Skocz do zawartości

Resident Evil HD Remaster

Gość Kasias

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja gram od godziny i jestem rozjebany na atomy, TAK się odświeża gry, jednocześnie zachowując absolutne 100% ich klimatu.

A stream zrobię jutro bo dzisiaj chcę się nacieszyć na całym ekranie :usmiech:

Opublikowano

- very easy

- współczesne sterowanie (opcjonalnie)

- stroje z RE 5 dla Jill i Chrisa od początku gry

- tabela online

- trofea/osiągnięcia

- w jednym z pomieszczeń zmieniono radyjko a'la GameCube

- nie tylko rozdziałka, podkoksowane modele postaci, nowe efekty świetlne, cząsteczkowe, mgła

• Plusik 1
Opublikowano

Capcom swoje remastery robi chyba studentami - w 5 osób.

Już RE 4 HD słabuje, ale OK, PS3 ma egzotyczna architekturę, więc mogli nie dać rady.

Ale z PS4 (które jest PC x86) i grą sprzed LAT, ze statycznymi tłami tak dać ciała? To powinno chodzić w 4K+8MSAA+120 fps.

Matko bosko licheńsko. Nawet zostawili długaśne wgrywanie się fragmentów mapy podczas animacji otwierania drzwi!

Połowa gry powinna się cały czas stacjonarnie mieścić w RAM-ie. A jeśli komuś animacja drzwi jest potrzebna do "klimatu gry" to zrobić ją na max 1sek, a nie 4-5sek.

IMO całkowicie nie warta obecnej ceny.

Do ogrania za max 30PLN, lub Plusie :)

Opublikowano

To nie kupuj. Ja dałem 3 x tyle bo mam przelicznik w funtach i cieszę sie z zakupu :) Dodam, że w jedynkę grałem pierwszy i ostatni raz na psxie kilkanaście lat temu.

Opublikowano

Rzeczywiście brak dodatków boli. Dobrze że jest chociaż nowy Chris i Jill. Prawda że wgrywanie "drzwi" mogli przyspieszyć o połowę bo dziś potrafi to trochę irytować. Ale to nadal świetna gra i warto zakupić, mnie akurat wersja gackowa ominęła. A w porównaniu z oryginałem trochę się różni. Grać!

Opublikowano

Ja gram na PS3 i wygląda wręcz cudnie (zaznaczam, że z Gackowym remake'iem nie miałem styczności). Tylko napęd świruje strasznie - nic się nie instaluje, tylko wszystko leci z płyty (tak, wolałem wybulić dwa razy tyle, żeby mieć pudełeczko na półce - jestem kolekcjonerem :) ).

• Plusik 2
Opublikowano

No dobra, to ja jestem takim "aktywnym kolekcjonerem" - uwielbiam gry w pudełkach, a cyfrówki to dla mnie prawie jak piraty - zero satysfakcji z ich posiadania :)

Mam podobnie. Pudełko, to pudełko.

Poza tym:

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2015-vs-resident-evil-on-ps4

Trochę kpina, że reedycja gry mająca ponad dekadę na karku działa w niestabilnych trzydziestu k/s....

Jasne, grałem w tę grę na GaCku lata temu. Jest świetna. Wzór odgrzewanych kotletów - nie to co w obecnych czasach, ale, że niby co....znowu "filmowe doznania", czy "60 klatek dobre jest tylko dla FPS" ><'

Z drugiej strony nie ma co psioczyć. Średnia rzędu 9/10 robi swoje. Kult, ikona z czasów PSX, kapitalnie wręcz przeniesiona na GC. Teraz typowy kotlet po najmniejszej linii oporu wydany na obecną generację.

Kto nie grał na sprzęcie iny, niech wyda pieniądze.

• Plusik 1
Opublikowano

Uważam że każdy powinien wydać pieniądze. Skończyłem Jill na niby wyższym poziomie trudności ale to co się dzieje na Once Again Chrissem na Hardzie to mega survival horror. Remake swego czasu przeszedłem kilka razy ale przy tym podejściu czuje się jak swiezak.

Opublikowano

powiedzcie mi kochani, czy da sie to odpalic offline na ps4 ;p;p;p

Korzystanie z tego elementu na podstawowym PS4 nie wymaga wpisywania się do sieci PSN, jest to jednak wymagane w przypadku innych systemów PS4.

To jest wycinek z opisu gry na psstore

Opublikowano

cisnienie wporzadku juz? ogladalem twojego streama przez chwile wczoraj to intensywnosc kur.w byla o wiele wieksza niz zwykle :P :P

btw na przykladzie tej gry widac jak na przestrzeni lat zmienil sie trend - niby mala lokacja, a mozna sie zgubic, nie wiedziec gdzie isc, niby masorz gral na easy a zginac mozna latwo itp

Opublikowano

Miałem podobnie jak Paweł - w planach była nocna posiadówka na 2h. Zeszło około 5. Pół nocki zarwane. Co za klimat, przeniosłem się w czasie. Ja chce powrotu do takich wymagających gier  :obama:

• Plusik 3
Opublikowano

ja wziąłem ten pierwszy poziom trudności - podobno to normal. Przyznam, że nie pamiętałem tutaj takiej "randomowości" zdarzeń. Czasem strzelasz do zombiaka i umiera od 2 pestek, a innym razem ładuje z bliska 7-9 kul by padł. Nie wspominając już o shotgunie, gdzie nie zawsze padają żarłoki od jednego strzału z bliska  :mog: