Skocz do zawartości

Sezon 5: The Storm Is Coming... - Feast For Crows/Dance With Dragons/Winds Of Winter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stannis mocny gość, taki szaleniec z wizją, po trupach do celu i nawet jak go już wszyscy opuścili (dosłownie i w przenośni) to brnął dalej. Ciekawi mnie jego wątek i co z nim dalej zrobią, bo cięcie montażowe było w takim momencie, że mogą zrobić teraz z nim dosłownie wszystko :)

Opublikowano (edytowane)

Właśnie obejrzałem ostatni odcinek sezonu, dali po całości...

W tym porównaniu wyżej jest info, że Sansa i Theon uciekają z Winterfell, nie wiem jak wy, ale wydaje mi się, że oni popełnili samobójstwo...

Edytowane przez Andreal
Opublikowano (edytowane)

W ogóle ten sezon sie chamsko skończył. Czesto sa cliffhangery na koncu ale tym razem każdy wątek sie skonczyl cliffhangerem.. z 5 ich było

co do sansy

w kazdym innym serialu można by pomyślec że skoczyli w głeboki śnieg albo do fosy i żyli długo i szcześliwe. ale tutaj w sumie może wyjsc na to że poproasu sie zabili...

ale to by było chamstwo - rodzina starków kurczy sie strasznie. zostanie już tylko ślepa arya i niepełnosprawny brann

Edytowane przez Yano
Opublikowano

W ogóle ten sezon sie chamsko skończył. Czesto sa cliffhangery na koncu ale tym razem każdy wątek sie skonczyl cliffhangerem.. z 5 ich było

co do sansy

w kazdym innym serialu można by pomyślec że skoczyli w głeboki śnieg albo do fosy i żyli długo i szcześliwe. ale tutaj w sumie może wyjsc na to że poproasu sie zabili...

ale to by było chamstwo - rodzina starków kurczy sie strasznie. zostanie już tylko ślepa arya i niepełnosprawny brann

jest jeszcze Rickon przeca

Opublikowano (edytowane)

co do sansy

wydaje mi sie ze Sansa przeżyje i pokładam w niej nadzieje że wyjdzie z niej prawdziwa sucz i bedzie likwidować wrogów rodu Stark

Arya natomiast chwile bedzie ślepa bo gdzieś wyczytałem że prawdopodobnie go drugi stopień do tego żeby zostać nikim

Edytowane przez kubson
Opublikowano

gdzie jest? xD

żartuje, gdzies tam pewnie jest chociaz dawno go nie pokazywali. może wróci za kilka sezonów jako dorosły ziom ;)

Opublikowano

No bez tak zwanego kitu- Sansa i Reek

skoczyli prosto w głęboki śnieg. Nie wiem jak ktokolwiek mógł się w tej scenie dopatrywać samobójstwa :rotfl:

Albo chociaż konkretnego uszczerbku na zdrowiu.

Opublikowano

Obejrzałem finałowy odcinek i słowem - :dafuq: ?

Nie podobał mi się ten sezon, powiedziałbym nawet że był mierny, ale to nie wina scenarzystów - sam Martin obniża loty w książkach. 

Opublikowano

I ja też już po finale. Wszystko zostało powiedziane oprócz jednej kwesti, z Littlefingerem i tej starej Tyrell, doszło do rozmowy w rozwalonym burdelu, gdzie Littlefinger powiedział:

"Mam dla ciebie dar, ten sam który sprezentowałem Cersey. Przystojnego, młodego mężczyznę.

Ktoś wie o co chodzi?

I w ogóle ucięli wątek Littlefingera strasznie i jego motywów.

Opublikowano (edytowane)

"Mam dla ciebie dar, ten sam który sprezentowałem Cersey. Przystojnego, młodego mężczyznę.

Ktoś wie o co chodzi?

I w ogóle ucięli wątek Littlefingera strasznie i jego motywów.

Littlefinger powiedział:

no mi sie wydaje że ten dar to była cała sytuacja

jaka spotkała ceresi - czyli littlefinger przedstawił świadka który zeznał przeciwko ceresi i wsadził ją do lochów

Edytowane przez Yano
Opublikowano

wkurza mnie to, że tak dużo pozmieniali. teraz to już się trochę pogubiłam, co jak i kiedy. chyba muszę jeszcze raz przeczytać całość. xD

w książce Arya już by spowrotem widziała, obstawiałam, że to też pominą..

no i końcówka sezonu, co na plus: scena z truposzami spadającymi na ''facetów w czerni'' xD kozacka, lepsza niż ta ze smokiem

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ogladajac ten sezon lapalem sie za glowe jak wszystko poucinali. Rozumiem, ze niektorych postaci nie bedzie w ogole, a zbijanie watkow kilku osob do jednego to juz normalka, ale ostatniej sceny ni wuja nie moge zaakceptowac. Czytalem ksiazki jakis czas temu. Ogrom watkow, akcji i co moglo bardziej wplynac na atrakcyjnosc piatki jest przytlaczajaca, a autor i scenarzysci

zabijaja jedyna postac, ktora byla spoiwem calosci, i ktorej zycie mialo sens dla ogolnego przebiegu calej historii

. Glupota. Nawet w obliczu tego, jak wygladaly poprzednie sezony.

Littlefinger

w rozmowie z Lady Olena mogl miec na mysli mlodego Targeryana z ksiazki, Sansa i Theon przezyja (tez niezle wpletli Sanse w watek bekarta Boltona), a znajdzie ich zapewne Brienne.

Tak przynajmniej mi sie wydaje.

Ehh, jak tu czekac na ciag dalszy?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A wątku Greyjoyów nie mieli czasem oficjalnie porzucić? Jeśli by do nich wrócili, to ja wróciłbym do serialu. Chociaż Ian McShane sam w sobie jest powodem żeby znowu oglądać to show. Ja bym go widział również w roli Randyll'a T.

Opublikowano

też dobry wybór. ja liczę, że jednak ich wrzucą tylko chronologie trochę pozmieniają. w sumie nie było po co skoro (spojlery z książek)

Mareen nawet nie jest jeszcze oblężone (o ile w ogóle będzie). skoro piszą o małej rólce to mogą w szóstym sezonie dać elekcje następcy balona i tyle)

.

Opublikowano (edytowane)

Ogrom watkow, akcji i co moglo bardziej wplynac na atrakcyjnosc piatki jest przytlaczajaca, a autor i scenarzysci

zabijaja jedyna postac, ktora byla spoiwem calosci, i ktorej zycie mialo sens dla ogolnego przebiegu calej historii

. Glupota. Nawet w obliczu tego, jak wygladaly poprzednie sezony.

Dla mnie to nie było takie jednoznaczne - typowo serialowe zagranie, z którego później łatwo się wycofać. Ale internety potwierdziły, to o czym piszesz. Pozostaje przyznać rację - głupota.

edit: w sumie nie wiem, masz na myśli

Stannisa czy bękarta? :>

Edytowane przez stoodio