Homelander 2 082 Opublikowano 23 marca Opublikowano 23 marca Tak to jest jak się przekombinuje. Zasada KISS działa wszędzie, w grach też Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 1 kwietnia Opublikowano 1 kwietnia Po skończeniu gry i dodatku Baba Jaga coś tam jeszcze wartego sprawdzenia jest czy lepiej od razu odpalić Shadow? Cytuj
Sep 1 620 Opublikowano 1 kwietnia Opublikowano 1 kwietnia No można sprawdzić ten drugi dodatek Blood Ties. Chodzi się po posiadłości Croftow, rozwiązuje proste zagadki, czyta masę notatek o rodzinie. Jakieś 1.5 godziny zabawy i gorsze od Baby Jagi. Oczywiście tylko jak jest możliwość sprawdzenia tego za darmo, bo nie płacił bym za ten dodatek. Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 1 kwietnia Opublikowano 1 kwietnia Tak, ta wersja na 20 lecie zawiera wszystko. Widziałem tam dwie rzeczy w kategorii posiadłości i się właśnie zastanawiałem co to. Te notatki to wymagane? Bo nie ukrywam, w normalnej grze najebanego tego było za dużo. Cytuj
Sep 1 620 Opublikowano 1 kwietnia Opublikowano 1 kwietnia Większość jest opcjonalnych, niektóre są tylko potrzebne by pchnąć fabułę do przodu. Cytuj
izon 995 Opublikowano 3 kwietnia Opublikowano 3 kwietnia (edytowane) Shadow wlatuje do gamepassa, lepszy niż ten ubirak? Edytowane 3 kwietnia przez izon Cytuj
Paolo de Vesir 9 124 Opublikowano 3 kwietnia Opublikowano 3 kwietnia Mówi się, że Shadow zmienia proporcje i większy nacisk stawia na eksplorację niż walkę, ale w moim odczuciu przesadza w każdą ze stron. Dla mnie zdecydowanie najgorsza z trylogii, nie dokończyłem nawet, bo w kibel spuszcza wszystko co Rise robił dobrze (system walki, elementy metroidvanii, przyjemne zbieractwo). Sprawdzić jednak warto o tyle, że tę część nie robiło Crystal Dynamics a Eidos, więc będziesz mógł zobaczyć jak dwaj różni developerzy interpretują tę samą bazę trylogii, czyli TR2013. 3 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 3 kwietnia Opublikowano 3 kwietnia 32 minuty temu, izon napisał: Shadow wlatuje do gamepassa, lepszy niż ten ubirak? Najlepsza część trylogii 1 1 Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 3 kwietnia Opublikowano 3 kwietnia Ja sobie za grosze na steam kupiłem całą trylogie z dodatkami to w swoim czasie odświeżę dwie pierwsze części i pierwszy raz zagram w shadow Cytuj
PiotrekP 1 787 Opublikowano 3 kwietnia Opublikowano 3 kwietnia Shadow najgorsza część. Morda Lary opuchnięta, postacie irytują i ma się ochotę sprzedać im porcję śrutu prosto między oczy. No i to wymuszone paradowanie w plemiennych wdziankach. Z plusów? Larze trochę urosły cyce i jest tryb foto. 1 Cytuj
Paolo1986 750 Opublikowano 3 kwietnia Opublikowano 3 kwietnia (edytowane) Może i najgorsza z tej całej nowej trylogii, ale mi się akurat dobrze w to grało. Miejscówki bardzo fajne, dużo eksploracji, a mniej walki - to plus. Dla mnie bohaterka ładnie się prezentuje Edytowane 3 kwietnia przez Paolo1986 1 Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 3 kwietnia Opublikowano 3 kwietnia Jak 3 jest bardziej podobna do 1 niż do 2 to może spróbuje Cytuj
Wredny 9 548 Opublikowano 3 kwietnia Opublikowano 3 kwietnia 9 godzin temu, Paolo de Vesir napisał: w kibel spuszcza wszystko co Rise robił dobrze (system walki, elementy metroidvanii, przyjemne zbieractwo) K#rwa, Paolo, błagam... Ja wiem, że lubisz trolling, ale to już chyba bardziej uwierzę w Twoją personę z CW, niż że to na poważnie pisałeś. Elementy metroidvanii są w każdej odsłonie nowej trylogii, zbieractwo również, a walka w każdej części ssie pałę. 9 godzin temu, Shen napisał: Najlepsza część trylogii Czy najlepsza to nie wiem, bo TR2013 wywarł na mnie ogromne wrażenie, a te pierwsze robi się tylko raz, ale tak szczerze powiedziawszy to po słabszym (nie słabym, ale wyraźnie gorszym) Rise, Shadow był dla mnie powrotem na właściwe tory i jeśli jest numerem jeden to wspólnie z pierwszą częścią nowej trylogii. 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 124 Opublikowano 3 kwietnia Opublikowano 3 kwietnia 3 minuty temu, Wredny napisał: Elementy metroidvanii są w każdej odsłonie nowej trylogii, zbieractwo również, a walka w każdej części ssie pałę. Nie zgodzę z tym ostatnim, kompletnie. Walka, zwłaszcza łukiem to jest przyjemność sama w sobie. Elemententy metroidvanii w Rise'a też pamiętam o tyle lepiej, że były to mimo wszystko przydatne skille/upgrade'y a w Shadow po dwóch dostałem jakieś nieistotne gówno bez którego gra szła by identycznym torem. Niedługo zrobię re-run trylogii (a konkretnie re-run TR2k13 i RoTR oraz skończę SoTR) to może mi się zmieni, jednak pierwsze dwie ograne prawie dekadę temu. Cytuj
Wredny 9 548 Opublikowano 3 kwietnia Opublikowano 3 kwietnia Miałem już w nawiasie wrzucić "oprócz łuku", ale to wydawało mi się tak mocno oczywiste, że wykasowałem. Jasne, strzelanko z łuku fajne jest, podobnie jak w Horizon ZD/FW czy innym Far Cry - to zawsze jest spoko. Ale cała reszta jest ch#jowa, więc "dobrą walką" bym tego nie nazwał. 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 124 Opublikowano 3 kwietnia Opublikowano 3 kwietnia Jakby nie patrzeć jest to domyślna broń w tej grze i przez jej pryzmat oceniam całość. Walkę w Horizonie też nazwę niezbyt porywającą jak przerzucę się całkowicie na rogatki czy pułapki. Cytuj
PiotrekP 1 787 Opublikowano 3 kwietnia Opublikowano 3 kwietnia Jak się rozwinie postać i bronie to łuk idzie w odstawkę, bo strzelba czy karabin są bardziej skuteczne i szybsze w operowaniu. Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 3 kwietnia Opublikowano 3 kwietnia Ściąganie trzech typów na raz łukiem było spoko. Mój główny zarzut do walki to, że jest za łatwo. Cytuj
Farmer 3 272 Opublikowano 3 kwietnia Opublikowano 3 kwietnia W dniu 1.04.2024 o 17:46, Square napisał: Po skończeniu gry i dodatku Baba Jaga coś tam jeszcze wartego sprawdzenia jest czy lepiej od razu odpalić Shadow? Już nie pamiętam ale chyba jest tam też tryb suvival i tryb z kartami-modyfikatorami. Ciekawa odskocznia ale nic urywającego pośladki. A Shadow? Chyba najlepsza scena podsumowująca trylogię. Spoiler Zmiana mordy Parkera w SM to pryszcz przy tym co spotkało Jonah Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 3 kwietnia Opublikowano 3 kwietnia 7 minut temu, Farmer napisał: Ciekawa odskocznia ale nic urywającego pośladki. Może, ale raczej nie będę zainteresowany, więc tylko te fabularne. Cytuj
Farmer 3 272 Opublikowano 3 kwietnia Opublikowano 3 kwietnia 6 minut temu, Square napisał: Może, ale raczej nie będę zainteresowany, więc tylko te fabularne. Spoko. I tak jestem w szoku, że w końcu ogrywasz TR. Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 3 kwietnia Opublikowano 3 kwietnia Lepiej późno niż wcale. Fajne gry, ale i tak Uncharted stawiam dużo wyżej. 1 Cytuj
Wredny 9 548 Opublikowano 5 kwietnia Opublikowano 5 kwietnia Uncharted to zdecydowanie wyższa liga - pierwsze trzy części może jeszcze tak nie odstawały, a jak U3 mnie zawiodło to Lara 2013 cudownie ukoiła skołatane nerwy, ale U4 i The Lost Legacy to półka nieosiągalna dla nowej trylogii TR. Przede wszystkim w grach action adventure musi być fajna historia, postacie, dialogi - wiadomo, że ND w tych tematach są niedoścignionym wzorcem, a te Tomb Raidery to straszna nijakość w tym aspekcie. Podobnie sprawa ma się z walką (choć wiadomo - pierwsze trzy części to "kapiszony", ale znów - ostatnie dwie to liga wyżej niż TR). Gameplayowo to już sprawa preferencji - ja lubię obydwa modele - zarówno liniowy, efekciarski z Uncharted, jak i metroidvaniowy z ostatnich TRów. 3 Cytuj
PiotrekP 1 787 Opublikowano 5 kwietnia Opublikowano 5 kwietnia @Wredny dlatego twierdzę że powinni wrócić do tego co było przed reebotem, czyli wycieczki dookoła świata. Dlatego kiedyś zagrywałem się w Legend czy Underworld. Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 5 kwietnia Opublikowano 5 kwietnia To powinna być po prostu gra action adventure z ciekawą fabułą, a nie jakieś pseudoopenworldowe pseudosurvivalowe craftowe gówienko pozbawione całkowicie swojej tożsamości 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi