Hendrix 2 731 Opublikowano 26 marca 2021 Opublikowano 26 marca 2021 Na razie twórczość Krabo to taki se trolling (za bardzo się stara), zobaczymy czy się wyrobi czy opuści forum. Oczywiście, że Tekken nie jest "jednym z najmniej docenianych, szybko przekreślanych przez fanów serii gier w gatunku bijatyk, z jakimi się spotkałem i jakie stworzono na wszelakie platformy do gier video jakie istnieją" xDDD - szczególnie, że mamy 5 sezon, liczba graczy online nadal jest wysoka, sprzedażowo wszystko się zgadza (to nie TTT2, który był wpadką jeśli chodzi o sprzedaż - patrząc przez pryzmat reszty odsłon). Cytuj
Kazub 4 584 Opublikowano 26 marca 2021 Opublikowano 26 marca 2021 ojezu. tekken istnieje nieprzerwanie od 1994 roku. od zawsze na automatach i przez większość czasu na konsolach. 10 pełnych odsłon, czyli pomijając spin-offy i komórki. to dużo. street fighterów i mortali było chyba więcej wliczając kolejne wersje i spin-offy ? może ktos sprecyzuje.... Cytuj
Mejm 15 316 Opublikowano 26 marca 2021 Opublikowano 26 marca 2021 Ale po co ta dyskusja z, jak zauwazyl Hendrix, trolowymi teoriami. Tekken jest najbardziej rozpoznawalna i najdluzej utrzymywana marka bijatyk 3d. VF doczlapal sie do numerka 5.5, dead or alive to w sumie juz chyba tylko dla fun service'u powstaje, mk odbil sie od 3d i wrocil do korzeni. Mamy cos jeszcze? No wlasnie. Cytuj
Kazub 4 584 Opublikowano 26 marca 2021 Opublikowano 26 marca 2021 3d ? no soul calibur ale to "miecze". Cytuj
ornit 2 963 Opublikowano 27 marca 2021 Opublikowano 27 marca 2021 Tekken to najpopularniejsze i najbardziej rozpoznawalne mordobicie na świecie. Taka jest prawda i nie ma o czym dyskutować. W przeciwieństwie jednak do takiego np SF, którego starsze części ogrywane są po dziś dzień turniejowo, w Tekkenie ludzie koncentrują się do ostatniej części. Cytuj
Gość Kraboburger_SpongeBoba Opublikowano 27 marca 2021 Opublikowano 27 marca 2021 Trolling? To pojęcie mocno subiektywne... Nie trolluję, nie spamuję... nigdy. Po prostu nie widzę w tym zabiegu sensu - to tylko takie tam solidne zaśmiecanie forum! Mam taki a nie inny styl wypowiedzi... Proste. Zawsze staram się dać od siebie więcej, niż skromne dwa zdania; staram się zawsze skleić moją wypowiedź w coś ciekawego. A, co do "Tekken 7", czy w ogóle co do "Uniwersum Tekken", uważam ten świat bijatyk w historii gier video za najlepszy i jednocześnie najmniej doceniany z następujących względów: 1) Z Uniwersum Tekken jestem od bardzo, bardzo dawna. Mimo iż mało grałem w gry z tego świata, bijatyki zacząłem od tego Uniwersum; zresztą większość mojego czasu spędzonego z grami tego rodzaju to był ,,czas tekkenowski". A oprawa graficzna (jej styl, kolor, fraktura postaci etc.) tych najbardziej zaawansowanych "Tekkenów" sprawia, że geek we mnie siedzący zaczyna pożywiać się nostalgią; zaczynam odczuwać niezmierzony wręcz sentyment do produkcji z tego cyklu. Dlatego "Uniwersum Tekken" uważam za najlepszy i najrozsądniej poprowadzony świat growych bijatyk, jaki kiedykolwiek powstał, bez względu na platformę gamingową, na której grano by w ten tytuł. 2) "Uniwersum Tekken", to fakt i nic tego nie zmieni", jest mało doceniane: matematyka i statystyka nie kłamią: "Mortal Kombat X/11", "Injustice cz.1 i 2", czy te całe ,,Capcomy" - głównie w ilościach graczy tym tytułom się poświęcającym - wchłonęły pięknego "Tekkena" (chyba że teraz liczby mówią inaczej)... I wydaje mi się, że mało kto, chce w to grać. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 27 marca 2021 Opublikowano 27 marca 2021 5 minut temu, Kraboburger_SpongeBoba napisał: Nie trolluję, nie spamuję... nigdy. Oczywiście. 7 minut temu, Kraboburger_SpongeBoba napisał: Mimo iż mało grałem w gry z tego świata, bijatyki zacząłem od tego Uniwersum; zresztą większość mojego czasu spędzonego z grami tego rodzaju to był ,,czas tekkenowski". A oprawa graficzna (jej styl, kolor, fraktura postaci etc.) tych najbardziej zaawansowanych "Tekkenów" sprawia, że geek we mnie siedzący zaczyna pożywiać się nostalgią; zaczynam odczuwać niezmierzony wręcz sentyment do produkcji z tego cyklu. To polecam inne bijatyki też, zaczynając od Footsies! Trzeba karmić "siedzącego w tobie geeka", c'nie. 9 minut temu, Kraboburger_SpongeBoba napisał: Dlatego "Uniwersum Tekken" uważam za najlepszy i najrozsądniej poprowadzony świat growych bijatyk, jaki kiedykolwiek powstał, bez względu na platformę gamingową, na której grano by w ten tytuł No, ale to już brzmi jakby tego posta opłacał sam Heihachi, pewnie przez konflikt z Lidką, tak myślę. 1 Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 27 marca 2021 Opublikowano 27 marca 2021 34 minuty temu, Kraboburger_SpongeBoba napisał: 2) "Uniwersum Tekken", to fakt i nic tego nie zmieni", jest mało doceniane: matematyka i statystyka nie kłamią: "Mortal Kombat X/11", "Injustice cz.1 i 2", czy te całe ,,Capcomy" - głównie w ilościach graczy tym tytułom się poświęcającym - wchłonęły pięknego "Tekkena" (chyba że teraz liczby mówią inaczej)... I wydaje mi się, że mało kto, chce w to grać. Polecam spojrzeć na ilość aktywnych graczy online a nie ilość sprzedanych egzemplarzy. A pisanie że Injustice 1 (w 2jkę nie grałem), które jest ścierwem jakich mało jeśli chodzi o balans i system, jest bardziej doceniany od jakiekolwiek Tekkena to już trolling level 100. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 27 marca 2021 Opublikowano 27 marca 2021 @łom Yep, przecież Tekken to nie Melty Blood albo UNIst (czy jeszcze bardziej niszowe gierki jak mnóstwo doujin fighterów z JP, niektóre z naprawdę interesującymi systemami) Cytuj
Kazub 4 584 Opublikowano 27 marca 2021 Opublikowano 27 marca 2021 9 godzin temu, ornit napisał: Tekken to najpopularniejsze i najbardziej rozpoznawalne mordobicie na świecie. Taka jest prawda i nie ma o czym dyskutować. W przeciwieństwie jednak do takiego np SF, którego starsze części ogrywane są po dziś dzień turniejowo, w Tekkenie ludzie koncentrują się do ostatniej części. nie no jeżeli taka jest PRAWDA i NIE MA DYSKUSJI to ok.... ....ale wciąż nie wiem, czy street fighter nie jest bardziej rozpoznawalny a przede wszystkim mocniej zakorzeniony w popkulturze. nawet zaryzykowałbym stwierdzenie, ż MK też. Cytuj
ornit 2 963 Opublikowano 27 marca 2021 Opublikowano 27 marca 2021 Nie są. Pod względem popularności SF nawet przy Tekkenie nie stał. Oczywiście mogę się mylić bo od ostatniego raportu o popularności bijatyk, który dostałem od CIA minęły dwa lata i przez ten czas pierwsze miejsce mógł przejąć Smash przeganiając Tekkena w rankingach. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 27 marca 2021 Opublikowano 27 marca 2021 Przecież i MK i SF są bardziej znane od Tekkena. Moja babcia kojarzy nawet Ryja i Kena. Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 27 marca 2021 Opublikowano 27 marca 2021 Pod względem ilości 'zaangażowanych' graczy (takich którzy nie rzucą w kąt po ograniu story mode i nie traktują jako gierki typowo imprezowej) Tekken jest chyba w tym momencie najpopularniejszy. Pod względem rozpoznawalności marki SF i Mortal są bardziej znane bo Ryu, Kena, Scorpiona i Sub-Zero praktycznie każdy kojarzy. 1 Cytuj
Ukukuki 7 014 Opublikowano 27 marca 2021 Opublikowano 27 marca 2021 (edytowane) Nie jestem fanem bijatyk ale wystarczyło jednym zapytanie w google https://vgsales.fandom.com/wiki/Best_selling_fighting_games SF i MK jak koledzy wspomnieli jest o wiele lepiej rozpoznawalne poprzez filmy. Jako fan automatów arcade mogę tylko dodać ,że Tekken był malutkim graczem na tym rynku i nigdy nawet nie dorównał KoF a co dopiero SF czy MK w ilości automatów. Edytowane 27 marca 2021 przez Ukukuki Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 27 marca 2021 Opublikowano 27 marca 2021 SF i MK to mega rozpoznawalne franczyzy (filmy, bajki, anime, komiksy, zabawki, występy w Fortnite :) A co do automatów, w Polsce koło 96tego u mnie w mieścinie był jeszcze Art of Fighting 1, Street Fighter 2 i MK3 (z innych obleganych gierek to jeszcze Metal Slug, Punisher i Sengoku). Zanim dotarły automaty z Tekkenem, PS1 był już w normalnej cenie (te 700zł) i szulernie padały jedna za drugą zastępowane przez kafejki internetowe i właśnie stacjonarne konsole. Cytuj
flaczki 66 Opublikowano 27 marca 2021 Opublikowano 27 marca 2021 Cytat Tekken to najpopularniejsze i najbardziej rozpoznawalne mordobicie 3D na świecie. Taka jest prawda i nie ma o czym dyskutować. fixed krótko i na temat a ze jestem nahukany nie bedę tego rozwijał Cytuj
Plugawy 3 687 Opublikowano 29 marca 2021 Opublikowano 29 marca 2021 Dobrą robote chyba odwalił, bo czuć siłe ciosu z samego trailera. Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 8 kwietnia 2021 Opublikowano 8 kwietnia 2021 (edytowane) Dzisiaj o 20:00 na Ukrainie organizują pierwszy turniej offline od czasów wybuchu pandemii. Zaproszono wielu topowych graczy z Korei, Pakistanu i Europy. Obstawiam, że Pakistańczycy rozjadą wszystkich jak walec - wczoraj Koreańczycy dostali ostry wpiernicz w casualach. Edytowane 8 kwietnia 2021 przez smoo 1 Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 8 kwietnia 2021 Opublikowano 8 kwietnia 2021 Dzięki serdeczne za linkę i przypomnienie. Już pierwszy pojedynek był dość ciekawy. Cytuj
Kazub 4 584 Opublikowano 8 kwietnia 2021 Opublikowano 8 kwietnia 2021 Cytat Obstawiam, że Pakistańczycy rozjadą wszystkich jak walec - wczoraj Koreańczycy dostali ostry wpiernicz w casualach. obstawiam, że jdcr zabije wszystkich fakiem Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 8 kwietnia 2021 Opublikowano 8 kwietnia 2021 Wczoraj JDCR gral Fakiem z Arslanem i przegral 5-20 czy cos podobnego. O ile nie ukrywa jakiegos sekretnego techa na mecz o punkty - nie widze, zeby azjaci byli w stanie go zatrzymac. Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Opublikowano 9 kwietnia 2021 czy heera malik dalej płacze nad stivem foksem po ostatnich nerfach? Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 11 kwietnia 2021 Opublikowano 11 kwietnia 2021 JDCR tak dość solidnie rozjechał Caipera, kurde czekam na więcej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi