Opublikowano 19 września 201410 l Lista trofeów/osiągnięć - http://www.mwrc.pl/News/News.php?d1=2014&d2=09&nr=01&kom=Dodaj Jak dla mnie, to calak-morderca.
Opublikowano 20 września 201410 l Piękny zestaw trofeów, jest nawet platynka na składzie. Najciekawsze to przejście gry tylko z nożem (walki z tyrantem mogą zaboleć). Czekamy.
Opublikowano 3 października 201410 l https://gotgame.com/2014/10/03/resident-evil-hd-interview-yoshiaki-hirabayashi/ Wywiad z Yoshiaki Hirabayashim, który odpowiada na wiele dręczących nas pytań. Warto sie zapoznać.
Opublikowano 5 października 201410 l Jak to było z zagadkami w starych RE i remake'u? Grałem tylko w "dwójkę" i to też raptem godzinę/dwie. Coś na poziomie SH czy raczej tylko noszenie itemów z miejsca na miejsce?
Opublikowano 5 października 201410 l Niektóre zagadki są ciekawe. Bywają trudne i czasem wymagają konkretnego skojarzenia. Np ten z zegarem -_- Ale nigdy nie spojrzałem do opisu <dumny> Edytowane 5 października 201410 l przez Figaro
Opublikowano 5 października 201410 l Dwójka to raczej samo noszenie itemow. Re1, 3 i cv miały parę fajniejszych zadań.
Opublikowano 5 października 201410 l Ciekawa platyna. Japończykom po MGS4 wchodzi w krew wymuszanie ukończenia gry wiele razy. Ale na psOne grało się omijając zombie więc problemów ze speed runami nie będzie, tak samo z nożem. Bring it on
Opublikowano 5 października 201410 l Tylko mnie wku.rwiało to podpalanie zombiaków? Miejsca brak, a tu trzeba wziąć głupi karnister i zapałki, hehe.
Opublikowano 5 października 201410 l Ciekawa platyna. Japończykom po MGS4 wchodzi w krew wymuszanie ukończenia gry wiele razy. Ale na psOne grało się omijając zombie więc problemów ze speed runami nie będzie, tak samo z nożem. Bring it on powiedziałbym że od czasów re1 na psx. co najmniej.
Opublikowano 7 października 201410 l Wrzuciłem w CW ale tam zaraz zginie w spamie. Biore na bank, mimo ze ogralem na Wii.
Opublikowano 7 października 201410 l Dobrze to odświeżyli, w Full HD na PS4 wygląda to bardzo zacnie, jak na 12-letnią (!) grę. Będzie grane, ale nie calakowane - chyba bym osiwiał
Opublikowano 7 października 201410 l wielka szkoda że retail to tylko wersja ps3 do sciagniecia z japonii
Opublikowano 7 października 201410 l Jaram się przeokrutnie. Szkoda, że premiera w eu dopiero na początku przyszłego roku, z miłą chęcią poszpilałbym w okresie świątecznym kiedy najlepiej gra mi się w takie tytuły.
Opublikowano 7 października 201410 l Moza japońca zamawiać jak coś. Supports both English & Japanese subtitle and voice, language is based on PS3 system language.
Opublikowano 7 października 201410 l W żadnego. Do sterowania w 4 się przyzwyczaiłem(i potem grało się bdb) aczkolwiek dalej nie ogarniam jak można w edycji HD nie zrobić dodatkowego sterowania pod obecne czasy. No ale to Crapcom. Edytowane 7 października 201410 l przez suteq
Opublikowano 7 października 201410 l W RE HD Remaster będą dwie opcje sterowania do wyboru: współczesne i klasyczne. A z tego, co kojarzę, to w RE 4 HD można było sobie przypisać celowanie/strzelanie pod L1/R1. Edytowane 7 października 201410 l przez Kasias
Opublikowano 7 października 201410 l niezależnie w którym kierunku się zmierzało, za poruszanie odpowiadał górny przycisk na krzyżaku (przez to że kamera zmienia się co chwilę). na analogu to wypada klasę gorzej. trudno mi sobie wyobrazić inne sterowanie z tymi kamerami.
Opublikowano 21 października 201410 l W żadnego. Do sterowania w 4 się przyzwyczaiłem(i potem grało się bdb) aczkolwiek dalej nie ogarniam jak można w edycji HD nie zrobić dodatkowego sterowania pod obecne czasy. No ale to Crapcom. Normalnie sterowanie z fixed camera angles się nie sprawdza, Outbreak to ładnie pokazał.
Opublikowano 28 października 201410 l Pamiętam jak tę grę nabyłem na GaCka. Oszałamiała szatą graficzną. Dodano od groma nowości. Właśnie tak powinny być traktowane reedycje. Jakiś kultowy tytuł dopracowany w taki sposób, by aż chciało się do portfela sięgnąć po latach. No właśnie, po latach, nie po roku wydawać po raz kolejny ponad dwieście zł z fHD i to z trzydziestoma k/s, czasami się gubiącymi. Na otarcie łez, nieco lepsze tekstury i DLC....Niemniej reedycja reedycji, podana w taki sposób to nieco śmiech na sali. Jasne, to pewnie nadal świetny tytuł, który wiele osób (szczególnie w Polsce) nie ograło, ale też nie kpina jest to, że zażyczą sobie zań więcej jak 44zł.
Opublikowano 28 października 201410 l Wiadomo już kiedy dokładnie premiera w Polsce/Europie i czy jakiś sklep już zbiera zamówienia preorderowe?