Skocz do zawartości

Final Fantasy IX

Figaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podstawa z maguri mod czyli tła HD, nowe aranżacje symfoniczne muzy, przyspieszone walki, loadingi - to już jest od paru lat na pc wiec w tej kwestii nie może być gorzej. 

Mogliby na nowo 3d elementy oprawy stworzyć czyli modele podczas eksploracji, mapkę świata i same walki

Opublikowano
9 minut temu, Schranz1985 napisał:

Mam nadzieję że wyeliminują loading przed walka do zera, to chyba jedna z niewielu denerwujących rzeczy w oryginale.

To i wyjebać przymusowa chujową karciankę.

• beka z typa 1
  • Minusik 2
Opublikowano

Zrobiłem skakankę na emulatorze z savem w każdym momencie smile.gif
Bez tego dla mnie NIEREALNE.
Chyba że w 60 fps timing będzie dużo lepszy lub dłuższe okno zrobią.
Ale to i tak mi paluch nie wytrzymał.
Za to uwielbiam inscenizację walki z początku gry!
Zawszę powtarzałem aż Brahne była pod wrażeniem, choć nagroda nie była jakaś mega.
Takich smaczków i drobnych rzeczy które mnie kręcą jest w 9 całą masa.
Ja lubiłem karcianke, nawet złożyłem całą talie.
Uwielbiałem ten motyw że wchodzisz do miasta i z każdym chcesz zagrać bo może ma jakąś nową kartę do pod(pipi)enla.

Opublikowano
1 godzinę temu, Schranz1985 napisał:

Zrobiłem skakankę na emulatorze z savem w każdym momencie :)

To samo xD Moje jedyne przejście FF9 było na emulatorze i chciałem wycisnąć wszystko z mini gierek (zdobycie miecza na czas to jednak było zbyt wiele, nie robię speedrunów w rpgach). Zagrałbym w remake, gdyż w zasadzie niemal nic nie pamiętam poza tym, że bohater nazywal się tak jak piłkarz.

Opublikowano

Gorsza niż triple triad z 8 to fakt ale dalej była świetna, przekombinowana była i same karty i wykonanie gorsze.

I nie pamiętam by była przymusowa.

Opublikowano

To ma być taki remaster poziom wyżej niż Chrono Cross, czyli nie remake, tylko zmieniona grafa, jak Crisis Core, więc zmian pewnie nie będzie, poza grafiką. Gra jest okropnie brzydka (nawet na modach), więc jej się to przyda xD.

• beka z typa 2
  • WTF 1
  • Minusik 2
Opublikowano

Ozma był za latwy, internetu wtedy nie było a i tak go rozpykałem szybko. Z tego co pamietam trzeba było mieć auto reflect i ekwipunek co absorbował shadow dmg

3 minuty temu, KrYcHu_89 napisał:

Gra jest okropnie brzydka (nawet na modach), więc jej się to przyda xD.

Szczyt mozliwosci szaraka, siodemka wyglada jak gówno rozmazane z postaciami z klockow przy 9.

Opublikowano
5 minut temu, Shen napisał:

Ozma był za latwy, internetu wtedy nie było a i tak go rozpykałem szybko. Z tego co pamietam trzeba było mieć auto reflect i ekwipunek co absorbował shadow dmg

Szczyt mozliwosci szaraka, siodemka wyglada jak gówno rozmazane z postaciami z klockow przy 9.

Mowie w 2023 wyglada brzydko, rodowodu z PS1 nie da się oszukać tłami z moguri :). 

Opublikowano (edytowane)

@Sheno disign mi chodziło tej kulki ;)

@KrYcHu_89 co ty pjerdolisz, maguri robi tyle roboty że kładzie na łopatki odświeżone wersję ff7, ff8 czy chrono cross, schludnie wygląda bardzo, na decku 9 z maguri to wygląda lepiej niż wiele współczesnych niskobudżetowych jrpg, a sam design gry jest ponadczasowy

Masz moje foty na szybko

pobrane - 2023-07-13T222358.189.jpeg

pobrane - 2023-07-13T222346.521.jpeg

pobrane - 2023-07-13T222332.561.jpeg

pobrane (100).jpeg

pobrane (99).jpeg

Edytowane przez Daffy
  • Plusik 4
  • Lubię! 2
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
2 minuty temu, Daffy napisał(a):

Jak już pisałem, były tez plotki że to nie tak ambitny projekt jak ff7r czyli jestem ciekaw jak to się sprawdzi na porównaniu do pecetowego ff9 z maguri mod

Rozmachu jak przy FF7 raczej nikt się nie spodziewa. Jakaś bardziej dopieszczona wersja moguri by mi wystarczyła. Co by nie wyszło to i tak kupie