Gość ragus Opublikowano 24 kwietnia 2015 Opublikowano 24 kwietnia 2015 Mam pytania, obejrzałem na szybkensie sezony 3 i 4 i teraz: A) czy będzie dużo wątków związanych z dżon snołem, kaleką i resztą tatałajstwa? Nie lubię. B) czy stannis krul będzie super? Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 24 kwietnia 2015 Autor Opublikowano 24 kwietnia 2015 sam, jego du.pa i maester targaryan będą mieli osobny wątek. stannis to pała. Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 28 kwietnia 2015 Opublikowano 28 kwietnia 2015 po trzecim odcinku... Tommen w poprzednim sezonie osmarkany trzecioklasista a tutaj już jurny ruchacz xdd Snow ładnie pokazał że nie będzie pi.zdeczką na urzędzie Czekam aż Sansa zmieni się w Dartha Vadera xd btw Góra będzie frankensteinem w świecie GoT? btw 2 ktoś tu pisał że za dużo wątków zaczyna się robić i też to zauważam, jeśli nawet po części pokażą losy wszystkich bohaterów to te sezon się skończy zanim się dobrze zacznie ;/ Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 28 kwietnia 2015 Autor Opublikowano 28 kwietnia 2015 (pipi)a już ostro rozjeżdżają się z książkami. ale podoba mi się. trzeci odcinek jak na razie najlepszy. Cytuj
Tommo 1 003 Opublikowano 28 kwietnia 2015 Opublikowano 28 kwietnia 2015 po trzecim odcinku... Tommen w poprzednim sezonie osmarkany trzecioklasista a tutaj już jurny ruchacz xdd Snow ładnie pokazał że nie będzie pi.zdeczką na urzędzie Czekam aż Sansa zmieni się w Dartha Vadera xd btw Góra będzie frankensteinem w świecie GoT? btw 2 ktoś tu pisał że za dużo wątków zaczyna się robić i też to zauważam, jeśli nawet po części pokażą losy wszystkich bohaterów to te sezon się skończy zanim się dobrze zacznie ;/ Tak. Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 28 kwietnia 2015 Opublikowano 28 kwietnia 2015 (pipi) już ostro rozjeżdżają się z książkami. ale podoba mi się. trzeci odcinek jak na razie najlepszy. Jakieś przykłady dla porównania? Cytuj
Harbuz 953 Opublikowano 28 kwietnia 2015 Opublikowano 28 kwietnia 2015 Bardzo pomieszali wątki i losy postaci, kontynuują historie postaci, które w książce już straciły znaczenie, a które w serialu zastąpiły rolę innych postaci. Wielu ciekawych, mimo że niezbyt istotnych dla głównej fabuły wątków nie ma. Najbardziej mimo wszystko w serialu brakuje mi szeroko pojętego tła, wszystkich historii i losów rodów, o których dowiadujemy się z licznych dialogów w książce pod postacią plotek, legend, raportów wojskowych i doniesień. Mapki są bardzo przydatne podczas lektury. Bardzo brakuje mi też wielu niedopowiedzeń i nieznanych losów bohaterów, których jest wiele w książce. W serialu tak naprawdę wszystko widzimy, a w książce nie raz jedyne co nam często pozostaje, to zaufać jakiejś plotce, podejrzanej korespondencji albo słowom jakichś zapijaczonych żołnierzy w jednej z karczm dorzecza. Immersja jest w tej książce niesamowita. Jest jak labirynt- nie wiemy czy dany wątek jest istotny dla głównej osi fabuły czy będzie tylko ślepą uliczką zakończoną nagłą, efektowną śmiercią głównego bohatera. Ale serial ciągle jest bardzo dobry i wątki mogą się wydawać chamsko połączone, no ale ze względu na obszerność książki, zgrabniej się nie da.. 1 Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 29 kwietnia 2015 Opublikowano 29 kwietnia 2015 Jakby sezony miały po 24 odcinki to spokojnie by się dało Cytuj
Harbuz 953 Opublikowano 29 kwietnia 2015 Opublikowano 29 kwietnia 2015 Jakby wyj3bać niepotrzebne wątki gejowskie to znalazłoby się miejsce na parę fajnych akcji. W książce mimo, że sceny seksu są konkretne to o homoseksualnych akcjach dowiadujemy się jedynie z pogłosek. Nie jesteśmy świdkami pedalstwa, nie ma opisów w stylu "twardy fioot przebił go jak rapier". 1 1 Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 29 kwietnia 2015 Opublikowano 29 kwietnia 2015 Wnoszę do prokuratury o homofobię Martina. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 29 kwietnia 2015 Autor Opublikowano 29 kwietnia 2015 bardzo brakuje mi scen wspólnej depilacji pach renly'ego i młodego tyrella . Cytuj
Tokar 8 267 Opublikowano 1 maja 2015 Opublikowano 1 maja 2015 Ćwierć sezonu za nami, a oni chyba nie skończyli zarysowywać wszystkich wątków, które mają się w nim pojawić Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 1 maja 2015 Autor Opublikowano 1 maja 2015 (edytowane) nie no raczej wszystko jest. może jeszcze brudasy z dorne (myrcella tylko gdzieśtam przemknęła w tle) i misja sama, bo greyjoyów na bank nie będzie. Edytowane 1 maja 2015 przez tk___tk Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 1 maja 2015 Opublikowano 1 maja 2015 "Bazuje", a że wątki się coraz bardziej rozjeżdżają to nie musi być najgorszy wcale. musi sie rozjezdzac, grubas nic nie pisze, serial sie skonczy szybciej niz on te ksiazki wyda Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 1 maja 2015 Opublikowano 1 maja 2015 greyjoyów na bank nie będzie. ;/ przewidywałem że w nadchodzącym odc się pojawią Cytuj
Tokar 8 267 Opublikowano 1 maja 2015 Opublikowano 1 maja 2015 Niech dadzą Cersei i Mergie napier/dalające się w błocie i wszystko będzie wybaczone Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 1 maja 2015 Opublikowano 1 maja 2015 Ja(pipi)e, ten sezon będzie jak biblia dla pauperu. Czuję taki sam niesmak jak w przypadku, gdy oglądałem ekranizację HP po przeczytaniu książki. Ilość skrótów na rzecz zbędnych scen (Lolas is jego gayfriend) jest porażająca. Cersei w książce była spanikowana, grunt trząsł się jej pod nogami, była jeszcze bardziej arogancka i podejmowała jeszcze głupsze decyzje. Tutaj po 3 odcinkach nadal jest pewna siebie i spokojna, widać, że wie co robi. Wątek ścięcia głowy - zero napięcia, zero emocji. W książce jeden z moich ulubionych momentów, to właśnie wtedy Jon stał się prawdziwym dowódcą. W serialu nie czuć w ogóle wagi tego wydarzenia. Brak KILKU WAŻNYCH postaci w wątki Tyriona- ogromny minus. To samo odnośnie Ironmenów. Na plus połączenia wątków Brienne, Sansy i Boltonów. Jedyny aspekt, który w przeciwieństwie do książki może okazać się lepszy. Mam nadzieję, że doczekam się twista w White Harbor i z rudą wiedźmą. Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 4 maja 2015 Opublikowano 4 maja 2015 nudy wczorajszy odcinek, a koncowka mega przewidywalna... Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 4 maja 2015 Autor Opublikowano 4 maja 2015 nie zgadzam się i mam nadzieję, że dziadzio przeżyje . Cytuj
Kymel 786 Opublikowano 4 maja 2015 Opublikowano 4 maja 2015 http://naekranie.pl/aktualnosci/gra-o-tron-znow-odchodzi-od-ksiazek-kolejny-bohater-opuszcza-serial Wątpliwe. Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 4 maja 2015 Opublikowano 4 maja 2015 straszny ten sezon, z tych 4 odcinkow zrobilbym dwa, nim to sie rozkreci bedzie zaraz koniec Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 4 maja 2015 Opublikowano 4 maja 2015 Przyznam, że zupełnie mi się to nie podoba. Po obejrzeniu czterech ostatnich odcinków zastanawiam się czy jest sens to kontynuować. Może lepiej poczekać pięć lat na kolejną książkę Cytuj
szaden 228 Opublikowano 4 maja 2015 Opublikowano 4 maja 2015 Wkurzają mnie zmiany fabularne... Oglądam jedynie dla scen z Tyrionem. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 4 maja 2015 Opublikowano 4 maja 2015 Ogląda się spoko, ale też mam wrażenie, że jest to (na razie) najgorszy sezon w wszystkich. Cytuj
Szwed 642 Opublikowano 4 maja 2015 Opublikowano 4 maja 2015 Hmm, jak oni mogli zabić tę akurat postać? Teraz wokół Dany nie będzie już NIKOGO rozsądnego. Bo przecież jak: Missandei i najemny je.baka? No trochę nie halo... Zanim Jorah wróci z Tyrionem, to mogą całe książki pozmieniać. Fajnie nawet przedstawili wojującą wiarę w Królewskiej Przystani: ciekawe jak sytuacja się tu rozwinie i czy scena (spoiler książkowy) przejścia Cersei przez miasto będzie w tym sezonie. Bo póki co, to nawet nie widać tego obłędu w jej oczach i triumfu. Chociaż synkiem nadal pomiata. Tylko młoda Królowa jakoś tak nie halo, nie powinna chyba aż tak reagować. Czekam też na Stannisa, aż się zbierze i pojedzie: pomimo że denerwuje, to zawsze gościa lubiłem jakoś, bo mimo że jest trochę fanatyczny, to przynajmniej sprawiedliwy i wie czego od życia oczekuje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi