gkihdghdhj 354 Opublikowano 12 stycznia 2017 Opublikowano 12 stycznia 2017 (edytowane) https://bethesda.net/pl/article/5eX5NlZf8I6AMwSswCsQ/aktualizacja-dishonored-2-niestandardowe-poziomy-trudnosci-i-wybor-misji Nowa aktualizacja na konsolach 23 stycznia, a w niej między innymi wybór misji(umożliwia zdobycie trofików za niewykrycie i niezabijanie), opcja ich restartu, customowe poziomy trudności i tryb perma-death. Szkoda, że takie ficzery dopiero w aktualizacjach. Edit: shiet, nie zauważyłem. Niemniej, jest się czym podniecać. Edit 2: Ci co grają pewnie zauważyli, ale ci co się wstrzymują z powodu błędów w piątej misji- na XOnie głos już działa po pierwszym updatcie, więc pewnie i naprawili wersję na PS4. Edytowane 12 stycznia 2017 przez gkihdghdhj Cytuj
Gość Soul Opublikowano 13 stycznia 2017 Opublikowano 13 stycznia 2017 (edytowane) Ja jestem w ostatniej misji i mam 30h przegrane. Gra jest rewelacyjna, każda misja przemyślana z masą możliwości i ciekawych wyborów . 7 misja fenomenalna, jeszcze czegoś takiego nie widziałem. W gatunku skradanek gra nie ma sobie równych, no i singiel na 30h+ to dzisiaj rzadkość, a przecież jeszcze NG+ druga postacią. Mocny kandydat do GOTY . Dla mnie gra idealna. Edit 2: Ci co grają pewnie zauważyli, ale ci co się wstrzymują z powodu błędów w piątej misji- na XOnie głos już działa po pierwszym updatcie, więc pewnie i naprawili wersję na PS4. Tak naprawili, 5 misja już ładuję się normalnie można grać jak człowiek (PS4 PRO) A tu trochę więcej o nowy upie: Aktualizacja Dishonored 2 – Niestandardowe poziomy trudności i wybór misji Bezbłędne przejście Dishonored 2 to nie lada wyzwanie. Niezależnie od tego, czy jako Corvo próbujesz zdobyć osiągnięcie „Czyste ręce” lub jako Emily próbujesz przemknąć niezauważenie niczym duch ulicami Karnaki, Dishonored 2 wystawi twoje umiejętności na prawdziwą próbę. Druga aktualizacja gry (dostępna za darmo już w przyszłym tygodniu) wprowadzi jeszcze więcej możliwości podniesienia trudności gry, zwiększenia szans na sukces, a nawet ponownego rozegrania misji, by wypróbować inne podejście. Druga aktualizacja gry dostępna jako beta w wersji PC na platformie Steam już 18 stycznia oraz 23 stycznia w pełnej wersji na platformy Xbox One, PlayStation 4 i PC wprowadza dwie duże nowości: dodatkowe ustawienie niestandardowego poziomu trudności oraz wybór misji i możliwość rozpoczęcia misji od nowa. Dzięki niestandardowym ustawieniom poziomu trudności gracze mają jeszcze większy wpływ na rozgrywkę. Powiedzmy, że uwielbiasz skradanie się i podczas gry rozważasz wszystkie możliwości... Od teraz za pomocą jednego suwaka zmienisz efektywność ukrywania się za osłonami. Aktualizacja wprowadza ponad 20 podobnych suwaków, które wpływają na wiele aspektów rozgrywki: od szybkości działania strzałek usypiających po liczbę aktywnych przeciwników, którzy najprawdopodobniej zaatakują gracza jednocześnie. Wśród opcji niestandardowego ustawienia poziomu trudności znajduje się też propozycja dla graczy szukających ostatecznego wyzwania. Wybierz „tryb dla twardzieli” podczas rozpoczynania nowej gry, a zmierzysz się z groźbą ostatecznej śmierci swojej postaci oraz pozbawisz się możliwości ręcznego zapisu i wczytania stanu gry. „Tryb dla twardzieli zawiesza poprzeczkę jeszcze wyżej” – mówi główny projektant Dishonored 2, Dinga Bakaba. – „Gracz musi żyć z konsekwencjami podjętych decyzji lub pogodzić się ze spowodowaną nimi nieodwracalną śmiercią swojej postaci”. Po pobraniu i zainstalowaniu drugiej aktualizacji gry uzyskasz też możliwość ponownego przejścia każdej wcześniej odblokowanej misji. Dzięki temu łatwiej zdobędziesz osiągnięcie „Czyste ręce” i „Duch”. Uwaga: po uruchomieniu takiej misji zachowa ona szczegóły twojego poprzedniego przejścia (postać, poziom chaosu, runy, pieniądze, wybory itd.). Druga aktualizacja gry zawiera też inne nowości i usprawnienia przygotowane w odpowiedzi na zgłoszenia graczy. Wkrótce przekażemy więcej szczegółów na jej temat. Edytowane 13 stycznia 2017 przez Soul Cytuj
Godot 416 Opublikowano 25 stycznia 2017 Opublikowano 25 stycznia 2017 Zakupiłem jedynkę na PS4. Posty Soula mnie zmusiły :) Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 (edytowane) Mam pytanie Majstry - czy do gry będą jakieś DLC fabularne, czy na chwilę obecną to już "kompletne doświadczenie"? Edytowane 7 kwietnia 2017 przez Kris77 Cytuj
Gość Soul Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Sama fabuła jest kompletna, ale jest wiele fajnych postaci, które mogą i IMO otrzymają jakieś DLC. 1 Cytuj
Sylvan Wielki 4 621 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Jakiś czas temu pojawiły się w sieci plotki odnośnie ewentualnego dodatku (wszytko przez nazwę Black Sparrow). Z miłą chęcią powróciłbym do tej znakomitej pozycji. Należy pamiętać, że rewelacyjna przecież pierwsza odsłona Dishonored otrzymała po jakimś czasie dwa, niezwykle udane DLC - The Knife of Dunwall oraz The Brigmore Witches. Co do fabuły, jest tak jak napisał Soul. Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Dzięki za info. Zastanawiam się nad zakupem, bo można za 119 zł wyrwać. Ale jakby miała pojawić się wersja GOTY z dodatkami, to poczekam. Na gry singlowe nie mam napinki i spokojnie mogę się wstrzymać z zakupem. Cytuj
Sylvan Wielki 4 621 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Nie ma najmniejszego problemu.Z tą edycja "Gry roku" może być różnie. Jeżeli tak się śpieszą z dodatkami, to raczej długo sobie poczekasz (rzecz jasna o ile taką propozycję w ogóle przedstawią).Za taką cenę jaką przedstawiłeś, nawet chwili bym się nie zastanawiał. Dishonored II to świetna gra. Cytuj
Papaj 465 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Bierz teraz, jak jesteś graczem singlowym. Bethesda to jeden z nielicznych wydawców, który inwestuje w gry typowo single-player, bez tego całego niepotrzebnego multiplayera robionego na siłę. Jak pojawi się dodatek, to do końca roku pewnie, wraz z edycją GOTY. Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Bierz teraz, jak jesteś graczem singlowym. Bethesda to jeden z nielicznych wydawców, który inwestuje w gry typowo single-player, bez tego całego niepotrzebnego multiplayera robionego na siłę. Jak pojawi się dodatek, to do końca roku pewnie, wraz z edycją GOTY. No właśnie bardziej w multi gram. Singlowe gry na zimowe wieczory zostawiam :) Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Opublikowano 8 kwietnia 2017 A jak wyglada sytuacja z notatkami, bo teoretycznie gra podpowiada zeby zbierac i czytac bo dzieki temu mozna chyba odkryc alternatywny sposob na zalatwienie sprawy, ale z drugiej strony zatrzymywanie sie co chwile i czytanie takiej ilości znajdziek psuje tempo gry i co tu teraz zrobić z tym fantem? Cytuj
Papaj 465 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Jakie tempo gry? Sam sobie ustalasz tempo. To nie jest gra z narzutem na akcje lub co innego. Co do notatek, żeby zdobyć niektóre runy, ukryte w sejfach, to musisz je czytać, bo zawierają szyfr do kodu. Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Gra nie zmusza do czytania wszystkich notatek książek itp, ale nie robiąc tego DUŻO tracisz. Srol gierki jest naprawdę fajny. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Nie ma sensu czekac podstawka jest ogromna grając stealth 30h singiel a i całość się ładnie zamyka tak więc ja po ograniu całości leję na dlc choć gra świetna. Cytuj
Malibu 940 Opublikowano 15 maja 2017 Opublikowano 15 maja 2017 Kurczaczek, kupiłem sobie właśnie używaną wersję we francuskiej Micromani i gra okazała się cała po ang :( (pierwszy raz takie coś mi się tu zdarzyło). Pewnie dużo mnie z notatek itp ominie. Cytuj
bloody_gipsy 70 Opublikowano 15 maja 2017 Opublikowano 15 maja 2017 Za dawnych lat to się grało i w niemieckie a nawet francuskie wersje róźnych gier (resident, mgs) a angielską to by się wzięło z pocałowaniem ręki a teraz to źle. Co za czasy. Cytuj
Malibu 940 Opublikowano 15 maja 2017 Opublikowano 15 maja 2017 (edytowane) Chodzi mi tylko o to, że jestem trochę rozczarowany bo grając w demo miałem pl wersje i myślałem, że na płytce też takowa będzie i stąd mój ból. I przez to, że jest po ang to nie będzie mi się pewnie chciało czytać wszystkiego bo za dużo tego jest, a po polsku to bym czytał. Teraz po dodaniu możliwości rozegrania wcześniejszych chapterów raczej nie ma problemu z platynką, prawda? Edytowane 15 maja 2017 przez Malibu Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 15 maja 2017 Opublikowano 15 maja 2017 Ta gra wyszla w ogóle w polskiej wersji na konsolach? Cytuj
Il Brutto 1 625 Opublikowano 15 maja 2017 Opublikowano 15 maja 2017 Teraz po dodaniu możliwości rozegrania wcześniejszych chapterów raczej nie ma problemu z platynką, prawda? To nie ma znaczenia i tak musisz przejść trzy razy, no chyba, że za jednym zamachem zrobisz bez zabijania, wykrycia i bez super mocy to tylko 2 razy. Cytuj
Gość Soul Opublikowano 17 maja 2017 Opublikowano 17 maja 2017 Myślicie, że zapowiedzą jakieś DLC na E3? Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 17 maja 2017 Opublikowano 17 maja 2017 Jakieś plotki już gdzieś się pojawiały, jak zaserwują w dlc taki poziom jak w tych do pierwszego Dishonored to niech się biorą do roboty. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi