Ölschmitz 1 543 Opublikowano 19 lipca 2014 Opublikowano 19 lipca 2014 siema, zna sie ktos na edycji muzy? w skrocie - mam 5 minutowy kawalek i chcialbym zeby trwal 2 minuty. ale nie wyciete na pale fragmenty tylko jakos sprytnie zatuszowane. tak jak np. robia piosenki w trailerach czy reklamach. Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 19 lipca 2014 Opublikowano 19 lipca 2014 (edytowane) Zazwyczaj jest to kwestia znania, jakie są efekty w danym programie (profesjonaliści mają drogie programy jak Avid i Ableton, za darmo raczej wszyscy używają prostego Audacity) i dobrania ich i kliknięcia, analogicznie jak w Photoshopie itp. W zależności od tego, co konkretnie chcesz zrobić, może to być niesamowicie proste albo wymagające pewnej znajomości. Trailery kojarzą mi się najczęściej z prostymi zabiegami, głównie cięciem fragmentów i dostosowywaniem głośności, możesz włączyć sobie Audacity, zaznaczyć fragment i popatrzeć, co można z nim zrobić. Ale czasami są też kawałki poważniej modyfikowane, w ogóle remiksowane itp. Zależy co chcesz konkretnie zrobić. Edytowane 19 lipca 2014 przez ogqozo Cytuj
django 549 Opublikowano 19 lipca 2014 Opublikowano 19 lipca 2014 Zalezy od kawałka. Wklej to obczaje. Cytuj
yasiekk 13 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Opublikowano 7 sierpnia 2014 siema, zna sie ktos na edycji muzy? w skrocie - mam 5 minutowy kawalek i chcialbym zeby trwal 2 minuty. ale nie wyciete na pale fragmenty tylko jakos sprytnie zatuszowane. tak jak np. robia piosenki w trailerach czy reklamach. Kup se Adobe Audition w sklepie z torrentami i sobie poradzisz, wystarczy poklikać i nacisnąć delete parę razy. Cytuj
Okie from Muskogee 2 853 Opublikowano 9 sierpnia 2014 Opublikowano 9 sierpnia 2014 Tak się właśnie robi dzisiaj większość muzyki znanej jako popularna. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi