ofsajd 1 112 Opublikowano 12 listopada 2015 Opublikowano 12 listopada 2015 A pudełko skąd tak szybko bo u mnie nigdzie nie ma. Nawet rozważełem opcje aby wziąć bundla + pudełko i szybko sprzedać kod, a potem pudełko jak przejdę.Ja właśnie dostałem w MM, tylko zapytałem gościa z obsługi bo na polkach nie mieli. Obok tego gościa stał drugi i cały czas mruczał ze premiera jutro i nie można dzisiaj sprzedać - pewnie jakiś zazdrosny o brak premiery na ps4 klapek. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Starh 3 170 Opublikowano 12 listopada 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 12 listopada 2015 (edytowane) Pograłem trochę w nową Lare i jestem gierką zauroczony! Na wstępie napiszę od razu, że to obok wiedźmina 3 najlepsza gra w jaką grałem tego roku. Już sam początek przygody urywa cztery litery przywracając również epickie wspomnienia ze sławnego pociągu w U2. Fakt potem są skrypty, kilka quick time eventów, ale nie zmienia to faktu, że prolog robi wrażenie - szczególnie z taką grafiką widzianą na ekranie, ale o niej później. Sam model rozgrywki niewiele się zmienił. Mamy więc teren, który zwiedzamy w celu oczywistej eksploracji - zbieramy fanty takie jak roślinki, drewno, pióra oraz artefakty/dzienniki znane z poprzedniej części gry. Możecie powiedzieć "kurde, ale to przecież to samo", fakt dostajemy podobną mechanikę, ale tym razem jest ona jeszcze bardziej rozbudowana i idealnie wpleciona w gameplay! Zapomniałbym dodać, że nasza Pani archeolog może w tej części pływać i nurkować! Cieszą takie detale jak ukazanie wyziębienia Lary gdy wejdziemy do lodowatej wody (gdy staniemy przy ognisku zacznie się ona automatycznie ogrzewać, a ubranie wysychać) czy mimika twarzy, w której Lara aż trzęsie policzkami i zgrzyta zębami. Możemy więc wytwarzać strzały, zarówno zwykłe jak i zatrute (zbieramy muchomorki), koktajle mołotowa etc. Sam crafting przypomina ten z The Last of us - zbieramy odpowiednią ilość materiałów po czym w trakcie rozgrywki bez pauzy tworzymy potrzebne nam przedmioty np. w/w zatrute strzały. Lokacje są duuużo większe niż w rebocie i to cieszy bardzo Nie wiem dokładnie jak wam to opisać, ale po prostu to się czuje - jest więcej miejsc, w które możemy wejść, jaskiń, ukrytych materiałów potrzebnych do craftingu - ogólnie wszystkiego! Dodam, że zabijanie jelonków (i innej zwierzyny) jest tutaj niezbędne gdyż pozyskujemy z ich truchła skórę wymaganą do wytworzenia lepszych rzeczy. Menu ulepszeń (tj. ognicho) również uległo zmianie - jest bardziej przejrzyste i widać, że gra jest dłuższa od poprzedniczki bo samych umiejętności (walka/zbieractwo) jest kilka tierów, do tego dochodzą tiery ulepszeń ekwipunku! Tu pare screenów (nie bd wrzucać wszystkiego w miniaturki) http://i.imgur.com/unbUPnN.png http://i.imgur.com/RaaAnSg.png To co najbardziej odróżnia nowe przygody Lary od początkowych to tak zwane kill roomy i ich zaprojektowanie - gra daje nam możliwość grania po cichu i zdejmowania przeciwników z zaskoczenia. Możemy więc niczym w Shadow of mordor wspiąć się na odpowiednie gałęzie drzew i zeskakiwać na rywali (przykład http://i.imgur.com/FRH35Ju.png),chować się w gęstych krzewach, a także rozwalać lampy i reflektory przeciwników tak aby trudniej im było nas dostrzec. Jeżeli ktoś więc myślał, że gra znów pcha nas w stronę tak zwanego "rambo style", to się grubo pomylił, a z drugiej strony po odpaleniu gry pozytywnie się zaskoczy. Heh na trudniejszych poziomach trudności musimy używać wytworzonych apteczek, ponieważ zdrowie się samo nie odnawia. Tomby i ogólnie "puzzle" to całkowicie nowy poziom względem poprzedniczki. Grobowce są bardzo rozbudowane, a do rozwikłania mechanizmów w nich zawartych trzeba się trochę zastanowić i nagimnastykować. Co lepsze, niektóre ich poziomy są zablokowane i myślę, że trzeba się będzie do nich wrócić na późniejszym etapie gry. Grafika oj strona artystyczna nowych przygód Pani archeolog jest po prostu kapitalna. Xbox one nigdy dotąd nie widział tak ŁADNEJ gry (ba powiedziałbym, że to jedna z najładniejszych gier tej generacji - spokojnie top 3). Oczywiście trafi się czasem gorsza tekstura, ale na siłę znajdziemy takową w każdej ówczesnej grze. Przede wszystkim Crystal poprawili animacje Lary - jeżeli ktoś uwielbiał animacje drake'a z uncharted, to tu poczuje się jak w domu, a oczy będą się świecić z zachwytu! Śnieg to mistrzostwo, ba jest to najlepszy biały puch w grach wideo jaki widziałem w życiu. W końcu jakaś gra pobiła U2. Kiedy lara stąpa po "bielistej" drodze, ta zapada się pod nią, a jej ruchy są spowolnione. Zresztą nawet mała warstwa śniegu sprawia, że Lara porusza się wolniejszym tempem. Gra świateł, ulepszony TressFX vel włosy - nie latają już jak powalone, a układają się fajnie nawet na wietrze. Ba kiedy wychodzimy z wody Lara automatycznie łapie swój kucyk i wyżyma z niego wodę. To jest niby szczegół, ale takie szczególiki uwielbiam. O reakcji włosków na nagłe powiewy w grobowcach/szczelinach które rozwalamy nawet nie wspominam Fabularnie jest hmm intrygująco. Takie trochę "illuminati" w pogoni za nieśmiertelnością, wieczną młodością i ogólnie lekiem na wszystkie choroby borykające ludzkość. Kilka godzin gry za mną, ale wygląda to lepiej niż w poprzedniej części. Dubbing jest jakościowo na o wiele wyższym poziomie niż jedyneczka. Pani Karolina znów jest kapitalna w swej roli ( ), a lektor czytający teksty ze znajdowanych pisemek daję naprawdę radę. Ogólnie nie mogę się przyczepić do polonizacji. Boli tylko niezsynchronizowany lip sync w cut scenkach. Ocena wstępna mega mocna 9. Edytowane 12 listopada 2015 przez Starh 17 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 12 listopada 2015 Opublikowano 12 listopada 2015 Pospisuje się pod tym co napisał Starh. Ja tak ładnie nie umiem ale w skrócie . Ta gra to najlepsza gra w jaką grałem w tym roku zaraz po Wiedźminie 3 i przed Bloodborne. Dawno mnie coś tak nie przyssało. W tym tygodniu grałem w dwie premiery. Starcraft 2 mnie wciągnął ale nie takabym zapomniał o bożym świecie a F4 każdy wie co z nim nie tak. Tomb Raider od początku łapie cię za jajca i puścić nie chce. Uruchomiłem grę o 17 i do teraz nie mogę przestać. Normalnie na tym etapie prawie każda gra by mnie znużyła. Gra jest przepiękna. Początek jak już pisałem mistrzowski. To co w pierwszej części było dobre jeszcze ulepszyli. Fabuła intryguje. Znajdźki chcę znajdować bo są ciekawe i często mają dodatkową historie. Grobowce na razie 2 widziałem to poezja. Szczególnie pierwszy mi zaimponował pomysłem. Bardzo podoba mi się patent z nauką języka. Im więcej znajdziek znajdziesz tym lepiej opanowujesz język i możesz potem odczytywać pewne pomagające w znalezieniu itemów przedmioty. Można zabijać po cichu , można omijać to twój wybór. Kill roomy są skonstruowane tak że masz pewną dozę wolności. Jedną ze znajdziek jest zawsze mapa z resztą skarbów i to jest dla mnie duży plus. Dodatkowo fajny patent z challengami. Masz jakieś dodatkowe wyzwania i dostajesz za zrobienie ich profity. NA plus też tak oczywiste a nie istniejące w innych grach patenty jak zmiana języka w locie a nie przez zmiane w dashu. ZERO loadingów. Stałe fps ta gra przez 4 h ANI RAZU nie zgubiła klatek. Tak powinno się robić gry na konsole. 3 Cytuj
bebbop 282 Opublikowano 12 listopada 2015 Opublikowano 12 listopada 2015 Dzieki za opinie, jutro rozpoczynam swoja przygode :7 Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 12 listopada 2015 Opublikowano 12 listopada 2015 Ja prawilnie odpalę o 00:01! Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 12 listopada 2015 Opublikowano 12 listopada 2015 Ja się chyba złamię i kupię jutro, chociaż po godzince dwie sobie wieczorkiem pogram. Z miesiąc temu nie spodziewałem się tak pozytywnych opinii w kwestii eksploracji i grobowców. Dobrze wiedzieć, że niektórzy devi słuchają graczy odnośnie tego co im się udało w ich grach i starają się to rozwijać wraz z kolejnymi częściami. Cytuj
ezils 23 Opublikowano 12 listopada 2015 Opublikowano 12 listopada 2015 (edytowane) Damn. Teraz dylemat czy czekać na wersję pc czy kupić Xboxa dla Lary oraz Quantum Break. Hm... Fajnie napisales Starh! You have my bow. Edytowane 12 listopada 2015 przez ezils Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 12 listopada 2015 Opublikowano 12 listopada 2015 (edytowane) jezeli interesuje cie cos jeszcze oprocz Lary to jasne ze warto brac xboxa, Edytowane 12 listopada 2015 przez kubson Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 12 listopada 2015 Opublikowano 12 listopada 2015 Skończyłem na dziś i to tylko dlatego że jutro muszę rano wstać tak bym grał dalej . 7 h z rzędu tak nie miałem od premiery Wieśka 3 Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 12 listopada 2015 Opublikowano 12 listopada 2015 (edytowane) Skończyłem na dziś i to tylko dlatego że jutro muszę rano wstać tak bym grał dalej . 7 h z rzędu tak nie miałem od premiery Wieśka 3 Ja też przysiadłem do grania jak nigdy. Wiedziałem, że nowy TR będzie dobry, ale nie myślałem, że aż tak Gdybym miał w tym momencie tylko ps4, to chyba bym poszedł i kupił xo, bo M$ rozpieszcza ostatnio graczy, a nowa Lara jest po prostu tegoroczną wisienką na torcie. Edytowane 12 listopada 2015 przez Starh Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 12 listopada 2015 Opublikowano 12 listopada 2015 Gracie z dubem PL cze oryginał. Ogólnie praktycznie sawsze jak mam wybór gram w oryginale ale w poprzedniej części Gorczyca dała radę i mam teraz dylemat... Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 12 listopada 2015 Opublikowano 12 listopada 2015 JA gram w oryginał. Wkurza mnie zła synchronizacja ust no i jednak lara musi mieć akcent brytyjski Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 13 listopada 2015 Opublikowano 13 listopada 2015 No właśmie kurka nie wiem bo. Synchronizacja faktycznie orygianlna lepsza, NPC ciut sztuczni, Lara musi mieć angielski akcent. Z drugiej strony teraz sprawdziłem w dwuch wersjach językowych i Gorczyca wypada o niebo lepiej niż oryginał. Czuć w jej głosie lęk, przejęcie natomiast oryginalny głoś jak jakiejś głupiutkiej laskie albo starej wersji Lary z biustem 95 E. Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 13 listopada 2015 Opublikowano 13 listopada 2015 miałem brać w grudniu ale biere next week, wasze opinie ekoledzy sprzedadzą więcej kopii niż reklamy ms w tv xd Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 13 listopada 2015 Opublikowano 13 listopada 2015 No właśmie kurka nie wiem bo. Synchronizacja faktycznie orygianlna lepsza, NPC ciut sztuczni, Lara musi mieć angielski akcent. Z drugiej strony teraz sprawdziłem w dwuch wersjach językowych i Gorczyca wypada o niebo lepiej niż oryginał. Czuć w jej głosie lęk, przejęcie natomiast oryginalny głoś jak jakiejś głupiutkiej laskie albo starej wersji Lary z biustem 95 E. Przejdź pewien fragment później w obu wersjach a zmienisz zdanie. Lara się wnim czegoś dowiaduje i jak sama lara w obu wersjach spoczko to 2 inne osoby w tej scenie w polskiej wersji tragedia. Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 13 listopada 2015 Opublikowano 13 listopada 2015 No ale ta Gorczyca. Co robić ??????? Hehe Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 13 listopada 2015 Opublikowano 13 listopada 2015 Tylko english balon, tylko. Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 13 listopada 2015 Opublikowano 13 listopada 2015 Jezuuuu ale ta gra jest dobra, wchodzi na urlopie aż miło. Co mi się jeszcze bardzo podoba to skakanie, bo można gdzieś nie dolecieć, nie wymierzyć itp. Nie jest to wiadomo poziom starych części ale bardzo na plus motyw zważywszy na obecne growe czasy. Cytuj
Emtebe 2 544 Opublikowano 13 listopada 2015 Opublikowano 13 listopada 2015 Faktycznie, wiele już miałem skoków nieudanych. MEGA gra, najlepsze co w tym roku grałem na XOne. Cytuj
LiŚciu 1 329 Opublikowano 13 listopada 2015 Opublikowano 13 listopada 2015 A jak wersja na x360.? Cytuj
Emtebe 2 544 Opublikowano 13 listopada 2015 Opublikowano 13 listopada 2015 Są gdzieś statystyki, czas gry? Czy tylko na tej ramce informacyjnej, którą można w opcjach włączyć? Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 13 listopada 2015 Opublikowano 13 listopada 2015 Czas gry masz w dashboardzie jak każdej gry na x'sa Cytuj
ofsajd 1 112 Opublikowano 13 listopada 2015 Opublikowano 13 listopada 2015 o co chodzi z kartami? do czego one służą i jak je wykorzystywać? Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 13 listopada 2015 Opublikowano 13 listopada 2015 No ale ten czas gry coś nie teges. Na luzie grałem z 3+ h a w dashu pokazuje mi 46 min. Też wam zaniża ? Cytuj
Emtebe 2 544 Opublikowano 13 listopada 2015 Opublikowano 13 listopada 2015 Dlatego pytałem o statystyki w grze a nie jakieś (pipi) czasy w dashu, które nijak nie pokrywają się z czasem gry. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi