Bjały 2 964 Opublikowano 25 lipca 2014 Opublikowano 25 lipca 2014 "Powolnym krokiem zbliża się do nas premiera Fantasy Life - jRPG symulatora życia w świecie fantasy a na kanale Nintendo pokazała się angielska wersja filmu z początku gry prezentująca różne zawody dostępne w tej produkcji. Dla przypomnienia: gra od Level-5, ilustracjami zajmuje się Yoshitaka Amano, natomiast muzykę skomponował Nobuo Uematsu. A wszystko dostępne w Europie pod koniec września." Gra ląduje po półtorarocznym poślizgu względem Japonii ale w całkiem przyzwoitej cenie (140zł). 2 Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 25 lipca 2014 Opublikowano 25 lipca 2014 są jakieś gameplaye z wersji z krzakami? to w ogóle jest rasowy jrpg czy sim raczej? muszę przyznać, że jak mi wyskoczyło na yt z kanały nintendo to zauroczenie instant . Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 25 lipca 2014 Opublikowano 25 lipca 2014 (edytowane) Wow, mniej niż dwa lata czekania i wyjdzie! Ech, gdyby to były czasy DS-a, już od roku byłoby tłumaczenie w sieci, no ale blokada regionalna welcome to. Teka, nie jest to do końca klasyczny jRPG, ponieważ (nie pierwszy raz u Level-5) jest wiele elementów bardziej otwartego świata, niż się to klasycznie kojarzy. Ktoś to opisał ładnie jako "Chibi Skyrim", w sensie że to wszystko, co możesz robić dla kolekcjonowania i rozwijania jest dużo większe i ważniejsze od głównego wątku narracji. Chociaż jestem pewien, że Level-5 zrobi raczej coś pośredniego między jRPG a Skyrimem, czyli gra będzie miała jakieś tempo i estetykę i nie będzie aż tyle niewnoszących nic zapychaczy w postaci setek kubków do podniesienia i niepotrzebnie skomplikowanych cyferek. Ci, którzy przeszli grę, porównują ją do Rune Factory. Aha, no i walki są dość pozbawione taktycznej otoczki (panuje czas rzeczywisty itp.), w porównaniu do klasycznej jRPG, dość proste. Tutaj z opisów wynika, że gra ma też nieco Zeldowaty posmak. Edytowane 25 lipca 2014 przez ogqozo 1 Cytuj
aux 3 809 Opublikowano 20 sierpnia 2014 Opublikowano 20 sierpnia 2014 Nie słyszałem wcześniej o tej grze, aż tu nagle wpadłem na to i się jaram! Cytuj
ping 9 048 Opublikowano 20 sierpnia 2014 Opublikowano 20 sierpnia 2014 Powinienem mieć jutro/pojutrze, więc jeśli siądę przez weekend, to mogę naskrobać kilka słów o grze. Cytuj
Shen 9 690 Opublikowano 20 sierpnia 2014 Opublikowano 20 sierpnia 2014 Ok. Bo teraz wyglada na cos podobnego do rune factory Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 20 sierpnia 2014 Opublikowano 20 sierpnia 2014 o fak, ale kozak niech robią porta na wii u Cytuj
mushabelly 384 Opublikowano 24 sierpnia 2014 Opublikowano 24 sierpnia 2014 Gdzie kupujecie grę? Chciałbym mieć ją już na premierę. Nie wiem amazon, ultima, konsoleigry? Albo w eshopie najpewniej . Cytuj
Dobos 83 Opublikowano 24 sierpnia 2014 Opublikowano 24 sierpnia 2014 konsoleigry.pl ma za 125zł, za tyle grzech nie wziąć Cytuj
mushabelly 384 Opublikowano 24 sierpnia 2014 Opublikowano 24 sierpnia 2014 No wiem ale akurat mam weekend w robocie i by się gierka przydała a w piątek pewnie nie przyjdzie paczka. Cytuj
kazuyoshi 231 Opublikowano 25 sierpnia 2014 Opublikowano 25 sierpnia 2014 o fak, ale kozak niech robią porta na wii u Nintendo to nie Sony, a 3DS to nie Vita - tylko na plejstejszyn takie zjehbana zagrywki np: ostatnie Tearaway. Cytuj
ping 9 048 Opublikowano 30 sierpnia 2014 Opublikowano 30 sierpnia 2014 Dopiero dzisiaj odpaliłem na godzinę. Zrobiłem sobie typa o imieniu Marian i miałem rozkminę, czy chcę żeby został alchemikiem, czy kucharzem. Koniec końców stanęło na kuchceniu, bo od alchemii mam Ateliery. Jeszcze nie wyszedłem poza tutorial, ugotowałem zupkę i omlet (gameplay jak w uproszczonym cooking mama), uśpiłem konsolę i wracam do grania w Battlefielda. Wieje nudą, gierka jest przesłodzona, pewnie dalej walczy się z kolorowymi żelkami. To nie na moje nerwy. 3 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 30 sierpnia 2014 Opublikowano 30 sierpnia 2014 (edytowane) Troche zbyt slodko wyglada a niektore elementy wydają sie mocno uproszczone. Ale mimo to podoba mi sie pomysl na polaczenie erpega fantasy z simsami i animal crossing. Lubie gry ze zbieractwem i poznawaniem świata na rozne sposoby. A taka ilość nietypowych klas robi bardzo pozytwyne wrazenie. Oby tylko całość byla wystarczajaco rozbudowana i głęboka zeby sie nie znudzilo po 2 godzinach prostego klikania edit serio jesli mechanika gry i swiat beda odpowiednio rozbudowane to moze byc naprawde swietna gra. Ale jesli sie okaże ze większość czynnosci to poprostu prostackie "nacisnij guzik 5 razy zeby wydobyc zloto. Nacisnij 5 razy zeby ugotowac ziemniaka. Nacisnij 5 razy zeby zrobic miecz" to sie moze szybko znudzić niestety. Ale jesli czynnosci będą mialy sens i bedzie ekosystem w ktorym kopanie rudy, lowienie rybek, gotowanie, wykuwanie mieczy bedzie ze sobą powiazane i bedzie to mozna porobic by potem iść na wyprawę i eksplorowac dungeony to moze byc naprawde zabawa na dlugie godziny Edytowane 30 sierpnia 2014 przez Yano Cytuj
kypq 718 Opublikowano 30 sierpnia 2014 Opublikowano 30 sierpnia 2014 moze byc naprawde zabawa na dlugie godziny Według Japończyków 80h na zrobienie wszystkiego. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 31 sierpnia 2014 Opublikowano 31 sierpnia 2014 (edytowane) pooglądałem długie gameplaye z E3 i posłuchałem co gadają, i kupuje tą gra na 100%! RPG gdzie naprawde odgrywa sie różne role to cos bardzo fajnego, a nie tylko bieganie 15 latkiem o spiczastych włosach i zabijanie wszystkiego co sie rusza w ogole kupił bym ją już jutro ale widze ze premiera za 26 września dopiero Edytowane 31 sierpnia 2014 przez Yano Cytuj
Gość Opublikowano 1 września 2014 Opublikowano 1 września 2014 Tez wezme nie wiem czy na premiere bo mam jeszcze zaleglosci troche ale jak to level-5 tp na pewno grywalnosc bedzie miodna. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 1 września 2014 Opublikowano 1 września 2014 Kurde napalilem sie na ta gre jak glupi. Bardzo mi sie podoba to ze są w niej nietypowe twórcze klasy a nie tylko wojownicy. Wkurza mnie ze jeszcze prawie miesiąc czekania Cytuj
Gość ragus Opublikowano 1 września 2014 Opublikowano 1 września 2014 Yano, jestem z ciebie dumny. Cytuj
Gość Opublikowano 1 września 2014 Opublikowano 1 września 2014 Sam jestem ciekaw tez mi sie podoba ta roznorodnosc aile tych klas ma byc w sumie? Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 1 września 2014 Opublikowano 1 września 2014 12 klas, które można zmieniać w czasie gry ile sie chce i uzyskiwać zdolności z danej klasy żeby móc zdobywać nowe rzeczy zaledwie 4 klasy są waleczne, pozostałe nie skupiają sie na walce palladyn - pewnie wojownik z lekką magią mercenery - prawdopodobnie zwykły fojownik hunter - łucznik mag - mag górnik - zdobywa wszelakie rude, żelazo, pewnie też złoto i kryształy do tworzenia rzeczy drwal - ścina drzewa potrzebne do produkcji róznych rzeczy wędkarz - wiadomo kucharz - gotuje kowal - może produkować broń i zbroje i pewnie też inne rzeczy (z materiałów zdobytych np przez górnika) cieśla/stolarz - produkuje meble i inne rzeczy krawiec - robi ubrania alchemik - gotuje potiony i inne rzeczy w sumie wydaje się że niektóre klasy są dosyć mało rozbudowane i pewnie słabo by było nimi przechodzić całą gre, ale podobno każda klasa ma swoje questy i nawet drwal ma jakieś zadania do wykonania gra nie kara w żaden sposób za zmiane klasy, w dodatku gdy np pobędziemy chwile górnikiem i zdobędziemy odpowiednią zdolność i sprzęt to potem możemy inną klasą (np palladynem) też używać kilofa i zdobywać rude, a nie musimy łazić górnikiem na jakieś dalekie i niebezpieczne wyprawy Cytuj
Gość Opublikowano 1 września 2014 Opublikowano 1 września 2014 Zaciekawiles mnie a sama mechanika ma byc taka ze mamy jakis mijajacy czas i w tym czasir muzimy sie wmiescic w robieniu wszystkiego czy dowoli? Druga sprawa bardziej single czy multiplayer? Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 1 września 2014 Opublikowano 1 września 2014 chyba nie ma limitów czasu, można robic co sie chce mnie bardziej ciekawi single i całe zbieractwo ale jest też co-op i można z 1-2 innymi graczami biegać po całym świecie i ekplorować, można też wymieniac przedmioty Cytuj
Bjały 2 964 Opublikowano 8 września 2014 Autor Opublikowano 8 września 2014 Dwa nowe trailery wersji EU Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi