Opublikowano 22 lutego 201510 l fajna gra, fajny ma klimat, do kamery się idzie przyzwyczaic, sterowanie alternate o niebo lepsze od sterowania marmurowym pomnikiem, ale powoli zaczyna mnie wkórviać te łażenie z gratami od skrzynki, do skrzynki. dodaliby ze 2 sloty w tym remasterze i by problemu nie było, a tak to trzeba zaperdalać tam i spowrotem, bo nie wiadomo czy te monety, młynki do kawy, nożyczki i inne pomidory deserowe, sie za chwile przydadzą, żeby jakiemuś plastikowemu lwowi wsadzić w dópę, żeby nam drzwiczki otworzyl na pięterko, czy nie, a na flintę nie ma miejsca. I cholerny ink ribbon powinien byc inwentaryzowany jak daggery, a nie zajmowac cholernego kolejnego slota. Edytowane 22 lutego 201510 l przez Andżej
Opublikowano 22 lutego 201510 l Ale to jest cały urok tej gry. Wyprawa od skrzynki do skrzynki powinna być strategicznie przemyślana :-P Mi to pasuje..
Opublikowano 22 lutego 201510 l jak strategicznie, skoro piwerwszy raz w to gram? skąd mogłem wiedziec, ze gra na fortepianie przesuwa sciany xdddd Edytowane 22 lutego 201510 l przez Andżej
Opublikowano 22 lutego 201510 l Ja też gram pierwszy raz o czym już wyżej pisałem i podtrzymuje swoje zdanie :-)
Opublikowano 23 lutego 201510 l RE HD ukończone, jestem zadowolony ale tylko tyle. na + - prawdziwy horror + survival na wyższych poziomach trudności - mocarny klimat - dalej wciąga - dalej ładnie wygląda - poprawione sterowanie na - (HD remaster) - nierówne wykonanie, jedne lokacje bardzo ładne, inne rozmazane, podobnie z postaciami/przeciwnikami, główne ok reszta średnio<>słabo - zero dodatków/nowości poza skórkami dla Jill/Chris ;/ - muzyka w paru miejscach jest gorszej jakości(?) - animacja/mimika twarzy bez zmian ;/ - dialogi/voice acting - wstawki filmowe wyglądają tragicznie na - (RE 1 po 12 latach, co mi dzisiaj nie pasuje, dla innych to mogą być zalety) - archaizmy (za długie animacje otwieranych drzwi, brak możliwości wywalenie rzeczy w dowolnym miejscu, zapisywanie powinno być bez ink ribbon lub powinni dać więcej slotów dla postaci, co to za bzdura że klucz zajmuje nam tyle samo miejsca co granatnik xD. - zagadki często nawet niezłe ale tak naprawdę są pozbawione w większości przypadków sensu (wsadź 4 kryształy w posąg który da klucz do kibla na piętrze gdzie znajdziemy klucz do kuchni na parterze) RE HD to zrobiona tanim kosztem wersja gry z GC, szkoda że nie poprawili więcej rzeczy, nie dodali jakiś nowości. RE kiedyś 9+/10, RE HD 8-/10.
Opublikowano 24 lutego 201510 l rewelacyjna gra. co prawda remake na gcn mnie ominął, jednak oryginał ograłem swego czasu na PSX, z którego do dziś pamiętam filmowe intro, które zrobiło na mnie wtedy duże wrażenie, wspomnienia odżyły na tyle, że w już w kolejce czeka zestaw gcn + RE0. osobiście nie widzę minusów. mógłby ktoś poratować skanem recenzji oryginału z Secret Service lub innego polskiego czasopisma z tego okresu ? Edytowane 24 lutego 201510 l przez IslandClaws
Opublikowano 27 lutego 201510 l Ktoś wie czemu wersja PS4 jest usunięta ze sklepiku? Chciałem kupić ostatnio, a jest tylko na PS3
Opublikowano 27 lutego 201510 l https://store.sonyentertainmentnetwork.com/#!/pl-pl/gry/resident-evil/cid=EP0102-CUSA01067_00-BHRHDPS400000001
Opublikowano 1 września 20159 l RE 1 + RE 0 = RE Orgins w pudełku 22.01.16 Edytowane 1 września 20159 l przez chris85
Opublikowano 1 września 20159 l Co prawda "jedynkę" mam w pudełku na PS3 (import), ale i tak się cieszę - ten zestawik kupię na PS4 - super info
Opublikowano 4 listopada 20159 l Cenega wyda zestaw, cena na xbona i ps4 149,99 zł. Mysle ze przyzwoita cena za dwa odgrzewane, ale smaczne kotlety.
Opublikowano 4 listopada 20159 l Cena bardzo fajna jak za dwie tak zacne gierki. Szkoda,że na blaszaki nic nie wspominają o wersji pudełkowej choć może po czasie wrzucą info,że i taka wersje też będzie . Edytowane 4 listopada 20159 l przez Paliodor
Opublikowano 4 listopada 20159 l Tak, ale jak ma być taka jak z MGSV (bo wiadomo że i tak będzie kod na steama) to mogą sobie darować.
Opublikowano 4 listopada 20159 l Też racja ale mam nadzieję,że takiej padaki jak w przypadku pudełkowego MGSV na blaszaki raczej już nic nie pobije.
Opublikowano 11 listopada 20159 l Mila wiadomosc z wydaniem u nas Origins Collection. Nigdy nie mialem okazji zagrac w RE0.
Opublikowano 18 stycznia 20169 l Jutro premiera RE0 HD od tygodnia czeka na dysku, kilka raz przeszedłem na GC. Z porównań wszystko fajnie tylko znowu widać że przesadzili z efektem HDRu i jest za jaskrawo.
Opublikowano 18 stycznia 20169 l Jak ktoś nie może się doczekać to już teraz RE0 HD jest dostępna na XBL HongKong,chyba tylko x360. http://marketplace.xbox.com/en-HK/Product/Resident-Evil-0/66acd000-77fe-1000-9115-d80243430842
Opublikowano 19 stycznia 20169 l Capcom wrzucił dodatkowe stroje jako oddzielne DLC, za które musimy zapłacić. I to wcale nie tak mało.
Opublikowano 19 stycznia 20169 l RE 1 + RE 0 = RE Orgins w pudełku 22.01.16 Fuck, a ja dwa dni temu kupiłem RE z MS-Marketu za 7dych Dopiero dziś skapnąłem się ze będzie ver. pudełkowa dwóch części za 150 zeta ... Z(pipi)ałem lekko i dodatkowo zwiększyłem sobie ciśnienie na ogranie Zero
Opublikowano 19 stycznia 20169 l Dobra wiadomosc. Nawet nie zwrocilem uwagi ze bedzie pudelkowa tego co chcialem rok temu. Milo.
Opublikowano 19 stycznia 20169 l Pięknie zamówiłem za 149 zł już z dostawą i zagram w końcu i w jedynkę i 2. Ja w sumie tylko grałem w wersje od ps2 wzwyż.
Opublikowano 19 stycznia 20169 l Nie wiem dlc mnie nie interesują bo to jakieś ciuszki jak będą w postaci kodu to będę mógł komuś oddać.