Opublikowano 6 lipca 20213 l Puściłem dzis III Zeppelinów, gdzie jest więcej akustycznych kawałków i jak to brzmi Kurde chyba faktycznie zamowie tego przedwzmaka jeśli taki jest potencjał.
Opublikowano 18 sierpnia 20213 l W dniu 6.07.2021 o 14:59, maciucha napisał: Kurde chyba faktycznie zamowie tego przedwzmaka jeśli taki jest potencjał. https://www.ceneo.pl/24030991 Szukaj tego w dobrej cenie, będziesz bardzo zadowolony.
Opublikowano 19 sierpnia 20213 l 8 godzin temu, Absolem napisał: https://www.ceneo.pl/24030991 Szukaj tego w dobrej cenie, będziesz bardzo zadowolony. Serio to jest warte takich pieniędzy przy podłączeniu do zwykłych głośników z wieży Pioneera?
Opublikowano 19 sierpnia 20213 l To jest najtańsza sensowna opcja żeby jakość dźwięku robiła różnicę, wynalazki za 150 zeta sobie odpuść bo to są atrapy i tylko utopisz kasę.
Opublikowano 19 sierpnia 20213 l I pamiętaj, że wkładka też jest ważna. Nie schodź poniżej 2,5k pln bo na tańszych wkładkach nie da się słuchać płyt
Opublikowano 19 sierpnia 20213 l 2 godziny temu, ornit napisał: I pamiętaj, że wkładka też jest ważna. Nie schodź poniżej 2,5k pln bo na tańszych wkładkach nie da się słuchać płyt nie zapominajmy też o szafce antydrganiowej za jedyne 7500zł
Opublikowano 4 września 20213 l Ale po co winyl na sprzęcie który gra jak odtwarzacz mp3, to już lepiej słuchawki, telefon i spotify. Analog to jakość dźwięku i żeby tego doświadczyć to sprzęt musi mieć jakieś minimum. Co do wkładek za 2,5k to trzeba je najpierw usłyszeć żeby podejmować temat.
Opublikowano 4 września 20213 l Nie, winyl to ładna, duża okładka i kolekcja ułożona na półce. Ja swoich nawet nie słucham, po co mają się zużywać.
Opublikowano 4 września 20213 l To nie lepiej w złoto inwestować? nie straci na wartości a jak na winyle moda przeminie to będą gówno warte i nic Ci po dobrych stanach
Opublikowano 5 września 20213 l Można też się cieszyć muzyką i aspektem kolekcjonerskim po prostu, a nie debatować czy na diamentowym kablu za 3000 usłyszysz wybuch smoleński którego na zwykłym nie słychać. Audiofilstwo to straszne spierdolenie umysłowe, ale jakbym wywalił kilkanaście k na sprzęt to pewnie też bym szukał jakiegoś usprawiedliwienia xd
Opublikowano 5 września 20213 l Na tej samej zasadzie po hui zmieniać konsolę czy samochód można podróżować tak samo fiatem panda jak i range rovererem. Odnośnie audio to polecam sprawdzić na własnych uszach sprzęt za kilkanaście koła jeżeli dalej będziesz uważał że efektu nie ma to już tylko laryngolog może pomóc
Opublikowano 5 września 20213 l No różnica jest. Będą fundusze, to bede myslal o jakims sprzęcie za kilka k pln
Opublikowano 5 września 20213 l Od drogiego sprzętu lepszy jest tylko ten dobrze dopasowany i zgodny z oczekiwaniami słuchacza
Opublikowano 5 września 20213 l Siadam w 1 rzędzie Temat jest cieniutki jak lód. Prawda leży po środku. Nikt nie kupuje od razu sprzętu wartości 50-80k, bo to się buduję stopniowo i latami. Ja kupiłem CD za 1200zł Yamahy- tylko dlatego żeby go dopasować do amplitunera. Pakol kupił CD za prawie 20k. Absolem dobrze napisał- można wydać dużo i będzie grało gorzej niż coś tańszego. Trzeba wiedzieć czego się słucha, co nam odpowiada i potem szukać dalej. Ja sobie np dałem spokój, bo ja jestem typ klienta który by poszedł po bandzie. A płyty spoko klimat, ale Absolem znowu dobrze napisał mi w jednym z tematów- współczuje, bo to drogie. Jest drogie. Jak w 2msc wydałem ponad 2k na płyty- żadne klasyki czy jakieś białe kruki. Same nowe reedycje z gówna ubitę, to teraz jestem na passie totalnym.
Opublikowano 6 września 20213 l Ja może też się źle wyraziłem. Do rzeczy, które kupuje wystarczy jakiś lichy sprzęt bo jakość nagrania to radiomagnetofon w lesie albo piwnicy. Jak ktoś lubi klasykę, jazz itp to niestety ale tak jak napisali poprzednicy, musi liczyć się z wydatkiem jeśli chce usłyszeć różnicę między winylem a CD. Do tego dochodzi cała masa innych czynników jak mastering, tłocznie, pogięte placki czy płyty, które trzeba umyć bo po wyjęciu z koperty są tak zasyfione, że strach kłaść je na talerzu. To zabawa jedynie dla hobbystów i kolekcjonerów. Ja jestem bardziej tym drugim.