WisnieR 2 774 Opublikowano 26 listopada 2018 Opublikowano 26 listopada 2018 Kolego @_Red_ minął prawie tydzień jak tam sprawa się rozwija? A ja dziś zamówiłem Frigo HP2 jednak. Znalazłem na grupie Mondeo chłopa co pracuję w IC i dostałem w rozmiarze 215/50ZR17 w cenie 299 brutto/sztuka z odbiorem pod domem w IC. Do zwykłego kombiaka wystarczą. Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 26 listopada 2018 Opublikowano 26 listopada 2018 (edytowane) Na sobote sie umowilem, wtedy zrobie update. W miedzyczasie zrobilem rozeznanie na temat odmalowania felg. W 1000 zl powinienem sie zmieścić za renowacje lakierem oryginalnym, w tym zdjęcie kół, malowanie, wyważanie, założenie z powrotem, ale auto trzeba zostawic na pare dni. Tak czy siak Norauto mnie w(pipi)alo w problem nawet jesli oddadza kase. Edytowane 26 listopada 2018 przez _Red_ Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 1 grudnia 2018 Opublikowano 1 grudnia 2018 (edytowane) Obejrzeli, przyłożyli do maszyny, przyznali sie do winy, kierownik przepraszal. Wybralem rekompensate odmalowania kompletu felg za ich posrednictwem (samemu nie chce szukać lakiernika i jeździć po zadupiach). Albo wariant drugi to chcieli dac drugi komplet opon na stalowkach, ale po co mi to. Ogolnie spoko akcja, dobrze ze umieli przyznac racje klientowi. Edytowane 1 grudnia 2018 przez _Red_ 3 Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 1 grudnia 2018 Opublikowano 1 grudnia 2018 Mogą sobie w warsztacie powiesić certyfikat Zimnego Łokcia. 1 Cytuj
Mustang 1 776 Opublikowano 1 grudnia 2018 Opublikowano 1 grudnia 2018 To chyba czas zacząć robić zdjęcia felg przed zmianą opon na wszelki wypadek. Swoją drogą niezły kretyn, tak spieprzyć sprawę. Jeszcze rozumiem jakby pierwszą porysował i potem coś zmienił, ale iść dalej i niszczyć kolejne? wtf? Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 1 grudnia 2018 Opublikowano 1 grudnia 2018 No nie zauwazyl no. Wczoraj jeszcze owoce w lidlu wykladal. Cytuj
D.B. Cooper 3 068 Opublikowano 7 grudnia 2018 Opublikowano 7 grudnia 2018 No i opony na zimowe wymienione. Oczywiście używane, a firma zagraniczna. Przód goodyear, tył kleber. Nie było kompletu, ale ważne, że na osiach te same nie? Bieżnik? Gruby. Rocznik? Prawie mojego paska. No to z fartem Cytuj
Mustang 1 776 Opublikowano 7 grudnia 2018 Opublikowano 7 grudnia 2018 (edytowane) No ważne, że te same. Używek nie polecam, ale pewnie powody do zakupu były. BTW u mnie przy wymianie na zimówki (przy przebiegu samochodu jakieś 38k) przednie letnie Bridgestony już poszły do śmieci po 1,5 sezonu. A rzeczywiście miałem nieco wcześniej pewne zastrzeżenia do prowadzenia na autostradowych zakrętach. Wracałem z Frankfurtu i na łukach pokonywanych przy 170-180 wyczuwałem już pewnie objawy bliskiej utraty przyczepności, tymczasem gościu w Passacie B6 na zwykłych felgach jakoś dał radę jechać z 10-20 km/h szybciej. Oczywiście mógł też czuć się pewniej za kółkiem, ale na pewno moje już zużyte opony nie pomagały. Edytowane 7 grudnia 2018 przez Mustang Cytuj
D.B. Cooper 3 068 Opublikowano 7 grudnia 2018 Opublikowano 7 grudnia 2018 (edytowane) Passat b6 powiadasz? No to nie tylko opony robiły tu różnicę. Edytowane 7 grudnia 2018 przez D.B. Cooper Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 7 grudnia 2018 Opublikowano 7 grudnia 2018 beszóstka to na jedynce jedzie 200 na godzine Cytuj
D.B. Cooper 3 068 Opublikowano 7 grudnia 2018 Opublikowano 7 grudnia 2018 nie jedzie, dlaczego podajesz nie prawdziwe informacje? Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 8 grudnia 2018 Opublikowano 8 grudnia 2018 bo to internet, tu nic nie jest prawdziwe Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 12 marca 2019 Opublikowano 12 marca 2019 Miał ktoś może z Was do czynienia z oponami firmy Nokian? W sklepach podawana jest jako producent premium i przy tym ma stosunkowo niską cenę. Opinie też nie najgorsze. Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 12 marca 2019 Opublikowano 12 marca 2019 Mam w jednym z aut zimówki Nokian już 3 sezon i sobie chwałę. Zandych złych rzeczy nie zaobserwowałem. Polecam. 1 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 12 marca 2019 Opublikowano 12 marca 2019 (edytowane) Godzinę temu, MaiorZero napisał: Miał ktoś może z Was do czynienia z oponami firmy Nokian? W sklepach podawana jest jako producent premium i przy tym ma stosunkowo niską cenę. Opinie też nie najgorsze. miałem nokiany w starym samochodzie na lato 4 lata i sprzedawałem nadal z nimi samochód w za(pipi)istym stanie były (na zime miałem opony viking xD ). Teraz kupiłem zimówki w nowym aucie nokiany. Dla mnie najlepsze opony cena/jakość. Edytowane 12 marca 2019 przez blantman 1 Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 12 marca 2019 Opublikowano 12 marca 2019 Mam zimowe i sobie chwalę. 1 Cytuj
mozi 1 987 Opublikowano 12 marca 2019 Opublikowano 12 marca 2019 Tylko takie zawsze kupowałem (Nokian). Polecam. Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 12 marca 2019 Opublikowano 12 marca 2019 W sumie jak teraz pomyślałem, to muszę przyznać że są stosunkowo głośne (zimówki). Cytuj
mozi 1 987 Opublikowano 12 marca 2019 Opublikowano 12 marca 2019 Moje WR D4 właśnie jak na zimówki są spoko. Mam w mazdzie Pirelli to masakra jakie głośne. 1 Cytuj
Mani 696 Opublikowano 22 marca 2019 Opublikowano 22 marca 2019 Na zimę kupiłem Goodyear ultragrip. Są mega spoko i ciche imo jak na 18ki. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 23 kwietnia 2019 Opublikowano 23 kwietnia 2019 chłopaki mam problem chyba bo nie znam się. Wymieniłem dzisiaj opony na letnie plus nowe felgi i czujniki ciśnienia do nich. Po przejechaniu kilku km dopiero pojawił się wskaźnik ciśnienia na komputerze( to akurat norma) i wskazuje 2.7 w każdej oponie. Czy to nie za dużo? Bo w zimówkach miałem 2.3 . Zastanawiam się czy w kia olali sprawdzenie. Opony letnie to te co z farbyki wyjechały z samochodem. Od razu wymieniłem na zimówki i dopiero teraz zostały podpięte. Czytam że w fabryce często więcej ustawiają na oponach... 1 Cytuj
WisnieR 2 774 Opublikowano 23 kwietnia 2019 Opublikowano 23 kwietnia 2019 Mężczyzna pytający o ciśnienie w oponach. Co te gierki z ludźmi robią. No nie wiem sprawdź na tabliczce albo w instrukcji najpierw czy 2.7 bara to nie jest przypadkiem właściwe ciśnienie? Lewusy z warsztatu mają w zwyczaju pompować według ich widzi mi się zamiast sprawdzić jakie ciśnienie i zapytać czy często podróżujesz załadowany czy raczej samotnie. Jak każdy kto ma jakikolwiek biznes i twierdzi, że jest fachowcem bo kupił sobie jakąś maszynę i robi cokolwiek czego dorosły człowiek w domu sam nie zrobi. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 23 kwietnia 2019 Opublikowano 23 kwietnia 2019 ku,rwa co za pytanie blant xdd daj adres zamieszkania to podjadę, wezme Kie, sprawdze recznie ciśnienei a potem zweryfikuje w instrukcji obslugi albo na klapie wlewu do paliwa jakie cisnienie zaleca producent Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 23 kwietnia 2019 Opublikowano 23 kwietnia 2019 48 minut temu, WisnieR napisał: Mężczyzna pytający o ciśnienie w oponach. Co te gierki z ludźmi robią. No nie wiem sprawdź na tabliczce albo w instrukcji najpierw czy 2.7 bara to nie jest przypadkiem właściwe ciśnienie? Lewusy z warsztatu mają w zwyczaju pompować według ich widzi mi się zamiast sprawdzić jakie ciśnienie i zapytać czy często podróżujesz załadowany czy raczej samotnie. Jak każdy kto ma jakikolwiek biznes i twierdzi, że jest fachowcem bo kupił sobie jakąś maszynę i robi cokolwiek czego dorosły człowiek w domu sam nie zrobi. Nie znam się i dlatego pytam Tak czy siak okazało się że coś z(pipi)ali na serwisie i muszę podjechać. Nie zresetowali komputera i czujniki dziwne wartości pokazują. Teraz mi pokazuje po lewej stronie 2,7 a po prawej 2,9 xD Geniusze To była wymiana opon razem z nową felga i czujnikami do niej. Widać przerosło serwis kia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi