WisnieR 2 699 Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Kolego @_Red_ minął prawie tydzień jak tam sprawa się rozwija? A ja dziś zamówiłem Frigo HP2 jednak. Znalazłem na grupie Mondeo chłopa co pracuję w IC i dostałem w rozmiarze 215/50ZR17 w cenie 299 brutto/sztuka z odbiorem pod domem w IC. Do zwykłego kombiaka wystarczą. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 (edytowane) Na sobote sie umowilem, wtedy zrobie update. W miedzyczasie zrobilem rozeznanie na temat odmalowania felg. W 1000 zl powinienem sie zmieścić za renowacje lakierem oryginalnym, w tym zdjęcie kół, malowanie, wyważanie, założenie z powrotem, ale auto trzeba zostawic na pare dni. Tak czy siak Norauto mnie w(pipi)alo w problem nawet jesli oddadza kase. Edytowane 26 Listopada 2018 przez _Red_ Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 1 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 (edytowane) Obejrzeli, przyłożyli do maszyny, przyznali sie do winy, kierownik przepraszal. Wybralem rekompensate odmalowania kompletu felg za ich posrednictwem (samemu nie chce szukać lakiernika i jeździć po zadupiach). Albo wariant drugi to chcieli dac drugi komplet opon na stalowkach, ale po co mi to. Ogolnie spoko akcja, dobrze ze umieli przyznac racje klientowi. Edytowane 1 Grudnia 2018 przez _Red_ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 1 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Mogą sobie w warsztacie powiesić certyfikat Zimnego Łokcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 1 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 To chyba czas zacząć robić zdjęcia felg przed zmianą opon na wszelki wypadek. Swoją drogą niezły kretyn, tak spieprzyć sprawę. Jeszcze rozumiem jakby pierwszą porysował i potem coś zmienił, ale iść dalej i niszczyć kolejne? wtf? Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 1 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 No nie zauwazyl no. Wczoraj jeszcze owoce w lidlu wykladal. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 No i opony na zimowe wymienione. Oczywiście używane, a firma zagraniczna. Przód goodyear, tył kleber. Nie było kompletu, ale ważne, że na osiach te same nie? Bieżnik? Gruby. Rocznik? Prawie mojego paska. No to z fartem Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 (edytowane) No ważne, że te same. Używek nie polecam, ale pewnie powody do zakupu były. BTW u mnie przy wymianie na zimówki (przy przebiegu samochodu jakieś 38k) przednie letnie Bridgestony już poszły do śmieci po 1,5 sezonu. A rzeczywiście miałem nieco wcześniej pewne zastrzeżenia do prowadzenia na autostradowych zakrętach. Wracałem z Frankfurtu i na łukach pokonywanych przy 170-180 wyczuwałem już pewnie objawy bliskiej utraty przyczepności, tymczasem gościu w Passacie B6 na zwykłych felgach jakoś dał radę jechać z 10-20 km/h szybciej. Oczywiście mógł też czuć się pewniej za kółkiem, ale na pewno moje już zużyte opony nie pomagały. Edytowane 7 Grudnia 2018 przez Mustang Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 (edytowane) Passat b6 powiadasz? No to nie tylko opony robiły tu różnicę. Edytowane 7 Grudnia 2018 przez D.B. Cooper Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 beszóstka to na jedynce jedzie 200 na godzine Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 nie jedzie, dlaczego podajesz nie prawdziwe informacje? Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2018 bo to internet, tu nic nie jest prawdziwe Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Miał ktoś może z Was do czynienia z oponami firmy Nokian? W sklepach podawana jest jako producent premium i przy tym ma stosunkowo niską cenę. Opinie też nie najgorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Mam w jednym z aut zimówki Nokian już 3 sezon i sobie chwałę. Zandych złych rzeczy nie zaobserwowałem. Polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 (edytowane) Godzinę temu, MaiorZero napisał: Miał ktoś może z Was do czynienia z oponami firmy Nokian? W sklepach podawana jest jako producent premium i przy tym ma stosunkowo niską cenę. Opinie też nie najgorsze. miałem nokiany w starym samochodzie na lato 4 lata i sprzedawałem nadal z nimi samochód w za(pipi)istym stanie były (na zime miałem opony viking xD ). Teraz kupiłem zimówki w nowym aucie nokiany. Dla mnie najlepsze opony cena/jakość. Edytowane 12 Marca 2019 przez blantman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Mam zimowe i sobie chwalę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Tylko takie zawsze kupowałem (Nokian). Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 W sumie jak teraz pomyślałem, to muszę przyznać że są stosunkowo głośne (zimówki). Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Moje WR D4 właśnie jak na zimówki są spoko. Mam w mazdzie Pirelli to masakra jakie głośne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Dzięki za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Na zimę kupiłem Goodyear ultragrip. Są mega spoko i ciche imo jak na 18ki. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 chłopaki mam problem chyba bo nie znam się. Wymieniłem dzisiaj opony na letnie plus nowe felgi i czujniki ciśnienia do nich. Po przejechaniu kilku km dopiero pojawił się wskaźnik ciśnienia na komputerze( to akurat norma) i wskazuje 2.7 w każdej oponie. Czy to nie za dużo? Bo w zimówkach miałem 2.3 . Zastanawiam się czy w kia olali sprawdzenie. Opony letnie to te co z farbyki wyjechały z samochodem. Od razu wymieniłem na zimówki i dopiero teraz zostały podpięte. Czytam że w fabryce często więcej ustawiają na oponach... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 699 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Mężczyzna pytający o ciśnienie w oponach. Co te gierki z ludźmi robią. No nie wiem sprawdź na tabliczce albo w instrukcji najpierw czy 2.7 bara to nie jest przypadkiem właściwe ciśnienie? Lewusy z warsztatu mają w zwyczaju pompować według ich widzi mi się zamiast sprawdzić jakie ciśnienie i zapytać czy często podróżujesz załadowany czy raczej samotnie. Jak każdy kto ma jakikolwiek biznes i twierdzi, że jest fachowcem bo kupił sobie jakąś maszynę i robi cokolwiek czego dorosły człowiek w domu sam nie zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 ku,rwa co za pytanie blant xdd daj adres zamieszkania to podjadę, wezme Kie, sprawdze recznie ciśnienei a potem zweryfikuje w instrukcji obslugi albo na klapie wlewu do paliwa jakie cisnienie zaleca producent Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 48 minut temu, WisnieR napisał: Mężczyzna pytający o ciśnienie w oponach. Co te gierki z ludźmi robią. No nie wiem sprawdź na tabliczce albo w instrukcji najpierw czy 2.7 bara to nie jest przypadkiem właściwe ciśnienie? Lewusy z warsztatu mają w zwyczaju pompować według ich widzi mi się zamiast sprawdzić jakie ciśnienie i zapytać czy często podróżujesz załadowany czy raczej samotnie. Jak każdy kto ma jakikolwiek biznes i twierdzi, że jest fachowcem bo kupił sobie jakąś maszynę i robi cokolwiek czego dorosły człowiek w domu sam nie zrobi. Nie znam się i dlatego pytam Tak czy siak okazało się że coś z(pipi)ali na serwisie i muszę podjechać. Nie zresetowali komputera i czujniki dziwne wartości pokazują. Teraz mi pokazuje po lewej stronie 2,7 a po prawej 2,9 xD Geniusze To była wymiana opon razem z nową felga i czujnikami do niej. Widać przerosło serwis kia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi