Skocz do zawartości

Dishonored 2

Gość Soul

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przecież to będzie jedna z gier roku. Biore na premierę. Tak samo jak jedynkę cztery lata temu. Skończyłem chyba ze cztery razy i to wciąż jedna z moich ulubionych gierek. Fabularnie szykuje się wśród a gameplay to po prostu kosa. No i dwóch grywalnych bohaterów. W każdej misji będą do wyboru czy sterujemy tak jak narzucić to tempo fabularne?

Opublikowano

Czyli już na starcie gra na minimum dwa przejścia. Uwielbiam takie podejście twórców. Do tego dodajmy cztery różne zakonczenia po dwa dla Corvo i Emily (low i high chaos). Tym razem nie będzie zaszczurzonego miasta ale o samej metropolii w D2 praktycznie nic nie wiem.

Opublikowano

Podobno jest tyle możliwości przejścia gry, że za pierwszym razem, kończąc grę czy to Corvo czy Emili odkryjesz jedynie 20% danego poziomu czyli dwa przejścia dadzą Ci 40% więc myślę, że spokojnie grę przejdzie się minimum te 5-6 razy :D

• Plusik 1
Opublikowano

No ja robiłem podobnie i nigdy nie grałem na Rambo. To przemykanie obok wrogów do jedngo celu - bezcenne. Świetnie wypadały też wszelkie notatki pororzucane po poziomach bo zayebiście opisywały świat gry. I gra w żaden sposób nie narzuca nam zagłębiania się w szczegóły Dunwall. Absolutny top minionej generacji i teraz będzie podobnie.

Opublikowano (edytowane)

Słuchaj oni raczej mówili o tak zwanych zwykłych graczach, ja też lubię wpierw wszystko wylizać, ale trzeba pamiętać, że jak masz kilka dróg dostępu to siłą rzeczy skorzystasz tylko z jednej no chyba, że będziesz się wracał i ich szukał od razu tylko jaki w tym sens skoro będziesz chciał przejść tą grę jeszcze parę razy. Fajnie jak taka myśl sama pojawia się w głowie "aaa następnym razem to zrobię tak i tak" to raz w dwa nie wiem jak wy ale mi zawsze coś ujdzie uwadze co znajduję dopiero za drugim albo i nawet trzecim razem. W Dishonored 2 ma być tego dużo więcej z tego co mówili skupili się głównie na tym elemencie rozgrywki  będzie więcej wyborów i możliwości  :)

Edytowane przez Soul
Opublikowano

Leci Day One - innej opcji po prostu nie ma. A będzie jakiś coop?

Coop w tej to byloby cudo. No ale niestety.
Opublikowano

Już widzę gameplaye tych hardkorów, którzy jedynkę opanowali do perfekcji.

Dobra, koniec pier.dolenia. Trzeba wymaksować Knife of Dunwall i Brigmore Witches. W końcu dodatki mają być pomostem między 1 a 2 częścią. Warto sobie odświeżyć, szczególnie, że przeszedłem je tylko raz.

Soul, maksowałeś ten dodatek z Challenge Roomami?

Opublikowano (edytowane)

Daruj sobie. Podciągnięta rozdzielczość i klatki. Gra wygląda tak samo. To port edycji GOTY. Jak grałeś na PS3 to uważam, że absolutnie nie warto.

No chyba, że chcesz odświeżyć, a nie masz już PS3.

Edytowane przez Voytec
Opublikowano

1080p/30fps + wszystkie DLC

Remaster z tego biedny, to jest bardziej port z podciagnieta rozdzialka i ustawieniami high z PC. Nic mi nie crashowalo, glitchy zadnych, wszystko smigalo jak nalezy no i graficznie lepiej od ps3/x360, niewiele, ale lepiej.

Opublikowano

W tej edycji kolekcjonerskiej dają remastera czy też port jak z resztą wersji tego nie wiem.

Nie maksowałem skończyłem jedynie i to jeszcze w GOTY wersji na X360, także dawno temu. 

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Póki co nie 

Dishonored 2 w złocie Panowie! 

Edytowane przez Soul