Starh 3 170 Opublikowano 10 listopada 2015 Opublikowano 10 listopada 2015 (edytowane) Jest to calkiem mozliwe,bo ludzie raczej pisza ze tworcy to magicy i jak to mozliwe ze po 10 latach cos takiego wyszlo na 360,ale chcialbym sie jeszcze upewnic i poczytac pare opinii kogos kto spedzil z gra te kilka h. Far Cry czy Mordor(szczegolnie) byly niedoj.ebane na pierwszy rzut oka,a po zagraniu juz w ogole. Mordor = katastrofa Far Cry 4 = mniejsza katastrofa Rise of Tomb Raider= nie aż tak zrypane jak FC4, no ale i tak wygląda to bardzo słabo. Tak jak pisałem poprzedniczka to bardzo ładna gra a ta jest łagodnie mówiąc nie ładnym tytułem. Nie widzę tego tylko ja ponieważ mój kumpel ma jeszcze gorsze zdanie co do jakości wersji na X360. Ostatnia odrąbana giera wizualnie to Metal 5 na past genach i tak już raczej zostanie. Aby trochę poprawić humor to dodam od siebie, że nie gram na trybie gra czy kino. Jak wiadomo te ustawienia w tv nie pokazują max szczegółów. Także niektóre rzeczy słabsze graficznie mogą być u pewnych osób niewidoczne. http://tombraider.gram.pl/x360-torrented-vs-x360-official-with-day-one-patch/ Możliwe, że nie pobraliście day one patcha do gry, który poprawia w widoczny sposób grafikę na 360. Pojawiał się recka na poly http://polygamia.pl/Polygamia/1,97394,19156873,rise-of-the-tomb-raider-recenzja.html?bo=1 Bardzo fajnie napisana, polecam lekturę Tomb Raider z 2013 roku nie odpowiedział mi na wszystkie pytania o przyszłość serii. Lara rozepchała tam klasyczną formę o dodatki, których nie potrzebowałem. Rise of the Tomb Raider nie zrywa z nowoczesnością, ale pięknie stroi ją elementami, którym poprzednio nie poświęcono należytej uwagi. To Tomb Raider godzien 2015 roku z ciekawą historią, świetnie napisaną, pełną charakteru rolą Lary i masą okazji do zboczenia z fabularnego szlaku, by pobawić się w odkrywcę. Zadowoli zarówno fanów rebootu, jak i tych, którzy kręcili na niego nosem. Edytowane 10 listopada 2015 przez Starh Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 10 listopada 2015 Opublikowano 10 listopada 2015 Jest to calkiem mozliwe,bo ludzie raczej pisza ze tworcy to magicy i jak to mozliwe ze po 10 latach cos takiego wyszlo na 360,ale chcialbym sie jeszcze upewnic i poczytac pare opinii kogos kto spedzil z gra te kilka h. Far Cry czy Mordor(szczegolnie) byly niedoj.ebane na pierwszy rzut oka,a po zagraniu juz w ogole. Mordor = katastrofa Far Cry 4 = mniejsza katastrofa Rise of Tomb Raider= nie aż tak zrypane jak FC4, no ale i tak wygląda to bardzo słabo. Tak jak pisałem poprzedniczka to bardzo ładna gra a ta jest łagodnie mówiąc nie ładnym tytułem. Nie widzę tego tylko ja ponieważ mój kumpel ma jeszcze gorsze zdanie co do jakości wersji na X360. Ostatnia odrąbana giera wizualnie to Metal 5 na past genach i tak już raczej zostanie. Aby trochę poprawić humor to dodam od siebie, że nie gram na trybie gra czy kino. Jak wiadomo te ustawienia w tv nie pokazują max szczegółów. Także niektóre rzeczy słabsze graficznie mogą być u pewnych osób niewidoczne. Ty mówisz o tej grze? Jeżeli tak to słaby troll. Cytuj
Ins 5 756 Opublikowano 10 listopada 2015 Opublikowano 10 listopada 2015 (edytowane) Możliwe, że nie pobraliście day one patcha do gry, który poprawia w widoczny sposób grafikę na 360. Może nie pobrał patcha bo gra na piracie ? xD Tak swoją drogą świetnie to wygląda na 360tkę, a przynajmniej tak wnioskuje z filmiku, który wrzucił Voytec. Ja już instaluję wersję na X1, ależ będzie grane Edytowane 10 listopada 2015 przez Ins Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 10 listopada 2015 Opublikowano 10 listopada 2015 (edytowane) Możliwe, że nie pobraliście day one patcha do gry, który poprawia w widoczny sposób grafikę na 360. Może nie pobrał patcha bo gra na piracie ? xD Tak swoją drogą świetnie to wygląda na 360tkę, a przynajmniej tak wnioskuje z filmiku, który wrzucił Voytec. Ja już instaluję wersję na X1, ależ będzie grane W sumie możliwe, bo gra przecież nie jest jeszcze oficjalnie dostępna (premiera w piątek) - niektóre sklepy wysyłają dzisiaj. UP Ins mam nadzieję, że skrobniesz jakieś wrażenia (zawsze bardziej ufam opinią graczy). Niestety muszę czekać do piątku na giereczkę Edytowane 10 listopada 2015 przez Starh Cytuj
Kyokushinman 38 Opublikowano 10 listopada 2015 Opublikowano 10 listopada 2015 Patcha rzeczywiście nie pobierałem także zaraz sprawdzę co i jak. Wygląda na filmiku wyraźnie lepiej. Cytuj
Gość Kasias Opublikowano 10 listopada 2015 Opublikowano 10 listopada 2015 (edytowane) Też mi zależy na opini o wersji X 360. Jeśli jest jak z Far Cry 4 to troche szkoda bo po 3 godzinach odpuściłem na rzecz next gena. Ale nie mam Xone i może się skusze na x360 version. Pograłem dziś w wersję na X360 kilka godzin (chwała Ultimie). Jest absolutnie bardzo dobrze - w kwestii oprawy najwyższa półka poprzedniej generacji. Pod nóż poszły oczywiście niektóre efekty cząsteczkowe, świetlne, genialny śnieg, tekstury są słabsze niż na XOne, a jednak wygląda to bardzo schludnie, oczywiście w 720p. Gra działa w płynnych 30 fps, bugów nie uświadczyłem, loadingi są szybkie za wyjątkiem przemieszczania się poprzez punkty szybkiej podróży (ok. 30 sekund). Te same lokacje o tej samej wielkości, te same renderowane cutscenki, co na ŁOniaku. Bawię się świetnie - kto nie ma XOne, a nie chce mu się czekać na wersje PS4 i PC, a posiada poczciwą 360-tkę, to nawet nie ma się co zastawiać. Brać i grać. Edytowane 10 listopada 2015 przez Kasias Cytuj
Paolo de Vesir 9 123 Opublikowano 10 listopada 2015 Opublikowano 10 listopada 2015 Archon jest pełen zachwytu. Rozpływa się nad tym, że w grze w końcu jest mniej broni palnej i zdecydowanie więcej grobowców do zwiedzania. Jakościowo między TRotTR i TR2013 jest podobno niebo, a ziemia na korzyść tego pierwszego. Byłem z początku sceptyczny, bo średnim TR2013, ale widzę, że nowa Lara to must have. Cytuj
Trixter 3 Opublikowano 10 listopada 2015 Opublikowano 10 listopada 2015 (edytowane) Archon jest pełen zachwytu. Rozpływa się nad tym, że w grze w końcu jest mniej broni palnej i zdecydowanie więcej grobowców do zwiedzania. Jakościowo między TRotTR i TR2013 jest podobno niebo, a ziemia na korzyść tego pierwszego. Byłem z początku sceptyczny, bo średnim TR2013, ale widzę, że nowa Lara to must have. Jak ktoś grał w Tomb Raider Definitive Edition to nieba nie ma. Fake info. Gra jest ładna, ale nic więcej. Bardzo ładna to będzie na PC. Kilka godzin gry za mną, póki co solidne 8/10. A właśnie, są dropy, odczuwalne. Edytowane 10 listopada 2015 przez Trixter 2 Cytuj
Paolo de Vesir 9 123 Opublikowano 10 listopada 2015 Opublikowano 10 listopada 2015 (edytowane) Sam wstrzymam się z dokładniejszą oceną do momentu, aż nie zagram. Sam grałem w TR DE i zawiodłem się strasznie właśnie nadmiarem strzelania i niedoborem grobowców, co jak powiedział arhn w recenzji, zamieniło się proporcjami w najnowszym Tombie. Jestem nakręcony Edytowane 10 listopada 2015 przez WezyrBiałegostoku Cytuj
Ins 5 756 Opublikowano 10 listopada 2015 Opublikowano 10 listopada 2015 (edytowane) Grałem w TR DE i oprawa jest sporo lepsza. Prześlicznie się to prezentuje. No a jeżeli chodzi o dropy to widziałem jedynie w cutscenkach. Na PC w 60 klatkach i całkowicie bez ząbków będzie się to kosmicznie prezentować EDIT: Faktycznie mniej strzelania jest w tej części, a przynajmniej przez 2/3 pierwsze godziny gry. Edytowane 10 listopada 2015 przez Ins Cytuj
Graczdari 297 Opublikowano 10 listopada 2015 Opublikowano 10 listopada 2015 (edytowane) Stream zacznie się za 20 minut Będzie grane od zera. Przepraszam za opóźnienie http://www.twitch.tv/graczdari_1991pl Edytowane 10 listopada 2015 przez Graczdari Cytuj
Graczdari 297 Opublikowano 10 listopada 2015 Opublikowano 10 listopada 2015 (edytowane) póki co problem. Gra krzaczy się na nowym testowym sofcie . Poczekam aż doinstaluje do 100% (jest 91%) i zrobie jeszcze raz, Edit: ok, work Edytowane 10 listopada 2015 przez Graczdari Cytuj
Emtebe 2 544 Opublikowano 10 listopada 2015 Opublikowano 10 listopada 2015 Ale ta gra jest cudna. Pograłem trochę, teraz Żonka nie może się oderwać. Cudnie to wygląda na XOne. GOTY. 2 Cytuj
Graczdari 297 Opublikowano 10 listopada 2015 Opublikowano 10 listopada 2015 Ok, na chwile obecną koniec transmisji padam z nóg, nie mogę trafić w zwierzynę. Mam nadzieje, żę się podobało Cytuj
bebbop 282 Opublikowano 10 listopada 2015 Opublikowano 10 listopada 2015 A gdzie juz mozna dostac :x? Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 10 listopada 2015 Opublikowano 10 listopada 2015 Jutro pojedź do MM albo empiku na 1000 % sprzedadzą ci kopię Proponuje jutro ok 10 koczować przed Media MArkt . Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 11 listopada 2015 Opublikowano 11 listopada 2015 Az sie zastanawiam czy nie kupic spowrotem XO, konkretnie bundle z TR DE i TRoTR w wersji 1tb. Czy to jest w obecnej chwili najbardziej oplacalny zakup? (Szkoda tylko, ze gierki z bundli XO nie sa w wersjach pudelkowych :<) Cytuj
YennDreck 0 Opublikowano 11 listopada 2015 Opublikowano 11 listopada 2015 Hej! Wczoraj kupiłem w końcu XBO właśnie z Tomb Raiderem - yay! Tylko premiera w Polsce jest w piątek i wtedy tez ściągnięta gra będzie odblokowana. Mógłby mi ktoś napisać czy zmienianie regionu konsoli jest w jakikolwiek sposób karane czy monitorowane? Bo na koncie US mógłbym chyba grać juz dzisiaj... Cytuj
wrog 609 Opublikowano 11 listopada 2015 Opublikowano 11 listopada 2015 (edytowane) Nie jest karane, ale jeśli wpisałeś kod w polskim sklepie, to nic to teraz nie da. Na Xbox One liczy się miejsce "zakupu", więc dopiero w momencie polskiej premiery gra się aktywuje i zmienianie regionu w ustawieniach w tym momencie już nie ma sensu. Edytowane 11 listopada 2015 przez wrog Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 11 listopada 2015 Opublikowano 11 listopada 2015 Oglądałęm wczoraj chwile stream i ten TR wygląda identycznie jak poprzednia część, ten sam system craftu, obozowiska, szybka podróż, skakanie i wspinanie sie po górach czekanem - czy myle sie? Podciągneli tylko troche grafike i nowe lokacje. 6 Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 11 listopada 2015 Opublikowano 11 listopada 2015 Nie mylisz się, to jest bardzo podobna gra. Zmiany są kosmetyczne i mamy trochę więcej grobowców do zwiedzania. Są momenty totalnej strzelaniny, co mnie irytowało już w pierwszej części, a podobno im dalej tym więcej takich wymian ognia (znowu dość słabo zrealizowanych). Cytuj
bebbop 282 Opublikowano 11 listopada 2015 Opublikowano 11 listopada 2015 (edytowane) Akurat system Craftingu zostal zmieniony na ala The Last Of Us, czyli w biegu produkujesz wszelkie strzaly do luku, molotovy czy uzdrawianko. Skakanie i wspinanie sie jest obecne bo takie sa zalozenia gry od poczatku powstania serii. Opierajac sie na recenzjach oraz ogladajac gameplay'e wynika, ze: - plansze sa 2-3 razy wieksze od poprzednika- metroidvaniowy system eksploracji ( w polowie pladrowania grobowca, moze sie okazac ze brakuje jednak jakies umiejetnosci ) - wprowadzenie zadan dodatkowych- wprowadzony system craftingowy zerzniety z The Last Of Us, ktory ma w koncu sens- poprawiona eksploracja grobowcow- wprowadzono system skakania po drzewach- wieksza swoboda w doborze stylu gry przez gracza ( na rambo, badz skradanie) + pewnie nowe animacje, wiecej ekwipunku do luku itp Przejscie gry na 100% zajmuje ponoc 25h w zwyz, takze przynajmniej o polowe dluzej niz u poprzednika. Jak na druga czesc reboota, mysle ze wprowadzono dosyc sporo zmian. Edytowane 11 listopada 2015 przez bebbop 1 Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 11 listopada 2015 Opublikowano 11 listopada 2015 Nie klam przeciez jest to samo bo tez sie skacze kobitka po skalach Cytuj
wrog 609 Opublikowano 11 listopada 2015 Opublikowano 11 listopada 2015 Są momenty totalnej strzelaniny No, ze cztery przez całą grę plus jakieś pojedyncze starcia z 3-4 cieciami w formie przeszkody. W pozostałych sytuacjach wszystko zależy od Twojego stylu gry. Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 11 listopada 2015 Opublikowano 11 listopada 2015 Potwierdzone jest gdzieś na 100%, że w czwartek po 24 będzie można zassać już grę ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi