Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

sony takie niedobre. mogło sypnąć więcej ubi. xD

Tak na bank ms zapłacił xD po prostu to partacze koderskie, black flag na wiiu cała gra chodzi w 20 fps.
  • Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Przypomina mi wspaniałe chwile z pierwszym  xboxem. Choć i tak wtedy konkurencja bawiła lepiej. Jak i teraz. Ale pierwszy xbox walczył jak równy z równym.

Z PS2? 155 baniek vs. 25? Ninja Gaiden vs. dylogia GoW, trylogia DmC, kwadrylogia Onimusha?

ZgRr8.gif

No ok PS2 lepsze, ale do pierwszego Xboxa mam ogromny sentyment. Ninja Gaiden w swoim czasie mnie zniszczyło, jak i wiele gier na ten system. Ba w tamtymm czasie najlepsze było dla mnie GC, na drugim Xbox, a na trzecim PS2. Dopiero po latach doceniłem tą konsolę.

Opublikowano

żeby być sprawiedliwym to powiem, że xboks miał jeszcze dwie części otogi i poprawioną pierwszą część onimuszy.

Opublikowano

Do dziś wolę pierwszego Xboxa niż PS2, mimo tego, że takie MGS2,3, Okami stawiam ponad wszystko na boxa. Wiem MGS2 było na X, ale animacja rwała. Niezmiennie GC u mnie króluje. Choć nie wiem jak to by było gdybym miał tylko jeden system. Wtedy miałem je wszystkie.

Opublikowano

Jednym słowiem kiedyś był lepszy gaming, teraz ani sony, ani ms nie wyróżniają się niczym pozytywnym.

Opublikowano

no i pograsz na ps2 w taką megatonę jak dino crisis 3? no nie pograsz xD.

Opublikowano

W poniedziałek kładłem się spać zniesmaczony, wszystko przez decyzje Ubisoftu, który postanowił powalczył o równo uprawnienia dla xboxa i jego posiadaczy. Jeżeli posiadacze PS4 mający lewą, jak i prawą nogę mogą bez problemu pokonywać schody w drogich restauracjach, to zadbajmy o botów, którzy bez nóg przemieszczają się wózkiem inwalidzkim. Ubi zamiast wybudować im podjazdy do schronisk dla bezdomnych, to postanowiło uje.bać nogi baronom gaming. W chvju mam serie AC, ale martwi mnie, że w ślady Ubi pójdą inne firmy. Z tej okazji życzę microsoftowi jak najwięcej utopienia kasy w sprzęcie, który hamuje rozwój tak jakże zacnej formy rozrywki jaką są gry wideo.

Dzisiejszy dzień, a raczej już wczorajszy, bo jest już po północy, przywitała mnie świeżo mielona lavazza i artykuł na obecnie najlepszym polskim serwisie, jakim jest eurogamer.pl. Wprawdzie o ułomności Mordoru na xbonie czytałem już co nieco w anglojęzycznej wersji serwisu, ale nie mogłem sobie odpuścić tak miłego rozpoczęcia dnia. Po artykule składającym się z takim zdań jak "Na razie to wersja na PS4 oferuje najlepszą jakość w stosunku do ceny. Bonusy w postaci pełnego HD, lepszych cieni i zagęszczonej roślinności w minimalnym tylko stopniu odbijają się na płynności animacji." oraz "Pomijając rozdzielczość - 1080p na PS4 i 900p na Xbox One - dopatrzyliśmy się też kilku innych istotnych różnic dzielących wersje na konsolę Sony i sprzęt Microsoftu." Późnym popołudniem pojawił się kolejny artykuł mówiący graczom, "chcesz zagrać w nowego Aliena? Wybierz wersja na PS4".

Po jakże udanym rozpoczęciu dnia przyszła pora na pierwsze oceny pierwszej, w pełni next-genowej ścigałki, która dobitnie pokazuje, a raczej krzyczy, że nowa generacja właśnie wystartowała i ma podpis made in japan.

Eurogamer 8, GT 8.6, Videogamer 8/10, IGN 7.9, 4/5 od takich serwisów jak games radar czy games spy, polygon oceniający DC wyżej niż wyścigi traktujące o jazdach po burakach. Mówię, jest dobrze, ba... jest bardzo dobrze, ale jeszcze była niepewność. Ostateczny dowód na to, czy otrzymamy nowego mesjasza racerów miał przyjść od gamespotu. Nerwowo sprawdzam recenzje, ręce się pocą i... jest, mamy nowego mesjasza, gamespot, janusze numer jeden jeżeli chodzi o tego typu serwisy, oceniają DC tak samo jak najnowszego Aliena! Tak więc gra jest wymagająca, stawia na prawdziwych graczy z krwi i kości, o co w dzisiejszych czasach coraz trudniej. Szczerze przyznam, że obawiałem się o poziom trudności, zwłaszcza, że nie można go ustawiać, jak widać Evolution stanęło na wysokości zadania.

Gdy już dzień dobiegał końca, a ja myślami byłem w moim wirtualnym Audi R8 (ten prawdziwy właśnie jest na wymienia skóry na fotelach), który sunie przez kanadyjską trasę przecinającą milion drzew, pojawiła się wiadomość o rimejku Hejlo 2, który nie zadziała w full hd. Pewnie sądzicie, że wyłem ze śmiechu na cały głos? Nic mylnego, po przeczytaniu tej wiadomości coś we mnie pękło. Zdałem sobie sprawę, że tak naprawdę nabijanie się z xbona jest obrzydliwe i nie na miejscu. To tak jakbym się śmiał z aktora grającego Maćka w Klanie, że ma downa, przecież to nie jego wina, że taki się urodził, takich ludzi trzeba wspomagać dobrym słowem i wspierać, nie każdy jest piękny, silny i inteligenty. To tak jakbym postawił na ringu Mike "Iron" Tysona z najlepszych lat z jakimś żulem z pod sklepu, gdzie po jednym strzale jego wątroba by eksplodowała. Tak więc mówię, dość, co ja mówię, krzyczę, tak właśnie krzyczę, DOŚĆ WYŚMIEWANIA SIĘ Z XBONA!!1 Moim drodzy przyjaciele baronowie, zrozumcie, że na świecie jest miejsce dla za(pipi)istych lasek i tych brzydkich i grubych, dla super fur takich jak Ferrari, jak i Tico, dla bogatych i biednych, jest nawet miejsce dla rudych i piegowatych! Tolerancja, panowie szlachcice, tolerancja i miłość do bliźniego swego.

Tak więc PS4=Xbone <tęcza_miłość_serduszka_króliczki_kakałko>

PS. Zapomniałem dodać, że dziękuje Evolution za dodatnie photo mode i deszczu w późniejszym terminie, tak dużo za(pipi)is.tości za jednym razem, to nawet baronowie by nie przetrzymali, a tak wspaniałość będzie odpowiednio dawkowana.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

dziękuje, że nie zapomniałeś o mnie na koniec yeti <pjona>

Opublikowano

Post yetiego można skwitować jedynie krótkim tak bardzo boli dupa.

W sumie to dlatego, że psn leży Yeti przeglądając wszystkie portale w necie starał sie jakoś wytłumaczyć ten czarny dzień dla posiadaczy ps4 i szukał i szukał aż znalazł, że jakaś gierka dla inwalidów wygląda lepiej na ps4 niż bonerze, o jakie szczęście wtedy splynelo na biednego pokrytego śniegiem.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Napisal o ocenach DC ze jest "dobrze, nawet bardzo dobrze" - wtedy skonczylem czytac, brakowalo jeszcze tekstu ze PSN podrecznikowo sobie poradzil z premiera DC, za duzo zakrzywiania rzeczywistosci jak na jeden dzien, dobranoc.

PS. A mowilem ze szykuje sie kolejna "bezproblemowa" premiera, to "nieeee, przeciez serwery pewnie jeszcze nie smigaja" xDDD

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Biedny jest chłopak jaral sie Destiny wyszedł klops, driveklap to samo, a nawet jego ulubiona gra z xboxa nie będzie w full hd. Coś dzisiaj pękło w psychice naszego pociesznego kolegi z lasu.

Opublikowano

Najlepsze jest podawania zagranicznych ocen DC i wrzucanie miedzy nie oceny od polskiego eurogamera xD sorry eurogamer dał 6 buhahaha, a że polski oddział dał 8 to nie dziwne, patrząc na to jak w Polsce traktowane jest sony.

Opublikowano

Dzień dobry wszystkim. Przypominam że dzisiejszy dzień rozpoczynamy od beki z xbona. Bo na konkurencyjną konsolę sony właśnie pojawiły się wyścigi roku.

Dziękujemy #tylkoSony

Nocka zarwana w Alien Isolation, z przyjemnością wymienię na Cień Mordoru jak tylko skończę :) Wszystko to w 1080p

Edytowane przez ussr

Opublikowano

Czyli co, dla lepszych wersji gier wybieramy PS4 i cieszymy się przy okazji dobrymi exami i wygodą grania, a jak nam jakaś gra nie pasuje, to najwyżej odsprzedajemy/oddajemy znajomemu? Tak myślałem, czyli w planach bez zmian... :) Tylko Playstation.

Opublikowano

mowisz o tych wyscigach gdzie tekstury wygladaja jak kopiuj wklej z ps3, gdzie taki second son jakoscia, ostroscia, antyaliasingiem i teksturami rozwala, niszczy i zdeptuje tamten tytul?

Opublikowano

Yeti widze wlozyles duzo serca i pasji w tego posta. Musiales czesto latac do toalety w robocie aby notowac kolejne pomysly i blyskotliwe texty ktore mialy rozjasnic ten czarny dzien w obozie #sonyslave. Niestety, nie wyszlo.

Xbox One jest jak dziecko z autyzmem. Nikt o nim rozmawia otwarcie, od czasu do czasu koledzy obgaduja go za plecami, nikt sie na niego nie patrzy, nikt go nie lubi bo jakis taki dziwny i odstaje od gruby trzymajacej wladze w klasie 3A. Na dodatek jest gruby, czesto stoi w kacie, robi bledy przy podstawowych rzeczach. Jednak jak juz sie przelamiesz i z nim zapoznasz to odkrywasz ze nie jest tak zle - ma sporo do zaoferowania, mozna z nim porozmawiac o interesujacych rzeczach, nigdy sie przy nim nie nudzisz.

PS4 jest jak szpaner z gimnazjalnej klasy. Modnie ubrany, trampki Convers, spodnie rurki, stylowa kurtka, ladnie zaczesane wlosy na bok. Wszedzie go pelno, kazdy chce go znac i byc jak on. Na dluzsza mete nie ma jednak nic do zaoferowania. Nie pogadasz na ciekawe tematy bo ma malo madrego do powiedzenia, a jak cos juz palnie to nie wiadomo czy sie smiac czy plakac. Na imprezie tez nie da rady bo pada po trzech piwach. Taka pusta, plastikowa pizdeczka.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Ficus, nasmaruj sobie dupke ta mascia, o ktorej rozmawialismy wczesniej, pogodz sie z tym, ze jeszcze dluuuuuuuuuuuugo nie pograsz w nic fajnego na swojej nowej "zylecie", nalej sobie ruskiego szampana i odpal dangeon keepera.

Tru baron stajl.

pozdrawiam

Opublikowano

Streszcze, xbone to konsola z autyzmem, ps4 jest fajne.

Opublikowano

PS4 jest jak szpaner z gimnazjalnej klasy. Modnie ubrany, trampki Convers, spodnie rurki, stylowa kurtka, ladnie zaczesane wlosy na bok. Wszedzie go pelno, kazdy chce go znac i byc jak on. Na dluzsza mete nie ma jednak nic do zaoferowania. Nie pogadasz na ciekawe tematy bo ma malo madrego do powiedzenia, a jak cos juz palnie to nie wiadomo czy sie smiac czy plakac. Na imprezie tez nie da rady bo pada po trzech piwach. Taka pusta, plastikowa pizdeczka.

Zapomniales dodac, ze jak zaprosisz go do domu, to wyrucha cie w dupe.

Opublikowano

Dzieki za dokonczenie mojej mysli, faktycznie czegos mi tu brakowalo xD.

Opublikowano

Ficus, nasmaruj sobie dupke ta mascia, o ktorej rozmawialismy wczesniej, pogodz sie z tym, ze jeszcze dluuuuuuuuuuuugo nie pograsz w nic fajnego na swojej nowej "zylecie", nalej sobie ruskiego szampana i odpal dangeon keepera.

Tru baron stajl.

pozdrawiam

mam disgaea4 na vite, na ps4 jeszcze nie skonczony remake genialnego oddworld, swietny resogun, solidne sredniaki jak second son i ac4 - jakos czas przeleci do 2015r przy tych grach i moim czasie nie granie

dziekuje za troske

pozdrawiam goraco

Opublikowano

Zapomniales dodac, ze jak zaprosisz go do domu, to wyrucha cie w dupe.

Przecież boty to lubią, co potwierdzają zeszłoroczne akcje. Więc wszystko się zgadza.

Edytowane przez Mantis

Opublikowano

Takiej odpowiedzi na poziomie 2giej klasy podstawowki spodziewalem sie po klapkach, zero zawodu.

Opublikowano

Zabawnie czyta się opinie xbotów że metacritic i oceny teraz mają zanczenie a jak ktoś napisze że uncharted 2 ma średnią ponad 96%, wiele nagród game of the year oraz wyróżnień od developerów jako najlepsza gra poprzedniej generacji  to jedyny kontrargument podgraczy to kapiszony, cinematic expirience i xd.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.