Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

az tak niewygodny ten pad od xbona?

wygodny, tylko L1 i R1 są trochę dziwnie rozłożone.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

az tak niewygodny ten pad od xbona?

wygodny, tylko L1 i R1 są trochę dziwnie rozłożone.

Pewnie... w innym padzie ;)

Opublikowano

Świadomie przełożyłem na klaperski.

Opublikowano

Skad w ogole sie wzielo okreslenie "klapki"?

Opublikowano

Fajnie się czyta neogafa w temacie Forzy, co trzeci post narzekajacy na ciągle freezy, hehe. Ale tak to jest jak się wywala grę w pośpiechu na rynek, tylko by jakoś, chociażby mizernie, konkurować z Driveclubem.

A Sony? Sony szanuje devow i ich dzieciątka. Przekłada premierę tylko by dopracować tytuł do maximum, niczym idealny czas w piekarniku. W innych przypadkach traktuje gry jak wino, przechowujac kilka lat dla jak najlepszego efektu (TLG).

Ujmę to tak. Exy na PS4 to starannie wyrobiona wędlina z Łukowa, kiedy gry na Xbona to mechanicznie tworzone na masę parówy z 35 procentami podejrzanego mięcha. Czujecie różnice? Czujecie tę jakość?

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Figaro po tym poscie stawiam Ciebie w jednym rzedzie z takimi orlami jak Iras czy Mendrek. Try harder to moze jeszcze wkrecisz sie na domowke do kidnappy.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Smutne jest to, ze najwieksze powody do dumy klapkow to gry z ps2 (okami, sotc), ktore wszystkie xboty dawno przeszly, a zaden klap oczywiscie nie gral w takie gry jak kotor, jade empire czy otogi. Ta ostatnia jest od tworcow 'waszego' ukochanego studia from software, przypominam, bo zaden tego pewnie nie wie.

Dodam, ze najlepszy jrpg poprzedniej generacji (tales of vesperia) wyszedl po ang tylko na xboxa, w wieska 2 mozna bylo pograc tylko na xboxie i pc.

Chociaz to dla was zaden argument, bo przeciez wy wszyscy gracie ze skryptami w japonskie gry i na taborecie w exy z xboxa, mimo, ze gardzicie blacharzami.

Taki wlasnie jest z wami problem, nie macie pojecia o grach na inne platformy, hejtujecie wszystko co nie ma znaczka sony i kupujecie ich konsole nawet bez gier, bo "wspomnienia". Zero swiadomego wyboru i calkowite wyparcie tytulow konkurencji.

Jestescie jak chrzescijanie w sredniowieczu, wierzycie bo macie tradycje, a innych spalilibyście na stosie bez chociazby wysluchania ich argumentow, bo glosza herezje.

Ciemnota gamingu.

Edytowane przez KopEr

Opublikowano

No bo mając xboxa to nie można grać na innym sprzęcie?

można ale żadnej z wyżej wymienionych nie widziałem w jego top 25, a przecież każdy kto ukończy okami i sotc wrzuca je do gier wrzechczasów, c'nie? :sorcerer:

jakby to było top 25 najbardziej artystycznych czy głębokich gierek, to bym pewno je wrzucił, no ale to ranking najlepszych gierek, czyli zapewniających najwięcej wysokiej jakości grania bądź posiadających potężne replayability, toteż ani Ico ani SotC się nie łapią

Opublikowano

i serio nikt się nie skapnął że zwrot typu:

Sony szanuje devow i ich dzieciątka. Przekłada premierę tylko by dopracować tytuł do maximum, niczym idealny czas w piekarniku. W innych przypadkach traktuje gry jak wino, przechowujac kilka lat dla jak najlepszego efektu (TLG). 

to trolling w słusznej sprawie z nutką dobranej autoironii?  :sleep:

@golab

akurat mgs1-3, sh1-2, czy re1-2 się załapały, a przecież są gry z dużo lepszym gameplayem.

Opublikowano

Jeśli mowa o Forzie Horizon 2 to gra wywalila mi się więcej razy niż Battlefielda od dnia premiery.

Oczywiście występują zamrożenia, są jaja ze zmianą biegów, czasem wywala głos z gry lub głos się zawiesza

Opublikowano

Klapki = ciemnota gamingu. Pięknie powiedziane KopEr. :hi:

Opublikowano

Jestescie jak chrzescijanie w sredniowieczu, wierzycie bo macie tradycje, a innych spalilibyście na stosie bez chociazby wysluchania ich argumentow, bo glosza herezje.

Ciemnota gamingu.

Lepiej nie da sie tego ujac, tyle brutalnej prawdy w kilku zdaniach.

Koper, bracie! Zawsze Ciebie szanowalem!

Opublikowano

Klapek niczym tłusty katabas lubi "mięsko" z ps4. Ale czy ono jest strawne i zdrowe? Dziwie się że oni są takimi koneserami gier, a rzucają się na stertę kości, zamiast się delektować golonką podaną przez mikromiętkich ;)

Opublikowano

No bo mając xboxa to nie można grać na innym sprzęcie?

można ale żadnej z wyżej wymienionych nie widziałem w jego top 25, a przecież każdy kto ukończy okami i sotc wrzuca je do gier wrzechczasów, c'nie? :sorcerer:

jakby to było top 25 najbardziej artystycznych czy głębokich gierek, to bym pewno je wrzucił, no ale to ranking najlepszych gierek, czyli zapewniających najwięcej wysokiej jakości grania bądź posiadających potężne replayability, toteż ani Ico ani SotC się nie łapią

ja myślałem, że to był ranking ulubionych. gdyby to był ranking najlepszych to bym nic nie napisał bo się nie znam.

Opublikowano

Dlaczego w shadow of the colossus nie da sie grac na ps3? chodzi lepiej niz na czarnuli ;/ tylko janusz moze cos takiego napisac.

Wymieniasz PS2 czy PS3 i remastery? 

SOTC- sorry, ale w to się nie da grać. Jak ktoś miał farta, to ograł na PS2. Dzisiaj polecam omijać szerokim łukiem. Zrobiłem próbę na PS3. Wyłączyłem po 10 minutach. Ico ujdzie. 

MGS ogra na 360. 

Okami na wii  :sorcerer:

SOTC ma lepsze sterowanie i system walki niż ICO. Jeśli gra odrzuca cię po zaledwie 10 minutach, tu nawet nie można mówić o dobrej woli. 

MGS3 i Okami są dostępne na 360-tce i wii. Za czasów VI generacji były jednak exami, więc pozostaje tylko nadrabianie zaległości. 

Gra mogła zachwycić na PS2, HD Collection- to tylko nazwa. Remaster z tego żaden. Mogli poprawić całą grę. Coś jak pierwsze Halo. 

Po ograniu RDR jazda koniem była tragiczna, sterowanie również (koniem) Czuć wiek gry i tyle. Są tytuły które trzeba było ograć w odpowiednim czasie i takich gier się nie rusza po 10 latach. 

Nie wiem czy dałbym radę ograć pierwszego MGS. 

Ktoś tu wspominał o Shnemue. Ograłem dwójkę na X i potem dokupiłem na szybko DC żeby zacząć od 1. Dzisiaj nie ma sensu tego odpalać. Chyba, że ktoś ma wielkie ciśnienie, to może da rade. Chyba ins o Shenmue wspomniał.

Trójka już odrzucała betonem i kilkoma rozwiązaniami. Po średniej dwójce i przegadanej 4 trójkę olałem. Ale nadrobiłem w ubiegłym roku na 360. 

Edytowane przez luck1985

Opublikowano

Jeśli mowa o Forzie Horizon 2 to gra wywalila mi się więcej razy niż Battlefielda od dnia premiery.

Oczywiście występują zamrożenia, są jaja ze zmianą biegów, czasem wywala głos z gry lub głos się zawiesza

xD miazga ty nawet miałeś problem z ustawieniem kinecta zeby komendy głosowe działały, wiec nie dziwie sie ze masz problemy z grami na xbox one

Opublikowano

W kwietniu ogrywałem jedynkę MGS i grało się świetnie.

Opublikowano

najlepszy jrpg poprzedniej generacji (tales of vesperia)

beka xd
Opublikowano

Xboty grają tylko w szczelanki hulanki to potem pyerdolą że w rdr źle się koniem jeździ. xD

Opublikowano

Smutne jest to, ze najwieksze powody do dumy klapkow to gry z ps2 (okami, sotc), ktore wszystkie xboty dawno przeszly, a zaden klap oczywiscie nie gral w takie gry jak kotor, jade empire czy otogi. Ta ostatnia jest od tworcow 'waszego' ukochanego studia from software, przypominam, bo zaden tego pewnie nie wie.

Dodam, ze najlepszy jrpg poprzedniej generacji (tales of vesperia) wyszedl po ang tylko na xboxa, w wieska 2 mozna bylo pograc tylko na xboxie i pc.

Wszystko się zgadza, ale najlepszym rpg minionej generacji jest demon's souls, a najlesze jrpg minionej generacji; valkyria chronicles, persona 4 golden i ni no kuni (9/10 od użytkownika KopEr) dostępne tylko u jedynej słusznej marki. 

żadnych negocjacji z potomkami morderców syna pana naszego niebieskiego. tylko stosy. 

dark ages zawsze na propsie. 

Opublikowano

Xboty grają tylko w szczelanki hulanki to potem pyerdolą że w rdr źle się koniem jeździ. xD

przecież typ napisał, że po jeździe koniem w RDR, jazda koniem w SotC nie daje rady

Opublikowano

Chociaz to dla was zaden argument, bo przeciez wy wszyscy gracie ze skryptami w japonskie gry i na taborecie w exy z xboxa, mimo, ze gardzicie blacharzami.

Taki wlasnie jest z wami problem, nie macie pojecia o grach na inne platformy, hejtujecie wszystko co nie ma znaczka sony i kupujecie ich konsole nawet bez gier, bo "wspomnienia". Zero swiadomego wyboru i calkowite wyparcie tytulow konkurencji.

Ciemnota gamingu.

A ja byłem święcie przekonany, że to definicja bota. W końcu Wam wystarczają szczelanki dla nastolatków i ścigałki po polach buraczanych. Jako klap powinienem nie mieć doświadczenia z takim Halo, a patrz Ty przeszedłem w 2003, jak i wiele innych gier na Xboxa. Pierwsze pudło zawsze szanowałem i  szanować będę. Niestety po pierwszej konsoli Microsoft określił swój target, a targetem zostali półgłówki i cała masa konsumentów nieświadomych. Ale zawsze jest szansa dla Was, w końcu jak to się mówi - Bóg stworzył kota aby człowiek mógł podłaskać tygrysa, zaś Microsoft stworzył Xboxa One aby gracz mógł pograć na PS4. Niby obie konsole, ale wiadomo, która jest bestią.

Opublikowano

Wypraszam sobie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.