blantman 5 780 Opublikowano 23 kwietnia 2019 Opublikowano 23 kwietnia 2019 Naprawdę kocham to forum zwykłe pytanie a wy wyśmiewacie. W każdym razie wracam na serwis po pracy. Bo coś z(pipi)ali i tyle. Koniec tematu. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 23 kwietnia 2019 Opublikowano 23 kwietnia 2019 Zróbmy ankietę. Kto z obecnych tu kierowców nie potrafi sprawdzić ciśnienia w oponach? Cytuj
WisnieR 2 736 Opublikowano 23 kwietnia 2019 Opublikowano 23 kwietnia 2019 2 godziny temu, blantman napisał: Naprawdę kocham to forum zwykłe pytanie a wy wyśmiewacie. W każdym razie wracam na serwis po pracy. Bo coś z(pipi)ali i tyle. Koniec tematu. A czytałeś instrukcje czy czekasz na samouczka rodem z gier wideo, w którym to samo okienko z podpowiedzią wyskoczy? Jak masz czujnik ciśnienia to po każdej zmianie opony należy go skalibrować zapewne. Sprawdź w instrukcji jak to się robi jedź na stację sprawdzić ciśnienie jakie masz i zrób kalibrację Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 23 kwietnia 2019 Opublikowano 23 kwietnia 2019 Moja pierwsza kijanka równiez po zmianie pogody i po zmianie opon wyrzuca ikonke pomaranczową, wystarczy zresetować. Kwestia zmiany cisnienia np. od temperatury. Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 23 kwietnia 2019 Opublikowano 23 kwietnia 2019 Tak jak napisali RTFM kurła. Cytuj
Kogut 308 Opublikowano 28 kwietnia 2019 Opublikowano 28 kwietnia 2019 Obstawiam że musisz napompować np powyżej 3 barów na chwilę i upuścić to będą normalnie pokazywać, tak było w hyundaiu. Cytuj
adi 189 Opublikowano 28 kwietnia 2019 Opublikowano 28 kwietnia 2019 Nie no,pytanie czy 2,7 jest ok, nie podając modelu auta...ufff. Cytuj
Mani 685 Opublikowano 28 kwietnia 2019 Opublikowano 28 kwietnia 2019 Wg instrukcji w fordzie mam mieć 2.3 ale ja mam 18tki, więc @blantman na swoich 17kach ma mieć również ok 2.2-2.3 Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 28 kwietnia 2019 Opublikowano 28 kwietnia 2019 Nie wiem czy to w każdym aucie czy nie, ale pod klapą wlewu paliwa jest tutorial w zależności od rozmiaru opon, wypchania auta pasażerami, bagażami itp. Także tego. W sumie jutro chciałem jechać wymienić opony na letnie, ale patrząc za okno, to nawet wiosny nie widać. Cytuj
Mani 685 Opublikowano 28 kwietnia 2019 Opublikowano 28 kwietnia 2019 U mnie nie mają terminów dopiero po majówce Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 28 kwietnia 2019 Opublikowano 28 kwietnia 2019 6 minut temu, _Red_ napisał: Także tego. W sumie jutro chciałem jechać wymienić opony na letnie, ale patrząc za okno, to nawet wiosny nie widać. A to nie tak ze od srednio +7C juz na letnich wypada latac? Ja juz dwa tygsy temu zmienialem Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 28 kwietnia 2019 Opublikowano 28 kwietnia 2019 Ta, ale na zimowych się nie rozwalisz jak raz będzie 30 stopni, na letnich trochę gorzej jak raz przymrozi albo sypnie śniegiem. U mnie jest naklejka na ramie drzwi i są spore różnice w zależności od opon letnich/zimowych i obciążenia. W praktyce co 2-3 miesiące sprawdzam czy pasuje do tego bazowego bez szczególnego obciążenia i tyle. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 7 maja 2019 Opublikowano 7 maja 2019 Oponki wymienione, miło bo nadal 20 zł za jedną, ale najlepsze że gośc mi powiedział że ludzi z KII którzy wymieniali mi opony powinienem powiesic za jaja. Nie dośc że robili to chyba na płynie do naczyń, to jeszcze nie wyjeli jakiś cieżarków fabrycznych i stąd były te drżenia kierownicy, które własnie chciałem sprawdzić czy beda po wymianie opon. Tak więc idz pan w ch,uj z ASO Cytuj
Mani 685 Opublikowano 7 maja 2019 Opublikowano 7 maja 2019 Ja w czwartek wymieniam w ASO Forda i mam mieszane uczucia co to salonu. Cytuj
Kogut 308 Opublikowano 8 maja 2019 Opublikowano 8 maja 2019 W dniu 28.04.2019 o 23:43, Mustang napisał: Ta, ale na zimowych się nie rozwalisz jak raz będzie 30 stopni, na letnich trochę gorzej jak raz przymrozi albo sypnie śniegiem. U mnie jest naklejka na ramie drzwi i są spore różnice w zależności od opon letnich/zimowych i obciążenia. W praktyce co 2-3 miesiące sprawdzam czy pasuje do tego bazowego bez szczególnego obciążenia i tyle. No kolego przemyśl jeszcze raz pierwsze zdanie i wróć, bo głupoty gadasz. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 9 maja 2019 Opublikowano 9 maja 2019 Tzn? Największą wadą zimówek w lecie jest szybkie zużycie. Opony całoroczne z kolei są bliższe zimówkom. Oczywiście opona zimowa zachowuje się dużo gorzej niż letnia przy wysokich temperaturach, ale z dwojga złego lepiej jechać na zimówkach w upale niż na letnich po śniegu. Cytuj
Kogut 308 Opublikowano 9 maja 2019 Opublikowano 9 maja 2019 Największą wadą zimówek w lecie jest to że są totalnie poza swoim optymalnym zakresem temperaturowym pracy więc przyczepność i co z tego wynika droga hamowania jest totalnie z dupy. A z tymi letnimi zimą to też nie zawsze bo wiele zależy od auta, i co rozumiesz przez warunki zimowe. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 9 maja 2019 Opublikowano 9 maja 2019 Ale się czepiasz, ogólnym zwyczajem jest że polacy jak nie mają siana to jezdza cały rok zimówkami, za to boją się jak ognia letnich zimą, więc nie róbmy z polaka ifioty Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 9 maja 2019 Opublikowano 9 maja 2019 2 godziny temu, Kogut napisał: Największą wadą zimówek w lecie jest to że są totalnie poza swoim optymalnym zakresem temperaturowym pracy więc przyczepność i co z tego wynika droga hamowania jest totalnie z dupy. A z tymi letnimi zimą to też nie zawsze bo wiele zależy od auta, i co rozumiesz przez warunki zimowe. A mając wybór wolałbyś przyjechać 100 km w upalny dzień na zimówkach czy 100 km po śniegu na letnich? Kwestia i tak była tylko kiedy zmienić zimowe na letnie, a nie o jeżdżeniu cały rok na jednych. Cytuj
Kogut 308 Opublikowano 9 maja 2019 Opublikowano 9 maja 2019 1 godzinę temu, Mustang napisał: A mając wybór wolałbyś przyjechać 100 km w upalny dzień na zimówkach czy 100 km po śniegu na letnich? Kwestia i tak była tylko kiedy zmienić zimowe na letnie, a nie o jeżdżeniu cały rok na jednych. Zależy od auta, jak kupiłem imprezę to wracałem nią z zza Krakowa na letnich śmieciach zimą i było spoko, ale mocnym rwd już bym tak nie szalał. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 5 czerwca 2019 Opublikowano 5 czerwca 2019 Cena 225/45/r19 trochę ostudziła radość z użytkowania Mazdy ale założyłem nóweczki i od razu lepiej. Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 19 października 2019 Opublikowano 19 października 2019 Idzie zima. Jakby ktoś chciał to sprzedaje swoje zimówki. Dobry model. Polecam 1 Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 20 października 2019 Opublikowano 20 października 2019 @balon pochwal się zakupem Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 20 października 2019 Opublikowano 20 października 2019 Żeby był zakup auta to musi być gotówka i umowa kupna sprzedaży pomiędzy Mirosławem i Januszem. Reszta się nie liczy, tym bardziej nie ma czym się chwalić Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi