kanabis 22 470 Opublikowano 14 czerwca 2014 Opublikowano 14 czerwca 2014 ja mailem chyba wlasnie czerwonego vipera do skaldania, nie jest jakies specjalnie czasochłonne ani trudne. Powiedzialbym ze mile spędzony czas. No i bedąc za gnoja mogles sie poczuc jak w fabryce vipera xD Cytuj
krupek 15 480 Opublikowano 14 czerwca 2014 Opublikowano 14 czerwca 2014 No właśnie za gnoja to mega wypas musiał być Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 14 czerwca 2014 Opublikowano 14 czerwca 2014 Ferrari to była pamiątka z Zakopanego. za dzieciaka często musiałem jeździć do Masorzowa (burza latem nad Giewontem goty). obok McD, który był obowiązkowym przystankiem, był za(pipi)isty modelarski. w oknie zawsze wisiał wielki Apache. mieli też zdalnie sterowane monster trucki do których zawsze wzdychałem ale hajs był jaki był i padło na zestaw złóż to sam. pamiętam z jaką dumą wyszedłem ze sklepu trzymając ten karton z modelem. Vipera wysępiłem podczas załatwiania czegoś w Bydgoszczy. cały wieczór nad nim siedziałem później. Cytuj
krupek 15 480 Opublikowano 14 czerwca 2014 Opublikowano 14 czerwca 2014 W Zakopanem był też kiedyś taki zabawkowy w podwórzu na Krupówkach. Gdzieś tak w 1/4 ic długości, licząc od dołu. Teraz obok tego podwórza Cropp jest. Zawsze była tam wystawa Lego za szkłem, ale mieli też dużo modeli Bburago. Wspomnienia... Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 14 czerwca 2014 Opublikowano 14 czerwca 2014 jak się szło na Nosal też był mały sklepik. dobry towar mieli. gdzie dokładnie to nie pamiętam ale pamiętam że siłą stamtąd wychodziliśmy ok. pora iść poczuć się na jutro i w kimę. w tle jeszcze leci Le Mans więc z tej okazji mała próbka Cytuj
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 14 czerwca 2014 Autor Opublikowano 14 czerwca 2014 Jak powiesz, że to Twoje, to i tak nie uwierzę.To jest nie możliwe no :-D Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 14 czerwca 2014 Opublikowano 14 czerwca 2014 na szczęście jest Astony na dole to niedawny nabytek. Audi wyżej już stoją od paru miesięcy. Cytuj
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 14 czerwca 2014 Autor Opublikowano 14 czerwca 2014 Masz taki pokoik pełen modeli, czy nawaliles je w salonie, aby każdemu gościowi z osobna opowiadać o każdym aucie? Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 14 czerwca 2014 Opublikowano 14 czerwca 2014 na ścianie na przeciwko łóżka jest spora gablota na wszystkie 1/43. przed snem mogę popatrzeć a Mustangi stoją na półce nad biurkiem. ale nie powiem, kto wejdzie to rzuca okiem. laskom o dziwo też potrafi zaimponować Cytuj
Mustang 1 740 Opublikowano 14 czerwca 2014 Opublikowano 14 czerwca 2014 Pokaźna kolekcja. Czyli Mustangi są 1:18, a te są mniejsze? Cytuj
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 14 czerwca 2014 Autor Opublikowano 14 czerwca 2014 laskom o dziwo też potrafi zaimponować Tutaj głównie o to chodzi a nie jakieś "też" :-P Wg mnie oni trochę walą w gupka z fanami, bo konkretnych modeli np BMW czy jakiś mniej popularnych aut jest mało, to samych 911 jest zdecydowanie ZA DUŻO. Wiadomo, o e głównie się sprzedają ale kto chce 10 takich samych aut? :-/ Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 14 czerwca 2014 Opublikowano 14 czerwca 2014 zgadza się. Mustangi 1:18, pozostała kolekcja to 1:43. Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 19 czerwca 2014 Opublikowano 19 czerwca 2014 nabytki sprzed paru dni dzisiaj wylądowały w gablocie. trzeba było serwisować. w Evo X odpadł chlapacz, w IV obluzował się taran co zresztą widać po stronie pilota a w Corolli antenka leżała obok. parę kropel super glue i z po kłopocie. jako, że miejsce się kończy to z gabloty wyleciał 1/24 Nascar przywieziony 12 lat temu z juesej <lans bijacz> Cytuj
krupek 15 480 Opublikowano 19 czerwca 2014 Opublikowano 19 czerwca 2014 Mega te fury są. W szczególności Lancery, Corolla, Viper i Nascar... a nie czekaj, wszystkie wymieniłem. Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 19 czerwca 2014 Opublikowano 19 czerwca 2014 dzięki obiecuję, że jak już skompletuje wymarzoną kolekcję (pewnie niebawem ale dlatego że miejsce się kończy) to ładnie poukładam i zapodam foty całości. Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 20 czerwca 2014 Opublikowano 20 czerwca 2014 Ja sie czaje na HE HE HE Tylko gdzie są kur.wa chromowane klamki ja sie pytam Cytuj
krupek 15 480 Opublikowano 20 czerwca 2014 Opublikowano 20 czerwca 2014 Pamiętam taką Alfę Bburago w wersji Carrabinieri, dość często spotykana była w sklepach z zabawkami. Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 20 czerwca 2014 Opublikowano 20 czerwca 2014 Kanabis ta 156 wyglada jak gratis do tankowanka Zle proporcje, brak detali i felgi bedace mutacja zendera milano i felg od AR164. W skali konsolowej to takie Unczarted, czyli sredniawka Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 9 sierpnia 2014 Opublikowano 9 sierpnia 2014 dobra dzióbki. przyszły nowe, w końcu się zebrałem i poukładałem. a że obiecałem foty kiedy to zrobię to proszę bardzo: wybaczcie jakość niektórych zdjęć. nie chciało mi się walczyć z wiekowym już aparatem. modele różnych firm, między niektórymi różnice są konkretne i zadziwiające. za tym idzie oczywiście również cena ale IXO to chyba najlepszy stosunek jakości do ceny. w kolekcji znalazły się 2 perełki od HPI. ceny sklepowe powalają ale udało się wyrwać kiedyś za półdarmo: trafiły się też 2 od Spark'a (Audi R8 LMS i obok A4 DTM). niezłe wykonanie itd ale dlaczego ta firma tak się ceni to nie wiem. chyba tylko ze względu na licencję i rzadkość modeli. zostało jeszcze miejsca na 4-5 aut. mniej więcej wiem już które nawet. teraz tylko czekać na okazje. póki co miejscówkę zajęły Simpsony co by się nie kurzyły Cytuj
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 9 sierpnia 2014 Autor Opublikowano 9 sierpnia 2014 Co by nie pisać, niesamowita kolekcja nieźle wyekspozycjowana. Który był tym pierwszym? Btw ten samochód po prawej od Mitsubishi to fabrycznie taki w błocie? Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 9 sierpnia 2014 Opublikowano 9 sierpnia 2014 pierwsze w tej skali co zapoczątkowało kolekcję było Subaru Impreza Kajetanowicza. nie jest w gablotce bo w sumie zapomniałem o nim leży w kartonie z Subaryną Kościuszki i jakimiś złomkami z PRLu bo brakowało miejsca. niestety te Imprezy nie powalają jakością wykonania ale może je wrzucę. ten ubłocony Lancer tak ma. zwykły plastikowy model od Revella chyba. ktoś go ładnie skleił, upaćkał bo w końcu rajd safari więc przygarnąłem. tym bardziej że wysyłka była droższa niż sam model żal było nie brać a efektowny. jak macałem to pobrudzony albo prawdziwą mieszanką błota albo jakieś triki modelarskie. fakt że czuć fakturę brudu a nie że tylko pomalowany dodaje mu wartości mimo że plastik. tak oto wygląda kilka lat zbierania, wyrzeczeń ale i motywacji. między innymi dlatego rzuciłem fajki. wolałem hajs wydawać na kolekcję niż puszczać z dymem. w przeliczeniu wychodziło 2-3 modele na miesiąc przy dobrej okazji. Cytuj
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 9 sierpnia 2014 Autor Opublikowano 9 sierpnia 2014 Dawaj ten #1. One zawsze są najlepsze, przynajmniej ja mam z moim Peugotem dobrze wspomnienia (crash testy jeszcze na parkingu sklepu ) Z tym Mitsubishi Safarii fajny pomysł, ja jedynie malowałem markerem jakieś stare auta żeby wyglądały jak po tuningu Cytuj
nieobchodzimnieto 482 Opublikowano 9 sierpnia 2014 Opublikowano 9 sierpnia 2014 świetna kolekcja. regał robiony na zamówienie? Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 9 sierpnia 2014 Opublikowano 9 sierpnia 2014 oba są Kajetanowicza. porąbało mi się bo planowałem Evo X Kościuszki a on jest w barwach Dynamic. zaczęło się od tego lewego, później zbieranie modeli Colina McRae (nick w końcu od niego), Tommiego Makinena a później to już okazje i co wpadło w oko. kolekcjonowanie ma to do siebie że szybko się rozrasta i co fajnego to się kupuje @ up - dzięki, zgadza się zmieniałem meble, robiłem je na zamówienie to od razu zrobili mi gablotkę w tym samym stylu. Cytuj
Infidel 218 Opublikowano 10 sierpnia 2014 Opublikowano 10 sierpnia 2014 Colin, gdzie dorwałeś te Quattrówki? Piękne są. Bywają większe modele? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi