Whisker 1 386 Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Marzenia? To już nie problem takie re0 przenieść, gdyż jest na równi z remake, który też cudem trafił w wersję HD. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 453 Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Ależ ja wiem, że technicznie to żaden problem - kwestia tylko chęci ze strony Capcomu i dogadania się z Nintendo. Ja po prostu studzę niczym nie poparty optymizm co niektórych jednostek Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 RE Zero jeszcze nie wygasła umowa licencyjna z Nintendo, więc nie tak prędko z tymi spustami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 386 Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) Z Nintendo Capcom nie musi się dogadywać. Nemesis pokaż mi tą umowę albo link bo z tego co mi wiadomo Capcom może spokojnie wydać RE0 nawet na 3dsa (10 lat mineło) Edytowane 9 Lutego 2015 przez Wesker Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) Wszystko zależy od tego na ile opiewała ta umowa wydawnicza. Skoro na Remake trwała rzekomo 10 lat to czemu Capcom wydał REmastera dopiero teraz? Prace może potrwały około roku. Te umowy trwają dłużej. Inaczej Capcom wydałby kompilację jak w przypadku Revival Selection HD. Tak samo jest z The Twin Snakes pewnie. Gdyby było inaczej to Konami już dawno puściłoby w obieg remastera. Edytowane 9 Lutego 2015 przez Nemesis Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 386 Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) RE Zero jeszcze nie wygasła umowa licencyjna z Nintendo, więc nie tak prędko z tymi spustami Wszystko zależy od tego na ile opiewała ta umowa wydawnicza.No to w końcu wiesz czy nie wiesz? Czy się sam gubisz? A Twoje pytanie odnośnie czasu, odpowiedzi nie ma ponieważ Capcom sam decyduje kiedy wyda dany tytuł. To że akurat teraz wyszedł remake to ich sprawa a nie żadne nakazy. Umowa skończona gry lecą dalej, proste. Te umowy trwają dłużej. Inaczej Capcom wydałby kompilację jak w przypadku Revival Selection HD. Ile trwają? Skąd wiesz? Bo sądząc po początku to nic niewiesz na ten temat a odnośnie kompilacji to też chyba albo nie jesteś obecnie w temacie gier albo nie znasz firmy Capcom. Najpierw wydają jedną grę, później drugą a na końcu kompilację i zysk o wiele większy (co już zresztą się potwierdza po dzisiejszym newsie o świetnej sprzedaży remake'a). No chyba, że przeniosą wersję gry z wii i dodadzą sterowanie move to już doić nie będą (dziwne). Tak samo było z remake i zero na wii, wydali kompilację? Nie! Oddzielnie na płytkach (wersję mało różniącą się od gc) Edytowane 9 Lutego 2015 przez Wesker Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Ale Ty (pipi)sz xD Przecież to były zwykłe porty wydania RE Archives a nie REmastery z prawdziwego zdarzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 386 Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 (edytowane) A czy to zmienia fakt zarabiania na tym samym? Przeniesieiu z gc na wii dodając sterowanie? tak samo jak w re4. A teksty typu pie*** świadczą o twojej nie zanajomości tematu bo nie widzę odpowiedzi na priorytetowe pytania i zapewnienia "żeby nie spieszyć się ze spustami". Edytowane 10 Lutego 2015 przez Wesker Cytuj Odnośnik do komentarza
Czimeq 43 Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Nie ma co liczyć na nowego RE w starych klimat. Przecież ta spier.dolina zwana "szóstą" częścią sprzedała się w nakładzie ponad 6 mln. RE4 na wszystkich platformach na których wyszedł nie liznął nawet tej liczby, wszystkie części DMC nie rozeszły się tak jak ta jedna, najgorsza części Biohazard. Mógłbys podać źródło tych danych? Bo np. wg vgchartz sprzedaż tych gier wygląda następująco: RE4 - ponad 7,5 mln RE5 - ponad 8,5 mln RE6 - niecałe 5 mln cała seria DMC - 14,5 mln Co do remasterów to fajnie, że powstają i gracze którzy nie ograli tych zacnych tytułów kiedyś mogą je dziś spróbować, niemniej wolałbym żeby zamiast kolejnych remasterów i tego residenta w odcinkach zrobili nowego, zayebistego i dopracowanego residenta (tak samo DMC). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 200 Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 prawdziwe dane > mój śmietnik > vgchartz Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 825 Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 (edytowane) http://www.capcom.co.jp/ir/english/business/million.html 2005/12 Resident Evil 4 PS2 2,3002007/5 Resident Evil 4 Wii edition Wii 2,000 2005/1 Resident Evil 4 GC 1,600 2012/10 Resident Evil 6 PS3,Xbox 360,DL 6,100 A z DMC rzeczywiście nie tak źle jak obstawiałem. Co nie zmienia faktu, że ponad 6 mln RE6 to jest jakiś żart. Edytowane 15 Lutego 2015 przez XM. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Nie ma co liczyć na nowego RE w starych klimat. Przecież ta spier.dolina zwana "szóstą" częścią sprzedała się w nakładzie ponad 6 mln. RE4 na wszystkich platformach na których wyszedł nie liznął nawet tej liczby, wszystkie części DMC nie rozeszły się tak jak ta jedna, najgorsza części Biohazard. Mógłbys podać źródło tych danych? Bo np. wg vgchartz sprzedaż tych gier wygląda następująco: RE4 - ponad 7,5 mln RE5 - ponad 8,5 mln RE6 - niecałe 5 mln cała seria DMC - 14,5 mln Co do remasterów to fajnie, że powstają i gracze którzy nie ograli tych zacnych tytułów kiedyś mogą je dziś spróbować, niemniej wolałbym żeby zamiast kolejnych remasterów i tego residenta w odcinkach zrobili nowego, zayebistego i dopracowanego residenta (tak samo DMC). RE4 wyszło na ps2, gc, wii, x360, ps3 i pc no i ma 10 lat. Co by nie pisać to gówno obesrane RE6 jest największym sukcesem w serii od czasu RE2/3. Chętnie zobaczyłbym remake RE2 z nowymi lokacjami/pomysłami, zwykłego remastera RE2, gry z PSXa mogą sobie w dupę wsadzić. Pograłem w końcu w RE Remaster i gra dalej robi, wiadomo że się zestarzała, dialogi i voice acting są tak tragiczne dzisiaj...do tego pełno innych archaizmów ale klimat gruby i tłusty jak Ryszard Kalisz Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Ale te dialogi to taka trochę dodatkowa esencja do całości . Czuć tam po prostu klimat Residenta w powietrzu. Teraz ta gra wystarczy na kolejną dekadę. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Ale to nadal wciaga. Dawkuje sobie ale weekend juz pocisne scenario Claire do konca. Choc nie gralem na GCN to wersje psxowa pamietam. Az dziw bierze ze jeszcze nie powstala taka dwojka i trojka Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 386 Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Claire? Chyba Jill a odnośnie wersji to psx i gcn to praktycznie dwie inne gry, remake pełny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Prawdziwy REmake - najlepszy jaki do tej pory powstał i do tego prawdziwy horror. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Jill, zyje dwojeczka Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Dobra a normalowi z wersji na PSX to jaki poziom trudności odpowiada z tego remastera? Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 453 Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Pewnie Very Easy - serio, na Normalu jest trudno, zwłaszcza Chrisem Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 20 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Ja bym powiedział że Easy, na Very Easy jest ze dwa razy więcej przedmiotów leczących i amunicji w porównaniu do wersji z PSX'a. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 A propos poziomu trudności, własnie ogrywam Real Survival Jill i przyznam, że jest łatwiej niż w przypadku Normala Chrisem. Mam multum amunicji, granatnik, "ktoś" ciągle mi pomaga. Laski mają lepiej. Z pewnością wpływ ma też moje obycie z rezydencją zła. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Dzis troche podciagnalem temat. Kurde stara szkola nie rdzewieje za to ja pokaleczony przes gry Ubi bardzo licze ze Zero tez bedzie remaster. Zaluje mocno ze brak wersji pudelkowej bo az prosi sie o przyozdobienie polki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 453 Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Ja tam mam pudełko, nie wiem o czym mówisz Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Nie badz zlosliwy Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Nieważne jest na czym gracie i czy retail czy digital - ważne że czujecie tę grę - ten niepowtarzalny flow i kilogramy horroru obciążające zmysły - to jest prawdziwy RESIDENT EVIL!!!!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi