gkihdghdhj 354 Opublikowano 30 lipca 2014 Opublikowano 30 lipca 2014 Osobiście, z kolekcją 200 LPków i paroma 7', mogę to tylko polecić tym, którzy kochają muzykę. Pewne rzeczy mogą wynieść straszne ceny, przesyłka(zwłaszcza zza granicy) może dobić, dlatego pierw sprawdzić co na takim allegro na przykład jest- można znaleźć dobre albumy w tanich cenach, niektóre za grosze- takie to tylko wziąć i pod igłę, poznawać nowe rzeczy, szczęśliwym odłożyć na półkę i podziwiać kolekcję. Cytuj
django 549 Opublikowano 1 września 2014 Opublikowano 1 września 2014 Ostatni miesiąc. A wy co, dalej ruskie wydania Pink Floyd odziedziczone po starym? Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 1 września 2014 Opublikowano 1 września 2014 wovenhand nuda ale to protestant muszę obadać Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 1 września 2014 Opublikowano 1 września 2014 bo winyle czarne krążki lepsze od najlepszej ksionżki Cytuj
django 549 Opublikowano 1 września 2014 Opublikowano 1 września 2014 wovenhand nuda ale to protestant muszę obadać kolego bo sie pogniewamy, mniejszosc chrzescijansko-postpunkowo-indianska to Ty szanuj https://www.youtube.com/watch?v=wYKyhDw4mvM Cytuj
Okie from Muskogee 2 853 Opublikowano 1 września 2014 Opublikowano 1 września 2014 Ba, widzę że kolega też miota. Ale stare zawsze lepsze, rzekłby. https://www.youtube.com/watch?v=dzZttSndIS0 Co prawda winyla wciąż nie ogarnąłem, ale co to za szatańskie pomioty kalają? ;P Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 1 września 2014 Opublikowano 1 września 2014 dajcie lepiej coś z tego protestant ;/ Cytuj
django 549 Opublikowano 1 września 2014 Opublikowano 1 września 2014 Ba, widzę że kolega też miota. Ale stare zawsze lepsze, rzekłby. Co prawda winyla wciąż nie ogarnąłem, ale co to za szatańskie pomioty kalają? ;P Za(pipi)iscie mi sie podoba, ze Dawidek nie stoi w miejscu. Pierwsze sa super, ale po "Mosaic" jakos wedlug mnie stracili pare. Lepiej bylo na "Threshing Floor", "Laughing Stalk" nie sluchalem jakos... Pare lat temu (pipi)neli taki koncert w Bialym, ze chyba nawet organizatorzy sie zdziwili - energia, przestery, rokenrol. Nowa plyta supcio jak dla mnie pod tym wzgledem. Koval gdzies wczesniej masz stream. Sciagnac to nie wiem, na solsiku szukaj. Cytuj
Okie from Muskogee 2 853 Opublikowano 1 września 2014 Opublikowano 1 września 2014 Ja miałem się wybrać ze swoją na koncert do Drezna w zeszłym roku, ale nieoczekiwany zwrot wydarzeń stanął na drodze Czy ja wiem, Laughin trochę z jednej strony odbiło w co innego, z drugiej znowu kontynuuje kilka wcześniejszych pomysłów. Co kto lubi. Fakt faktem, że trochę jakby zelżało. A jak tam panie u ciebie z 16 Horsepower? Cytuj
django 549 Opublikowano 2 września 2014 Opublikowano 2 września 2014 Mam cala dyskografie (cudowne czasy Diino [*]), ale nie wiem czemu zaczalem od Wovenhanda i nigdy nie wrocilem. Cytuj
maciucha 11 649 Opublikowano 5 lipca 2021 Opublikowano 5 lipca 2021 SIemanko chłopaki, trochę odkop bo nie chciałem specjalnie zakładać nowego tematu. Mianowicie dostałem w prezencie gramofon Pioneer PLX-500, ale kompletnie nie wiem z czym to się je. Zawsze chciałem się wkręcić w winyle, teraz wychodzi na to że będę w końcu musiał. Podłączyłem go do jedynego sprzętu grającego jaki mam, czyli wieży Pioneer X-HM30V wejściem Line i jako tako brzmi, ale nie czuję żadnej różnicy między odtwarzaniem tej samej płyty na CD i winylu (+trochę 'pierdzą' przy większym volume), a podejrzewam że w sprzęcie za 1400zł drzemie większy potencjał. Za czym powininem się rozglądać? Amplituner + kolumny, jeśli tak to opyla się kupować ze sklepu czy lepiej polowac na OLX na jakiegoś mityczne japońskie klasyki z 1976 ? Kolumny od razu podłączane do prądu do których można się bezpośrednio podpiąć? (ten Pionner ma przedwzmacniacz jakby co) Ogólnie nie planowałem w ogóle teraz wydatków, no ale powiedzmy że te 700-800zł max mógłbym wydać, jeśli miałyby to być sensownie wydane pieniądze. Prosze o pomoc i z góry dzięki Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 5 lipca 2021 Opublikowano 5 lipca 2021 w 1 kolejnosci kupilbym przedwzmacniacz gramofonowy. na pewno bedzie gral lepiej niz ten wbudowany w gramofon. potem wzmacniacz+kolumny. no i przedwzmaka dostaniesz za 4 stówki pewnie nawet jakis w miare dobry https://www.q21.pl/pro-ject-phono-box.html 1 Cytuj
maciucha 11 649 Opublikowano 5 lipca 2021 Opublikowano 5 lipca 2021 7 minut temu, Ölschmitz napisał: w 1 kolejnosci kupilbym przedwzmacniacz gramofonowy. na pewno bedzie gral lepiej niz ten wbudowany w gramofon. potem wzmacniacz+kolumny. no i przedwzmaka dostaniesz za 4 stówki pewnie nawet jakis w miare dobry https://www.q21.pl/pro-ject-phono-box.html Czyli co, przy budżecie 800zl, lepiej bedzie jesli kupie tylko przedwzmacniacz zewnętrzny i dźwięk powinien byc lepszy niż obecnie, nawet przy tych samych glosnikach? Za te 800zl rozumiem ze nie ma co się pakować w kupowanie wzmaka + kolumny? Jaka jest realna kwota za cos sensownego? Cytuj
ornit 2 993 Opublikowano 5 lipca 2021 Opublikowano 5 lipca 2021 Mam taki sam. Z gówna bicza nie ukręcisz. Cytuj
maciucha 11 649 Opublikowano 5 lipca 2021 Opublikowano 5 lipca 2021 5 minut temu, ornit napisał: Mam taki sam. Z gówna bicza nie ukręcisz. Ale taki sam przedwzmak, czy gramofon czy co? Cytuj
maciucha 11 649 Opublikowano 5 lipca 2021 Opublikowano 5 lipca 2021 Teraz, ornit napisał: Gramofon. No i to jest gówno? Do czego masz go podpiete? Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 5 lipca 2021 Opublikowano 5 lipca 2021 Winylowe hobby zarówno w sprzęcie jak i płytach to ostry drenaż portfela. Zastanów się czy jest Ci to potrzebne. Cytuj
maciucha 11 649 Opublikowano 5 lipca 2021 Opublikowano 5 lipca 2021 2 minuty temu, Absolem napisał: Winylowe hobby zarówno w sprzęcie jak i płytach to ostry drenaż portfela. Zastanów się czy jest Ci to potrzebne. No cóż, dostalem w prezencie, wiec sprzedać nie mogę. Staram sie zatem z tym zrobić cos sensownego Za kilka latek bede mógł wladowac jakąś większą kwotę, ale póki co budżet jest ograniczony i dlatego pytam czy warto wkładać te kilka stówek teraz, czy póki co dać se siana i poczekać na lepsze czasy. Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 5 lipca 2021 Opublikowano 5 lipca 2021 7 godzin temu, maciucha napisał: No cóż, dostalem w prezencie, wiec sprzedać nie mogę. Staram sie zatem z tym zrobić cos sensownego Za kilka latek bede mógł wladowac jakąś większą kwotę, ale póki co budżet jest ograniczony i dlatego pytam czy warto wkładać te kilka stówek teraz, czy póki co dać se siana i poczekać na lepsze czasy. Daj se siana i czekaj na lepsze czasy. 1 Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 6 lipca 2021 Opublikowano 6 lipca 2021 normalnie tez bym zasugerowal te 8 stow przepalic na jakies tam ulubione plyty. mozesz smialo dokonczyc dyskografie zeppów ale jesli ci pierdzi i nie jestes zadowolony to mimo wszystko costam bym probowal stunować. 1 Cytuj
maciucha 11 649 Opublikowano 6 lipca 2021 Opublikowano 6 lipca 2021 38 minut temu, Ölschmitz napisał: normalnie tez bym zasugerowal te 8 stow przepalic na jakies tam ulubione plyty. mozesz smialo dokonczyc dyskografie zeppów ale jesli ci pierdzi i nie jestes zadowolony to mimo wszystko costam bym probowal stunować. No trochę się cykam, że wywalę te 400zł na przedwzmak a będzie tak samo, a zwrócić już nie będzie jak bo używane Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 6 lipca 2021 Opublikowano 6 lipca 2021 Kolego gość z tematu o monitorach kupował i odsyłał kilka razy jak mu coś nie pasowało. Kupuj i najwyżej odeślesz. Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 6 lipca 2021 Opublikowano 6 lipca 2021 no dokladnie. zamow, podlacz, posluchaj dwa dni i oceń. tylko do tego wez kabel odpowiedni. gramfon - kabel z uziemieniem z dwoch stron - przedwzmak - kabel do wieży - wieża jak po kilku dniach stwierdzisz, ze wyrzuciles kase w bloto to oddajesz. 1 Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 6 lipca 2021 Opublikowano 6 lipca 2021 Ja mam Audio-Technica AT-LP60 i głosniczki pioneera Pioneer DJ DM-40BT i mi to styka. Wolę hajs pakować w płyty. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi