Skocz do zawartości

Telewizor do 1000zł ps3

Nenoxer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, obecnie gram na konsoli na telewizorze rodziców, ale jak to z rodzicami jest często oglądają ten telewizor. I chciałem sobie kupić telewizor. Mogę wydać max 1000zł. Moją uwagę przykuł lg-32ln5400 ze względu na 100 Hz. Czy to wystarczy aby pograć na konsoli bez input laga?

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Dobra Pany. W glownym temacie dyskutuja jaki telewizor za 5 tysiecy kupic wiec zapytam sie w segmencie dla biedy. 

1000 to moze nie, ale tak 1500 to jakas tam granica. Wiadomo, ze za ta cene ma byc szybki, miec idealny obraz i robic kanapki - a zwlaszcza te pierwsze.

Znalazlem cos takiego: http://www.komputronik.pl/product/226943/elektronika/rtv/42_lg_42lb5610.html

LG ostatnio troche chwala, z tego co patrzylem po paru 'testach' jest chyba najszybszy z telewizorow dla biedy.

Ma ktos jeszcze jakies modele to polecenia?

Opublikowano

podłącze się, sam się też zastanawiam od jakiegoś czasu nad tv, ale dla mnie 42 to zdecydowanie za dużo - odległość od tv wynosiłaby jakieś 2 metry, więc 42 będzie za duży.

Inna opcja to 24 monitor + głośniki, ale jednak może jest jakiś fajny tv do 1000-1200 ?

Opublikowano

odbiegając od ceny...uwierz mi 2m , to tylko 50 cali ! uwierz mi ! do kiedy nie kupiłem właśnie takiego rozmiaru , całe życie myślałem jak Ty , właśnie , dopóki nie obejrzałem meczu , filmu , czy nie pograłem.... uwierz !

• Plusik 1
Opublikowano

Kupiłem ostatnio takie coś do swojej Plejeczki 3. Bardzo fajnie się sprawdza i ma opcję "gry" co częściowo powinno eliminować imput lag. Nie wiem czy w tej cenie coś się lepszego kupi. Jedyna wada to 2 złącza HDMI podpinane z boku a nie z tył. Odtwarzacz multimedialny bardzo zaawansowany. Nawet opcję wyboru ścieżki dźwiękowej w MKV miał !!!

http://www.mediamarkt.pl/tarnow/telewizor-samsung-ue32h5000aw,id-949728

Opublikowano

odbiegając od ceny...uwierz mi 2m , to tylko 50 cali ! uwierz mi ! do kiedy nie kupiłem właśnie takiego rozmiaru , całe życie myślałem jak Ty , właśnie , dopóki nie obejrzałem meczu , filmu , czy nie pograłem.... uwierz !

Bzdura. Zależy od człowieka. Miałem długi czas do czynienia z 32 calami, 42, a nawet 43 i wg mnie 42 to trochę za dużo. 40 wydaje się idealne.

Opublikowano

Jeszcze większa bzdura. W przypadku TV FHD nie jesteś w stanie z 2 m zobaczyć szczegółów obrazu przy 40 calach. Chyba że masz jakąś nadwzroczność.

• Plusik 1
Gość mastafaker
Opublikowano

Bzdura nie bzdura każdy postrzega inaczej. Jednemu pasuje 32 drugiemu 50. Ja osobiście wybrałem 42 cale i było dobrze. Kanapa jakies 3m od TV. Tylko podczas sesji w BFa czy CoDa musiałem siadać na krześli bliżej. Do reszty zadań rozmiar wystarczył. Teraz w cenie 1000zł +/- można dostać fajny telewizorek 42 FHD wiec nie ma co narzekać i lecieć do sklepu. Sam bym się pewnie skusił teraz na jakiegoś LG. Wtedy wybór padł na Panasonica 42ET60.

Opublikowano

Jeszcze większa bzdura. W przypadku TV FHD nie jesteś w stanie z 2 m zobaczyć szczegółów obrazu przy 40 calach. Chyba że masz jakąś nadwzroczność.

2 metry przy 40 calach? No nie przesadzajmy...Ja przy ponad 1,5 metra gram na CRT 21 cali w gry na PS3 (więc możesz wyobrazić sobie wielkość czcionki :P ) i jakoś żyję.

Ale racja, to już zależy od gustu. Dla mnie 40 cali to sweet spot.

Opublikowano

Bzdura. Zależy od człowieka. Miałem długi czas do czynienia z 32 calami, 42, a nawet 43 i wg mnie 42 to trochę za dużo. 40 wydaje się idealne.

błądzisz chłopcze , błądzisz ! zasmakuj większej ilości cala w dobrej jakości 

Opublikowano

błądzisz chłopcze , błądzisz ! zasmakuj większej ilości cala w dobrej jakości 

Brzmisz jak z religijnej sekty. Boję się Ciebie.

Opublikowano (edytowane)

Dobra Pany. W glownym temacie dyskutuja jaki telewizor za 5 tysiecy kupic wiec zapytam sie w segmencie dla biedy. 

1000 to moze nie, ale tak 1500 to jakas tam granica. Wiadomo, ze za ta cene ma byc szybki, miec idealny obraz i robic kanapki - a zwlaszcza te pierwsze.

Znalazlem cos takiego: http://www.komputronik.pl/product/226943/elektronika/rtv/42_lg_42lb5610.html

LG ostatnio troche chwala, z tego co patrzylem po paru 'testach' jest chyba najszybszy z telewizorow dla biedy.

40r450

http://www.rtings.com/reviews/tv/lcd-led/sony/r450

Edytowane przez __bercik07
Opublikowano

40r450

http://www.rtings.com/reviews/tv/lcd-led/sony/r450

Input lag: 50ms :reggie:

Ten LG ma 27ms.

Opublikowano

podłącze się, sam się też zastanawiam od jakiegoś czasu nad tv, ale dla mnie 42 to zdecydowanie za dużo - odległość od tv wynosiłaby jakieś 2 metry, więc 42 będzie za duży.

Inna opcja to 24 monitor + głośniki, ale jednak może jest jakiś fajny tv do 1000-1200 ?

może być 42 cale, do 1200-1300, co polecacie?

W przyszłości może WiiU/ps4 zakupię... zobaczymy. Doradźcie coś bo w ogóle nie znam się na telewizorach.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Zadam to pytanie tu, ponieważ sam gram na TV za 1000 zł, jest to jakiś grat marki OK :/ 

Z przymusu musiałem przerzucić się na kilka dni na stary monitor HP(Full HD) i niestety nawet na nim gry wyglądają lepiej. Przede wszystkim obraz jest wyraźniejszy, a kolory i cienie głębsze. Kalibracja OKeja doprowadza mnie do szału, dlatego zapytam - jak macie ustawione podstawowe opcje w waszych telewizorach służących do grania?(kontrast, jasność, cienie, kolor, redukcja szumu). Obecnie gram na PS4 w Bloodborne, Batmana AK a zaraz w W3. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Kolejność losowa a jak chcesz wiedzieć więcej to tutaj Ci nie dam rady wszystkiego napisać. Zobacz dłuuugie test na hdtvpolska. Ale chyba warto się trochę pomęczyć i dowiedzieć co nieco... szczególnie, że wymagania dałeś dość ogólne. Ale rozumiem z nich, że TV bardziej uniwersalny czyli pod gry, filmy, sport?

Samsung J6200, H6400, JU7000, Panasonic CX700, Sony W755C/805C/809C i inne pochodne W8XXC, LG może z tych tańszych ale dobrych: LF652, Philips 6550, To tak na początek...  ; ) Zrób rozeznanie.