Kogut 308 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 Różnica jest taka, że teraz nagle wszyscy są fanami GaCka i te 13 lat nawet nie wiedzieli o istnieniu tej cudownej maszynki. Jaranko było ogromne, bo GCN był wręcz ekskluzywnym towarem w naszym kraju a growe pisemka w tamtym okresie skutecznie marginalizowały Nintendo. Dla niektórych nawet pad od GaCka był "za duży". Ale ja dalej mam mocno pyde wyłożoną na nintendo i ich pedałowe gry. Wiem ze to inna liga niz ps i x ale mimo to jakoś mnie nie interesuje, i nie widzę związku z jaraniem się edycją na ps4 z gamecube. Cytuj
KIELiCH 81 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 Podpowiedzcie prosze jak najskuteczniej zrzucić z siebie zombiaka czy też psa. Mam na myśli klawiszologie. Gram na ustawieniu A i na manualu. Tak jak domyslnie wlacza sie gra tylko zmienilem uzywanie defensywnych przedmiotow z auto na manual. Lewa galke mam uwspolczesniona czyli nie oryginal. W ostateczności używam sztyletu L2 ale chciałbym je zaoszczędzić :-P co klikac albo jak machcac galkami?? Gra na normal do najlatwiejszych nie należy. Znak czasów. Ale dla mnie poziom w sam raz na 1sze przejście. I tak nie ma wyższego od początku. . Cytuj
Wredny 9 700 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 Nie ma takiej opcji - szarpanie gałkami doszło chyba dopiero w RE4 (poprawcie mnie, jak się mylę) - tutaj masz... przerąbane - chwyci Cię, to używasz nożyka. Nie masz nożyka - czekasz, aż sam się znudzi Cytuj
KIELiCH 81 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 Ok. Dzięki. Myślałem że da się coś zrobić. Czekanie aż podejdzie blisko żeby odstrzelic głowę z shota i zaoszczędzić ammo oraz palenie nie zawsze się sprawdza i czasem mnie złapie. Gorzej jak nie mam pełnego zdrówka. No i pieski też potrafią zaskoczyć. . Genialna gra ;-) Cytuj
Masorz 13 215 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 Podpowiedzcie prosze jak najskuteczniej zrzucić z siebie zombiaka czy też psa. Mam na myśli klawiszologie. Gram na ustawieniu A i na manualu. Tak jak domyslnie wlacza sie gra tylko zmienilem uzywanie defensywnych przedmiotow z auto na manual. Lewa galke mam uwspolczesniona czyli nie oryginal. W ostateczności używam sztyletu L2 ale chciałbym je zaoszczędzić :-P co klikac albo jak machcac galkami?? Gra na normal do najlatwiejszych nie należy. Znak czasów. Ale dla mnie poziom w sam raz na 1sze przejście. I tak nie ma wyższego od początku. . Po 2 latach od ostatniego grania w Remake też myślałem, że się da manualnie zrzucić i chyba z 10 razy zginąłem na tamtym balkonie gdzie się gwizdka używa Cytuj
KIELiCH 81 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 Ja tam polazlem z nabitym shotem :-P Jak lezysz a pies na tobie to dobrze mieć Flash Grande pod L2. Szczególnie jeśli mało zdrówka i możliwe że już nie wstaniesz. . Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 27 stycznia 2015 Opublikowano 27 stycznia 2015 Nie wiem jak na PS4, ale na Wii da sie wyrwać zombiakowi kręcąc w wszystkie strony analogiem. Sprawdzane jak nie miałem ani flasha ani sztyletu Cytuj
Bzduras 12 762 Opublikowano 27 stycznia 2015 Opublikowano 27 stycznia 2015 Nie wiem jak na PS4, ale na Wii da sie wyrwać zombiakowi kręcąc w wszystkie strony analogiem. Sprawdzane jak nie miałem ani flasha ani sztyletu Potwierdzam, działa również z psami i tymi dziwnymi kreaturami w laboratorium. Bez żadnej reakcji z mojej strony pokraki gryzą sobie ile wlezie aż do powalenia na glebę i napisu You Are Dead, za to po wrzuceniu trybu "gram w tekkena jak najman, maszować przyciski i gałki!" po chwili postać zrzuca zagrożenie na glebę. Testowane na PS3 Cytuj
Whisker 1 454 Opublikowano 27 stycznia 2015 Opublikowano 27 stycznia 2015 (edytowane) Generalnie mashowanie przycisków pomaga z każdym graplingiem postaci przez przeciwnika. W Re4 fakt wyświetlało się to na ekranie, taka różnica, że łatwiej a w remake trzeba się wyrywać samemu. Wretched - pedałkowate gry? Właśnie w tamtym okresie na gcn wychodziły gry, które do rangi pedałowatych moim zdaniem nie należały: remake, resident 0, eternal darkness (konkret horror), metal gear twin snakes, f-zero, metroid prime 1,2!!, geist, pn03 i to same exy, które są mega killerami i wcale nie dziecinnymi grami Edytowane 27 stycznia 2015 przez Wesker Cytuj
Kogut 308 Opublikowano 27 stycznia 2015 Opublikowano 27 stycznia 2015 Dalej pałę wykładam na GC Lubię RE nie Nintendo czy GC więc dalej nie widzę gdzie jaranie się tym remakiem na PS4 jest nie na miejscu. Cytuj
Masorz 13 215 Opublikowano 27 stycznia 2015 Opublikowano 27 stycznia 2015 No jaranie się nim jest jak najbardziej na miejscu. Cytuj
Whisker 1 454 Opublikowano 29 stycznia 2015 Opublikowano 29 stycznia 2015 ukończyłem bez save i w czasie poniżej 3h, jeszcze mi zostało real, invi, knife, platynka jest łatwa,mkwestia czasu, kiedyś się machneło bez trofi to teraz to formalność Cytuj
LiŚciu 1 306 Opublikowano 29 stycznia 2015 Opublikowano 29 stycznia 2015 Na jakim poziomie zrobiłeś? Cytuj
k0ntra 420 Opublikowano 29 stycznia 2015 Opublikowano 29 stycznia 2015 (edytowane) No nic kochani, to było oczywiste od 1996r. jak na półkach wylądował oryginalny RE... W żadnego remastera z serii RE nie grałem, ale za wrócone wspomnienia, staroszkolny klimat i poziom trudności taki, jaki być powinien, przyznaję: Edytowane 29 stycznia 2015 przez k0ntra 1 Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 30 stycznia 2015 Opublikowano 30 stycznia 2015 (edytowane) ukończyłem bez save i w czasie poniżej 3h, jeszcze mi zostało real, invi, knife, platynka jest łatwa,mkwestia czasu, kiedyś się machneło bez trofi to teraz to formalność Łączyłeś może konto ze stroną residentevil.net ?? Tam jest bardzo fajnie rozpisany progress. Dziś ukonczyłem Real Survivor w 4h i 08min i dostałem pistolet z nieskonczonym ammo. Niestety po zalogowaniu się na stronę go tam nie ma - brakuje mi 2 broni i stawiam że to własnie bronie specjalne. Jak byś miał to konto połączone to sprawdz czy specjalne się tam pokazują. E: Już mam wszystko, normal poniżej 3 godzin załatwił sprawe Edytowane 30 stycznia 2015 przez pawelgr5 Cytuj
Whisker 1 454 Opublikowano 31 stycznia 2015 Opublikowano 31 stycznia 2015 Oczywiście, że mam re.net (od premiery kiedy re6 wyszło), wyślij zapke, nick taki sam jak psn wesker-dl Mój obecny progres: Piąty raz, tryb invisible ukończony, jeszcze muszę dokończyć real s (obecnie w ogrodzie jestem) i nożem i koniec 1 Cytuj
XM. 11 028 Opublikowano 31 stycznia 2015 Opublikowano 31 stycznia 2015 Pograłem ze 4h i oczywiście mistrzostwo - mnóstwo błądzenia po posiadłości, nerwowego wymijania zombie w ciasnych korytarzach czy też kojarzenia co, gdzie i z czym można połączyć by ruszyć dalej. Ja jestem zajarany, a to jest mój pierwszy kontakt z tą częścią, a z całą serią przed "czwórką" to może z max 2h z RE0/2 sprzed 10 laty.W ogóle to: też przy pierwszym podejściu do gry zginęliście po wpuszczeniu psa w głównym holu, od razu na początku gry, jak mamy wrócić do Werskera bo chcieliście sprawdzić czy da się stąd uciec? 1 Cytuj
Figaro 8 286 Opublikowano 31 stycznia 2015 Opublikowano 31 stycznia 2015 Hehe, wiadomo. Też tak miałem. Późniejsze lokacje dopiero ryją banię. Ta chatka... brrrrr. Z pół godziny siedziałem w kącie schowany. Cytuj
Wredny 9 700 Opublikowano 31 stycznia 2015 Opublikowano 31 stycznia 2015 @XM Ja go zaciukałem nożykiem, a drzwi otworzyłem nie po to, by uciec, tylko dlatego, że ktoś tu pisał, że coś z tym zmienili w stosunku do oryginału. W pierwszym RE (ja grałem w Director's Cut na PSone) po otwarciu drzwi był ten tandenty filmik ze zgniłym łbem dobermana, ale bohater zawsze zdążył zamknąć Cytuj
Masorz 13 215 Opublikowano 1 lutego 2015 Opublikowano 1 lutego 2015 No ja zdążyłem zapomnieć o tym piesku i otworzyłem ale spierdoliłem do innej lokacji Cytuj
XM. 11 028 Opublikowano 2 lutego 2015 Opublikowano 2 lutego 2015 O ŻESZ TY HÓIU! wyszedłem na teren pobliskiego lasu prowadzącego do chatki. Tak jak wygląda ta lokacja i jak jest przesiąknięta klimatem...no nie mogę tego opisać słowami, stałem 20 minut i podziwiałem. Nie jestem w stanie nawet ogarnąć tego co musieli czuć ludzie podczas grania ponad dekadę temu na GC - pampers na tyłku cały czas Niestety, teraz zagram dopiero za tydzień i już tęsknie. Jest moc! 2 Cytuj
ArturNOW 7 Opublikowano 2 lutego 2015 Opublikowano 2 lutego 2015 Pierwszy rewident miał tylko dwa poziomy trudności. Jill łatwy i chris trudny. Pamietam ze ja jako facet pierw przechodziłem jako chris. Pozniej jill to była łatwizna. Cytuj
Whisker 1 454 Opublikowano 3 lutego 2015 Opublikowano 3 lutego 2015 No i platyna i 100% na re.net zrobione 5 Cytuj
piotros 220 Opublikowano 3 lutego 2015 Opublikowano 3 lutego 2015 Gratulacje! A ja jeszcze nie zacząłem przygody z RE, chociaż leży na dyskach w PS3 i PS4, ale jakoś nie mogę się oderwać od Destiny... Martwi mnie tylko to, że za niedługo premiera RE:R2 i ogranie RE znowu odłoży się w czasie... Cytuj
Wredny 9 700 Opublikowano 3 lutego 2015 Opublikowano 3 lutego 2015 Eee tam. RE Revelations 2 to będzie badziewie w odcinkach, więc spokojnie możesz olać, dopóki nie ukaże się całość, a w tym czasie ogrywać genialnego REmastera. No i kolejna dobra rada... Odstaw Destiny Serio, ja od dwóch tygodni tego nie tykam i dzięki temu w końcu ruszyłem wiele innych tytułów, bo kiedy byłem wessany w ten świat - nic innego nie istniało. Odwyk dobra rzecz Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi