Opublikowano 6 marca 20178 l Ja dopiero co skończyłem na prosiaku całą grę w 60klateczkach i żadnej zwieszki nie miałem.
Opublikowano 6 marca 20178 l Osobiście mam duzo ponad 30% gry i szczerze za duzo, jak dla mnie tych wszystkich aktywności. Staram sie robic większość na bierząco, wiadomo wszystkiego odrazu raczej sie nie da przez brak niektórych przedmiotów, a juz zaczynam czuć mocny przesyt wszystkiego. Nie mowię ze jest zle, bo gra sie przyjemnie, ale czasem włączam grę na 2 godziny i nawet nie ruszę misji głównej, co troche mnie zaskoczyło, bo w poprzedniej czesci chyba nie było az tak bardzo tego wszystkiego nawalonego przez co zapominam czasem w ogóle o co chodziło w fabule. Dla większości to napewno same plusy ale kurczę ostatnio miałem ochotę na mocno liniowa grę a ta lara to taki nieco mniejszy far cry ;p i grafika szczerze mówiąc myślałem ze bedzie lepsza, a jest, jak dla mnie niemal identyczna jak w DE Edytowane 6 marca 20178 l przez kacprzak1991
Opublikowano 6 marca 20178 l Graficznie jest ciut lepiej, ale faktycznie - po Definitive Edition szału nie robi, choć trzeba przyznać, że tamto wygląda kapitalnie do dzisiaj. W każdym razie, biorąc pod uwagę oprawę całościowo, to trzyma wysoki poziom i mimo wszystko jest to jedna z ładniejszych gier, w jakie grałem. A te aktywności, które odciągają od głównego wątku... No cóż, dla mnie to zaleta, że w grze jest co robić, a jedyna wada to brak na tyle fajnej opowieści, żeby nie chciało się od tego głównego wątku odrywać, a tak... człowiek woli strzelać do jeleni/królików/dzików i obdzierać je ze skóry Edytowane 6 marca 20178 l przez Wredny
Opublikowano 6 marca 20178 l No ale npz ficzerami PRO w 4k graficznie to już mocno dystansuje poprzednika. Co do innych aktywności to rozumiem, że chodzi o jakieś zbieractwo czy co? Bo takich klasycznych misji pobocznych nie ma dużo, raptem kilka z tego co pamiętam. Mogłem zapomnieć bo gierkę ogrywałem na xboxową premierę.
Opublikowano 6 marca 20178 l No misje poboczne, zbieractwo, ogolnie wszystko to co mam na mapie. Gdyby tego nie było to gra trwała były chyba z 4 razy krócej :p tak czy siak bede napewno to kończył po wątku głównym i raczej wtedy bede czuł największa frajdę, bo teraz mam cały czas z tylu głowy ze latam po mapie kupę czasu a progresu brak, a nie jest to jakis rozbudowany rpg zeby do misji głównej nie podchodzić przez pare godzin
Opublikowano 9 marca 20178 l Kupiłem sobie wczoraj grę no i niestety nie zagram sobie w trybie 4k. Mam tak samo. Na pozostałych trybach gra chodzi a na 4k zawiesza się po 15 sekundach. Podobnie miałem z demem. Masakra jakaś.
Opublikowano 9 marca 20178 l Może SE bało się twojej druzgoczącej analizy ziarna w 4k i zbanowali dla ciebie ten tryb?
Opublikowano 9 marca 20178 l Ja dzis grę ukończyłem majac pod koniec 90%. Zrobię pewnie te 100% i leci cebula. Gra bardzo fajna ale nie zrobiła takiego wrażenia jak pierwsza czesc. Jakby porównać ten sequel to czegoś to chyba najlepszym przykładem jest far cry 3 i 4. Trójka zachwycała, a kolejna czesc kontynuowała sprawdzone pomysły ale nie robiła juz tego świetnego pierwszego wrażenia. W skrócie, jesli podobał Ci sie pierwszy reebot serii to Rise'a bierz śmiało ale nie oczekuje rewolucji a poprostu świetnej gry bazującej na sprawdzonych motywach ;)
Opublikowano 10 marca 20178 l Może SE bało się twojej druzgoczącej analizy ziarna w 4k i zbanowali dla ciebie ten tryb? Na trybie 4k nie ma ziarna.
Opublikowano 10 marca 20178 l Gra działa zdecydowanie lepiej w 60fps, jak chwile się pogra już nie chce się wracać do 4K.
Opublikowano 11 marca 20178 l Nie no ja chyba będę sprzedawał lub wymieniał konsole. Trafiłem najwidoczniej na taki mode, gdzie ta gra nie działa w 4k. Edytowane 11 marca 20178 l przez Kyokushinman
Opublikowano 15 marca 20178 l Ten dodatek o babie jadze to bardziej juz trzymal w napieciu od wlasciwej gry. Tak jak napisano powyzej gameplay wyborny z kraftingiem itd fabularnie to dno, a koncowka gry to juz mi lapy z padem opadaly od glupot. upgrejdujesz cala gre bronie by na koncu koncowego bossa puszkami zabic :/ No i ta monotonia przydaloby sie wiecej skokow akcji na rozne ciekawe miejscowki jak dzungla, alaska, egipt itd. Tak czy inaczej pomimo wad tr>uncharted
Opublikowano 8 maja 20177 l Autor Bo tez jestem rozczarowany ostatecznym produktem. Dwa lata oczekiwania plus rok do wydania na ps4 i gra nie byla mnie w stanie tak samo trzymac przy konsoli jak jej poprzednik. Gralem z przerwami co jakis czas wracajac do grania. Ciezko pchalem fabule do przodu więcej biegalem skakalem polowalem i zbieralem zwierzece skóry. Dopiero gdy zaczalem grac na poziomie Survival gra jakby oczarowala mnie na nowo. Mam mieszane uczucia bo fabularnie to mnie nie porwala jak wyspa w poprzednim tomb raider ale za to juz granie bieganie skakanie i zagadki w grobowcach przykuly mnie do tv. Do platyny jeszcze mi trochę brakuje ale dobrne do konca. Za fajnie sie gra
Opublikowano 27 czerwca 20177 l Poprzednio w ROTTR grałem na starym PS4 i wróciłem celem zdobycia platyny, włączam w opcjach 4K i już trzy razy mi się gra zawiesiła. Pierziele i gram w 60fps. Tylko powiedzcie mi po uj robią opcję 4K.
Opublikowano 27 czerwca 20177 l Ostatni patch coś zepsuł jak pamiętam [?] też grałem w 60fps różnica ogromna
Opublikowano 15 sierpnia 20177 l Zacząłem na najtrudniejszym i zdziwiłem sie, ze nie ma punktów kontrolnych. Przez przypadek Lara skoczyła mi w przepaść, czy to źle sie wychyliłem i ups - zaczynam od początku levelu. Jak na razie ginę z własnej " tępości ", a co dopiero, jak dojda elementy na czas, czy strzeleckie. Jak to tam wygląda? Duzo jest takich momentów na początku, gdzie mogę jeszcze zginać, zanim dojdę do ogniska? Darować sobie, czy zejść niżej i kiedyś tam zaliczyć ponownie na tym hardcorze ?
Opublikowano 15 sierpnia 20177 l Oczywiście, że są punkty kontrolne, zwyczajnie do nich niedoszedłeś lub gra Ci się zbugowała. Przeszedłem na najwyższym stopniu trudności i nic takiego nie uświadczyłem.
Opublikowano 15 sierpnia 20177 l Graj na twardzielu, idealnie zbalansowany poziom trudności. Potem do zrobienia 100% w grze też będziesz na nim cały czas grał (po przejściu fabuły nie da się obniżyć poziomu trudności w opcjach). Jeszcze będziesz się "męczył". Ja teraz cisnę score attack- to jest dopiero wyzwanie (czasochłonne szczególnie).
Opublikowano 15 sierpnia 20177 l O, to nawet nie wiedziałem, że taki tryb istnieje. Na One, w podstawce, najwyższy jest twardziel.
Opublikowano 15 sierpnia 20177 l Spoko, za wprowadzanie w blad ;) daras, robiles juz te dlc zwiazane z coopem? Bede sie za nie zabieral, jak tylko beda chetni. Singla zrobic moge w kazdym momencie. Edytowane 15 sierpnia 20177 l przez MEVEK
Opublikowano 15 sierpnia 20177 l Zrobiliśmy z Wrednym pół roku temu, wal do niego, na pewno jest chętny do pomocy:D
Opublikowano 15 sierpnia 20177 l Skoro "zrobiliśmy" to raczej nie będę, ale dzięki za próbę wrobienia mnie :) Z tego co się orientuję to niejaki Dzwienkoswit chce się bawić w te pucharki, więc możecie sobie pomóc nawzajem: http://www.ps3trophyclub.pl/showthread.php?10069-Ustawka-Oficjalny-temat&p=61332#post61332
Opublikowano 15 sierpnia 20177 l Skoro "zrobiliśmy" to raczej nie będę, ale dzięki za próbę wrobienia mnie :) Z tego co się orientuję to niejaki Dzwienkoswit chce się bawić w te pucharki, więc możecie sobie pomóc nawzajem: http://www.ps3trophyclub.pl/showthread.php?10069-Ustawka-Oficjalny-temat&p=61332#post61332 heh.. dzieki. bede atakowal, jak cos. Czyli coopa moge juz robic, czy musze podbudowac postac ?
Opublikowano 15 sierpnia 20177 l Wszystkie te co-opowe dodatki to osobna postać z własnymi drzewkami rozwoju. Ale możesz trochę pograć sam, zwłaszcza w Endurance, żeby uzbierać jakieś fajne karty, które później możesz użyć do boostowania postaci.