Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Teraz grafika i rozdzialka nie sa wazne, bo sie role odwrocily. Za to w poprzedniej generacji beczunia z gorzej wygladajacych/dzialajacych multiplatform na ps3.

KARMA TO KURTYZANA.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

W poprzedniej generacji mega beka, że niektóry tytuły na PS3 (20%?) działały w niższej rozdzielczości niż na X360. Teraz, gdy 90% gier działa w wyższej rozdzielczości na PS4, to nie ma różnicy w jakości obrazu. Największa hipokryzja wszechczasów ze strony xbotów .

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

Ale grafika jest ważna, jakby nie była, to został bym na ps3 i xboxie. Zrozumcie, że gra 720p na telewizorze z natywnym 1080p wygląda po prostu źle. 900p tragedią nie jest, ale sam osobiście wymagałem od nowej generacji full HD, bo to powinno być naturalne przejście. Zamiast tego mamy beke.

Opublikowano

Wiesiek w 900p, teraz AC... co będzie następne na drodze Xbotów?

Niech M$ wyda kolekcje Gears of War ( szanuje markę, skończyłem 3 części ) bo na razie to cieniutko idzie...

Opublikowano

Ale grafika jest ważna, jakby nie była, to został bym na ps3 i xboxie. Zrozumcie, że gra 720p na telewizorze z natywnym 1080p wygląda po prostu źle. 900p tragedią nie jest, ale sam osobiście wymagałem od nowej generacji full HD, bo to powinno być naturalne przejście. Zamiast tego mamy beke.

Mysle ze kazdy wymagal od "next-genow" czegos co od lat jest standardem w mocniejszych PCach, niestety rzeczywistosc jest troche inna :)

#4theplayers (and the januszes which we love more, there is more of them and they don't care about resolution, they just want Fifa, Call of Duty or Battlefield)

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Ostatnio nie za bardzo chciało mi się grać w gierki więc pomyślałem że chyba jestem już za stary na nie (xD) ale po 12h w RE4 stwierdzam że nie chcę mi się grać ponieważ dzisiejsze gry komputerowe są słabe w chuy, pozdrawiam.

Edytowane przez pawciokratos

Opublikowano

W poprzedniej generacji mega beka, że niektóry tytuły na PS3 (20%?) działały w niższej rozdzielczości niż na X360. Teraz, gdy 90% gier działa w wyższej rozdzielczości na PS4, to nie ma różnicy w jakości obrazu. Największa hipokryzja wszechczasów ze strony xbotów .

Oczywiście że tak. W poprzedniej generacji jeszcze próbowali nam wpoić, że exy nikogo, bo przecież i tak każdy gra tylko w multiplatformy. Teraz jakoś zmienili postawę xD

No i oczywiście poprzednio generacyjne bekowanie z exów na PS3 od Insomniaca. Oczywiście teraz zupełnie inna historia xD

Opublikowano

No i oczywiście poprzednio generacyjne bekowanie z exów na PS3 od Insomniaca. Oczywiście teraz zupełnie inna historia xD

Resistance  :cray: [*] 

Opublikowano

Teraz grafika i rozdzialka nie sa wazne, bo sie role odwrocily. Za to w poprzedniej generacji beczunia z gorzej wygladajacych/dzialajacych multiplatform na ps3.

KARMA TO KURTYZANA.

Dokładnie, tu chodzi tylko o pamięć, gdy w tamtej generacji w konsole był wbudowny BR, wbudowane WiFi, pojemność dysku była większa, konsola lepiej wykonana, ale same w sobie gry nie były jakoś ładne to wtedy nic się nie liczyło, liczyła się grafika, niższa rozdzielczość w GTA IV czy prawie przez całą generacje lekko odstający framerate lub detale na PS3 były główną pożywką dla botów, było Halo, był GOW, dobre gry ale kto tam wtedy tymi grami się przejmował, liczyło się szeroko pojęte piractwo i beka z droższej PS3 która wyświetlała grafikę zbytnio nie różniącą się od tego co było na X360, brak trawy był chyba jedynym przypadkiem na całą generacje XD, nawet ROD nie miał znaczenia.

Gdy nagle w tej generacji karma dopadła M$, botki pieeerdolą tylko o gameplayu, o tym że rozdzielczość nie ma znaczenia, i liczy się wszystko inne niż grafika w grach, tylko patrzeć jak kablówki ruszą ze wsparciem dla Xbox One i będzie to absolutny deal braker bo będzie można wejść do domu i powiedzieć EKSBOX WŁONCZ ROLNIK SZUKA ŻONY.

Ale żeby jeszcze było czym się chwalić, żeby mówić o tym głośno i z dumą, taaa cały chuuuj, pseudo xero Infamousa, równie średnie co Infamous, cross genowa wyścigówka która jest brzydsza na Xbox 360 tylko dlatego że jakiś noname dev to tworzył, potrójnie odsmażany kotlet którego już się jeść nie da, chyba że w Ameryce, oni lubią tak grubą warstwe tłuszczu, myślę że na potrójnie odsmażanym to będzie odpowiednia warstwa.

I jakieś średnie multiplatformy w tym indyki.

proszę was.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Proponuje zeby moderacja zmienila nazwe tematu Assasyna Unity na: Assassin's Creed: Parity

Co wy na to ?

Opublikowano

Nie zapominaj że ta mega beka była wywołana mniejszą różnicą w p niż ma to miejsce obecnie :whistling:

Opublikowano

Mysle ze kazdy wymagal od "next-genow" czegos co od lat jest standardem w mocniejszych PCach, niestety rzeczywistosc jest troche inna :)

Nie, problem jest taki, że ludzie przez te rozdzielczości mają już łeb sprany.

Full HD może jest standardem na PC od wielu lat. ale szczegółowość otoczenia z najnowszych gier (Wiedźmin 3, AC: Unity) już nie. Konsole muszą za tym gonić, kosztem tej rozdzielczości, Ot cała tajemnica. Nie oznacza to, że są mega słabe, bo wysoką poprzeczkę stawiają inne aspekty graficzne, które te 4 lata temu (gdy na PC 1080p było normą) nie istniały.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano
  • Autor

Proponuje zeby moderacja zmienila nazwe tematu Assasyna Unity na: Assassin's Creed: Parity

Co wy na to ?

Jestem za, ale moze mi sie reka omsknac i skasuje cale subforum AC.

Rak branzy.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

0337_gxkq3.gif

Opublikowano

Ostatnio nie za bardzo chciało mi się grać w gierki więc pomyślałem że chyba jestem już za stary na nie (xD) ale po 12h w RE4 stwierdzam że nie chcę mi się grać ponieważ dzisiejsze gry komputerowe są słabe w chuy, pozdrawiam.

Czyli co? Dobrze z kolegami doradziliśmy z RE4?

Opublikowano

To jest bomba prawdy.

Też całkiem niedawno odświeżyłam sobie RE4, i to w jedynie słusznej, gamecubowej wersji. Sam miód, nie chce się wyłączać konsoli. Nie to co większość dzisiejszych gier, gdzie po 30 minutach wchodzisz na forumka albo obczajasz smartfona.

Opublikowano

Nie, problem jest taki, że ludzie przez te rozdzielczości mają już łeb sprany.

Full HD może jest standardem na PC od wielu lat. ale szczegółowość otoczenia z najnowszych gier (Wiedźmin 3, AC: Unity) już nie. Konsole muszą za tym gonić, kosztem tej rozdzielczości, Ot cała tajemnica. Nie oznacza to, że są mega słabe, bo wysoką poprzeczkę stawiają inne aspekty graficzne, które te 4 lata temu (gdy na PC 1080p było normą) nie istniały.

Rozumiem o co Ci chodzi, jednak na PC dalej bedzie te 1080p, bylo, jest i bedzie, na konsolach jakos ciagle im to umyka. Z kolei przy premierze takiego X360 i PS3 to PCy nie domagaly, blacharze slinili sie na mysl o wielordzeniowym procesorze pod ich blaszka, zas przy premierze PS4 (XO z urzedu pomine) mid-endowe PCy moga stawac spokojnie w szranki z ta plastikowa gumka do mazania.

Za bardzo poszli na kompromis w kwestii ceny, szkoda.

@django

Mysle ze nikt by nie plakal po takim "omsknieciu" :D.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

EA, ubi, to czym jest w takim razie Activision?

Porządna firma wydająca grę od Platinum.

:nuke: Od takich postów można dostać raka w pakiecie z ebolą :nuke:

Edytowane przez Camillus

Opublikowano

EA, ubi, to czym jest w takim razie Activision?

Porządna firma wydająca grę od Platinum.

:nuke: Od takich postów można dostać raka w pakiecie z ebolą :nuke:

No ale przecież wydaje, i to jeszcze w tym miesiącu.

Opublikowano

driveclub nie ma prywatnych lobby na chwile obecna....

SLjnTr0.png

Opublikowano

Super, dawno nie gralem w Destruction Derby :)

Opublikowano

Kiedy będą recenzje?

Opublikowano

KARMA TO KURTYZANA.

Dokładnie, tu chodzi tylko o pamięć, gdy w tamtej generacji w konsole był wbudowny BR, wbudowane WiFi, pojemność dysku była większa, konsola lepiej wykonana, ale same w sobie gry nie były jakoś ładne to wtedy nic się nie liczyło, liczyła się grafika, niższa rozdzielczość w GTA IV czy prawie przez całą generacje lekko odstający framerate lub detale na PS3 były główną pożywką dla botów, było Halo, był GOW, dobre gry ale kto tam wtedy tymi grami się przejmował, liczyło się szeroko pojęte piractwo i beka z droższej PS3 która wyświetlała grafikę zbytnio nie różniącą się od tego co było na X360, brak trawy był chyba jedynym przypadkiem na całą generacje XD, nawet ROD nie miał znaczenia.

Gdy nagle w tej generacji karma dopadła M$, botki pieeerdolą tylko o gameplayu, o tym że rozdzielczość nie ma znaczenia, i liczy się wszystko inne niż grafika w grach, tylko patrzeć jak kablówki ruszą ze wsparciem dla Xbox One i będzie to absolutny deal braker bo będzie można wejść do domu i powiedzieć EKSBOX WŁONCZ ROLNIK SZUKA ŻONY.

Ale żeby jeszcze było czym się chwalić, żeby mówić o tym głośno i z dumą, taaa cały chuuuj, pseudo xero Infamousa, równie średnie co Infamous, cross genowa wyścigówka która jest brzydsza na Xbox 360 tylko dlatego że jakiś noname dev to tworzył, potrójnie odsmażany kotlet którego już się jeść nie da, chyba że w Ameryce, oni lubią tak grubą warstwe tłuszczu, myślę że na potrójnie odsmażanym to będzie odpowiednia warstwa.

I jakieś średnie multiplatformy w tym indyki.

proszę was.

O czym gadasz w ogóle? Nie było tyle pjerdolenia o różnicach w GTA IV na konsolach jakie są teraz.

Edytowane przez MaZZeo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.