DarealRadexHEJOO 2 184 Opublikowano 19 listopada 2014 Opublikowano 19 listopada 2014 (edytowane) jin w tekkenie 4 miał stringi które można było powtarzać w nieskończoność zero straty na bloku i karały wszystko +praktycznie gwarantowana, dająca się uniknąć jedynie sidestepem wybitka: http://youtu.be/fR5yDsuGDVI?t=4m10s jeszcze np. heihachim można było męczyć leżącego tak, że nie mógł wstać Edytowane 19 listopada 2014 przez DarealRadexHEJOO 1 Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 19 listopada 2014 Opublikowano 19 listopada 2014 Właśnie tak. Nie był przepakowany. Jego ciosów nie było tam gdzie poprzednio. Wiesz, grasz jedną postacią to ją znasz bo się nauczyłeś stylu. Wklepujesz kombinacje przycisków w oczekiwaniu na znany tobie cios a jego tam nie ma. Postać w ogóle nie przyjmowała tej kombinacji. One były zupełnie inne. Dziwne uczucie było. Ja tam zawsze grałem Ling więc mi koło dnpy latał cały ten Jin i jego zmiana ale wówczas w gazetach w kącikach bijatyk ten temat bił rekordy popularności. Jedyny feler że jak chciałeś pograć Jinem to musiałeś nauczyć się od nowa. Ja tam lubiłem styl Kazuy i Hejchacziego. Bo też Jin miał w sobie coś z nich, a w T4 totalne zero. W ogóle to żadnemu z moich znajomych T4 nie podszedł. Nikt w tamto nie grał. To co widzę na filmikach z T7 utwierdza mnie w przekonaniu że już nie będę grał choćby w podobnego tekkena do T3. I na tej podstawie sie dziwicie, ze gra jest jaka jest. Namco zmienila Jina w T4 i caly swiat zamiast przyjac zmiane to zaczal plakac bo chcieli miec jina po staremu i tak jest z kolejna czescia. Jest cos nowego, to wszyscy placza, ze wola stare i gra nie ma prawa sie rozwinac skoro takie sa oczekiwania. Przepakowane postacie byly w T2, w T3, w T4 i jakos dalo sie grac. Plakanie ze zmienili Jina to jak plakanie, ze jest nowa postac laski we fioletowej spodnicy i "o jezu musze sie jej nauczyc, nowa postac omg". 1 Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 19 listopada 2014 Opublikowano 19 listopada 2014 Chodzilo o to ze b,f+2,1:d2 Bylo nieblokowalnym Juggle starterem ktorego mogly przerwac tylko postacie z 8fr 1. Kazda postac z 10fr Punchem mogla tylko zebrac na ryj i ogladac jak lata Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 19 listopada 2014 Opublikowano 19 listopada 2014 Ale nie chodzi w tej sytuacji o Jina, tylko o całą grę, która zmieniła się może nie w sposób super diametralny ale zrobiła tak duży krok do przodu że nie każdy był w stanie pokonać taki dystans. Mniejsza różnica była pomiędzy T2 a T3. Ale ludzie akurat w tamtym czasie podłapali zmianę jednej postaci jako główny wątek w Tekkenie. Czemu? Nie wiem. Może dlatego że jak już postać reprezentuje styl to dochodzą tylko ciosy a ten cały trzon pozostaje nadal rozpoznawalny. Jak wrestling u Kinga, gdyby nagle zmienił się w AiKido i takie rzucanie przeciwnikiem jak to robił Steven Segal w filmach to gracze też podłapali by to jako super wielki temat do rozmów. Ja już tak dobrze tamtych czasów nie pamiętam. Bo mniej grałem już w tekkena. Ale T3 to było cudo. Tylu znajomych z którymi można było rozegrać partyjkę już w żadnej bijatyce później nie miałem. Grali niemal wszyscy, lepiej i się przegrywało, i gorzej to się wygrywało. Tydzień później były rewanże, spotkania pokazywał kto czego się nauczył, kanapowe turnieje. Ciekawi mnie też co wyjdzie w Tekkenie 7, poczekam i zobaczę bo dziś tak to mogę sobie jedynie wspominać tamte czasy. Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 19 listopada 2014 Opublikowano 19 listopada 2014 Patrzymy na bijatyki przez zupelnie rozny pryzmat Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 19 listopada 2014 Opublikowano 19 listopada 2014 tylko ze w przypadku jina to jeszcze fabularnie bylo dosyc logicznie wytlumaczone i kupy sie trzymalo i nikt nie robil kwiatkow typu king zmieniajacy styl na caopeire brak balansu postaci to jest osobny temat, dla casuali liczy sie tylko fan i maja to w (pipi)e, scena podchodzi do tematu inaczej i nic dziwnego ze gra jest hejtowana skoro profi turnieje sa obstawiane jedna i ta sama para zawodnikow, tutaj pelna zgoda ze wtedy dobre granie w T mija sie z celem i jest nudne jak flaki z olejem pamietam stare turnieje w T3 gdzie byly dobre emocje i CPT potrafilo grac i wygrywac jakimis totalnie z du py postaciami typu panda Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 19 listopada 2014 Opublikowano 19 listopada 2014 No takiego Exploita framedaty jak Icek i jego Panda to juz chyba nigdy w CPT nie bylo xD Cytuj
DarealRadexHEJOO 2 184 Opublikowano 19 listopada 2014 Opublikowano 19 listopada 2014 na tylko to, że zrobili rearrangement jina w tekkenie 4 albo przenieśli jaskinię roshana w docie 2 6.82 narzekają nerdy i casuale a zmiana jina została fachowo wytłumaczona: no, boli go dupa bo dziadek go postrzelił w czoło Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 21 listopada 2014 Opublikowano 21 listopada 2014 No z Jinem tak jak pisze Willy chodziło głównie o tego just frame juggle startera, jak go wykułeś dobrze to było po ptokach. Ale np taki Law też był nieźle przegięty (tu akurat propsuję ) Co jeszcze, były wielkie pretensje o te pochyłe areny, bo jak zaczynałeś postacią od góry to już juggle mogłeś zrobić sporo słabsze i vice versa. W czwórkę ugrałem najmniej ze wszystkich Tekkenów, może z 500 godzin. 1 Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 7 grudnia 2014 Opublikowano 7 grudnia 2014 Na szczęście mało rozbłysków i oczo(pipi)nego tła nie ma, to mi się podoba! Szkoda, że postać rodem z Darkstalkers (chociaż te to ją klimatem zżerają) , albo innego SF. Chyba zamiast nowego Tekkena kupię PS2 znowu i pogram w T5. Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 7 grudnia 2014 Opublikowano 7 grudnia 2014 Graficznie widać, że wciąż idą do przodu, postacie wyglądają bardzo ładnie, a większość z modeli to i tak placeholdery. Nowa śnieżna miejscówka wygląda bardzo klimatycznie. Cytuj
23kowal 54 Opublikowano 8 grudnia 2014 Opublikowano 8 grudnia 2014 patrząc na nowe postacie grupa docelowych klientów to nastoletni japońscy onaniści. 4 Cytuj
Killabien 553 Opublikowano 8 grudnia 2014 Opublikowano 8 grudnia 2014 Chyba sobie odpuszcze namietne nawalanie w nowego tekkena i kupie po taniosci tylko zeby przejsc sotry i zobaczyc jak sie skonczy saga mishima. Cytuj
Kalinho_PL 334 Opublikowano 9 grudnia 2014 Opublikowano 9 grudnia 2014 Nową postacią Namco z ch.ujdajem dobitnie pokazali jak słuchają próśb fanów. Gra szykowana pod nastolatków, januszy i inne gimbazy. Już nawet sentyment nie będzie w stanie namówić mnie do zakupu. Szkoda świetnej serii. 5 Cytuj
Mejm 15 315 Opublikowano 9 grudnia 2014 Opublikowano 9 grudnia 2014 Lili + Xiaoyu + Christie + Nina + Jun + Alisa + Julia + Asuka + Panda :facepalmz: Cytuj
kazuyoshi 231 Opublikowano 9 grudnia 2014 Opublikowano 9 grudnia 2014 (edytowane) Chciałoby się krzyknąć - SEGO RATUJ, i reanimuj to kolorowe (pipi) za pomocą Virtua Fighter 6. Deczko mroczniejszy i bardziej stonowany Teczken byłby zły?. Kur.a, co oni porobili z tą serią. Ale tak to się kończy, jak ojciec serii zajęty jest jakimś zboczonym (pipi)stwem na morfeusza, czy jak to wirtualne (pipi) tam się zwie. Edytowane 9 grudnia 2014 przez kazuyoshi 1 Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 9 grudnia 2014 Opublikowano 9 grudnia 2014 No nie wiem co tak słabo To jest ruchoma definicja obesranego guwna. 3 Cytuj
Soban 4 060 Opublikowano 9 grudnia 2014 Opublikowano 9 grudnia 2014 Widzę,że idą w zaparte i mają zamiar wydać trzecią z kolei część odznaczającą się ch.ujowymi debiutantami. Raka dostałem już od tego lolitkowatego robota rzucającego głową w t6,a teraz pojawiają się przerzuty. Namco od dawna nie umie zrobić fajnych nowych postaci w teczkenie i caliburze. 1 Cytuj
DarealRadexHEJOO 2 184 Opublikowano 9 grudnia 2014 Opublikowano 9 grudnia 2014 I tak to kupicie. Nie. Obejrzę sobie na jułtjub. Cytuj
Kalinho_PL 334 Opublikowano 9 grudnia 2014 Opublikowano 9 grudnia 2014 Teraz nawet w 60fpsach mozna na YT oglądać, więc jest kolejny argument za tym, że szkoda kasy i przejdę całość oglądając w internetach pewdiepie albo innego Ryana Harta. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 9 grudnia 2014 Opublikowano 9 grudnia 2014 jej z rak wyskakuja jakies nożycze lub inne szable przy mocniejszych ciosach F_F Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi