tam, oj tam. Mi cały czas ktoś wrzuca zbędne "s" do nicku przekręcając jego znaczenie, no ale szacun za przejrzenie mych niecnych zamiarów. :*

Opublikowano

Miasto wcale nie było takie ogromne,

Akurat Liberty City z GTA IV jest większe od Los Santos z GTA V. ;)

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

Obrażajo gta 4 bezbożniki yebane :/

Mnie tam obraziło gta 4 za wyrzucenie spadochronu. No i skacz sobie frajerze do wody, gdy heli płonie ci na środku autostrady przy 5 gwiazdkach.

Opublikowano

Jawnie, kruk zniszczył sonyjanuszy. Bez kitu kur.wa jak uncharted 2, gra która składa się z chuyowego strzelania i chuyowego skakania po gzymsach ma być goty, BORZE.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.