Daffy 10 628 Opublikowano 23 maja Opublikowano 23 maja Mnie maguri z ff9 w 100% wystarcza więc ewentualny zakup ff9r od square tylko jak tam jakieś większe zmiany wprowadzą, bardziej bym chciał remake xenogears na silniku 2h-hd z octopatch czy Star ocean R Cytuj
pawelgr5 1 508 Opublikowano 23 maja Opublikowano 23 maja 6 minut temu, Daffy napisał(a): Mnie maguri z ff9 w 100% wystarcza więc ewentualny zakup ff9r od square tylko jak tam jakieś większe zmiany wprowadzą, bardziej bym chciał remake xenogears na silniku 2h-hd z octopatch czy Star ocean R W zasadzie to silnik silnikiem (2D-HD to zawsze win bo na razie podoba mi sie absolutnie wszystko co na nim wyszlo) ale najbardziej to bym chcial duzo QoL zmian jak wlasnie w SO2R. Najwazniejsze oczywiscie to wyeliminowanie losowych walk oraz niech wrzuca jakis fast travel (nie pamietam zeby cokolwiek takiego bylo). A pozniej jak bedzie jakis sukces to moze tak FF8 jeszcze zrobia. Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 23 maja Opublikowano 23 maja 5 minut temu, Daffy napisał(a): bym chciał remake xenogears na silniku 2h-hd z octopatch czy Star ocean R Nie wiem jak ten silnik się sprawdzi w grze gdzie obracasz swobodnie kamerą i masz elementy platformowe. Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 23 maja Opublikowano 23 maja 1 minutę temu, Shen napisał(a): Nie wiem jak ten silnik się sprawdzi w grze gdzie obracasz swobodnie kamerą i masz elementy platformowe. Też się zastanawiałem ale pomimo tego że nie ma swobodnej kamery to StarOcean2R bardzo zbliżenie wygląda do takiego wymarzonego remake'u Xeno, tylko właśnie swobodną kamerą w lokacjach dać i tyle Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 23 maja Opublikowano 23 maja Tylko akurat HD-2D i HD-3D do tych Finali z PS1 średnio pasuje, hmm, no ciekawe jaki to będzie styl graficzny. Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 23 maja Opublikowano 23 maja Pisałem o xeno, do ff9 to absolutnie ten silnik nie pasuje. Znowu robienie tego w wypasnym 3d nie pasuje do plotek że to nie remake dużej skali, jak dają bieda 3d to srać na to, więc zostaje coś ala maguri mod Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 23 maja Opublikowano 23 maja W dniu 13.07.2023 o 21:14, Daffy napisał(a): maguri W dniu 13.07.2023 o 22:25, Daffy napisał(a): maguri 2 godziny temu, Daffy napisał(a): maguri mod 2 godziny temu, Daffy napisał(a): maguri 3 minuty temu, Daffy napisał(a): maguri mod https://www.nexusmods.com/finalfantasy9/mods/32 1 Cytuj
pawelgr5 1 508 Opublikowano 23 maja Opublikowano 23 maja No wyglada spoko, ale to wtedy bardziej remaster niz remake. Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 23 maja Opublikowano 23 maja Muszą wymyślić nowy silnik, nie ma opcji :D. Cytuj
łom 2 029 Opublikowano 23 maja Opublikowano 23 maja S-E ma dziwne podejście do remasterów, taki Saga Frontier (dla mnie 7+/10) został dobrze potraktowany (odświeżyli i tła i sprite'y a do tego dali nową zawartość), Legend of Mana lekko olali (tła HD na tle postaci sprzed 25 lat) a Chrono Cross skopali na premierę. Przy FFIX takie minimum to powinno być to co właśnie w modach + od nowa zrobione modele 3d, nawet nie liczę na to że zrobią wszystko od nowa w pełnym 3d na wzór np. Ni no Kuni. A co do silnika 2D-HD to idealnie nadaje się do FF Tactics o którym jest cicho a niby w 2021 był w tym nVidia leak... 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 23 maja Opublikowano 23 maja ale te wizualizacje na UE5 nawet spoko Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 23 maja Opublikowano 23 maja 5 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): ale te wizualizacje na UE5 nawet spoko Za taki remake to i 350zł mogę dać Cytuj
Sedrak 790 Opublikowano 23 maja Opublikowano 23 maja Super sprawa. Zawsze chciałem ograć stare Finale, ale niestety stare gry mnie trochę odpychają, a to świetna informacja, by sprawdzić o co tyle krzyku. Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 4 czerwca Opublikowano 4 czerwca Przecieki do tej pory: FF9 Remake was outsourced to an external developer but development has moved in-house, the title is very far along in development now. She is not sure when the title will release. FF9 Remake is multiplatform. FF9 Remake is turn based. https://x.com/mbkksstbhz5/status/1797902366039318794?s=46&t=5q2U08gXVStIC0OkwBKlhA There will be new information on Square Enix titles during the Xbox Games Showcase, but she does not know if FF9 Remake is one of those titles so lower expectations. Dragon Quest HD III has been expanded to be the entire 1-3 trilogy and will be announced at the Nintendo Direct She doesn't think that KH4 will get any new information, but she thinks KH Missing Link will get new information as well as a planned Fortnite-Kingdom Hearts collaboration being announced Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 4 czerwca Opublikowano 4 czerwca po tym dropie info mysle, ze to bedzie bardziej remake w stylu diablo 2 czy demona, a nie zupelnie nowa gra jak ff7. W sumie jakby dali graficzke lepsza, voice acting i przyspieszyli walki to bym byl ukontentowany. Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 4 czerwca Opublikowano 4 czerwca Teraz mówią mi o rimejku jak zacząłem to przechodzić w oryginale na Anbernicu Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 4 czerwca Opublikowano 4 czerwca 33 minuty temu, Soban napisał(a): po tym dropie info mysle, ze to bedzie bardziej remake w stylu diablo 2 czy demona, a nie zupelnie nowa gra jak ff7. W sumie jakby dali graficzke lepsza, voice acting i przyspieszyli walki to bym byl ukontentowany. Oby, cały czas na to licze. Juz wystarczy, że ff7 zmasakrowali. 16 minut temu, _Red_ napisał(a): Teraz mówią mi o rimejku jak zacząłem to przechodzić w oryginale na Anbernicu Info znane od 3 lat po necie lata. Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 4 czerwca Opublikowano 4 czerwca No to pewnie nie skończą jutro, mogę wracać do emulatora. Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 4 czerwca Opublikowano 4 czerwca 22 minuty temu, _Red_ napisał(a): No to pewnie nie skończą jutro, mogę wracać do emulatora. Warto przejść oryginał tak czy inaczej. Mnie kusi wersja pc z modem na graficzke. Cytuj
agst 138 Opublikowano 4 czerwca Opublikowano 4 czerwca IX ma taki styl graficzny, że niewiele tu potrzeba by wyszła z tego piękna i usprawniona, względem oryginału gra. Mam nadzieję że plotki się potwierdzą i ogłoszą coś niedługo, bo w sumie już od kilku lat ma coś być i nadal nie ma. Cytuj
Figaro 8 302 Opublikowano 10 czerwca Autor Opublikowano 10 czerwca na dole screen z wczorajszego pokazu LiS 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 12 czerwca Opublikowano 12 czerwca Remake potwierdzony przez kolejne źródło, tym razem wyciek z Epica, spodziewam się zapowiedzi na TGA :). Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 15 sierpnia Opublikowano 15 sierpnia Szkoda, że na konsoli nie da rady moda odpalić Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi