Opublikowano 18 czerwca 20159 l E tam (pipi), Stannis miał słabszy okres w zyciu i poprostu presja i stres go do tego doprowadziły. No zapomniał sie chłopak
Opublikowano 18 czerwca 20159 l Stannis mocny gość, taki szaleniec z wizją, po trupach do celu i nawet jak go już wszyscy opuścili (dosłownie i w przenośni) to brnął dalej. Ciekawi mnie jego wątek i co z nim dalej zrobią, bo cięcie montażowe było w takim momencie, że mogą zrobić teraz z nim dosłownie wszystko
Opublikowano 18 czerwca 20159 l Właśnie obejrzałem ostatni odcinek sezonu, dali po całości... W tym porównaniu wyżej jest info, że Sansa i Theon uciekają z Winterfell, nie wiem jak wy, ale wydaje mi się, że oni popełnili samobójstwo... Edytowane 19 czerwca 20159 l przez Andreal
Opublikowano 19 czerwca 20159 l W ogóle ten sezon sie chamsko skończył. Czesto sa cliffhangery na koncu ale tym razem każdy wątek sie skonczyl cliffhangerem.. z 5 ich było co do sansy w kazdym innym serialu można by pomyślec że skoczyli w głeboki śnieg albo do fosy i żyli długo i szcześliwe. ale tutaj w sumie może wyjsc na to że poproasu sie zabili... ale to by było chamstwo - rodzina starków kurczy sie strasznie. zostanie już tylko ślepa arya i niepełnosprawny brann Edytowane 19 czerwca 20159 l przez Yano
Opublikowano 19 czerwca 20159 l W ogóle ten sezon sie chamsko skończył. Czesto sa cliffhangery na koncu ale tym razem każdy wątek sie skonczyl cliffhangerem.. z 5 ich było co do sansy w kazdym innym serialu można by pomyślec że skoczyli w głeboki śnieg albo do fosy i żyli długo i szcześliwe. ale tutaj w sumie może wyjsc na to że poproasu sie zabili... ale to by było chamstwo - rodzina starków kurczy sie strasznie. zostanie już tylko ślepa arya i niepełnosprawny brann jest jeszcze Rickon przeca
Opublikowano 19 czerwca 20159 l W ogóle ten sezon sie chamsko skończył. Czesto sa cliffhangery na koncu ale tym razem każdy wątek sie skonczyl cliffhangerem.. z 5 ich było co do sansy w kazdym innym serialu można by pomyślec że skoczyli w głeboki śnieg albo do fosy i żyli długo i szcześliwe. ale tutaj w sumie może wyjsc na to że poproasu sie zabili... ale to by było chamstwo - rodzina starków kurczy sie strasznie. zostanie już tylko ślepa arya i niepełnosprawny brann jest jeszcze Rickon przeca wydaje mi sie ze Sansa przeżyje i pokładam w niej nadzieje że wyjdzie z niej prawdziwa sucz i bedzie likwidować wrogów rodu Stark Arya natomiast chwile bedzie ślepa bo gdzieś wyczytałem że prawdopodobnie go drugi stopień do tego żeby zostać nikim Edytowane 19 czerwca 20159 l przez kubson
Opublikowano 19 czerwca 20159 l jest jeszcze Rickon przeca gdzie jest? xD żartuje, gdzies tam pewnie jest chociaz dawno go nie pokazywali. może wróci za kilka sezonów jako dorosły ziom
Opublikowano 19 czerwca 20159 l jest jeszcze Rickon przeca gdzie jest? xD Na Skagos. No takie ploty chodzą, ale kto wie. Edytowane 19 czerwca 20159 l przez Hejas
Opublikowano 21 czerwca 20159 l No bez tak zwanego kitu- Sansa i Reek skoczyli prosto w głęboki śnieg. Nie wiem jak ktokolwiek mógł się w tej scenie dopatrywać samobójstwa Albo chociaż konkretnego uszczerbku na zdrowiu.
Opublikowano 25 czerwca 20159 l Obejrzałem finałowy odcinek i słowem - ? Nie podobał mi się ten sezon, powiedziałbym nawet że był mierny, ale to nie wina scenarzystów - sam Martin obniża loty w książkach.
Opublikowano 27 czerwca 20159 l I ja też już po finale. Wszystko zostało powiedziane oprócz jednej kwesti, z Littlefingerem i tej starej Tyrell, doszło do rozmowy w rozwalonym burdelu, gdzie Littlefinger powiedział: "Mam dla ciebie dar, ten sam który sprezentowałem Cersey. Przystojnego, młodego mężczyznę. Ktoś wie o co chodzi? I w ogóle ucięli wątek Littlefingera strasznie i jego motywów.
Opublikowano 27 czerwca 20159 l "Mam dla ciebie dar, ten sam który sprezentowałem Cersey. Przystojnego, młodego mężczyznę. Ktoś wie o co chodzi? I w ogóle ucięli wątek Littlefingera strasznie i jego motywów. Littlefinger powiedział: no mi sie wydaje że ten dar to była cała sytuacja jaka spotkała ceresi - czyli littlefinger przedstawił świadka który zeznał przeciwko ceresi i wsadził ją do lochów Edytowane 27 czerwca 20159 l przez Yano
Opublikowano 28 czerwca 20159 l Ale ten młody już od jakiegoś czasu był w tym 'zakonie' i myślę, że chodziło o coś innego.
Opublikowano 28 czerwca 20159 l wkurza mnie to, że tak dużo pozmieniali. teraz to już się trochę pogubiłam, co jak i kiedy. chyba muszę jeszcze raz przeczytać całość. xD w książce Arya już by spowrotem widziała, obstawiałam, że to też pominą.. no i końcówka sezonu, co na plus: scena z truposzami spadającymi na ''facetów w czerni'' xD kozacka, lepsza niż ta ze smokiem
Opublikowano 13 lipca 20159 l Ogladajac ten sezon lapalem sie za glowe jak wszystko poucinali. Rozumiem, ze niektorych postaci nie bedzie w ogole, a zbijanie watkow kilku osob do jednego to juz normalka, ale ostatniej sceny ni wuja nie moge zaakceptowac. Czytalem ksiazki jakis czas temu. Ogrom watkow, akcji i co moglo bardziej wplynac na atrakcyjnosc piatki jest przytlaczajaca, a autor i scenarzysci zabijaja jedyna postac, ktora byla spoiwem calosci, i ktorej zycie mialo sens dla ogolnego przebiegu calej historii . Glupota. Nawet w obliczu tego, jak wygladaly poprzednie sezony. Littlefinger w rozmowie z Lady Olena mogl miec na mysli mlodego Targeryana z ksiazki, Sansa i Theon przezyja (tez niezle wpletli Sanse w watek bekarta Boltona), a znajdzie ich zapewne Brienne. Tak przynajmniej mi sie wydaje. Ehh, jak tu czekac na ciag dalszy?
Opublikowano 3 sierpnia 20159 l Autor w szóstym zagra ian mcshane. gdyby go obsadzili w roli victoriona greyjoya .
Opublikowano 3 sierpnia 20159 l A wątku Greyjoyów nie mieli czasem oficjalnie porzucić? Jeśli by do nich wrócili, to ja wróciłbym do serialu. Chociaż Ian McShane sam w sobie jest powodem żeby znowu oglądać to show. Ja bym go widział również w roli Randyll'a T.
Opublikowano 3 sierpnia 20159 l Autor też dobry wybór. ja liczę, że jednak ich wrzucą tylko chronologie trochę pozmieniają. w sumie nie było po co skoro (spojlery z książek) Mareen nawet nie jest jeszcze oblężone (o ile w ogóle będzie). skoro piszą o małej rólce to mogą w szóstym sezonie dać elekcje następcy balona i tyle) .
Opublikowano 5 sierpnia 20159 l Skończyłem oglądać 5 sezon. Tego się nie spodziewałem. Jestem w ciężkim szoku.
Opublikowano 7 sierpnia 20159 l Ogrom watkow, akcji i co moglo bardziej wplynac na atrakcyjnosc piatki jest przytlaczajaca, a autor i scenarzysci zabijaja jedyna postac, ktora byla spoiwem calosci, i ktorej zycie mialo sens dla ogolnego przebiegu calej historii . Glupota. Nawet w obliczu tego, jak wygladaly poprzednie sezony. Dla mnie to nie było takie jednoznaczne - typowo serialowe zagranie, z którego później łatwo się wycofać. Ale internety potwierdziły, to o czym piszesz. Pozostaje przyznać rację - głupota. edit: w sumie nie wiem, masz na myśli Stannisa czy bękarta? :> Edytowane 7 sierpnia 20159 l przez stoodio