Skocz do zawartości

Rise of the Tomb Raider

Featured Replies

Opublikowano

Oby naprawili bo to świetny patent jak na WiiU.

Już działa (były dzisiaj jakieś problemy z serwerami XBL) i zliczyło mi wstecz to co grałem, sprawdź u siebie jak to teraz wygląda.

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Wyświetleń 151,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Pograłem trochę w nową Lare i jestem gierką zauroczony! Na wstępie napiszę od razu, że to obok wiedźmina 3 najlepsza gra w jaką grałem tego roku.    Już sam początek przygody urywa cztery litery prz

• Jezu, ta nadzieja xbotów, tylko żeby nie wyszło na ps4, może kiedyś na peceta, ale byle nie na soniaczu! Pomaganie w developingu może oznaczać wiele rzeczy.

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Bardzo fajna okładka.     PS. Kasias, weź swój ból 4 liter poskładaj jak origami i przenieś się gdzieś, gdzie kogokolwiek będzie to obchodziło.

Opublikowano

No działa z tym że teraz coś za dużo nalicza. Do tego w statachbz gry mam 3:40, a w dashu 5:40. Może w statach gry (ta ramka ) nie podlucza przerywników i śmierci? A jak reszcie grających w Tomba? Wydaje wam się, że staty z gry czy z dash są okey?

ps Ale miałem grobowiec, kombinowanie normalnie jak w jedynce na PSX! Oł mi, oł maj!

Opublikowano

Ja pierdykam co za gra. Miałem dziś mniej czasu na granie ale na pewno mam ponad 12 h na liczniu z grą łącznie i dopiero 25 %. To przejście gry w 15 godzin (recenzje) to musi być niezły speed run po głównej fabule. Jak chcesz zebrać wszytko to zw 35 zejdzie. Swoją drogą mam dość sandboxów i tomb raider jest idealną grą. To w sumie korytarzyk ale z małymi piaskownicami.  Dla mnie to idealne podejście. GRa jest mocno skondensowana i poboczne rzeczy jak grobowce nie mają prawa znudzić :) Znajdźki są przegenialne i jeszcze ciekawiej się słucha ogląda niż w tomb raiderze z 2013 roku.

Opublikowano

No działa z tym że teraz coś za dużo nalicza. Do tego w statachbz gry mam 3:40, a w dashu 5:40. Może w statach gry (ta ramka ) nie podlucza przerywników i śmierci? A jak reszcie grających w Tomba? Wydaje wam się, że staty z gry czy z dash są okey?

ps Ale miałem grobowiec, kombinowanie normalnie jak w jedynce na PSX! Oł mi, oł maj!

Dash dobrze podlicza bo liczy cały czas jak masz grę odpaloną.

Opublikowano

Jak masz odpaloną grę i pauzujesz?

Opublikowano

Tak liczy grę odpaloną jak pójdziesz siusiu czy zrobić sobie jajeczka to nadal nalicza jak gre masz uruchomioną :)

Opublikowano

No tak, szczególnie podczas dnia często. Tu coś dzieci chcą, tu żona, tu pies... W trakcie dnia dużo pauzuje. To chyba nalicza te pauzy co ?

Łeee to słabo. Ja ze względu na zarządzanie czasem, mam manię i spisuje w co ile gram i potem sumuje na koniec roku ile czasu poszło na gry. Dlatego tak sznuje niny za daily loga. Widzę, że na onie będę musial jak na ps4 czyli ze stoperem :)

Opublikowano

No jak masz odpaloną grę i w grze masz odpaloną pauzę, to normalne, że zlicza. Skąd niby system ma wiedzieć czy grasz czy siedzisz w menu gry ;) Na konsolach Nintendo jest dokładnie tak samo, liczy czas jaki masz odpaloną aplikację/grę.

Opublikowano

czy dla kogoś, dla kogo Tomb Raider to była gra w porywach 7/10 i wkur.wiało go strzelanie i wszechobecne "gamizmy", sequel się spodoba?

Nie, TR 2013 jest bazą dla tej gry i aż tyle się nie zmieniło. Na szczęście :)

Edytowane przez wrog

Opublikowano

Kurde. Żonka już grę ukończyła ja jestem w połowie. Teraz konsola się zwolniła to w weekend pewnie też ukończę. Jak grała to wychodziłem z pokoju by nie spoilerować sobie :D

Opublikowano

czy dla kogoś, dla kogo Tomb Raider to była gra w porywach 7/10 i wkur.wiało go strzelanie i wszechobecne "gamizmy", sequel się spodoba?

To jest pytanie w stylu: "jeżeli pierwsze Gearsy mi się nie podobały bo tam za dużo dude bro i jak dla mnie 7/10 bo aż kipi z tego tytułu że jest grą, a nie immersją, to czy druga część mi się spodoba ?"

Gra jest zayebista, jest piękna, jest idealnym sequelem. Tyle w temacie.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Dobrze wiem co mówiłem, ale chyba nie ogarniam czemu mało strzelania to źle ? 

Opublikowano

Słabe ? Masz rację tylko w przypadku gdy porównujesz tą grę do Halo, Gearsów lub mesjasza Last of Us (a tutaj i tak było IMO tylko ok). Ciężko uznawać to za wadę.

Opublikowano

... teraz to doyebałeś. Strzelanie w anczarted to patologia. To co było w reboocie nie było świetne, ale o wyprzedzało o kilka długości tą profanacje drejkową. Czytając takie bzdury już wiem czemu podoba Ci się Halo 5 w multi ... Dostałem raka przez twoje posty i muszę iść na stację zatankować. 

nfNeT7YvTozx0cv7ze3mplZpo1_500.gif

Opublikowano

Ale Halo 5 to Ty szanuj co  :shotgun:

Opublikowano

Mazzeo nie marudź tylko kup tę Lare. Jest dużo lepsza niż jedynka.

Opublikowano

Nie marudzę, po prostu dla mnie TR było słabą strzelanką i nie jestem odosobniony w tej opinii. Jak sami twórcy odbiegli od tego w sequelu i nawet nie trudzili się robić multiplayera to coś w tym jednak jest. Dla mnie nawet w Uncharted było to zrobione lepiej. Na szczęście TR nadrabiał eksploracją, skoro RoTR rozszerza tą formułę to spoko.

Opublikowano

gunplay w TR był jednak nieco brutalniejszy (krwawe finiszery w postaci serii z kałacha w brzuch, strzał śrutem z bliska) + bronie brzmiały nieco "soczyściej". W Un dawały radę tylko bronie większego kalibru jak DE50, snajperka magnum, moss/spas12. reszta nie miała startu do Lary.  

Opublikowano

Nie marudzę

No to wskakuj w wir hypu lub zjedz snickersa, bo dziś gwiazdorzysz.

LinearIgnorantBlacklemur.gif

Edytowane przez Starh

Opublikowano

@Starh

Jak wygląda kwestia QTE i epickiego trzymania lewej gałki w górę? Jest tego mniej niż w wersji z 2013?

Also możliwe jest ciche wymijanie większości wrogów? Proporcje pomiędzy akcją a eksploracją są w końcu bardziej nastawione na to drugie?