Gość Rozi Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Są napisy angielskie dobre gdzieś już? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 a jakosc? Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Ja z ciekawości pożyczyłem tego screenera i jakość jest poprostu biedna. To nawet nie jest poziom dvdripów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 269 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Szczerze to nie rozumiem jaką radość daje oglądanie tak biednych wersji ja cam czy screenery. Przecież oglądanie filmów to w głównej mierze doznania audio-wizualne co przy takich wersjach jest zaprzeczeniem idei czerpania satysfakcji z seansu. To jakiś wyścig? Trza obejrzeć bo jeszcze nawet w kinach nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 z drugiej strony twierdzisz że ogladanie kiedyś filmów na vhs nie sprawiało radosci i było bez sensu. Pomijając że też wolę czekać na lepsze wersje, to nie widze problemu w wersji screener, prawdopodobnie i tak przekaz reżysera utrzymuje się na 95%, co zmieni w odbiorze mozliwosc zobaczenia zmarszczek Jacksona w hd? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Bo za darmoszke Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 269 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 z drugiej strony twierdzisz że ogladanie kiedyś filmów na vhs nie sprawiało radosci i było bez sensu. Pomijając że też wolę czekać na lepsze wersje, to nie widze problemu w wersji screener, prawdopodobnie i tak przekaz reżysera utrzymuje się na 95%, co zmieni w odbiorze mozliwosc zobaczenia zmarszczek Jacksona w hd? A jaki ma związek era vhs z poruszaną kwestią? Zresztą nawet dziś niektóre filmy na vhs są w lepszej jakości niż większość wersji cam. Pomijam też fakt, że kontrargument z dupy. Przecież czasy kaset wideo to był szczyt techniki w domowym kinie zanim pojawiły się nośniki CD i DVD. Czemu tak mało ludzi pojmuje, że na "film" składa się wiele aspektów. To prawda, przekaz jest jednym z tych elementów ale nie jest wszystkim. A może Tarantino chciał przekazać coś również za pomocą obrazu i dźwięku? Bomba prawdy: nowy Mad Max jest wybitny również pod względem A/V. Czułbyś dreszcze gdybyś usłyszał pierwszy ryk silnika w wersji cam? Sam Miller zamierza wydać wersję czarno-białą gdyż wg niego wizja świata w nowym Maxie jest odarta z kolorów. Drugi przykład: Grawitacja. Oglądałbyś coś tak zjawiskowego nagrane na telefonie w kinie? Na tyle szanuję Quentina, że poczekam aż będzie w kinie jeśli będzie taka możliwość. Jeśli nie to na blu-ray'u. Z góry wyjaśniam, że nie oceniam ludzi chcących zobaczyć dobre kino i ściągają w hd od użytkownika YIFY. To jest indywidualna sprawa. Sam nie jestem wyjątkiem jeśli chodzi o seriale. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 no ok, ale sądzę że gdyby mad max mi sie nie spodobał w marnej kinówce, to żadna wersja UHD by nie poprawiła oceny. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Co za zaje.bisty film. Niespecjalnie lubie Tarantino i jego DJango dla mnie to gnwno rozmazane. Ale Nienawistna Ósemka to świetne kino, którego wcale nie trzeba oglądać w Full HD. I to co teraz jest dostepne świetnie spelni swoje zadanie. 10/10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 24 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 uff, już myślałem że jestem hipsterem i tylko mi sie film podoba xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Szczerze to nie rozumiem jaką radość daje oglądanie tak biednych wersji ja cam czy screenery. Przecież oglądanie filmów to w głównej mierze doznania audio-wizualne co przy takich wersjach jest zaprzeczeniem idei czerpania satysfakcji z seansu. To jakiś wyścig? Trza obejrzeć bo jeszcze nawet w kinach nie ma? Ale co ty się czepiasz jakości? 42" i u mnie obraz 720x266 @bitrate 1600 2pass i dźwięk AC3 5.1 @448 starcza w zupełności. Wiadomo, że obraz trochę w poziomie ucięty i czasem coś gdzieś na ekranie będzie zamazane przez chwilę bo watermarki trzeba usunąć no ale film masz wcześniej kilka tygodni. Można spokojnie zobaczyć, nie ma w nim żadnych efektów by czekać na 1080p. Rozumiem żeby dyskusja była o Marsjaninie ale tutaj? Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 W filmie nie ma żadnych efektów specjalnych, surowa zima jest prawdziwa, para z ust aktorów też. Tu główną rolę grają dialogi, poznawanie postaci, budowanie napięcia. Jeśli ktoś z was chce zobaczyć jeszcze w tym roku zajepipi film to polecam dostępny DVDScr.XVID.AC3.HQ.Hive-CM8 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 198 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 To u nas kiedy zagra? Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 269 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Wiem doskonale, że Tarantino to przede wszystkim dialogi ale ja nie czepiam się tego jednego filmu tylko ogólnie całej ideologii oglądania w mocno gównianym formacie. Dla mnie w filmie liczą się w takiej samej mierze fabuła, przekaz, dialogi, aktorstwo jak i strona techniczna. Po prostu nie wiem co daje możliwość obejrzenia filmu kilka tygodni szybciej w słabej jakości. Tyle. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Na laptopie 13" może być Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Najważniejsze że nie będziecie rozczarowani. Film wcale nie nudzi jak ten DiCaprio. Tarrantino jakimś cudem wykorzystał każdą minutę więc nie ma tu tak naprawdę zbędnych zdjęć czy dialogów które można by wyciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 374 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Wiadomo,ze to nie jest Grawitacja czy Avatar wizualnie ale film na ,ktory sie wyczekuje szkoda ogladac w obes.ranej wersji. Pierwsze,najlepsze wrazenie mozna miec tylko raz, a do premiery w Polsce raptem 3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
zlewo 233 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Są juz gdzieś napisy ? Bo oglądając po angielsku boje się, że coś mi z tych dialogów umsknie. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Są juz gdzieś napisy ? Bo oglądając po angielsku boje się, że coś mi z tych dialogów umsknie. W filmie są co najmniej 3 ciężko rozumiane akcenty, więc warto też poczekać na napisy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 25 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 NAPIPROJEKT -> pobierać napisy. Kocham te święta. Seans do późnej nocy! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 25 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Pewnie jakiś translator. xD Ja wolę już oglądać z angielskimi mimo zawartego slangu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 25 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 o ile "dialekt" amerykańskiego wieśniak to nie problem, to problem jest to że jedna z postaci sepleni xd, może mówić płynną polszczyzną to i tak ni (pipi) idzie zrozumieć. daisy z wybitymi zębami pod koniec Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Bez przesady, ta postać była w 95% zrozumiała. Niezrozumiały to jest Jeff Bridges w swoich rolach gdzie gada jakby miał cały ryj zapchany jakimiś kluchami. xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 bardzo fajny film! polecam a wersja dostępna w necie jest jak najbardziej sensowna, to nie jest avatar gdzie liczą sie pixele, to jest film gdzie liczy sie dialog, rozmowy i klimat lekko słabsze pixele w obecnie dostępnej wersji praktycznie nie przeszkadzają chociaż jak bedzie u nas premiera to chyba sie wybiore do kina bo naprawde fajny film najpierw myślałem że to bedzie coś w stylu django 2 ale sie bardzo pomyliłem, zupełnie inne filmy, o czym innym i w innym stylu, jedyne podobieństwo to fajny klimat dzikiego zachodu Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Film sztos. Swietnie nakrecony, z bardzo ciekawym pomyslem na miejsce akcji i tradycyjnie swietną grą aktorską. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi