Skocz do zawartości

Capitain Toad Treasure Tracker

Gość ragus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety okazuje się, że trzeba wymasterować również etapy z bonusa, niektóre to istny hardkor. Już prawie skończyłem, na liczniku 21 godzin a tu nadal jest się czym bawić. Niby mała gierka ale Ninny naładuje zawsze tyle zawartości, że chce się grać i odkrywać :)

Opublikowano

Ja jestem na 3 świecie. Dozuję sobie słodziaka. Te etapy co się rzuca w monety, czy rozwala roślinki kilofem też wchodzą w 100% ?

Opublikowano

Nie, to są takie bonusiki :) Czytałem, że jak przejdziesz na 100% tryb Mummy-Me-Maze Forever to otrzymasz możliwość grania w te minigierki z monetami (coins galore) kiedy chcesz, bez losowania :)

Gość DonSterydo
Opublikowano

Świetna gierka. Zaliczyłem dopiero kilka plansz, ale gra się super. Miodek wylewa się z ekranu. Kolejny świetny szpil na WiiU :)

Są jakieś określone ilości gwiazdek/diamentów, które trzeba zdobywać żeby odblokować jakieś ukryte etapy?

Opublikowano

No potem co jakiś czas trzeba mieć określoną ilość diamentów aby otworzyć kolejny level, z tym, że ja robię plansze na 100% i potem idę dalej więc nie miałem problemu :)

A tak to z tego co się orientuję to musisz mieć wszystkie diamenty i dodatkowe wyzwania w levelu dla bonusowej zawartości.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gra jest po prostu mega! Tak jak nienawidziłem tych leveli z Toadem w Mario 3d world tak tutaj jako osobna gra sprawdza się to doskonale!

Trzeba było widzieć moją minę jak po pierszszym tomie zobaczyłem końcowe napisy;). Myślałem, że to koniec całej gry:).

Opublikowano (edytowane)

Ja gram od premiery i jestem obecnie w połowie 3 świata. Dozuję sobie po 2-5 plansz. Idealny przerywnik od innych gier, no i ogólnie świetna gra. 

Mnie strasznie rozwalają te momenty jak sterujemy Toadem w "3d" z kamerą za plecami. Jezu jak to wygląda. Marzę o Marianie 3d na tym enginie ale z rozległymi levelami jak w Mario64.

Edytowane przez balon
Opublikowano

Kolejny Mario w 3d musi podążać ścieżką wydeptaną przez Super Mario 64 i Mario Sunshine, nie ma bata. I na jakim by silniku nowy marian nie powstał (a może już coś tam dłubią tylko ściemniają, że nie ) to i tak pewno zniszczy system i wszystkie tkz nad konsole, jeśli chodzi o ten gatunek.

Opublikowano (edytowane)

Obydwoma sie nie da bo jednak Super Mario 64 troche roznil sie od Super Mario Sunshine - jesli juz porownywac 64 to bardziej do Galaxy.

Zreszta to temat o Toad.

Swoja droga to ciekaw jestem czy powstanie jakas wersja gry na konsole 3DS - w sumie sie nadaje, dodatkowo mogliby wykorzystac efekt 3D.

Edytowane przez saptis
Opublikowano

Czy ja wiem. SM64 bliżej chyba rozgrywkowo do SMS właśnie. Choć trzeba przyznać, że Mario Galaxy czerpie z obu garściami i dodaje coś od siebie. Ale jako, że jest to temat o Kapitanie Ropuchu, to myślę, że kolejna cześć Kapitana Toada powinna powstać właśnie  na 3Dsa (patenty z 3D i  ogólnie ten typ rozgrywki pasuj jakoś do przenośki) w zamian za Luigi Mansion, który powinien odwiedzić WII U.

Gość DonSterydo
Opublikowano

Dobre jest jak się ukończy planszę, obejrzy ją 20x z każdej strony, a w podsumowaniu nam pokazuje, że jeszcze był gdzieś złoty grzybek, którego nie znaleźliśmy :P

Opublikowano

To fakt. Captain Toad nieźle zaskoczył jak z głupiej mini gry zrobić pełnoprawną grę niszczącą grywalnością wielkie AAA gry na innych platformach. Osoby projektujące levele powinny dostać jakąś nagrodę:) JEdyny minus dla mnie to te nieszczęsne levele gdzie celujemy gamepadem ... Mnie one troszkę irytowały.

Opublikowano

To fakt. Captain Toad nieźle zaskoczył jak z głupiej mini gry zrobić pełnoprawną grę niszczącą grywalnością wielkie AAA gry na innych platformach. Osoby projektujące levele powinny dostać jakąś nagrodę:) JEdyny minus dla mnie to te nieszczęsne levele gdzie celujemy gamepadem ... Mnie one troszkę irytowały.

No ale chyba nie machales padletem aby celować ? :)