Czoperrr 5 096 Opublikowano 8 listopada Opublikowano 8 listopada Też trzymam opony w piwnicy. Jutro trzeba je spakować i jadę do jakiegoś Mirka co wymienia za 150 zł ale nie wiem jak długa będzie kolejka bo kilka godzin czekać mi się nie chce. Najwyżej wrócę i do końca miesiąca będę czekał na ASO jeżdżąc 50 za miastem. Cytuj
HenrykIggO 260 Opublikowano 9 listopada Opublikowano 9 listopada Oh gowno, tutaj idziemy znowu. Co roku ten sam temat, ale moje zdanie sie nie zmienia - podobnie jak opony. W polskich warunkach - bezsensowna strata kasy. Lepiej sobie portala kupic. Cytuj
dominalien 262 Opublikowano 9 listopada Opublikowano 9 listopada W samochodzie, którym jeżdżę w góry dotychczas zmieniałem, ale jak przyjdzie czas na nowe to już wielosezonówki zakładam. Adac ostatnio jeden model dobrze ocenił, czas przestać się wygłupiać, szczególnie, że ceny wymiany się robią powalone. Cytuj
Czoperrr 5 096 Opublikowano 9 listopada Opublikowano 9 listopada Kurde w serwisie gdzie przyjmują bez ustawiania terminu dzisiaj kolejka na 3-4 godziny chyba to pierdole i czekam te 3 tygodnie na ASO. Gdzie indziej mają podobne terminy. Cytuj
krupek 15 479 Opublikowano 9 listopada Opublikowano 9 listopada Ja dziś zaklepałem termin na przyszłą sobotę, ale jakoś specjalnie nie szukałem lepszego terminu. To już raczej zmiana na ostatnią chwilę. W przyszłym tygodniu pewnie zrobię z 1000 km znowu. więc mam nadzieję, że jakoś bardzo temperatura nie spadnie. Muszę jeszcze zmienić w aucie ojca i kobiety, ale to już się mniej śpieszy. Zapomniałem też, że nie mam worków na opony. Gdzieś stacjonarnie się kupi większe worki od ręki? W jakichś marketach mają? Cytuj
Shago 3 554 Opublikowano 9 listopada Opublikowano 9 listopada Opony zmienione, kupione typowo zimowe, może z następnym autem wezmę wielosezonowe. Opony letnie w przechowalni. 200zł, a nie muszę wozić tych opon i co pół roku męczyć się z pakowaniem do auta i brudzeniem go. Cytuj
iluck85 2 886 Opublikowano 9 listopada Opublikowano 9 listopada Bawiłem się w podmianę, miałem 2 komplety na Alu. Olałem temat. W trasy po kraju nie jeżdżę, nie mam bmw z tyłem i 200 koniami. 90% to miasto i kawałek za, śnieg? Nie kojarzę od lat. A jak spadnie Zara znika/odsniezone/rozjechane. Latem nad morze i tyle co jezdze. Do teściów też mam teraz S, więc żadne dziury gdzie pługa nie widzą tydzień. Nie latam z wymiana, nie umawiam się i omijam te całe pajacowanie. Ale jakbym miał napęd na tył, mocniejsze auto, więcej jeździł, to bym zimówki brał. Cytuj
OldMuffin 12 Opublikowano 10 listopada Opublikowano 10 listopada Tanie, chińskie wielosezonowe. Miasto + drogi szybkiego ruchu. Cała Europa zajeżdżona. Nigdy mnie nie zawiodły. Cytuj
Dud.ek 2 053 Opublikowano 10 listopada Opublikowano 10 listopada Górale w zakopanem mają swoje zdanie o osobach przyjeżdżających do nich na wielosezonach Cytuj
iluck85 2 886 Opublikowano 10 listopada Opublikowano 10 listopada Góry, to są góry Aczkolwiek: Inaczej to będzie wyglądać po 2/3 sezonach i tysiącach km. Jak ktoś jeździ tylko po mieście i tzw dookoła komina, to nie wiem czy jest sens się bawić w zmianę opon przy tych zimach jakie mamy. Ja mam Goodyear Vector. Cytuj
Shago 3 554 Opublikowano 11 listopada Opublikowano 11 listopada W dniu 10.11.2024 o 00:01, iluck85 napisał(a): Bawiłem się w podmianę, miałem 2 komplety na Alu. Olałem temat. W trasy po kraju nie jeżdżę, nie mam bmw z tyłem i 200 koniami. 90% to miasto i kawałek za, śnieg? Nie kojarzę od lat. A jak spadnie Zara znika/odsniezone/rozjechane. Latem nad morze i tyle co jezdze. Do teściów też mam teraz S, więc żadne dziury gdzie pługa nie widzą tydzień. Nie latam z wymiana, nie umawiam się i omijam te całe pajacowanie. Ale jakbym miał napęd na tył, mocniejsze auto, więcej jeździł, to bym zimówki brał. Kierowcy, którzy nie mogą dojechać do domów podczas śnieżycy, bo ludzie na letnich nie są w stanie jechać lubią to. Cytuj
iluck85 2 886 Opublikowano 11 listopada Opublikowano 11 listopada Ale tu była mowa o całorocznych, a nie letnich zimą.... A jak będzie marznący deszcz, to i tak wszyscy stoją i się modlą żeby się nie stoczyć na sąsiednie auto. 1 Cytuj
Shago 3 554 Opublikowano 11 listopada Opublikowano 11 listopada A to zwracam honor, myślałem, że na letnich jeździsz. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi