Opublikowano 12 czerwca 20177 l Jestem po 8 odcinkach i jak na razie najgorszy sezon. Ledwo da się oglądać. Mam nadzieję, że coś się jeszcze stanie?
Opublikowano 13 czerwca 20177 l No właśnie ja też się trochę nudzę. Formuła buntu rozciągnięta na cały sezon trochę tak średnio, spokojnie 3 odcinki by wystarczyły. Flashbacki coraz słabsze (z małym wyjątkiem tej młodej skautki, którą ojciec zostawił na noc w lesie). Takie to trochę o niczym, nie ma komu kibicować nawet.
Opublikowano 28 czerwca 20177 l No najsłabszy sezon :( Formuła kiedy to więźniarki są po drugiej stronie barykady średnio się sprawdziła, bo siłą wcześniejszych było właśnie to jak sobie radziły w opresji, tutaj jest takie niewiadomo co, a słuchanie po raz 74 o tym, że robią to dla Poussey to aż się wymiotować chciało. Dodatkowo scenarzyści chyba byli z łapanki, bo pogrążyli niemal wszystkie postacie i ich motywacje, Rudą aż się z niesmakiem oglądało, dwie narkomanki przebiły Piper w irytowaniu widza, a cały gang murzynek wyglądał jak najsłabsze odcinki Cosbych. Jedyne fajne momenty to te z Suzanne w drugiej połowie sezonu, cały wątek Fridy (łącznie z jej retrospekcją), potyczki Caputo z Fig i częściowo Flaritza. Z odcinków to finałowy i ten a'la horror mi zapadły w pamięć. Jak pisałem wcześniej, jakby bunt był na 3-4 odcinki a potem ciąg dalszy (czyli to co się ma dziać w nowym sezonie) to ok. A póki co wygląda to na sztuczne wydłużanie serialu. Zawiodłem się.
Opublikowano 10 lipca 20186 l Nie liczę na przemianę bohaterek podobną do tej z Breaking Bad, ale szósta cześć radosnej les odsiadki, to już za dużo. Bardzo lubię ten serial i liczę na to, że twórcy mają pomysł jak to pociągnąć. Te łzy i generalnie wyprowadzka do Maxa sugerują, że może być grubo. Oby.
Opublikowano 10 lipca 20186 l Oby bo po guwnianym 5tym mam dość tego serialu i obejrzę dopiero wtedy, gdy parę osób tutaj napisze, że wrócił dobry poziom.
Opublikowano 10 lipca 20186 l W nieco powazniejszych klimatach a tej samej tematyce to polecam Wentworth
Opublikowano 30 lipca 20186 l Jestem po 3 epach nowego sezonu i jest bardzo ok. Serial wrócił na właściwe tory.
Opublikowano 31 lipca 20186 l No jest faktycznie lepiej niż w poprzednich sezonach. Scena z Suzanne i oglądaniem TV z pierwszego odcinka to złoto.
Opublikowano 15 sierpnia 20186 l Niestety, fałszywy Mesjasz. Pierwszy odcinek był naprawdę dobry, później niestety serial zaczął zjadać własny ogon zbyt dużą liczbą ciągniętych wątków jednocześnie, gdzie trudno było zdecydować który jest w miarę ważny a który nie. W efekcie mamy cały środek sezonu o niczym. Dopiero ostatnie 3 (w zasadzie to 2) odcinki jako tako można zaliczyć do udanych i sam finał każe się mocno zastanowić co będzie dalej. Ale sezon jako całość to tak max 5/10.
Opublikowano 16 sierpnia 20186 l Nie no, nie jest tak źle. Sezon jak każdy poprzedni. Ma lepsze i gorsze momenty, ale według mnie warto go obejrzeć.
Opublikowano 16 sierpnia 20186 l No ale chyba na przewijaniu. Naprawdę, w niektórych wątkach tak popłynęli, że głowa mała. Samo więzienie, które miało być maxem jest straszne niczym kółko różańcowe, a walka dwóch zwaśnionych sióstr pomiędzy blokami jest taka kliszowata, że trudno się nie domyślić finału.
Opublikowano 16 sierpnia 20186 l IMO ten sezon sporo lepszy od poprzedniego. Końcówka dobrze nastraja na kolejny.
Opublikowano 16 sierpnia 20186 l sezon zdecydowanie lepszy niż poprzedni, końcówka dobra, jestem zadowolony
Opublikowano 28 sierpnia 20186 l Ostatnio w sumie obejrzałem całość i o ile pierwsze 3 sezony spoko tak 4 to już męczenie buły a 5 i 6 to już nie wiem jak określić. Głupota pogania głupotę, cyrk się kręci. Finał szóstego to w ogóle top kek.
Opublikowano 29 września 20186 l Pierwsze trzy sezon gładko weszły, ale czwarty już mnie męczy tak jak tukan napisał, nie wiem czy się wezmę za kolejne.
Opublikowano 30 września 20186 l Na pewno nie wezme sie za niego od raz po czwartym, robie sobie przerwe na cos innego.
Opublikowano 14 października 20186 l Moja się wkrecila, wiec ogladam z nia, (pipi)a, przeciaganie buntu na cały sezon meczące strasznie. Dwie ćpunki do odstrzału.