kubson 3 189 Opublikowano 28 października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 października 2014 na bank biore mimo ze ukonczylem RE1 na psx,pc, ds no i oczywiscie wersja Gamecube <3 trzymam mocno kciuki za RE0 jak rowniez za odswiezona 2 i 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kasias Opublikowano 28 października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 października 2014 (edytowane) Wiadomo już kiedy dokładnie premiera w Polsce/Europie i czy jakiś sklep już zbiera zamówienia preorderowe? EARLY 2015 w dalszym ciągu. Ale skoro RE: Revelations 2 pojawić ma się w lutym (info niepotwierdzone przez Capcom), a wersje na PS3 i X360 w Japonii wyjdą jeszcze w tym roku, to stawiałbym na końcówkę stycznia. Z pre-orderów w sklepie nici, bo gra ma wyjść tylko w cyfrze Edytowane 28 października 2014 przez Kasias Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 487 Opublikowano 29 października 2014 Udostępnij Opublikowano 29 października 2014 Dlatego import z Japonii jak najbardziej wskazany. Akurat w pudełku ma wyjść jedynie wersja PS3, więc cieszę się niezmiernie - taka perełka na półce, i to jeszcze z oryginalnym tytułem - to trzeba mieć Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 29 października 2014 Udostępnij Opublikowano 29 października 2014 (edytowane) Na play asia 35$ z darmowa wysylka, japonczyk ma tez angielski do wyboru z tego co napisali, wiec chyba cena do przelkniecia. Edytowane 29 października 2014 przez Guernica 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kasias Opublikowano 30 października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 października 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 30 października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 października 2014 Na play asia 35$ z darmowa wysylka, japonczyk ma tez angielski do wyboru z tego co napisali, wiec chyba cena do przelkniecia. Jap wersja nie ma angielskich napisów tylko azjatycka. To tak dla przypomnienia by przypadkiem ktoś nie zamówił sobie wersji z Nipponu i potem miał zdziwko,że jednak same krzaczki są do wyboru. Napisy ang ma to wydanie: http://www.play-asia.com/resident-evil-hd-remaster-english-japanese-paOS-13-49-en-70-83zl.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 487 Opublikowano 30 października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 października 2014 To jest właśnie wersja japońska, oznaczenie wiekowe organizacji CERO mówi samo za siebie. Język gry będzie zależny od języka ustawionego w menu konsoli. Ja muszę mieć tą limitkę z końcówki tego "trailera" Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kasias Opublikowano 29 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2014 Gość zaimportował japońską wersję na X360. Tutaj fajny filmik z pierwszych 40 minut gry, gdzie gość omawia zmiany i nowości: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 30 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2014 Koleś na twitchu mówił, że wersja na ps3 ma zepsute sterowanie, wiecie coś więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 223 Opublikowano 30 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2014 mega, kiedy premiera ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 487 Opublikowano 30 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2014 W Japonii już od 3 dni dostępne i tylko stamtąd ma sens, bo wersja na PS3 jest w pudełku (jako jedyna!), a ja jestem kolekcjonerem i cyfrówki ogrywam jedynie jak nie ma fizycznych nośników. Napaliłem się na kolekcjonerkę, ale cienko z kasą, więc chyba łyknę zwykłą wersję. Na e-bayu za około 134zł z darmową wysyłką - http://www.ebay.com/itm/Biohazard-HD-Remaster-PS3-Game-Resident-Evil-Remake-BRAND-NEW-Ship-Worldwide-/221617542589?pt=Video_Games_Games&hash=item33996f55bd Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 30 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2014 Wersja na PS3 w pudełku wyszła kilka dni temu, niestety only in Asia. Oczywiście angielski region-free. Reszta konsol dostanie tylko cyfrowe wersje (tak słyszałem), a kiedy to nastąpi to nie mam pojęcia (chyba początek 2015). Patrzcie jak Capcom dba o fanów Residenta z US i EU - okładka jest "dual" i nazwa będzie pasować do innych gier z serii. No chyba że ktoś jest Pingiem to sobie zostawi Biohazard Przejrzałem wątek na Gafie, generalnie gracze są zadowoleni, choć jakość remasteringu jest dosyć nierówna. Niektóre miejscówki (te outside) są awesome, a niektóre powodują odruch wymiotny. Spaprali czcionkę która jest oczywiście mniejsza. To tylko wersja na PS3, wersje next-gen powinny być ładniejsze, bardziej dopieszczone. Zamówiłem sobie wersję na PS3 w pudełku głównie z myślą o kolekcji. Mam nadzieję że przesyłka z HK dotrze przed końcem roku, byłaby fajna gra zimę. Ta zmiana bardzo mi się nie spodobała, brzydko zrobili 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 487 Opublikowano 30 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2014 He he, musieli tak zrobić, bo to w końcu GameCube - konkurencyjna konsola. Choć w sumie, po tylu latach... mogli zostawić, ale jakby się N przywaliło? Nigdy nic nie wiadomo. Ja też zamawiam z Japonii, ale chyba się wstrzymam na razie - niestety inne wydatki, a gier mam w ch... więc na nudę nie narzekam - na początku 2015 łyknę jednak jak nic - to trzeba mieć w kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 301 Opublikowano 2 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2014 Wczoraj zarwałem nocke grając w wersje ps3. Po 10 godzinach stwierdzam ze powrot do willi w racoon city jest wiecej niz udany. Przekonalem sie w 100% i czekam na wersje Ps4. Rozpiernicze te gre jak kiedys grajac na psOne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 2 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2014 Wczoraj zarwałem nocke grając w wersje ps3. Po 10 godzinach stwierdzam ze powrot do willi w racoon city jest wiecej niz udany. Przekonalem sie w 100% i czekam na wersje Ps4. Rozpiernicze te gre jak kiedys grajac na psOne. Ale robisz gula :< Chyba na nic już tak nie czekam na PS3. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 978 Opublikowano 5 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2014 Cyfrowa wersja na PlayStation 3 i PlayStation 4 pojawi się 20 stycznia 2015 roku, zarówno w Stanach jak i Europie. Według dostępnych obecnie informacji na temat cen, te będą w wysokości 19,99 dolarów, 19,99 euro i 15,99 funtów. Wszyscy niezdecydowani czy warto zabierać się za tę reedycję, mogą rzucić okiem na nowe zrzuty umieszczone w poniższej galerii. http://www.pssite.com/news-38150-juz_wiemy_od_kiedy_bedzie_mozna_pobierac_resident_evil_hd_remaster_.html Za taką cenę, to zakup obowiązkowy. Miło będzie wrócić po tylu latach do rezydencji. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 456 Opublikowano 5 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2014 I ta Platynka Cytuj Odnośnik do komentarza
zawiszakapy 2 Opublikowano 10 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2014 Wiadomo czy gra posiada cross save między ps3 a ps4? Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 19 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 grudnia 2014 Tego nie wiem, na pudełku nic nie piszą. Pograłem chwilkę (pudełkowa wersja na PS3) i jestem bardzo zadowolony. Gra wygląda ślicznie, a japoński dubbing to +100 do klimatu Jedyna wada jest taka, że całość idzie z płyty, więc napęd cały czas "mieli". Wersja cyfrowa na nowych konsolach będzie mega kozakiem. W opcjach sterowania i języka duży wybór. Niestety brak polskich napisów. Dubbing sobie ustawiłem japoński, bo zawsze grałem po angielsku i chciałem posłuchać innego. Sterowanie ustawiłem pierwsze możliwe czyli A + "original controls". Na "alternate" bohater cały czas biega, co mi trochę przeszkadzało. Dodali trzeci poziom trudności dla casuali. W dalszym ciągu jest nietypowe pytanie o górskie wycieczki Bardzo mi się spodobało ostrzeżenie w instrukcji, by rozważnie używać taśmy maszynowej bo jest jej mało. Na miejscu Capcomu reklamowałbym tę grę hasłem "najlepszy Resident od 2005 roku!" 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Arch 45 Opublikowano 22 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2014 nigdy w RE 1 nie grałem ani na psone ani na GC . Łykam w ciemno jak się pojawi. Za to RE 2 na psone przerobiłem na wszystkie sposoby nawet do psx czy do neo wysłałem vhs z czasem i ocena gry hehe. RE 2 mogliby by zrobić jak już ktoś wspominał na silniku MT Framework(aktualnym) z mechanika z RE 6 oczywiście z zachowaniem rozstawu map i pomieszczeń jak w oryginale ... pomarzyć... Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 301 Opublikowano 28 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2014 (edytowane) nigdy w RE 1 nie grałem ani na psone ani na GC . Łykam w ciemno jak się pojawi. Za to RE 2 na psone przerobiłem na wszystkie sposoby nawet do psx czy do neo wysłałem vhs z czasem i ocena gry hehe. RE 2 mogliby by zrobić jak już ktoś wspominał na silniku MT Framework(aktualnym) z mechanika z RE 6 oczywiście z zachowaniem rozstawu map i pomieszczeń jak w oryginale ... pomarzyć... Jest już coś takiego zrobione przez fanów. Chyba są nawet dwie oddzielne wersje. A jest szansa na to że Capcom sam by się za coś takiego zabrał bo gracze zbierają podpisy pod petycją o Remaster RE 2 Edytowane 28 grudnia 2014 przez ussr Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 29 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2014 powiedzcie mi taką rzecz, jak juz sciągniecie swojego remakeHD na swoje ps4 i zainstalujecie, to musicie miec ją podlaczona do neta zeby odpalic, tak jak w przypadku pt? bo kuzyn chce sobie w to poszpilać, a nie ma routera w chałupie i jak mu pozyczam sprzęt to smiga offline. Cytuj Odnośnik do komentarza
k0ntra 406 Opublikowano 29 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2014 Tego Residenta na PS4 da się już pobrać z polskiego PS STORE? Bo nie znajduje mi a zrobiłbym preload. Cytuj Odnośnik do komentarza
zawiszakapy 2 Opublikowano 30 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2014 Wiadomo kiedy udostępnią preorder na polskim PSS? Tego Residenta na PS4 da się już pobrać z polskiego PS STORE? Bo nie znajduje mi a zrobiłbym preload. Na japonskim PSS jest ale tylko wersja na PS3. W Europie będzie dostępna 20.01.2015. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 223 Opublikowano 30 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2014 (edytowane) nigdy w RE 1 nie grałem ani na psone ani na GC . Łykam w ciemno jak się pojawi. Za to RE 2 na psone przerobiłem na wszystkie sposoby nawet do psx czy do neo wysłałem vhs z czasem i ocena gry hehe. RE 2 mogliby by zrobić jak już ktoś wspominał na silniku MT Framework(aktualnym) z mechanika z RE 6 oczywiście z zachowaniem rozstawu map i pomieszczeń jak w oryginale ... pomarzyć... Jest już coś takiego zrobione przez fanów. Chyba są nawet dwie oddzielne wersje. A jest szansa na to że Capcom sam by się za coś takiego zabrał bo gracze zbierają podpisy pod petycją o Remaster RE 2 Tylko nie to, remaster już był na GC, przydałby się remake w stylu jedynki, przecież na na next genach to byłby fotoreal, dorzucić trochę nowych lokacji, przeciwników, zagadek i rozkładam namiot pod sklepem. Obejrzałem trochę materiałów z wersji X360 i dwie rzeczy mi się nie podobają, za bardzo wali po oczach efekt HDRu i kiedy biegamy to naszą postać otacza dziwaczny efekt rozmycia. Mam nadzieje że na XO będzie lepiej. Jeszcze 3tygodnie! Edytowane 30 grudnia 2014 przez Daddy Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi