Gość DonSterydo Opublikowano 26 grudnia 2014 Opublikowano 26 grudnia 2014 Czyli wyślą grę na pewną śmierć. Nikt tego nie kupi i jako gra pod multi skończy jak Brink. 1 Cytuj
Figaro 8 299 Opublikowano 26 grudnia 2014 Opublikowano 26 grudnia 2014 Czyli wyślą grę na pewną śmierć. Nikt tego nie kupi i jako gra pod multi skończy jak Brink. ? Przecież jest pełna kampania singlowa też. Rozumiem że Titanfall, który nawet singla nie ma, też powinien być tylko na XBLA> Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 26 grudnia 2014 Opublikowano 26 grudnia 2014 Czyli wyślą grę na pewną śmierć. Nikt tego nie kupi i jako gra pod multi skończy jak Brink. ? Przecież jest pełna kampania singlowa też. Rozumiem że Titanfall, który nawet singla nie ma, też powinien być tylko na XBLA> A co TF do tego? TF miał marketing i nie ma problemu z ludźmi w multi. A Splatoon nikt dla singla nie będzie kupował tylko dla tego specyficznego multi, ale jak wydadzą to za 40$, oczywiście bez żadnej porządnej reklamy, to gra w sieci pewnie nawet 2 miechów nie przetrzyma. Cytuj
Nemesis 1 271 Opublikowano 26 grudnia 2014 Opublikowano 26 grudnia 2014 Żywotność online na konsoli Nintendo? To chyba tylko Mario Kart daje radę bo o niczym innym jeszcze nie słyszałem. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 26 grudnia 2014 Opublikowano 26 grudnia 2014 (edytowane) Żywotność online na konsoli Nintendo? To chyba tylko Mario Kart daje radę bo o niczym innym jeszcze nie słyszałem. Dlatego wydawanie gry nastawionej na multi, na WiiU, za 40$ zamiast w cyfrowej dystrybucji za 15$ to oficjalny list z prośbą o flopa i uśmiercenie produkcji jeszcze przed jej premierą. Edytowane 26 grudnia 2014 przez DonSterydo Cytuj
Figaro 8 299 Opublikowano 26 grudnia 2014 Opublikowano 26 grudnia 2014 Ludzie narzekają, że jest tak mało gierek online na WIi U, a tu takie coś robią Don, ta gra ma kampanię singlową i to mięsistą, multiplayer w online oraz offline do 4 osób na podzielonym ekranie. Cieszy że próbują i to jeszcze z nowym IP. Jak to zareklamują i za ile, to już nie mój problem. 1 Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 26 grudnia 2014 Opublikowano 26 grudnia 2014 Ludzie narzekają, że jest tak mało gierek online na WIi U, a tu takie coś robią Don, ta gra ma kampanię singlową i to mięsistą, multiplayer w online oraz offline do 4 osób na podzielonym ekranie. Cieszy że próbują i to jeszcze z nowym IP. Jak to zareklamują i za ile, to już nie mój problem. No nie Twój, bo zanim kupisz WiiU, to gra już dawno będzie martwa. Ci którym jednak koncept się podoba i chcą kupić w okolicach premiery pewnie zależy na tym, by wprowadzenie tego na rynek zostało przeprowadzone z głową, a nie w stylu "wydaliśmy, a teraz sobie radźcie". Cytuj
Dobos 83 Opublikowano 26 grudnia 2014 Opublikowano 26 grudnia 2014 Ale po co reklama? Przecież na Wii U nie grają janusze tylko nintendofagi i hardkorowi gracze, obie te grupy wiedzą o tej grze. To czy ją kupią to już inna kwestia. Gdyby jej cena wyniosła 40 $/E to nie tak źle, biorąc pod uwagę że nie trzeba nic płacić za możliwość gry przez sieć jak u konkurencji. Cytuj
kazuyoshi 231 Opublikowano 27 grudnia 2014 Opublikowano 27 grudnia 2014 Gra powinna wyjść normalnie w pudełku. Kupowanie cyfrowych wersji, tkz dużych tytułów, to poracha. Szkoda jednak, że wydawcy stawiają nas graczy coraz częściej, przed faktem dokonanym. Cytuj
Figaro 8 299 Opublikowano 30 stycznia 2015 Opublikowano 30 stycznia 2015 Za 13 godzin livestream gry: http://live.nicovideo.jp/watch/lv206922276 Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 31 stycznia 2015 Opublikowano 31 stycznia 2015 Nintendo rzadko olewa swoje nowe IP, na pewno zanim wyjdzie pojawi się mięsisty Nintendo Direct i masa reklam (of course nie u nas ale w krajach bogackich bez problemu znajdziesz standa ze Splatoon). E3 pokazałlo jednak że ludzie chwycili bakcyla bo standy były oblegane non top, nawet roger pisał że tytuł naprawdę przyciąga i panuje zasada "jeszcze jedna potyczka". Tytuł ma jak największe szanse stać się nowym długoletnim IP od Big N bo oni swoich marek nie olewają od tak. Nie wiem czy wezme Splatoon na premiere ale na pewno niedługo po niej biore się za ten tytuł bo bardzo przypada do mojego gustu a konkretny singiel tylko mnie utwierdza że kto jak kto ale Nintendo nie idzie na łatwizne a ten kto nie kupi niech żałuje. :-] Cytuj
Dobos 83 Opublikowano 7 marca 2015 Opublikowano 7 marca 2015 (edytowane) Cena Splatoon prawdopodobnie będzie zbliżona do Mario Party 10 http://www.thegamecollection.net/catalog/product/view/id/11868/s/splatoon-wii-u/?tduid=c6eaa395053c1684624775a7fb705fd9 http://www.gameseek.co.uk/pd/VideoGames0t91cpr51s/ Edytowane 3 kwietnia 2015 przez Dobos Cytuj
Dobos 83 Opublikowano 29 marca 2015 Opublikowano 29 marca 2015 (edytowane) W USA mają zestaw 3 amiibo w cenie dwóch, szkoda że nie u nas, zwłaszcza że figurka z bundla jest zdecydowanie najgorsza Edytowane 4 kwietnia 2015 przez Dobos Cytuj
Kris77 435 Opublikowano 4 kwietnia 2015 Opublikowano 4 kwietnia 2015 W Konsole i Gry pojawił się pre-order w mega cenie 129 zł (w Ultimie 199 zł): http://konsoleigry.pl/gry-na-wiiu/3514-splatoon-wiiu-045496334451.html Edycja Specjalna z Amiibo Squid za 149 zł: http://konsoleigry.pl/gry-na-wiiu/3513-splatoon-amiibo-squid-wiiu-045496334543.html Ja już zamówiłem i zapłaciłem. 3 Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 4 kwietnia 2015 Opublikowano 4 kwietnia 2015 Dzięki za tip, jak jeszcze wczoraj przeglądałem to nie było ale jednak czasami warto poczekać ;-] (w Ultimie złożyłem już pre-order na Fatal Frame'a i Yoshi's Woolly World z amiibo). Ohhh co miesiąc będzie konkretny tytuł do nabycia aż szkoda nie brać! Cytuj
kazuyoshi 231 Opublikowano 4 kwietnia 2015 Opublikowano 4 kwietnia 2015 Data F Frejma w uj odległa, ale to chyba asekuracyjny termin. Cytuj
Dobos 83 Opublikowano 4 kwietnia 2015 Opublikowano 4 kwietnia 2015 Ceny Yoshiego i FF są orientacyjne bo Conquest nie przygotował jeszcze oferty dla sklepów więc na 99% będzie taniej. Splatoon z amiibo już zamówione w KiG Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 4 kwietnia 2015 Opublikowano 4 kwietnia 2015 Data F Frejma w uj odległa, ale to chyba asekuracyjny termin. Tak, Ultima zawsze podaje ostatni dzień grudnia do momentu aż w 100% nie podadzą daty, ja obstawiam jednak okres pewnie października. Choć nie obraziłbym jakby dali lipiec (idealna pozycja na letnie wieczory). W między czasie będę ogrywał Yoshiego i Splatoon (w multi będzie się działo ). Cytuj
Rayos 3 177 Opublikowano 5 kwietnia 2015 Opublikowano 5 kwietnia 2015 (edytowane) dobra cena na KiG, wezmę sobie na początku maja ^_^A jednak wezmę u siebie w krk Edytowane 8 kwietnia 2015 przez Rayos Cytuj
Jeez_PS 870 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Pewnie będzie wysyp kolejnych informacji, ale po co to komu? Nowe ip od Niny nie może zawieść. Równiez mam już opłacony preorder i dni odliczam Cytuj
Dobos 83 Opublikowano 9 kwietnia 2015 Opublikowano 9 kwietnia 2015 W przypadku tej gry amiibo pełni rolę DLC: "15 singleplayer challenges and “5 rare pieces of gear” for each of the 3 Amiibos" Ciekawe jak długie są te wyzwania w singlu... Cytuj
Enkidou 300 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Mam ten numer Edge'a. Napisali, że wyzwania są krótkie i można je przejść w kilka minut. Cytuj
Rayos 3 177 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Opublikowano 10 kwietnia 2015 (edytowane) Czyli niewiele tracimy nie mając pozostałych 2 amiibo Coś piszą ciekawego? mógłbym prosić o skany jakieś? jedno pytanko: gra obsługuje lokalne multi? Edytowane 10 kwietnia 2015 przez Rayos Cytuj
Enkidou 300 Opublikowano 10 kwietnia 2015 Opublikowano 10 kwietnia 2015 (edytowane) Skanów nie zrobię, bo nie mam papierowego wydania. : d Ogólnie wiele nowego nie ujawniono i piszę to jako osoba, która nie śledzi każdej informacji odnośnie gry. Jest o procesie powstawania Splatoon (opisałem go na swojej stronie jakby ktoś był zainteresowany), są wrażenia z ogrywania builda (pozytywne oczywiście), jest info o trybie singlowym Hero Mode (który będzie serią logiczno-zręcznościowych wyzwań), multiplayerze (dziennikarzom pokazali trzy tryby), wsparciu Amiibo, trochę o ciuchach i broniach (ciuchy mają wpływać na zdolności podopiecznych), no i jest wywiad z Katsuyą Eguchim, ale taki raczej nafaszerowany ogólnikami. Aha, dodam może jeszcze, że wyzwania odblokowane przez Amiibo mają być wariacjami tych z singla, a nie czymś zupełnie nowym. Edytowane 10 kwietnia 2015 przez Enkidou 1 Cytuj
Karas 433 Opublikowano 13 kwietnia 2015 Opublikowano 13 kwietnia 2015 (edytowane) Edytowane 13 kwietnia 2015 przez Karas Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi