Ruther 158 Opublikowano 28 lipca 2014 Opublikowano 28 lipca 2014 Nie zauważyłem, by był temat na temat tego serialu, a zdecydowanie potrzebuje on rozgłosu.UTOPIA.Serial opowiada historię grupki ludzi, którzy wchodzą w posiadanie niepublikowanej wcześniej części kultowej powieści graficznej "The Utopia Experiments", w której podobno zawarto trafne przepowiednie dotyczące największych katastrof ubiegłego stulecia. Szybko zostają odnalezieni przez rząd. Muszą porzucić swoje dawne życie aby przetrwać.Osobiście uwielbiam brytyjskie seriale, dlatego podoba mi się ich ogromna większość, ale Utopia była dla mnie objawieniem, tak samo jak niegdyś Black Mirror. Ten serial ma wszystko. Wielowątkową, wciągającą fabułę, oryginalnych bohaterów, piękne ujęcia kamery i genialny feeling. No i zmusza do myślenia. Trafiłem na niego zupełnie przypadkiem, czytając Reddita. Teraz wskoczył do mojego Top 3. Obecnie serial ma pełen jeden sezon, 6 pięćdziesięciominutowych odcinków, dlatego łyka się go szybko. Niedawno rozpoczął się drugi, z chyba trzema odcinkami na koncie.Poniżej scena początkowa.https://www.youtube.com/watch?v=01VGtX9xfh0 1 Cytuj
Shen 9 694 Opublikowano 28 lipca 2014 Opublikowano 28 lipca 2014 (edytowane) Byla gadka o nim kiedys, taki se. Edytowane 28 lipca 2014 przez Guernica Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 28 lipca 2014 Opublikowano 28 lipca 2014 Ziomek opowiadał mi ostatnio o tym i niedługo zabieram się za oglądanie. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 28 lipca 2014 Opublikowano 28 lipca 2014 myślałem, żez to temat o tym nowym reality show endemolu Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 28 lipca 2014 Opublikowano 28 lipca 2014 Propsowałem mocno pierwszy sezon a teraz czekam aż cały drugi wyjdzie i jazda. Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 30 lipca 2014 Opublikowano 30 lipca 2014 obejrzalem pilot i mocny sredniak, nie kumam podjary 1 Cytuj
Luqat 975 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Bo trzeba obejrzeć cały i mind blowed. Zresztą ja miałem odwrotnie, bo pierwszy odcinek właśnie mnie wciągnął klimatem, muzyką i bohaterami, a każdy kolejny wciąga bardziej i "zmusza" do obejrzenia następnego. Drugi sezon właśnie dobiega końca, a dokładnie ostatni (szósty odcinek) w najbliższy wtorek. Kolejny świetny serial brytyjczyków. Dzięki Ruther za cynk Cytuj
Kymel 787 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Zaczyna się powoli, ale to co się dzieje w późniejszych odcinkach i drugim sezonie pokazuje, że mamy do czynienia z bardzo dobrym serialem, który ma pomysł na siebie. Cytuj
Ruther 158 Opublikowano 10 sierpnia 2014 Autor Opublikowano 10 sierpnia 2014 (edytowane) No i wszystko się ze sobą ładnie łączy. Wątki się przecinają, zawiązują, żaden nie zostaje pominięty. Serial elegancko napisany i odtworzony.Dotychczas chyba moją ulubioną sceną było wymachiwanie bronią przez Wilsona po przygodzie z łyżeczką Aż zajechało Tarantino. Edytowane 10 sierpnia 2014 przez Ruther Cytuj
Krolik85 32 Opublikowano 14 października 2014 Opublikowano 14 października 2014 Obejrzałem dwa sezony. Nie ukrywam w tej chwili obok The Soprano's i Breaking Bad, jest to jeden z moich ulubionych seriali. Fabuła wciąga. Scenariusz jest bardzo pokręcony i zarazem świetny. Dialogi mistrzostwo. Historia, która tutaj jest przedstawiana w gruncie rzeczy wcale nie jest taka nierealna. Daje do myślenia Czekam na kolejny sezon. Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 14 października 2014 Opublikowano 14 października 2014 To się nie doczekasz. http://hatak.pl/artykuly/utopia-nie-bedzie-3-sezonu Cytuj
Krolik85 32 Opublikowano 14 października 2014 Opublikowano 14 października 2014 No to mówi się trudno. Cytuj
Gość Beka Wnusiu Opublikowano 14 października 2014 Opublikowano 14 października 2014 Hbo ma ponoć robić remake, Fincher za kamerą. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 18 października 2014 Opublikowano 18 października 2014 wszędzie pisali, że to pewniak a w ostatnim wywiadzie dla total film david powiedział, że "chciałby" zrobić z flynn amerykańską utopię więc nic nie jest jeszcze przesądzone . Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 18 października 2014 Opublikowano 18 października 2014 A tymczasem brytyjską Utopię skasowali po drugim sezonie. Dobrze, że jeszcze mi 3 odcinki zostały, ale wkurwiłem się i tak Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi