darkos 4 295 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Pisząc Remaster miałem na myśli oczywiście coś takiego. RE2 przeniesiony w świat Resident Evil 4, tyle że zrobione przez Capcom. Chociaż prawdę mówiąc nie wiem czy to dobry pomysł bo chłopaki po RE4 stracili wigor co widać w RE5 i RE6. W RE4 nie było takich kosmosów i przesadzonych akcji z Bossami i z lokacjami. Latanie helikopterem i jazda na motorze czy w Hummerze to już jednak trąci Battlefieldem. Fani wiedzą czego chcą i są osoby gotowe zabrać się do pracy co widać na tych filmikach. http://youtu.be/nagfeQ74n68 http://youtu.be/HMpSQdSaBcA Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Gdyby Mikami nadal pozostał w firmie to mielibyśmy Evil Within pod banderą RE a RE6 prawdopodobnie nigdy nie powstałby w takiej stylistyce. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Niech wrócą do Horror"owego stylu gry jakie miały pierwsze gry i będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Po The Last of Us takie Revelations 2 wygląda po prostu biednie. Seria wróci do formy dopiero po resecie. Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Ale jestem wkurzony, mówię wam, zaraz wybuchnę! Robiłem speed run dla trofeum "przejdź w mniej niż 3 godziny". Wcześniej oczywiście sprawdziłem porady i filmiki. Wyszło mi że nawet przy dodatkowym sejwowaniu zmieszczę się bez problemu. No i du.pa blada! Motyla jego mać! Wyszło mi 3h10m. Dziesięć piep.rzonych minut! Nienawidzę czasówek, jednak chęć posiadania platyny w tym dziele, zmusza mnie by spróbować ponownie. Zostało mi jeszcze przejście bez sejwa, hardcore i niewidzialni przeciwnicy. Póki co ta czasówka wydaje się najgorsza. Ale żeby moderator nie przeniósł tego posta do trofeów... Gra jest genialna i tu nie ma co gadać. Prawdziwy klasyk wart swojej ceny. Zazdroszczę strasznie tym co jeszcze nie grali. Pierwszy raz w rezydencji jest niezwykły i czasochłonny, oczywiście jak gramy uczciwie bez poradnika Ja lubię obie wersje, tą z PS1 i tą z Gacka. Obiektywnie ta druga jest lepsza ze względu na piękną oprawę, kilka ciekawych nowości i świetne tryby bonusowe. Tylko jednej rzeczy mi zabrakło w remaku, a mianowicie ukrytego pokoju w bibliotece z widokiem na helipad. To ponoć jedyna miejscówka której nie dali w remaku. Niby drobiazg, ale moim zdaniem fajny. Dlatego lubię wracać do pierwotnej wersji. Zestarzała się okrutnie, ale dla mnie to żaden problem. Uwielbiam jedynkę. W tym roku planuję nabyć i zaliczyć wersję na Saturna. A co! Remaster w który gram od kilku tygodni (pudełko na PS3) oceniam pozytywnie, gdzieś tak na 7/10. Nie jest idealny i nie jest tragiczny jak Silent Hill 3. Jest strasznie nierówny. Niektóre miejscówki są dopieszczone i zachwycają, inne wyglądają przeciętnie, a kilka niestety ohydnie. Szczerze mówiąc liczyłem na więcej. Być może na PS4/Xone będzie lepiej z teksturami. W paru lokacjach animacja chłopka dość mocno przycina. No i raz, jeden jedyny raz, miałem zwis konsoli (na tarasie z Barrym przy trupku). Żeby jednak nie było że tylko narzekam, remaster polecam z całego serca. Gra jest świetna, z daleka wygląda dobrze i ma bardzo ciekawe pucharki. Szósty raz będę ją dzisiaj przechodził Grafikę oceniam surowo, z punktu widzenia kogoś kto zachwycał się wersją na Gacka. Dawno temu na CRTku grafa urywała tyłek. Aczkolwiek randomy które widziały u mnie remaster, zgodnie twierdziły, że grafa jest super i w ogóle "świetny tu jest klimat". I tym optymistycznym akcentem zakończę. Kupować i grać! Gra 10/10 Remaster 7/10 Trofea 10/10 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
zawiszakapy 2 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) No to ponawiam pytanie jest opcja cross save między PS3 a PS4? Jakbyś miał problem to pytania kieruj do WESKER-DL bo z tego co widze to przechodził remakea w 1:38 z sekundami a znając życie nie odmówi pomocy czy porady. Życze wytrwałości Edytowane 3 Stycznia 2015 przez zawiszakapy Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Ja miałem czas 1:45 i byłem tuż za nim. Jest sporo fajnych sztuczek. W sumie wystarczy zdobyć broń z nieskończoną ilością ammo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Ale jestem wkurzony, mówię wam, zaraz wybuchnę! Robiłem speed run dla trofeum "przejdź w mniej niż 3 godziny". Wcześniej oczywiście sprawdziłem porady i filmiki. Wyszło mi że nawet przy dodatkowym sejwowaniu zmieszczę się bez problemu. No i du.pa blada! Motyla jego mać! Wyszło mi 3h10m. Dziesięć piep.rzonych minut! Nienawidzę czasówek, jednak chęć posiadania platyny w tym dziele, zmusza mnie by spróbować ponownie. Zostało mi jeszcze przejście bez sejwa, hardcore i niewidzialni przeciwnicy. Póki co ta czasówka wydaje się najgorsza. Ale żeby moderator nie przeniósł tego posta do trofeów... Gra jest genialna i tu nie ma co gadać. Prawdziwy klasyk wart swojej ceny. Zazdroszczę strasznie tym co jeszcze nie grali. Pierwszy raz w rezydencji jest niezwykły i czasochłonny, oczywiście jak gramy uczciwie bez poradnika Ja lubię obie wersje, tą z PS1 i tą z Gacka. Obiektywnie ta druga jest lepsza ze względu na piękną oprawę, kilka ciekawych nowości i świetne tryby bonusowe. Tylko jednej rzeczy mi zabrakło w remaku, a mianowicie ukrytego pokoju w bibliotece z widokiem na helipad. To ponoć jedyna miejscówka której nie dali w remaku. Niby drobiazg, ale moim zdaniem fajny. Dlatego lubię wracać do pierwotnej wersji. Zestarzała się okrutnie, ale dla mnie to żaden problem. Uwielbiam jedynkę. W tym roku planuję nabyć i zaliczyć wersję na Saturna. A co! Remaster w który gram od kilku tygodni (pudełko na PS3) oceniam pozytywnie, gdzieś tak na 7/10. Nie jest idealny i nie jest tragiczny jak Silent Hill 3. Jest strasznie nierówny. Niektóre miejscówki są dopieszczone i zachwycają, inne wyglądają przeciętnie, a kilka niestety ohydnie. Szczerze mówiąc liczyłem na więcej. Być może na PS4/Xone będzie lepiej z teksturami. W paru lokacjach animacja chłopka dość mocno przycina. No i raz, jeden jedyny raz, miałem zwis konsoli (na tarasie z Barrym przy trupku). Żeby jednak nie było że tylko narzekam, remaster polecam z całego serca. Gra jest świetna, z daleka wygląda dobrze i ma bardzo ciekawe pucharki. Szósty raz będę ją dzisiaj przechodził Grafikę oceniam surowo, z punktu widzenia kogoś kto zachwycał się wersją na Gacka. Dawno temu na CRTku grafa urywała tyłek. Aczkolwiek randomy które widziały u mnie remaster, zgodnie twierdziły, że grafa jest super i w ogóle "świetny tu jest klimat". I tym optymistycznym akcentem zakończę. Kupować i grać! Gra 10/10 Remaster 7/10 Trofea 10/10 powiedz mi, trzeba miec konsole do neta podlaczona, zeby to odbalic?? aa sorki nie doczytalem, ze pudełko Wie ktos, co z tym odpalaniem offline? Edytowane 3 Stycznia 2015 przez Andżej Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 442 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Ja miałem czas 1:45 i byłem tuż za nim. Jest sporo fajnych sztuczek. W sumie wystarczy zdobyć broń z nieskończoną ilością ammo. ALE żeby zdobyć ta bron to własnie trzeba mieć dobre statystyki na koniec, coś na wzór REVX(A), tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Dokładnie tak, bonusowe bronie dostaje się za przejście w mniej niż 3h na NORMALU. Pistolecik z infinite ammo jest beznadziejny, Infinite Rocket Launcher wręcz przeciwnie Niestety te pukawki nie występują w najtrudniejszych trybach Real Survival i Invisible Enemy. Ale w sumie dobrze, co to byłaby za przyjemność. Rocket Launcher przyda się w przechodzeniu bez sejwa i właśnie przy speed runach na very easy Przed chwilą udało mi się przejść normal w mniej niż 3h i zdobyć bonusowe bronie, nie ma się czym chwalić, ale i tak jaram się! No to jeszcze real survival, invisible, knife only i no saves. Platynowanie tej gry to czysta przyjemność. Jak zwykle zepsuty jest leaderboard Hakiery zajmują pierwsze miejsca z czasem przejścia 0 sekund. Szkoda że Capcom nie banuje takich wyników. ------------------------------------------------------------------- Co do cross save to nie mam pojęcia, wiem tylko że ma być cross buy Z odpalaniem offline też nie pomogę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Cyfrowa wersja zakupiona. Teraz tylko czekać do 20. Z "ciśnienia" znalazłem w szafie starusieńki numer Extrema(61) z recenzją wersji GC. Jak ten Torba pisał, jakie to było czasami amatorskie, ale trzymało za serce. Chciało się mieć tę konsolę, tę grę i oglądać ten statyczny fotorealizm u siebie na CRT'ku Oczywiście teraz entuzjazm jest o jakieś 70% mniejszy jednak nadal na nic tak nie czekam na obecnej generacji jak na tego remastera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Podobnie - i zaopatrzę się nawet w pudełko. Cytuj Odnośnik do komentarza
piotros 220 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Pre-order złożyłeś pewnie w amerykańskim sklepie, bo w europejskim cały czas tej gry jeszcze nie ma dostępnej, a sam bym już dawno zamówił... Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Dzis pojawił się na europejskim ale nie można złożyć zamówienia.. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 453 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 A ja już czekam na moją przesyłkę z Hong Kongu - 161zł z wysyłką - podrożały cholerstwa, bo w grudniu 138zł było Nic to jednak - na półce być musi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
piotros 220 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 No i okazuje się, że w europejskim sklepie nie będzie opcji zamówienia przedpremierowego, ale za to będzie dostępna opcja cross-buy. Gra ma być dostępna w przyszłym tygodniu i ma być dostępna tylko do 3 lutego... Szkoda, bo myślałem, że będę mógł pograć od razu dzięki opcji pre-load, ale niestety będę musiał poczekać na ściągnięcie 14GB... Źródło: blog.eu Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 (edytowane) Szacun:-) No i okazuje się, że w europejskim sklepie nie będzie opcji zamówienia przedpremierowego, ale za to będzie dostępna opcja cross-buy. Gra ma być dostępna w przyszłym tygodniu i ma być dostępna tylko do 3 lutego... Szkoda, bo myślałem, że będę mógł pograć od razu dzięki opcji pre-load, ale niestety będę musiał poczekać na ściągnięcie 14GB... Źródło: blog.eu Czyli pobiore dopiero w środę a nie we wtorek w dniu premiery? I czemu tylko do 3 lutego? Edytowane 14 Stycznia 2015 przez ListuniO Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 To 3 lutego może dotyczyć 10% zniżki o której mowa w poście (albo cross-buya). To wręcz niemożliwe, żeby zdjęli gre ze sklepu w jakiś tydzień od premiery. Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Jest strasznie nierówny. Niektóre miejscówki są dopieszczone i zachwycają, inne wyglądają przeciętnie, a kilka niestety ohydnie. Szczerze mówiąc liczyłem na więcej. Być może na PS4/Xone będzie lepiej z teksturami. W paru lokacjach animacja chłopka dość mocno przycina. Chodzi o spadki frame rate Aux? Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Tak, ale to raptem dwa razy występuje i większość osób nie zauważy Gra zasadniczo chodzi płynnie w betonowych 30 klatkach. Chodzi mi konkretnie o basen z korbką gdzie kamera jest ustawiona daleko i widać że nasz chłopek biegnie jakoś wolniej Drugi dziwny moment to taki zakręt 90 stopni przed wejściem na strych (dużo roślinek tam leży). Absolutnie nie ma się czym przejmować. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 To 3 lutego może dotyczyć 10% zniżki o której mowa w poście (albo cross-buya). To wręcz niemożliwe, żeby zdjęli gre ze sklepu w jakiś tydzień od premiery. Chyba nie ogarnąłem 10% zniżki. O co kaman? Odnośnie cross-buy to wiem ale juz ps3 nie mam. Jaka w końcu ma być cena? Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 (edytowane) Ta zniżka była na początku roku obiecana przez Sony - 10% na cały koszyk na jednorazowe zakupy niezależnie od tego co kupimy. http://blog.eu.playstation.com/2015/01/01/holiday-thank-you/ "In addition, sometime this month we will announce that for a limited time, we will be offering a 10 percent discount code good for a one-time discount off a total cart purchase in the PlayStation Store as a thank you to ALL PSN members." Stawiam że to 10% w poście tyczyło się własnie tego. E: ceny nie pamiętam ale chyba jakieś 19.99 Euro (nie wiem ile to teraz na złotówki na PSN). Edytowane 14 Stycznia 2015 przez pawelgr5 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Mam nadzieje że ta zniżka nie znika gdy wykorzystuje się koszyk przy okazji kupowania gier w ramach ps plus. Cytuj Odnośnik do komentarza
piotros 220 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 A dostał ktoś maila z kodem na 10% zniżkę? Ja jeszcze nie, więc ten termin 3 lutego może dotyczyć opcji cross-buy. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Pobierzemy grę we wtorek w dniu premiery czy dopiero w środę jak będzie aktualizacja ps store? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi