balon 5 333 Opublikowano 14 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 2015 Ja jeszcze tam nie doszedłem ale za to mam "problem" w 17 świecie ze zrobieniem dodatkowego zadania, a mianowicie zdobyci 1-up. No już całą ciuchcię przeszedłem, w każdą dziurę zaglądnąłem, nawet próbowałem 100 monet zebrać aby tak zdobyć 1-up ale maks to do 81 dojechałem . Jakieś koncepcje ? Jakie ta gra ma genialne smaczki. Jestem teraz właśnie na 17 lvl podniebnej ciuchci w zimnie jak chwilę nic nie porobię to Toad się trzęsie z zimna na różne sposoby, a jak wszedłem do jakiegoś przedziału i na kuszetce zbierałem monety po czym na chwilę nic nie robiłem żeby się rozglądnąć a Toad przyciął sobie mega słodkiego komara. Cytuj Odnośnik do komentarza
kazuyoshi 231 Opublikowano 14 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 2015 (edytowane) zara obczaje i dam znać Co do animacji Toada, to nawet taki Nathan Drejk może się schować Toad i Toadette fajnie także drą ryjka przez wszystkie rodzaje okien. Wystarczy stanąć prze takowym i zaczyna się ooo aaaa raaahhhh, masakraja Edit: Dobra już mam, bardzo proste. Dochodzisz do lokomotywy, wbijasz do kabiny tam gdzie stoi sobie niebieski grzybek i pociągasz za wajchę przy pomocy padletowego dotyku i z komina lokomotywy wypada grzybek 1-up Edytowane 14 stycznia 2015 przez kazuyoshi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 333 Opublikowano 14 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 2015 Ja je.bie a żona möwiła, "może pciągnij za tą wajchę", a ja mówię jak? Przecież Toad nie skacze?! ahh te Ninny, nigdy nie przestanie zadziwiać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kazuyoshi 231 Opublikowano 14 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 2015 żonki - czasami warto posłuchać ^.- A tak w ogóle, to także miałem rozkmine w tym poziomi. Lecz po chwili załapałem, bo przypomniałem sobie tą pierwszą plansze z tym dotykowym patentem i rózowiastym kolorkiem, który kojarzymy z taką akcją. Cytuj Odnośnik do komentarza
kazuyoshi 231 Opublikowano 15 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2015 (edytowane) Jako, że za jakiś czas wypuszczona zostanie figurka Tada. Nintendo przygotowało nam małą atrakcje z tym związaną. Do zabawy potrzebna jest oczywiście gra Captain Toad Treasure Tracker oraz figurka amiibo Toad. Po aktywacji figurki, w grze pojawi się atrakcja typu zabawa w chowanego, która będzie polaegać na odnalezieniu pikselowatych postaci Nintendo. Na pewno każdy kto gra w kapitana Kinopio widział od czasu do czasu pikselowatego Luigiego, prawda?. Teraz nie tylko będziemy mogli go podziwiać, ale również kolekcjonować, jego oraz zapewne inne pikselowate postacie. Taki zabieg przedłuży i tak już świetną i długą grę. Nintendo w ten sposób wynosi DLC na wyższy poziom. Za pomocą namacalnej figurki amiibo, dostajemy nowe dodatki - mi w to graj, jak najbardziej ps; szkoda tylko, że figurka amiibo przedstawia zwykłego Toada, a nie Capitana we własnej osobie. Edytowane 15 stycznia 2015 przez kazuyoshi Cytuj Odnośnik do komentarza
kristoff_mk 54 Opublikowano 15 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2015 Jako że kilka dni temu przeszedłem toada to dorzucę swoje 3 grosze: Ogólnie to grę oceniam bardzo dobrze. Śliczna grafika, genialny projekt poziomów (choć to już standard w grach nintendo) oraz przeuroczy główni bohaterowie. I to wszystko w dobrej cenie. Mam jednak 3 zarzuty: 1. Recycling - mam tu na myśli zrzynanie z super mario 3d world. Poziomy, przeciwnicy, hud, menu, animacja śmierci, muzyka. W pewnym momencie miałem wrażenie że gram w przerobione sm3w. Duży minus za to 2. Bossowie - Nie będę się rozpisywał bo nie chcę psuć zabawy ludziom którzy jeszcze nie ukończyli gry 3. Poziom trudności - za niski. Osobiście uważam że tylko 10, góra 20% poziomów stanowiło jakieś tam wyzwanie Jeszcze jedna rzecz do której bym się przyczepił to animacja śmierci. Czaszka toada nie pasuje mi do tak cukierkowej gry Ale i tak grę szczerze polecam, kolejny bardzo solidny tytuł od nintendo Cytuj Odnośnik do komentarza
kazuyoshi 231 Opublikowano 17 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2015 Wymienione przez ciebie wady - pod którymi także się podpisuje, zostaną zapewne naprawiane w kontynuacji, która na bank powstanie. Natomiast grę także już przeszedłem - na liczniku ponad 16 godzin, a i tak wszystkiego jeszcze na 100% nie zrobiłem. W ogólnym rozrachunku daje 8+/10. Bardzo fajna gra, choć niepozbawiona wad, o których wyżej napisał kristoff_mk. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 333 Opublikowano 17 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2015 Niektóre czasówki to HC... Cytuj Odnośnik do komentarza
kazuyoshi 231 Opublikowano 17 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2015 czasówki, to największy hardkor w tej grze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sowaa 27 Opublikowano 17 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2015 (edytowane) czasówki, to największy hardkor w tej grze. Szkoda, że podobno zaliczenie ich nie wiąże się z żadnym bonusem Ja jeszcze nie skończyłem 3 rozdziału, prawie 12h na liczniku i etapy z ostatniego naprawdę pozytywnie mnie zaskoczyły pod względem kombinowania by ogarnąć wszystko w danym etapie Jak na grę, która przewidziana od początku była jako ta mniejsza, to ilość zawartości jest zadowalająca. Czy ktoś już zaliczał słynne Mummy-Me-Maze-Forever? Edytowane 17 stycznia 2015 przez Sowaa Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 17 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2015 Wymienione przez ciebie wady - pod którymi także się podpisuje, zostaną zapewne naprawiane w kontynuacji, która na bank powstanie. Mam wrażenie, że mówisz to już drugi raz. Na bank, to nawet pewnie Ninny nie wie, że powstanie kontynuacja. Nawet jeśli jest jakaś sugestia w grze (nie wiem czy jest). Gra to raczej taki spin off i w ogóle nie widzę sensu kontynuacji. Cieszę się, że się wam podoba giera Cytuj Odnośnik do komentarza
kazuyoshi 231 Opublikowano 17 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2015 Figaro, najpierw zagraj i w tedy powinieneś ujrzeć sens. Bo dziwnie szukać sensu kontynuacji, bez ogrania. Z tym bankowym zapewnieniem może i trochę przesadziłem, ale jeśli gra jest bardzo dobra i dobrze się sprzedaje, to na mój rozum kontynuacja jest tylko kwestią czasu. Nie musi to być już za rok dwa, ale Niny na pewno nie zapomni o Kapitanie. ps: jeżeli będzie taka potrzeba, to powtórzę i trzeci raz - nie każdy czyta forumek od deski do deski. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 17 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2015 Spokojnie tylko byłem ciekaw. Ale z tą dobrą sprzedażą to trochę pojechałeś ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
Karas 433 Opublikowano 17 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2015 Tak w ogóle to Toad jest fajnie powiązany przez twórców z 3D World ten kto skończył wie o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza
Dobos 83 Opublikowano 18 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2015 (edytowane) Co do sprzedaży- wg VGC zeszło go 340tys jeszcze przed europejską premierą więc na tą chwilę pewnie z pół miliona sztuk. To dobry wynik jak na Wii U Edytowane 18 stycznia 2015 przez Dobos Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 333 Opublikowano 18 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2015 No i jak na koszt gry. Takie gry nie kosztują bajońskich sum. Tu nie ma drogich sesji mo-cap, VA , efektów specjalnych czy hiper drogiego marketingu, Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 18 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2015 (edytowane) Co do sprzedaży- wg VGC zeszło go 340tys jeszcze przed europejską premierą więc na tą chwilę pewnie z pół miliona sztuk. To dobry wynik jak na Wii U Tjaaa... Nie sądzę ;p Edytowane 18 stycznia 2015 przez Figaro Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 333 Opublikowano 18 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2015 A czemu nie okres świąteczny więc wszystko się dobrze sprzedaje. Po pierwszym tyg. w EU (np niemiaszki kochają Niny), jestem przekonany że łącznie jest już sprzedanych z 500 tys Cytuj Odnośnik do komentarza
Lipa 511 Opublikowano 18 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2015 Czekamy, aż wyjdzie grzybek na 3dsa Cytuj Odnośnik do komentarza
kazuyoshi 231 Opublikowano 18 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2015 @Lipa, byłbym za taką wymianą - Luigi Mansion 3 na WII U, a Kapitan Ropuch 2 na 3DSa - wszystko to oczywiście gdybania. @Figaro, dla jednych kilkaset tysięcy, to dobry wynik, a dla innych kilka milionów, to poracha np taki zadufany w sobie od dłuższego czasu Capcom. Zależy jak na to spojrzeć. Niny na pewno nie zakładało sprzedaży na poziomie kilku milionów. Strzelam, że za jakiś czas Regi w którymś z wywiadów, wypowie się na temat Toada, pochwali sprzedaż, a i może i zapoda jakąś sugestią nakręcającą fanów na kontynuacje. Po ograniu tej świetnej gry mam taką nadzieje. @Karas, tak, fajnie to zrobili, ale jak to Niny - cała kopalnia smaczków, której nawet najdzielniejsi krasnoludowie by nie ogarnęli Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 18 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2015 A czemu nie okres świąteczny więc wszystko się dobrze sprzedaje. Po pierwszym tyg. w EU (np niemiaszki kochają Niny), jestem przekonany że łącznie jest już sprzedanych z 500 tys Poprawcie mnie, ale gra wyszła PO świętach, a w EU w styczniu, czyli chyba najgorszy okres dla premiery. Nieprzemysleli tego trochę. Pierwsze miejsce tylko w Niemczech, co nie jest problemem skoro nic innego nie wychodziło ;p Ale Captain na 3DSa to ciekawy pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Karas 433 Opublikowano 18 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2015 Tylko u nas wyszła dopiero w styczniu , USA dostało na początku grudnia coś koło 5 a europejska premiera wypadła tuż przed świętami bo 22 drugiego , jeśli mnie pamięć nie zawodzi Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 333 Opublikowano 19 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2015 Tylko u nas wyszła dopiero w styczniu , USA dostało na początku grudnia coś koło 5 a europejska premiera wypadła tuż przed świętami bo 22 drugiego , jeśli mnie pamięć nie zawodzi No nie do końca z tą premierą EU bo w UK była 21.12, natomiast w EU 2.01.2015. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 333 Opublikowano 1 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2015 Ite czasówki w końcu coś dają? (Jakies dodatkowe lvl?)Bo jak nie to ich nie robię, ponieważ nigdy nie lubiłem czasówek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sowaa 27 Opublikowano 1 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2015 Ite czasówki w końcu coś dają? (Jakies dodatkowe lvl?)Bo jak nie to ich nie robię, ponieważ nigdy nie lubiłem czasówek. Podobno nic nie dają. Ja mam inne pytanie, pomału kończę 3 rozdział na 100%, czy wszystkie 3 na 100% wystarczą na odblokowanie Mummy-Me-Maze-forever? Boję się czy jeszcze nie okaże się, że mam zrobić na 100% levele gdzie goni cię mumiak...ciężko zebrać wszystkie monetki, choć w levelu ze smokiem mi się udało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi