Opublikowano 31 grudnia 20159 l 30-40 zl za baba jage jeszcze moge dac ale 90zl za ten sp to jest kryminal.
Opublikowano 31 grudnia 20159 l Kurrrrwa, glupi glupi glupi :joe:Po kiego wuja zaczynalem ta gre wiedzac, ze ide na domowke sylwestrowa? Juz czuje, ze bede tam siedzial i nic nie rozumial z tego co wszyscy beda gadac. Sam poczatek, a ja juz jestem w domu. Oskryptowane to to jak nic, ale przeca to TR. Lara i jej przygoda to glowne bohaterki wiec niepotrzebna jest udawana koniecznosc skomplikowanego gameplayu. Jutro od 10 rano do 24ej mnie nie ma. Wylize kazda sciane i ekran telewizora jesli Lara nie przestanie byc taka sexy i yebnieta w glowe obsesja na punkcie odkrywania. Jeszcze przez godzinke bede gral w gre wiec nie marnuje juz czasu.
Opublikowano 31 grudnia 20159 l Patrząc przez całą rozgrywkę to tych skryptów nie ma zbyt wiele. Tak naprawdę najwięcej tego na otwarcie i zamknięcie.
Opublikowano 1 stycznia 20169 l Przeszedłem. W spoilerze moje odczucia na temat zakończenia: xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Opublikowano 5 stycznia 20169 l W spoilerze (tym razem na poważnie) nawiązania do zakończenia, poprzedniej części gry i troszkę do serii Uncharted. Jak ktoś nie grał w powyższe, niech omija Nie no serio - lead writerem była córka Pratchetta. Mogliby się wysilić na coś innego niż to co było już TRZY RAZY DOKŁADNIE TAK SAMO w Uncharted i raz w TR. Od pierwszych minut/godzin wiadomo dokładnie jak ta historia się potoczy i zakończy. Lara/Nathan na tropie wielkiej tajemnicy -> pojawiają się źli razem z hordą najemników -> spotykamy jakichś pomocnych leszczy (opcjonalnie) -> okazuje się, że tajemnica jest bardziej tajemnicza niż myśleliśmy -> zombie/nieumarli/hujwieco -> zabijamy głównego złego i niszczymy skarb/artefakt, THE END To co jest fajne: -wątek Any -Lara jest kozacka (Camilla Ludington <3 - tak to ta, która pokazała cycki w Californication). -Setting jest OK -wątek Trinity może być, chociaż bardzo sztampowy -nawiązania do poprzedniej części, konsekwentna budowa bohaterki - w TR survivor, teraz prawdziwa heroina To co ssie: -cały główny wątek tak generyczny i przewidywalny jak tylko się da (poza Aną) -Nawiązań do jedynki jest jednak mało - co z Sam, jak Lara radzi sobie z tym, że przez nią zginęła prawie cała ekipa Endurance? Wiem, że trochę o tym było w komiksach i szczerze mówiąc jak przeczytałem sobie te wątki, to są one dużo lepsze niż plot zaserwowany w Rise - czuć zmarnowany potencjał -Wszyscy mają kija w du.pie. Wszystkie postacie poza Larą do zaorania. Jonah, Konstantin, Jacob i Sofia -ostatnia walka z Konstantinem... -Jacob - no kur.wa bardziej oczywistego plot twistu nie mogli zrobić. Jeśli ktoś się nie domyślił, że jest prorokiem w pierwszej scenie z nim, to nie mam dla niego dobrych wieści -Remnanci - lol wut, totalnie z du.py, kartonowe postacie -no i te ciągłe pier.dolenie o starym Lary, ile można - tak, wiemy, SZKODA ŻE NIE ŻYJE... Ogólnie gierka jest genialna, starcza na luźno 30h, miodnością, game designem i klimatem zjada Unchartedy na śniadanie (a bardzo tę serię lubię). No i graficzka i krajobrazy robią robotę. Jak dla mnie 9/10 i jedna z gier roku, ale trochę jest do poprawy: +Zaje.bisty jest open world, zbieractwo i rozwój postaci +nacisk na zagadki (mogłyby być nadal trudniejsze i więcej, ale niech będzie) i skradanie - Chociaż strzelania jest nadal za dużo, Lara jest zbyt dużym czołgiem, czasem to śmieszy. -Pośrednio ma to związek z tym, że gra jest bardzo łatwa - na survivorze to jakiś żart i większość walk można rozklepać jedną ręką mieszanką melee i wybuchów/ognia/trucizny. No i to leczenie... -Brakuje trochę feelingu, lepszej muzyki, (jak w Uncharted właśnie). Co by o Uncharted nie mówić, to ta seria miała znakomity, lekki indiana-jonesowy klimat, humor i fajne, trochę kreskówe postacie, które się pamiętało i lubiło (Nate, Sully, Elena, Chloe). Tomb Raider trochę nie może się określić - wiadomo, że tutaj klimat jest dużo bardziej poważny, ale no nie wiem, czegoś mi brakuje - trochę to wszystko plastikowe. +/- fabuła - jest OK jak na AAA, ale tak jak pisałem w spoilerze - jest masa rzeczy do poprawy. -brak GRYWALNEGO multiplayer - ten cały endurance mode i karty to trochę żart. A XONE (PC i PS4 zresztą też by nie zaszkodziło) przydałby się tytuł z dobrym multi TPP jak Gearsy, Uncharted czy TLoU. No ale przynajmniej nie wrzucili takiej kupy jak w jedynce Ogólnie jednak skupiłem się na wadach, a tak jak pisałem jest to znakomita gra. Można za singlowy tytuł action adventure zapłacić pełną cenę i nie czuć niedosytu - a to bardzo dużo. Myślę, że pod względem singlowego gameplayu U4 ma bardzo wysoko postawioną poprzeczkę. Edytowane 5 stycznia 20169 l przez froncz piotrewski
Opublikowano 12 stycznia 20169 l Ja także ukończyłem Rise of the Tomb Raider na twardzielu, który tak na prawdę wcale nie był takim twardzielem bo od połowy gry miałem zawsze pełno wszelkiej maści surowców i było po prostu zbyt łatwo no ale nie o tym. Gra świetna, może i przewidywalna, sztampowa, korytarzowa ale wynagradzająca to zupełnie czym innym - pięknem świata, grobowcami i generalnie grafiką, która stoi tutaj na najwyższym poziomie. To chyba najładniejsza gra jaką do tej pory uruchomiłem na swoim XO. Tylko te cholerne 99% na koniec gry bo mam pewien błąd, który uniemożliwia mi ubój ptaka w kompleksie radzieckim - już wyczytałem, że czeka na naprawę w nadchodzącej łatce "3.0" - tak swoją drogą, ktoś z was spotkał się z podobnym problemem, że ptak się po prostu nie respi? Mówię o tym pobocznym zadaniu w kompleksie radzieckim. Grą jestem zachwycony, pozycja obowiązkowa. Nie podoba mi się natomiast to co mnie spotyka po ukończeniu gry - a tutaj znowu twórcy robią pod górę z "calakiem" - bo jak można wrzucić ten głupi tryb ataków na wynik, ponownego przechodzenia poziomów na czas, które możesz sobie urozmaicać systemem kart takich jak np. przeciwnicy mają wielkie głowy a ty przejdź ten etap w 03:30 ale w 01:00 ustrzel trzech panów z miotaczami ognia - no sorry ale to jest kompletnie sztuczne przedłużenie rozgrywki. Tak jak w pierwszej części dorzucili ten cholernie słaby tryb wieloosobowy i 23529385623746 osiągnięć do niego tak w tej części dorzucili ataki na wynik i tryby wytrzymałościowe i 1248216481 osiągnięć z nimi związanych. Cholera! Ja od tego typu gry oczekuję fabuły i trybu dla jednego gracza - i tego, że będę mógł wbić 100% nie angażując się w te głupie tryby wieloosobowe lub pochodne do nich. Tutaj minus. Rise of the Tomb Raider dla mnie to tak czy siak rewelacyjna gra i z wywieszonym jęzorem oczekuję na kolejną część. :-) Zakończenie? Przewidywalne. Ja poprowadziłbym historię zupełnie inaczej - a potencjał na to był ogromny a tak - podobnie jak w pierwszej części - zakończeniem jestem najbardziej rozczarowany. Największy i zarazem jedyny efekt "opadu szczęki" pojawił się w gułagu - ustawiona scenka z przesłuchaniem i wyjście na jaw zdrady Any. A tak to ciepłe kluchy do końca i przewidywalne sceny.
Opublikowano 16 stycznia 20169 l RotR ukończyłem jakiś czas temu i generalne mam podobne odczucia jak przy poprzedniej części. Nienajlepsza fabuła i słaba walka (nawet nie chciało mi się podnosić poziomu trudności) zostały zrekompensowane przez klimatyczne miejscówki, eksplorację jaskiń, krypt i grobowców oraz ulepszone zbieractwo i wytwarzanie przedmiotów. Mam jednak nadzieję, że przy kolejnej części wreszcie dostaniemy rozbudowaną i wciągającą fabułę. Grę przeszedłem z polskim dubbingiem. Wielkiej tragedii nie było, ale największą wadą okazała się zauważalna powtarzalność głosów. Poza tym nawet Karolina Gorczyca w niektórych momentach brzmiała sztucznie. A tak w ogóle (spoiler z cut-scenki na końcu gry): Czy tajemniczą osobą, której głos pojawia się w scence po napisach końcowych, jest ojciec Lary?
Opublikowano 16 stycznia 20169 l Ale jaką rozbudowaną fabułę to jest gra action adventure, a nie wielowątkowy rpg. Fabuła ma być dodatkiem i moim zdaniem sprawdza się tu doskonale. Przez szacunek do starych / kultowych części TR nie będę wspominał o ich fabułach xD Zaraz dojdziemy do tego że w w rpg będzie ludziom brakowało elementów platformowych. Nie czaję obecnych wymagań graczy. 20 h na grę AA to mało czy lament że w tym gatunku nie ma wy (pipi)anej fabuły. C'mon pomyślcie dwa razy w jaki gatunek graliście zanim będziecie go za coś krytykować. Szczególnie że to nie forum onet gry.
Opublikowano 16 stycznia 20169 l Według mnie gry z takim światem ma znacznie większy potencjał fabularny niż to, co dostaliśmy dotychczas. Nie jest to liniowy do bólu FPS gdzie pole manewru jest bardzo ograniczone. Owszem, są dodatkowe źródła w postaci dokumentów i nagrań, ale nie wpływają znacząco na historię. Wręcz przeciwnie - niektóre nagrane kwestie wolałbym usłyszeć bezpośrednio od danej postaci.
Opublikowano 16 stycznia 20169 l Jak szukasz gry z otwartym światem i dobrà fabułą to polecam Just Cause i Mad Maxa xD
Opublikowano 26 stycznia 20169 l Ktoś grał w Babe Jagę? Widzę że jest już w sklepiku i cena dość dobra (34,99) boje się tylko, że to zabawa na 1h. O widzę, że w sklepiku napisane, że:"(...)podczas trzygodzinnej rozgrywki"
Opublikowano 27 stycznia 20169 l Ok baba jaga skonczona no i co moge napisac chyba tylko jedno kuhewskie wielkie XD za historie i dlugosc rozgrywki. Zajelo mi to jakies 2h, ogolnie to zbieramy jakies roslinki po starej czesci mapy, idziemy do tej nowej pseudo miejscowki ktora jest wielkosci (nene)ki lary przed pierwszym barazkowaniem w wyrku z plcia przeciwna gdzie mamy walke z bossem ktora jest calkiem fajnie rozwiazana no i tyle xd. 3/10, nie polecam, chyba ze chcecie nabic sobie acziki bo te wpadaja co 5 minut Edytowane 27 stycznia 20169 l przez hav7n
Opublikowano 27 stycznia 20169 l Czyli miałem nosa, by nie czekać i opchać larę przed dodatkiem. Oni tą część gry naturalnie wycieli z pełnej gry, czy też faktycznie w pocie czoła strugali by zdążyć zaraz po premierze?
Opublikowano 27 stycznia 20169 l Nie wiem, nie obchodzi mnie to, wiem ze zaraz wsiadam w samochod i jade do cexa
Opublikowano 27 stycznia 20169 l Ok baba jaga skonczona no i co moge napisac chyba tylko jedno kuhewskie wielkie XD za historie i dlugosc rozgrywki. Zajelo mi to jakies 2h, ogolnie to zbieramy jakies roslinki po starej czesci mapy, idziemy do tej nowej pseudo miejscowki ktora jest wielkosci (nene)ki lary przed pierwszym barazkowaniem w wyrku z plcia przeciwna gdzie mamy walke z bossem ktora jest calkiem fajnie rozwiazana no i tyle xd. 3/10, nie polecam, chyba ze chcecie nabic sobie acziki bo te wpadaja co 5 minut I wlasnie przez takich naiwniaków mamy i będziemy mieli dlc. Sponsorującie te hieny dalej
Opublikowano 27 stycznia 20169 l Jak ktoś ma GTX970 lub wyżej od ASUSa może spróbować dostać za free nowego Tomba: http://www.asus.com/event/VGA/Rise-of-the-Tomb-Raider/ Edytowane 27 stycznia 20169 l przez Ins
Opublikowano 27 stycznia 20169 l Ok baba jaga skonczona no i co moge napisac chyba tylko jedno kuhewskie wielkie XD za historie i dlugosc rozgrywki. Zajelo mi to jakies 2h, ogolnie to zbieramy jakies roslinki po starej czesci mapy, idziemy do tej nowej pseudo miejscowki ktora jest wielkosci (nene)ki lary przed pierwszym barazkowaniem w wyrku z plcia przeciwna gdzie mamy walke z bossem ktora jest calkiem fajnie rozwiazana no i tyle xd. 3/10, nie polecam, chyba ze chcecie nabic sobie acziki bo te wpadaja co 5 minut I wlasnie przez takich naiwniaków mamy i będziemy mieli dlc. Sponsorującie te hieny dalejMocne słówka jak na randoma. Generalnie czemu tu się dziwić, że ludzie chcą grać i na pewno będą kupować dlc do nowej lary, której sama podstawa jest świetna? Edytowane 27 stycznia 20169 l przez Hum
Opublikowano 27 stycznia 20169 l Sorry, ale nie jestem w stanie inaczej tego nazwać. To wlasnie przez konkretnych graczy rynek gier zaczyna wyglądać jak wyglada. Gdyby ludzie nie kupowali brakujących elementów, które powinny byc w cenie samej gry to developerzy nie szliby w tym kierunku. Niestety juz dawno doszli do celu i juz watpię ze kiedykolwiek sie to zmieni. Chyba ze konsekwentnie Redzi pokażą jeszcze w przyszłości jak sie wypuszcza dodatki. Co zabawniejsze to teraz kazdy ich chwali, a ich serca z kamienia zostały wypuszczone tak jak kiedyś to robiono, czyli pełnoprawny dodatek, co lepiej w dzisiejszych czasach do kupienia w wersji pudełkowej o gratisach nie wspominając. Co do lary to czekam tylko, a jest to na 100% kwestia czasu na wersje goty na ps4. Wtedy ogram bez wydawania 10 razy pieniędzy za pełna zawartość Edytowane 27 stycznia 20169 l przez kacprzak1991
Opublikowano 27 stycznia 20169 l Redzi to wyjątek i wątpię, by obecny stan rzeczy uległ zmianie. Dopóki wycinanie fragmentów z pełnych gier będzie przynosić kasę, to z tego nie zrezygnują. Spójrz na przykład rakowego Destiny, to co tam narobili jest po prostu smutne.
Opublikowano 27 stycznia 20169 l Jak ktoś ma GTX970 lub wyżej od ASUSa może spróbować dostać za free nowego Tomba: http://www.asus.com/event/VGA/Rise-of-the-Tomb-Raider/ Panowie to działa xD Przed chwilą znalazłem jakąś reckę GTX980Ti i podałem dane tej karty i mam już dodanego Tomba na Steamie Cebula piękna ;P Edytowane 27 stycznia 20169 l przez Ins
Opublikowano 27 stycznia 20169 l Redzi to wyjątek i wątpię, by obecny stan rzeczy uległ zmianie. Dopóki wycinanie fragmentów z pełnych gier będzie przynosić kasę, to z tego nie zrezygnują. Spójrz na przykład rakowego Destiny, to co tam narobili jest po prostu smutne. Zgadzam sie z Toba, wg mnie jesli miałby sie zdazyc cud w branży to wlasnie chyba tylko dzięki redom. Ale wiadomo jak to jest z cudami. Niestety gracze pokazali ze to akceptują i chcą płacić dodatkowe pieniądze
Opublikowano 27 stycznia 20169 l Z jednej strony hehe śmieszki, ale z drugiej strony... to jest zwykłe złodziejstwo. K,urwa typie wziąłeś sobie kogoś kod (no debil, że go pokazywał, ale to nie daje Ci prawa do użycia go) i zaje,bałeś mu gierkę.
Opublikowano 27 stycznia 20169 l Dostałem przyzwolenie od recenzenta tej karty ;P Wprawdzie po fakcie dokonanym no ale zawsze coś ;P Tak więc jak ktoś ma kartę ASUS'a dostanie tego TR'a za friko. Ewentualnie poprosić o dane karty z jakiejś recenzji, jeżeli cebula jest mocna w nim ;] Edytowane 27 stycznia 20169 l przez Ins
Opublikowano 27 stycznia 20169 l Ok baba jaga skonczona no i co moge napisac chyba tylko jedno kuhewskie wielkie XD za historie i dlugosc rozgrywki. Zajelo mi to jakies 2h, ogolnie to zbieramy jakies roslinki po starej czesci mapy, idziemy do tej nowej pseudo miejscowki ktora jest wielkosci (nene)ki lary przed pierwszym barazkowaniem w wyrku z plcia przeciwna gdzie mamy walke z bossem ktora jest calkiem fajnie rozwiazana no i tyle xd. 3/10, nie polecam, chyba ze chcecie nabic sobie acziki bo te wpadaja co 5 minut To te 3h z opisu ze sklepiku to chyba czas z downloadem dodatku z domku w lesie.