Daffy 10 628 Opublikowano 15 sierpnia Opublikowano 15 sierpnia O kurcze nawet nie wiedziałem że dalej ulepszają i tak genialne moguri. Trzeba ściągnąć i zaliczyć kolejny run z grą. Absolutnie nie mam pojęcia jak ten remake ma wyglądająć i co zawierać by pobić tego moda Cytuj
Sedrak 790 Opublikowano 15 sierpnia Opublikowano 15 sierpnia (edytowane) Ja pamiętam jak za młodu widziałem grafikę z gry i filmiki, jeszcze w telewizji i wyglodalo to obłędnie, ale dzisiaj zderzenie z rzeczywistością było bezlitosne, a z wielką chęcią przyjmę remake. Edit: zasłużyłem na klauna... Pomyliłem z FF VIII ... Edytowane 16 sierpnia przez Sedrak 2 Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 16 sierpnia Opublikowano 16 sierpnia Przecież to dalej wygląda świetnie, a z magori to już wręcz cudownie 1 1 Cytuj
Sedrak 790 Opublikowano 16 sierpnia Opublikowano 16 sierpnia Poprawiłem. Pomyliłem z FF VIII. IX jak najbardziej wygląda dobrze i absolutnie nie czepiam się Cytuj
_Red_ 12 064 Opublikowano 16 sierpnia Opublikowano 16 sierpnia Przecież FFVIII to ta sama klasa wizualna co IX zarówno FMV jak i samego gameplayu (a nawet VIII miało bardziej ludzkie realistyczne modele 3D, obie części sa jednak oparte o prerenderowane tła jako statyczną tapetę 2D). Mówię o wersji bazowej na PSX, bez modów. Takze nie bardzo czaje opinii dlaczego 8 sie tak zestarzalo, a 9 wyglada dobrze dzis? Albo obie wyglądają dobrze, albo obie ciulowo, nie ma innej opcji ps cisne dalej dziewiątkę na anbernicu podczas urlopu. Na sesyjki pod kołdrą idealne, ale jednak przydalaby się wersja z PS4, gdzie mozna wyłączyć encountery bo co dwa kroki jest walka i juz mnie to wnerwia xd Po 8h dopiero w Burmecii jestem i póki co to chyba najtrudniejszy final bez grindowania leveli. Druzyna bez white magea to tez spory skok trudnosci, bo potiony schodza co walkę. Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 16 sierpnia Opublikowano 16 sierpnia 7 minut temu, Sedrak napisał(a): Poprawiłem. Pomyliłem z FF VIII. IX jak najbardziej wygląda dobrze i absolutnie nie czepiam się No bez przesady Cytuj
Sedrak 790 Opublikowano 16 sierpnia Opublikowano 16 sierpnia (edytowane) Właśnie te ludzkie modele. Gra celowała w realistyczną bardziej grafikę i moim zdaniem o wiele gorzej przetrwała próbę czasu niż bardziej fantastyczny klimat kolejnej części. Ja szczerze nawet nie pamiętam na czym grałem, ale no odbiłem się bardzo mocno. Może grałem w wersję bez remastera? Nie chciałem żadnej gownoburzy robić, po prostu próbowałem swego czasu wiele starszych, docenionych tytułów i niestety mocno się od nich odbijałem dlatego z wielką chęcią czekam na remastery tych gier, bo jednak na forum wiele osób bardzo je docenia (czego dowodem są Wasze posty) Edytowane 16 sierpnia przez Sedrak Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 16 sierpnia Opublikowano 16 sierpnia 13 godzin temu, Daffy napisał(a): moguri 43 minuty temu, Daffy napisał(a): magori Cytat magnolia Cytat magnat Tylko jedna z odpowiedzi jest poprawna, chcesz telefon do przyjaciela? 2 Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 21 września Opublikowano 21 września Rzekomo prace nad remakiem zakończone wg leakerow i gierka już tylko czeka na ujawnienie, tgs to byłaby dobra okazja Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 21 września Opublikowano 21 września Zainstalowalem dziś na sonce 5, to poczekam te kilka dni jeszcze, moze kolejne przejscie to juz bedzie remake Tylko niech wypierdola skakanke z osiągnięć do wbicia platyny, tylko to mnie hamuje 1 Cytuj
michu86- 397 Opublikowano 21 września Opublikowano 21 września 43 minuty temu, Shen napisał(a): Zainstalowalem dziś na sonce 5, to poczekam te kilka dni jeszcze, moze kolejne przejscie to juz bedzie remake Tylko niech wypierdola skakanke z osiągnięć do wbicia platyny, tylko to mnie hamuje A po Excalibura II będziesz zapierdalał? Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 21 września Opublikowano 21 września 2 minuty temu, michu86- napisał(a): A po Excalibura II będziesz zapierdalał? to jest wykonalne, skakanka dla mnie jest [hehe] nie do przeskoczenia. Widzialem, ze jakies skrypty nawet są do tego, ale nie chce mi sie z tym jebac. Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 21 września Opublikowano 21 września No jestem bardzo ciekaw jakie rodzaju będzie to remake. Czy to będzie jednak coś w stylu Crisis Core, tanie i w zasadzie to samo na nowym silniku i ze znacznie ulepszoną oprawą, czy jednak coś mocniejszego. Pierwsze leaki mówiły, że to będzie tańszy "remake", cokolwiek to znaczy przekonamu się pewnie na TGS, bądź TGA. Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 21 września Opublikowano 21 września Oby nie tanie 3d, chibi i walki realtime, a potem będzie płacz w square że nikt tego nie kupil 1 Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 21 września Opublikowano 21 września Ja bym byl za tym zeby bylo cos jak Star Ocean 2. Najwazniejsze zeby wrogow bylo widac bo losowe walki to obecnie najgorszy archaizm jaki dla mnie istnieje w jRPG. Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 21 września Opublikowano 21 września Im mniej zmian tym lepiej. Nowe modele postaci, animacje skilli, lokacji nawet nie musza powiększać tylko zrobić od nowa w 3D albo nawet statyczne tła zostawić, tylko podbić rozdziałke. Te ploty, że to remake mniejszym kosztem niz FF7 tylko cieszą. Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 21 września Opublikowano 21 września O ile kojarzę, to w zalewie postów typu "mam kolegę który widział grę, opiszę wszystko jak wygląda w tym remake'u" nikt nie napisał czy są losowe walki czy nie lol. Może nie ten dział tych insiderów i nie wiedzą hehe. Różne info się przewija, bardzo szczegółowe czasem co do wykonania i scenariusza, na przykład turowe walki w stylu powiedzmy Persony to chyba ciągle o tym mówią, ale czy walki są losowe to dosłownie chyba nikt nie wspomniał. Ci "leakerzy" to w ogóle chyba nie słyszeli że są jednym zunifikowanym prawdziwym bytem a nie tak naprawdę fantazją internautów, bo co chwila co innego ci "leakerzy" mówią, raz że projekt niemalże rozpoczęto od zera na nowo w tym roku i przewidywana premiera przeszła z 2025 na 2026, za chwilę "leakerzy" mówią że gra gotowa. No któryś z nich trafi na pewno, tylko że który - to się dowiem w tym samym momencie co bez tych "leaków". 1 Cytuj
michu86- 397 Opublikowano 9 listopada Opublikowano 9 listopada To jest absolutne mistrzostwo świata. Typ przeszedł FFIX bez używania wzroku. Co więcej zdobył Excalibura II. Ja jebie. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi