creatinfreak 3 828 Opublikowano 6 marca 2017 Opublikowano 6 marca 2017 Ja dopiero co skończyłem na prosiaku całą grę w 60klateczkach i żadnej zwieszki nie miałem. Cytuj
kacprzak1991 196 Opublikowano 6 marca 2017 Opublikowano 6 marca 2017 (edytowane) Osobiście mam duzo ponad 30% gry i szczerze za duzo, jak dla mnie tych wszystkich aktywności. Staram sie robic większość na bierząco, wiadomo wszystkiego odrazu raczej sie nie da przez brak niektórych przedmiotów, a juz zaczynam czuć mocny przesyt wszystkiego. Nie mowię ze jest zle, bo gra sie przyjemnie, ale czasem włączam grę na 2 godziny i nawet nie ruszę misji głównej, co troche mnie zaskoczyło, bo w poprzedniej czesci chyba nie było az tak bardzo tego wszystkiego nawalonego przez co zapominam czasem w ogóle o co chodziło w fabule. Dla większości to napewno same plusy ale kurczę ostatnio miałem ochotę na mocno liniowa grę a ta lara to taki nieco mniejszy far cry ;p i grafika szczerze mówiąc myślałem ze bedzie lepsza, a jest, jak dla mnie niemal identyczna jak w DE Edytowane 6 marca 2017 przez kacprzak1991 Cytuj
Wredny 9 547 Opublikowano 6 marca 2017 Opublikowano 6 marca 2017 (edytowane) Graficznie jest ciut lepiej, ale faktycznie - po Definitive Edition szału nie robi, choć trzeba przyznać, że tamto wygląda kapitalnie do dzisiaj. W każdym razie, biorąc pod uwagę oprawę całościowo, to trzyma wysoki poziom i mimo wszystko jest to jedna z ładniejszych gier, w jakie grałem. A te aktywności, które odciągają od głównego wątku... No cóż, dla mnie to zaleta, że w grze jest co robić, a jedyna wada to brak na tyle fajnej opowieści, żeby nie chciało się od tego głównego wątku odrywać, a tak... człowiek woli strzelać do jeleni/królików/dzików i obdzierać je ze skóry Edytowane 6 marca 2017 przez Wredny Cytuj
balon 5 340 Opublikowano 6 marca 2017 Opublikowano 6 marca 2017 No ale npz ficzerami PRO w 4k graficznie to już mocno dystansuje poprzednika. Co do innych aktywności to rozumiem, że chodzi o jakieś zbieractwo czy co? Bo takich klasycznych misji pobocznych nie ma dużo, raptem kilka z tego co pamiętam. Mogłem zapomnieć bo gierkę ogrywałem na xboxową premierę. Cytuj
kacprzak1991 196 Opublikowano 6 marca 2017 Opublikowano 6 marca 2017 No misje poboczne, zbieractwo, ogolnie wszystko to co mam na mapie. Gdyby tego nie było to gra trwała były chyba z 4 razy krócej :p tak czy siak bede napewno to kończył po wątku głównym i raczej wtedy bede czuł największa frajdę, bo teraz mam cały czas z tylu głowy ze latam po mapie kupę czasu a progresu brak, a nie jest to jakis rozbudowany rpg zeby do misji głównej nie podchodzić przez pare godzin Cytuj
Kyokushinman 38 Opublikowano 9 marca 2017 Opublikowano 9 marca 2017 Kupiłem sobie wczoraj grę no i niestety nie zagram sobie w trybie 4k. Mam tak samo. Na pozostałych trybach gra chodzi a na 4k zawiesza się po 15 sekundach. Podobnie miałem z demem. Masakra jakaś. Cytuj
balon 5 340 Opublikowano 9 marca 2017 Opublikowano 9 marca 2017 Może SE bało się twojej druzgoczącej analizy ziarna w 4k i zbanowali dla ciebie ten tryb? 1 Cytuj
kacprzak1991 196 Opublikowano 9 marca 2017 Opublikowano 9 marca 2017 Ja dzis grę ukończyłem majac pod koniec 90%. Zrobię pewnie te 100% i leci cebula. Gra bardzo fajna ale nie zrobiła takiego wrażenia jak pierwsza czesc. Jakby porównać ten sequel to czegoś to chyba najlepszym przykładem jest far cry 3 i 4. Trójka zachwycała, a kolejna czesc kontynuowała sprawdzone pomysły ale nie robiła juz tego świetnego pierwszego wrażenia. W skrócie, jesli podobał Ci sie pierwszy reebot serii to Rise'a bierz śmiało ale nie oczekuje rewolucji a poprostu świetnej gry bazującej na sprawdzonych motywach ;) 1 Cytuj
Kyokushinman 38 Opublikowano 10 marca 2017 Opublikowano 10 marca 2017 Może SE bało się twojej druzgoczącej analizy ziarna w 4k i zbanowali dla ciebie ten tryb? Na trybie 4k nie ma ziarna. Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 10 marca 2017 Opublikowano 10 marca 2017 Gra działa zdecydowanie lepiej w 60fps, jak chwile się pogra już nie chce się wracać do 4K. Cytuj
Kyokushinman 38 Opublikowano 11 marca 2017 Opublikowano 11 marca 2017 (edytowane) Nie no ja chyba będę sprzedawał lub wymieniał konsole. Trafiłem najwidoczniej na taki mode, gdzie ta gra nie działa w 4k. Edytowane 11 marca 2017 przez Kyokushinman Cytuj
Zetta 3 378 Opublikowano 15 marca 2017 Opublikowano 15 marca 2017 Ten dodatek o babie jadze to bardziej juz trzymal w napieciu od wlasciwej gry. Tak jak napisano powyzej gameplay wyborny z kraftingiem itd fabularnie to dno, a koncowka gry to juz mi lapy z padem opadaly od glupot. upgrejdujesz cala gre bronie by na koncu koncowego bossa puszkami zabic :/ No i ta monotonia przydaloby sie wiecej skokow akcji na rozne ciekawe miejscowki jak dzungla, alaska, egipt itd. Tak czy inaczej pomimo wad tr>uncharted Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 8 maja 2017 Autor Opublikowano 8 maja 2017 Bo tez jestem rozczarowany ostatecznym produktem. Dwa lata oczekiwania plus rok do wydania na ps4 i gra nie byla mnie w stanie tak samo trzymac przy konsoli jak jej poprzednik. Gralem z przerwami co jakis czas wracajac do grania. Ciezko pchalem fabule do przodu więcej biegalem skakalem polowalem i zbieralem zwierzece skóry. Dopiero gdy zaczalem grac na poziomie Survival gra jakby oczarowala mnie na nowo. Mam mieszane uczucia bo fabularnie to mnie nie porwala jak wyspa w poprzednim tomb raider ale za to juz granie bieganie skakanie i zagadki w grobowcach przykuly mnie do tv. Do platyny jeszcze mi trochę brakuje ale dobrne do konca. Za fajnie sie gra Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 27 czerwca 2017 Opublikowano 27 czerwca 2017 Poprzednio w ROTTR grałem na starym PS4 i wróciłem celem zdobycia platyny, włączam w opcjach 4K i już trzy razy mi się gra zawiesiła. Pierziele i gram w 60fps. Tylko powiedzcie mi po uj robią opcję 4K. Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 27 czerwca 2017 Opublikowano 27 czerwca 2017 Ostatni patch coś zepsuł jak pamiętam [?] też grałem w 60fps różnica ogromna Cytuj
MEVEK 3 506 Opublikowano 15 sierpnia 2017 Opublikowano 15 sierpnia 2017 Zacząłem na najtrudniejszym i zdziwiłem sie, ze nie ma punktów kontrolnych. Przez przypadek Lara skoczyła mi w przepaść, czy to źle sie wychyliłem i ups - zaczynam od początku levelu. Jak na razie ginę z własnej " tępości ", a co dopiero, jak dojda elementy na czas, czy strzeleckie. Jak to tam wygląda? Duzo jest takich momentów na początku, gdzie mogę jeszcze zginać, zanim dojdę do ogniska? Darować sobie, czy zejść niżej i kiedyś tam zaliczyć ponownie na tym hardcorze ? Cytuj
Paolo de Vesir 9 124 Opublikowano 15 sierpnia 2017 Opublikowano 15 sierpnia 2017 Oczywiście, że są punkty kontrolne, zwyczajnie do nich niedoszedłeś lub gra Ci się zbugowała. Przeszedłem na najwyższym stopniu trudności i nic takiego nie uświadczyłem. Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 15 sierpnia 2017 Opublikowano 15 sierpnia 2017 Graj na twardzielu, idealnie zbalansowany poziom trudności. Potem do zrobienia 100% w grze też będziesz na nim cały czas grał (po przejściu fabuły nie da się obniżyć poziomu trudności w opcjach). Jeszcze będziesz się "męczył". Ja teraz cisnę score attack- to jest dopiero wyzwanie (czasochłonne szczególnie). Cytuj
MEVEK 3 506 Opublikowano 15 sierpnia 2017 Opublikowano 15 sierpnia 2017 Troche lipa z tym brakiem pk. Po zgonie od początku. Jade dalej.. Cytuj
Paolo de Vesir 9 124 Opublikowano 15 sierpnia 2017 Opublikowano 15 sierpnia 2017 O, to nawet nie wiedziałem, że taki tryb istnieje. Na One, w podstawce, najwyższy jest twardziel. Cytuj
MEVEK 3 506 Opublikowano 15 sierpnia 2017 Opublikowano 15 sierpnia 2017 (edytowane) Spoko, za wprowadzanie w blad ;) daras, robiles juz te dlc zwiazane z coopem? Bede sie za nie zabieral, jak tylko beda chetni. Singla zrobic moge w kazdym momencie. Edytowane 15 sierpnia 2017 przez MEVEK Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 15 sierpnia 2017 Opublikowano 15 sierpnia 2017 Zrobiliśmy z Wrednym pół roku temu, wal do niego, na pewno jest chętny do pomocy:D Cytuj
Wredny 9 547 Opublikowano 15 sierpnia 2017 Opublikowano 15 sierpnia 2017 Skoro "zrobiliśmy" to raczej nie będę, ale dzięki za próbę wrobienia mnie :) Z tego co się orientuję to niejaki Dzwienkoswit chce się bawić w te pucharki, więc możecie sobie pomóc nawzajem: http://www.ps3trophyclub.pl/showthread.php?10069-Ustawka-Oficjalny-temat&p=61332#post61332 Cytuj
MEVEK 3 506 Opublikowano 15 sierpnia 2017 Opublikowano 15 sierpnia 2017 Skoro "zrobiliśmy" to raczej nie będę, ale dzięki za próbę wrobienia mnie :) Z tego co się orientuję to niejaki Dzwienkoswit chce się bawić w te pucharki, więc możecie sobie pomóc nawzajem: http://www.ps3trophyclub.pl/showthread.php?10069-Ustawka-Oficjalny-temat&p=61332#post61332 heh.. dzieki. bede atakowal, jak cos. Czyli coopa moge juz robic, czy musze podbudowac postac ? Cytuj
Wredny 9 547 Opublikowano 15 sierpnia 2017 Opublikowano 15 sierpnia 2017 Wszystkie te co-opowe dodatki to osobna postać z własnymi drzewkami rozwoju. Ale możesz trochę pograć sam, zwłaszcza w Endurance, żeby uzbierać jakieś fajne karty, które później możesz użyć do boostowania postaci. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi