tk___tk 4 795 Opublikowano 31 lipca 2014 Opublikowano 31 lipca 2014 (edytowane) W tym temacie dyskutujemy o takich znakomitych seriach jak: , czy saga duetu brian k. vaughn/fiona staples właśnie zgarnęła szereg nagród imienia eisnera m.in za best countinuing series, więc to właśnie od tego tytuły polecam rozpocząć swoją przygodę z bogatym katalogiem wydawcy: pierwszy trade niedługo będzie dostępny po polsku. image comics to taka mekka dla wielbicieli komiksu niezależnego w stanach. miejsce gdzie ludzie mający etat w dwóch wielkich stajniach dzielących między siebie grubo ponad 70% rynku mogą realizować swoje najbardziej szalone wizje. a propos - właśnie ukazał się ostatni numer 10-częściowego the wake obecnego architekta przygód mrocznego rycerza więc można spokojnie wciągnąć. a to tylko wierzchołek góry lodowej. Edytowane 31 lipca 2014 przez tk___tk 1 Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 31 lipca 2014 Opublikowano 31 lipca 2014 szkoda ze nie ma obsa, zawsze potrafil mi strescic co sie dzialo w ostatnich 200 spawnach ;/ top cow, niesamowicie ambitne serie, fathom, e.v.e. protomecha, tomb raider, witchblade, darkness, xDDD Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 31 lipca 2014 Autor Opublikowano 31 lipca 2014 (edytowane) rozmowy z obsem o komiksach na dworcu w krakowie w dużej mierze przyczyniły się do odrodzenia mojej pasji do tego medium Edytowane 31 lipca 2014 przez tk___tk Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 31 lipca 2014 Opublikowano 31 lipca 2014 niezapomne nigdy jak zniszczył kleja i udowodnił mu kradzież kadru z komiksu. Czysty Piotrek którego kochalismy Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 31 lipca 2014 Opublikowano 31 lipca 2014 z duma nosilbym koszulke "plakalem po piotrze obsolete" gdyby takie byly. a co do image to sage czytam, lubie i kupie tpb po polsku jak wyjdzie. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 31 lipca 2014 Autor Opublikowano 31 lipca 2014 najlepsza postać: w ogóle lettering staples to coś pięknego. Cytuj
amsterdream 51 Opublikowano 10 sierpnia 2014 Opublikowano 10 sierpnia 2014 (edytowane) Mucha poinformowała, że pierwszy tom Sagi pojawi się 29 sierpnia 2014 roku: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.674720335938547.1073741837.180384102038842&type=1 Nie miałem styczności z tym komiksem, ale słyszałem o nim wiele dobrego, do tego Vaughan to mistrz komiksowych seriali więc jak dla mnie must have. Edytowane 10 sierpnia 2014 przez amsterdream Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 25 grudnia 2014 Autor Opublikowano 25 grudnia 2014 jak tam chłopaki czytacie nailbitera? komiks opowiada o miasteczku z którego pochodzi nadnaturalna ilość najróżniejszych seryjnych morderców. pierwszy tom zbiorczy (okładka powyżej) już dostępny w dobrych sklepach z komiksami ! Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 21 marca 2015 Opublikowano 21 marca 2015 Dzisiaj przeczytałem pierwszy tom Sagi wydany przez Muchę (leżakował u mnie kilka miesięcy). I...Cały czas wydawało mi się jakby ten komiks napisała kobieta! Nie wiem czemu odniosłem takie wrażenie, że cała historia mogła się zrodzić jedynie w mózgu baby. Niemniej z niezrozumiałych dla mnie przyczyn komiks bardzo mi się spodobał i nie mogę się doczekać czerwca kiedy przyjdzie częsć druga, którą zamówiłem z preorderami kilku innych opowiesci. Cytuj
Masorz 13 196 Opublikowano 29 marca 2015 Opublikowano 29 marca 2015 TWD #139. MICHONNE!!! No i fajna chwilowa zmiana scenerii. Mam też nadzieję na jakieś ekszony na otwartym morzu Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 11 kwietnia 2015 Autor Opublikowano 11 kwietnia 2015 NEGAN NEGAN JEST POZA KONTROLO Cytuj
Ermund 107 Opublikowano 11 kwietnia 2015 Opublikowano 11 kwietnia 2015 i do tego Michonne nie dość że żyje, to jeszcze pływa sobie po morzach i oceanach jak Kevin Costner w Wodnym świecie Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 25 czerwca 2015 Opublikowano 25 czerwca 2015 dobiłem do 200 numeru Spawna, co się tam odpier,dalało to nawet w modzie na suknie nie było. Ale ciagnie cały czas dalej, jeszcze 50 numerów. Biedny Al naprawdę chu,ja wiedział te 150 numerów ;D Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 28 czerwca 2015 Autor Opublikowano 28 czerwca 2015 ja przeczytałem 250 i niedługo się wstrzelam w "resurrection" i te dalsze numerowane. troche dziwnie tak jechać od środka, ale to niejako nowy początek więc chu.j z tym, najwyżej porzucę po paru numerach i zacznę od tych spawn origins zbierających sukcesywnie wszystko od początku. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 28 czerwca 2015 Opublikowano 28 czerwca 2015 (edytowane) Najgorsze w pierwszych 100 numerach były strony poswiecone przypomnienie historii zenada. Byl nawet numer albo dwa tylko z takim dziadostwem. Ale ogolnie wchodzi smacznie. Edytowane 28 czerwca 2015 przez Toudi_89 Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 12 lipca 2015 Autor Opublikowano 12 lipca 2015 ostatnie stron walking dead #144 . Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 13 lipca 2015 Autor Opublikowano 13 lipca 2015 (edytowane) TWD #139. MICHONNE!!! No i fajna chwilowa zmiana scenerii. Mam też nadzieję na jakieś ekszony na otwartym morzu będzie gierka od telltale opowiadająca o przygodach mihonne na morzu. @django masa postaci w tym ezekiel i rosita, która dopiero co powiedziała wszystkim, że jest w ciąży skończyła jako głowy ponabijane na pale, które mają wyznaczać granice terytorium nowej, masywnej frakcji ludzi poprzebieranych w skóry zombie żyjących wg pierwotnych, animalistycznych instynktów \m/. Edytowane 13 lipca 2015 przez tk___tk Cytuj
SoQ_ 22 Opublikowano 14 lipca 2015 Opublikowano 14 lipca 2015 Tez przeczytalem niedawno dwa ostatnie odcinki i jest mega dobrze, jaram sie tym co nadchodzi Cytuj
amsterdream 51 Opublikowano 30 lipca 2015 Opublikowano 30 lipca 2015 (edytowane) Będzie Southern Bastards z Muchy: Nie znam, ale sporo osób się jara. bzzz... Szanowni. Mucha w 2015 roku uderzy prawdopodobnie* jeszcze cztery razy.Pierwszy raz 15 sierpnia. Dwa albumy:- Sex - tom 2 - Supercool.Ciąg dalszy perypetii byłego superbohatera-milionera na emeryturze. Zgłębiamy mroczne zakamarki miasta i przeszłość wielu postaci drugoplanowych. Seria się rozkręca. Rys. Piotr Kowalski.- Legendy Mrocznego Rycerza - Tim Sale.Zanim Tim Sale zasłynął jako autor Mrocznego Halloween tworzył mniejsze formy komiksowe. Również z Batmanem. Większość z nich przedstawiamy w tym 240-stronicowym tomie.Pierwszy tydzień października (prapremiera na MFKiG w Łodzi). Trzy albumy.- Saga 3.Trzecia odsłona eee... Sagi. Rodzina kontra książę Robot. Nie wszyscy wyjdą z tego cało.- Fatale 3.Cztery epizody z główną bohaterką. Między innymi: Dziki zachód. Średniowiecze. Rumunia z czasów II wojny światowej. Odsłaniamy fragmenty tajemnicy. Doskonały album dla tych, którzy do tej pory nie mieli okazji poznać serii.- ŚWIETLISTA BRYGADA.Peter Tomasi (scen.) i Peter Snejbjerg (rys.) przestawiają II wojnę światową w nieco innym ujęciu. Bo w niebie też toczy się wojna. Scenarzysta bestsellerowej serii Batman i Robin oraz rysownik znany z takich komiksów jak: Drogi BIlly i Byłem Bogiem.Ostatni tydzień października (prapremiera na Krakowskich Targach Książki). Dwa albumy.- Wolverine: Origin IICiąg dalszy przygód Logana. Scen. Kieron Gillen, Rys. Adam Kubert. I kilka znajomych fanom mutantów postaci.- Chew vol. 3Mlask.Ostatni tydzień listopada.- Southern Bastards vol. 1Nowa seria z Image Comics. Jedna z najczęściej nagradzanych produkcji 2015 roku. Mroczna, ponura opowieść z południa Stanów Zjednoczonych.- Tytuł niespodzianka[nie możemy jeszcze nic napisać - negocjacje w toku]2016.Chew trzy razy w roku. Końcówka Fatale. Nowe serie. Edytowane 30 lipca 2015 przez amsterdream Cytuj
YETI 10 986 Opublikowano 30 lipca 2015 Opublikowano 30 lipca 2015 (edytowane) O czym jest ten Southern? Edytowane 30 lipca 2015 przez YETI Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 30 lipca 2015 Opublikowano 30 lipca 2015 Będzie Southern Bastards z Muchy: Nie znam, ale sporo osób się jara. Ostatni tydzień listopada. - Southern Bastards vol. 1 Nowa seria z Image Comics. Jedna z najczęściej nagradzanych produkcji 2015 roku. Mroczna, ponura opowieść z południa Stanów Zjednoczonych. Jason Aaron? Coś mi świta ale... rednecki z południa i mroczny klimacior? To lubię! Cytuj
Malibu 940 Opublikowano 31 lipca 2015 Opublikowano 31 lipca 2015 Southern Bastards dla mnie must have! 1 Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 31 lipca 2015 Autor Opublikowano 31 lipca 2015 Jason Aaron to gwarancja jakości. Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 31 lipca 2015 Opublikowano 31 lipca 2015 Jason Aaron to gwarancja jakości. Co jeszcze pisał? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi